Se încarcă pagina ...

Arhiva

Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sunday
  1
2 articole
2
2 articole
3 4 5 6
7 8
1 articol
9 10 11
1 articol
12 13
14
1 articol
15 16 17 18
2 articole
19 20
21
1 articol
22
2 articole
23 24 25
1 articol
26 27
28 29 30 31      

Articole

O grea lovitură pentru jurnalismul patriotic: Lazăr Lădariu ne-a părăsit
02.01.2019 18:53
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a primit, cu consternare și durere, vestea plecării dintre noi a marelui patriot și ziarist Lazăr Lădariu, directorul ziarului ''CUVÂNTUL LIBER'' din Tg. Mureș. A fost unul dintre cele mai strălucite condeie ale UZPR și ale întregii prese românești, de când există ea. Devotat până la sacrificiu valorilor identitare și profesionalismului de înaltă clasă, și-a însușit și a impus, atât cât i-a stat în puteri, deviza jurnalismului responsabil formulată cândva de Caragiale: ''Cinste și gramatică!''. Ne exprimăm nădejdea că absența fizică a lui Lazăr Lădariu de la "Cuvântul Liber" din Tg. Mureș nu va face ca ziarul să fie mai puțin ''Cuvânt'' și mai puțin ''Liber'', oricât de greu le-ar fi, celor care i-au stat alături, să lupte pe frontul din Transilvania al românismului curat, lipsiți de pavăza simbolică a prezenței sale.
citeste tot >>
"Marea Unire si presa vremii", un documentar de exceptie
02.01.2019 14:16
În anul Centenarului, Uniunea Jurnaliștilor din Mass-media Minorităților Etnice din Timișoara a dedicat filmul documentar ''MAREA UNIRE ȘI PRESA VREMII'' acestor soldați țărani, eroilor necunoscuți și celor care au scris despre vitejia lor. Filmul cu o durată de 53 de minute prezintă, după un concept jurnalistic original, reflectarea creării României Mari în presa vremii. Filmul tratează perioada premergătoare înfăptuirii Marii Uniri, mediatizarea actului de unire, precum și ecourile și reacțiile din presa de limba română și din presa străină legate de a Marea Unire. Filmul evocă și importanța rolului unor personalități marcante ale vremii care au scris despre Marea Unire, despre înfăptuirea visului tuturor românilor.
citeste tot >>
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter