Se încarcă pagina ...

De la lume adunate

Mândria de a fi slugă
12.02.2017 23:21, Miron Manega
Cred că în nicio ţară din lume nu se vorbeşte mai mult decât la noi despre lege, legalitate, Constituţie şi tot ce ţine de justiţie, prin aceasta din urmă înţelegându-se doar D.N.A. Experienţa arată că numai ea este mai presus de lege, de Parlament, de Guvern, de oricine şi de orice, doar D.N.A. nu plăteşte pentru greşeli şi nu dă nimănui socoteală. Cei ce cunosc ori au trăit perioada de după război, a instalării şi a practicilor comunismului primitiv, vor spune ca şi mine, că am ajuns să retrăim cam tot ce ne-a fost dat să detestăm atunci, dar cu o şi mai mare greaţă. Bolnavilor de gargară pe marginea legilor, ar fi momentul să le amintim de Articolul 3 din Constituţia Republicii Socialiste România din 1986, în care se stipulează, pentru a elimina orice dubiu, că: ''În Republica Socialistă România forţa politică conducătoare este Partidul Comunist Român''.
citeste tot >>
MIRCEA ELIADE: "Nu cred că se află ţară europeană în care să existe atâtia intelectuali cărora să le fie ruşine de neamul lor"
11.02.2017 20:18, MIRCEA ELIADE
A apărut, acum de curând, o nouă modă printre tinerii intelectuali și scriitori; a nu mai fi români, a regreta că sunt români, a pune la îndoială existența unui specific național și chiar posibilitatea inteligenței creatoare a elementului românesc. Să ne înțelegem bine: tinerii aceștia nu depășesc naționalul pentru a simți și gândi valorile universale, ei nu spun: ''nu mai sunt român pentru că sunt înainte de toate om, și cuget numai prin acest criteriu umiversal și etern''.
citeste tot >>
Un ofiter SRI dă cărtile pe fată: "Războiul se duce între PSD si SRI!"
10.02.2017 15:47, Cpt. Cdr (r) Alfred Vasilescu
Marți, 7 februarie, căpitanul-comandor în rezervă Alfred Vasilescu a dezvăluit, pe pagina sa de Facebook, că în emisiunea lui Rareș Bogdan de la Realitatea TV, pe ofițerul SRI Iulian Fota, fost consilier prezidențial al lui Traian Băsescu, l-a luat gura pe dinainte: a afirmat că în aceste zile războiul se duce între PSD și Serviciul Român de Informații.
citeste tot >>
VISEGRAD POST: "România: revoltă, desigur. Dar revolta cui, împotriva cui?"
10.02.2017 14:27
Marele căpitan autoproclamat al ''cruciadei anti-corupție'', pe care media europenistă încearcă acum s-o vândă sub forma ''revoluției tineretului'', cvincvagenarul Klaus Johannis, președintele statului, a fost, înainte de a intra în viața politică, profesor de fizică într-o școală din orașul său natal, Sibiu. Un profesor de liceu câștigă în România, la ora actuală, maxim 500 € lunar (pe atunci, se câștiga și mai puțin). Același Johannis (despre care gurile rele spun că ar fi ginerele unui fost ofițer al Securității), este proprietarul a șapte case la Sibiu (oraș turistic, renovat în manieră admirabilă, unde prețurile pe piața imobiliară sunt foarte mari), pe care a declarat, fără a clipi, că le-a cumpărat din bani (nedeclarați) câștigați din meditații.
citeste tot >>
CAZ MEDICAL EXTREM DE RAR. Omul care s-a născut cu două chipuri (fără nicio legătură cu Klaus Iohannis)
07.02.2017 15:47
Edward Mordake a trăit în secolul al XIX-lea în Marea Britanie. Cazul său a făcut înconjurul lumii, fiind un caz medical foarte ciudat și extrem de rar. El s-a născut cu o malformație care-l făcea să arate ca un monstru: avea încă o față în spatele capului. Mulți contemporani credeau că este posedat și că el ar fi chiar diavolul. În istoria medicinei sunt întâlnite doar 10 astfel de cazuri. Medicina moderna a rezolvat misterul malformației britanicului. Aceasta provine de la o mutație extrem de rară a genei care produce siamezi.
citeste tot >>
Despre minionii frumosi, liberi si...
07.02.2017 01:14, Dr. Bogdan Duca
