Se încarcă pagina ...

Sindicaliştii militari sunt invitaţi să viziteze site-ul Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere (ACMRR)

Data publicarii: 23.05.2011 15:14:00

 

Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere

(A.N.C.M.R.R.) este continuatoarea nobilelor tradiţii ale structurilor
asociative ale cadrelor militare în rezervă şi în retragere atestate legal
din 1925, precum şi moştenitoarea patrimoniului deţinut de acestea.
A.N.C.M.R.R. este persoană juridică de drept privat, de utilitate publică,

independentă, democratică, apolitică, nonprofit şi deschisă.

DEVIZA ASOCIAŢIEI ESTE: PATRIE, ONOARE, DEMNITATE

 

STIMATE CAMARAD,

Am servit sub acelaşi drapel fiecare, acolo unde ţara a avut nevoie de noi. Şi nu a fost uşor. După ani şi ani, petrecuţi prin garnizoane prin care ne-am lăsat ani din tinereţe şi din viaţa noastră, sănătatea şi micile bucurii ale vieţii personale şi ale familiilor noastre, destinul ne-a hărăzit să trăim şi anii de pensie.
Sunt convins că atunci când ai trecut în rezervă, ai lăsat nostalgia anilor ce s-au scurs dar şi regretul despărţirii de o comunitate căreia i-ai pus la dispoziţie viaţa, cu tot ce a avut mai bun în ea. Nu ştim, dacă azi, în poziţia în care te afli, mai păstrezi legătura cu mediul militar, cu foştii tăi colegi. S-ar putea să ai şi frustrări legate de anumite neîmpliniri în cariera militară. Este firesc să le avem. Până la un anumit moment dat însă. Cred că astazi ele n-ar mai trebui să ne mai preocupe dacă n-au produs fizic, spiritual si moral suferinţă şi durere. Acum, la vârsta noastră, înţelepciunea trebuie să ne fie cel mai bun sfetnic. Trebuie să strângem rândurile, să fim din nou împreună nu numai pentru a respira acelaşi aer, care cândva ne-a dat forţă să ne facem datoria faţă de Ţară. Să fim uniţi şi pentru a rezista în faţa vicisitudinilor inerente vârstei şi timpurilor şi a ne sprijini reciproc, dar şi pentru a lupta cu greutăţile pe care neprevăzutul poate să ni le aducă. Să fim uniţi şi pentru a ne cere şi apăra drepturile dobândite în raport cu autorităţile care ne hotărăsc destinul, şi care de multe ori nu ne acordă atenţia necesară. Iată de pildă, în judeţul Teleorman, din luna aprilie 2007, nu mai primim medicamente gratuite conform Legii nr. 80. Cred că dacă suntem indiferenţi şi nu acţionăm unitar, pe viitor vom pierde şi alte drepturi, pe care nu le-am câştigat uşor.
Cu mai bine de 20 de ani în urmă s-au pus bazele Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere “Alexandru loan Cuza”, azi cu filiale şi subfiliale în toate judeţele ţării, care este o asociaţie apolitică, independentă, constituită în baza Legii organizaţiilor nonguvernamentale şi, potrivit statutului, funcţionează sub înaltul patronaj al instituţiei Prezidenţiale şi, în acelaşi timp, sub preşedenţia de onoare a Ministrului Apărării. Prin hotărâre de Guvern, la începutul anului 2004, Asociaţia a primit statutul de utilitate publică, ceea ce-i conferă anumite facilitaţi legale. Ca rezultat al demersurilor consecvente ale conducerii centrale a Asociaţiei, ale propunerilor filialelor judeţene, ale unor cadre militare în rezervă şi în retragere cu o însemnată notorietate publică, cu sprijinul M.Ap.N. şi al Statului Major General, s-au obţinut recorelarea şi actualizarea pensiilor militare, acordarea grupelor de muncă celor pensionaţi înainte de aprilie 2001, în concordanţă cu legea în drept, precum şi alte drepturi. Acest lucru însă a produs reacţii negative în rândul unor civili care, neînţelegând, voit sau nu, valoarea sacrificiilor făcute de noi în slujba poporului român, vehiculează afirmaţii nedrepte la adresa militarilor, în general şi a pensionarilor militari, în special. Ca urmare, trebuie să evităm cu discreţie, a genera discuţii pe tema drepturilor obţinute, iar atunci când totuşi ele apar trebuie sa acţionam coerent şi uniţi. În democraţie, societatea civilă se organizează mai bine pe principii de identitate a aspiraţiilor, a profesiilor ş.a. iar democraţia se întăreşte tocmai prin multitudinea şi diversitatea organizaţiilor nonguvernamentale.
Membrii filialei Teleorman beneficiază de toate drepturile statutare, regulamentare şi legale, inclusiv de cele prevăzute în ordinele generale şi circulare ale ministrului Apărării, ca şi cadrele active, numai în cazul achitării cotizaţiei la zi. De asemenea, se pot obţine locuri de odihnă şi tratament în staţiunile şi casele de odihnă ale Ministerului Apărării, precum şi cazare în căminele de garnizoană şi hotelurile militare la preţuri modice.
În cadrul Filialei judeţene Teleorman avem CAR (Casa de Ajutor Reciproc), iar urmaşilor membrilor care decedează li se acordă un ajutor bănesc pentru a ajuta familia îndurerată.
Din data de 17 decembrie 2007 Filiala Teleorman a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere funcţionează în Alexandria, str. Constantin Brâncoveanu, nr. 45, iar în fiecare zi de joi, se întâlnesc membrii acesteia, între orele 10.00-14.00. Te invităm să te alături nouă pentru a spori prestigiul cadrelor militare în rezervă şi în retragere din judeţul nostru pentru a obţine şi menţine drepturile legale care ni se cuvin! Atunci când aveţi nevoie şi simţiţi necesitatea să fim aproape de DUMNEAVOASTRĂ, vă rugăm să apelaţi la ACEST SITE, pentru a vă sări în ajutor, atât dvs. cât şi familiei.

ÎNSCRIE-TE ÎN ORGANIZAŢIA NOASTRĂ!

Cu salutări camaradereşti,

Preşedinte,

Col. (r) Viorel Ciobanu

Sursa: ANCMRR – Filiala Teleorman

 

Afisari: 1585
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt comentarii.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firi╚Ťă Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea ╚śerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter