- Editorial
- Salonul Refuzaţilor
- Modelul De Ţară
- VideoPoezii & VideoTexte
- emisiuni tv
- Arte vizuale
- Muzica
- Istorie
- Credinta
- ŞTIRI MILITARE
- Societate
- Antologia Poeziilor Frumoase
- De la lume adunate
- Bibliofilie
- Colectii Si Colectionari
- Presa
- Dezvaluiri
- Tema De Gandire
- Antologia Rusinii
- Europa Nostra
- Roman Foileton
- INFO
- Opinii
- Mărgele De Cristal
- Categorie Tmp
"Nu esti cetătean al României! Esti doar o viperă mongoloidă care pune venin în pahare românesti si unguresti"
"Nu esti cetătean al României! Esti doar o viperă mongoloidă care pune venin în pahare românesti si unguresti"
În comuna Vâlcele din judeČul Covasna există Či unguri/secui normali. Adică cetăČeni români care se delimitează clar de politica antiromânească a UDMR Či de discursul separatist la lui Kelemen Hunor. E o comună în care românii Či secuii trăiesc în deplină armonie Či loialitate faČă de statul român. Părintele Vasile Antonie TămaČ, preotul paroh al comunei Vâlcele, a reacČionat dur, încă din luna august a anului trecut, împotriva atitudinii ostile a lui Kelemen Hunor faČă de Ziua NaČională a României. Liderul UDMR (organizaČie nonprofit care funcČionează ca partid politic Či e plătită de statul român din banii publici ai românilor), declarase, cu obrăznicie, că formaČiunea pe care o conduce Či maghiarii nu au ce sărbători cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Legitimat de atitudinea consensuală a locuitorilor români Či maghiari din comuna Vâlcele, părintele Vasile Antonie TămaČ îi răspunde pe măsură lui Kelemen Hunor (pe care-l consideră antiromân Či antimaghiar în egală măsură), adresându-i-se cu apelativul „Nimeni” (scris Či acesta cu literă mică). Iată mesajul de pe Facebook al preotului ortodox din Vâlcele:
„Salut, nimeni! De câte ori ai ocazia, jigneČti Čara care te plăteČte ca să îi batjocoreČti simbolurile Či poporul. Fii atent! M-am născut în Covasna, judeČul căruia tu, inesteticule îndoliat, îi tai pădurile Či îi strangulezi investitorii. M-au Činut la piept toate bătrânele unguroaice din satul Aita Medie. La botezul meu din 1989, 80% din cei prezenČi au fost unguri. Ce oameni minunaČi!
Acum, nu vreau să pomenesc despre copiii nenăscuČi de la Ip Či Trăznea, omorâČi în burta mamei cu baioneta, nici de preoČii ortodocČi spânzuraČi în Ardealul Românesc de către cei pe care tu îi tot evoci, ci despre felul în care tu, Nime-n drum, dai în Čara asta ca mutu-n dobă.
Mă, nimeni, am mai mulČi prieteni unguri decât tine. Čtii de ce? Pentru că la nivelul nostru de jos, al omeniei, ne ajutăm între noi. Am botezat sute de copii unguri, le-am sfinČit casele Či le-am îngropat morČii. Da, oamenii morČi din lipsa medicaČiei Či din cauza faptului că tu, odiosule anti-român Či anti-maghiar, nu ai făcut nimic pentru ei. Te pricepi la fluturat steaguri Či la ocărât popoare. Uită-te la tine, nimeni! VorbeČti limba română ca portarul de la lagărul din Siberia Či alČi anti-români te-au pus ministru.
Acum, esenČa! Îmi doresc să dispari în ceaČa ne-istoriei, lăsând ungurii omenoČi în pace Či târând după tine Či dobitoacele din UDMR care îČi seamănă leit. Čtiu, ar mai rămâne români de umilit în Čară, dar nu vreau să o mai faci tu. Ajunge! Nu eČti cetăČean al României! EČti doar o viperă mongoloidă care pune venin în pahare româneČti Či ungureČti.
Iar despre 1918 să nu mai vorbeČti! Pe vremea aia trăiau oameni, mă, nu nebotezaČi ca tine”.
Părintele Vasile Antonie TămaČ este cunoscut după ce a lansat campania de salvare a pruncilor de la avort, „Nu-i avorta, nu-i abandona, îi creČtem noi!”, pe parcursul căreia au fost salvate zeci de vieČi ce urmau a fi curmate.
MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae DensuČianu
I.L. Caragiale
George CoČbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, FiriČă Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircia Chelaru, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