Ei sunt, mai toţi, tineri cu studii superioare (un procent important are studii postuniverstare), urbani, care câştigă undeva peste media pe economie sau au surse de venit (părinţii) care le permit să ducă o viaţă de clasă de mijloc iar grijile lor să fie ''cu ce mă îmbrac mâine?'' şi ''la ce club ieşim sâmbătă?'' şi nu ''dacă iau bucata asta de telemea, îmi ajung bani şi de roşii?'' cum gândesc foarte-foarte mulţi cetăţeni români. Astea sunt calităţi care ar trebui să îi facă elita de azi şi de mâine a clasei politice româneşti fără nicio problemă. Tot ce ar trebui ar fi să încerce să şi gândească în consecinţă.
citeste tot >>
Guvernul PSD-ALDE vrea să extindă, din anul 2017, eliminarea impozitului de 16% pe veniturile lucrătorilor din IT şi la cei cu studii medii
06.02.2017 23:10
Angajaţii companiilor de IT, în mare parte afectaţi de eliminarea plafonului de 5 salarii medii la plata contribuţiilor asigurărilor sociale şi a contribuţiilor la asigările sociale de sănătate, creează şi răspândesc mesajele de chemare la mitingurile antiguvernamentale din principalele oraşe ale ţării, a declarat pentru Cotidianul un antreprenor din industria IT din Cluj-Napoca. ''Angajaţii din zona IT cheamă lumea la proteste prin Facebook, Twitter şi ale mijloace online. Au tot interesul pentru că în programul de guvernare PSD veniturile mari sunt taxate mai mult iar ei au venituri foarte mari''
citeste tot >>
Cât de "spontane" sunt protestele spontane. Cum functionează retelele care manipulează populatia
05.02.2017 19:01
România fierbe în aceste zile. Programul Guvernului a fost dat peste cap de Ordonanțele de Urgență de modificare a Codului Penal. În aproape toată țară se protestează împotriva acestor ordonanțe, cerându-i-se guvernului abrogarea. Sunt sute de mii de persoane manifestează pașnic în România, este cel mai mare număr de oameni care ies în stradă din ultimii 25 de ani. Bogdan Duca spune că e o prostie să creadă cineva că acești manifestanți sunt plătiți.
citeste tot >>
Alegeri anticipate? Ce cred că se întâmplă
05.02.2017 13:15, Dr. Bogdan Duca
Dacă s-ar ajunge la alegeri anticipate, nu aş plânge soarta PSD şi a ALDE, ba chiar aş pune pariu că tot ei, singuri, vor face majoritatea parlamentară. Desigur, acum asistăm la un val emoţional puternic, suntem într-o formă de isterie ''civică'', care probabil îşi va atinge climaxul în weekendul ce urmează. După aceea lucrurile se vor linişti, cel mai probabil. Acest val emoţional nu este însă suficient să asigure o victorie contra PSD. Şi aceasta din mai multe motive.
citeste tot >>
Mizerabil, domnule preşedinte! Mizerabil!
03.02.2017 19:08, Cornel Nistorescu
Aţi ieşit în faţa poporului român să anunţaţi un fals. V-aţi luat blana de patriot şi aţi anunţat cumplita veste a fuzionării DIICOT cu DNA, apoi aţi încheiat, ca un propagandist, cu: ''Jos mîinile de pe DNA!''. Trecem deocamdată peste faptul că, din toate informaţiile pe care le-am aflat, DNA este obedientă preşedintelui şi în nici un caz PSD sau PNL. Din păcate, i-aţi înşelat pe tinerii ieşiţi să îşi exprime revolta, direcţionîndu-le sentimentele către PSD (un partid pe care şi ei şi eu nu-l suportăm), pentru a vă spăla pe mîinile care vă stau şi pe DNA, şi pe SRI, chiar şi pe CSM. Dar asta este altă poveste, lipsită, din păcate, de forţa politică pregătită să demonstreze şi să vă acuze public şi oficial. PSD tremură în aceste zile, fapt care v-a împins să-i mai puneţi în cîrcă un neadevăr. Că anticorupţia (instrument prin care vă strîngeţi adversarii cu uşa) urmează a fi sugrumată prin unificarea DIICOT cu DNA, pusă la cale de sîsîitul şi antipaticul ministru al Justiţiei.
citeste tot >>
 
Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter