Se încarcă pagina ...

"Haiducii justiţiari" de la Anonymous ameninţă cu blocarea internetului

Data publicarii: 29.03.2012 10:49:00

Forţele de poliţie europene şi americane au efectuat, la începutul lunii martie, o descindere în locuinţele a cinci persoane, membre ale grupului de hackeri LulzSec, efectuand o arestare în Chicago, doua în Anglia şi două în Irlanda, relateaza. În cadrul operaţiunii "AntiSec", LulzSec se aliase cu grupul de hackeri Anonymous, provocând daune de miliarde de dolari unei serii întregi de agenţii guvernamentale, bănci şi companii de prestigiu.

 

Operaţiunea a fost posibilă graţie informaţiilor oferite de Hector Xavier Monsegur, liderul grupului de hackeri LulzSec (cunoscut în universul Web sub pseudonimul „Sabu”) un tânăr în vârstă de 28 de ani, care a fost declarat vinovat, în 15 august 2011, de realizarea a 12 atacuri informatice cu efecte deosebit de grave asupra obiectivelor afectate, printre care se număra şi compromiterea PlayStation Network a grupului Sony.


Cei cinci hackeri arestaţi şi acuzaţi de conspiraţie sunt londonezii Ryan Ackroyd (Kayla) şi Jake Davis (Topiary), irlandezii Darren Martyn (Pwnsauce) şi Donncha O'Cearrbhail (Palladium) şi americanul Jeremy Hammond (Anarchaos) din Chicago.

 

Răspunsul “haiducilor justiţiari” de la Anonymous a fost o ameninţare recentă prin care hackerii anunţă, nici mai mult nici mai puţin, decât cu oprirea internetului pe data de 31 martie. Evident, subiectul a fost aprins discutat pe forumuri, mai ales că Anonymous a anunţat şi modul în care va pune în practică totul: prin dezactivarea Domain Name Service, adica DNS, pentru cunoscători… Acesta are rolul de a transforma adresa de web pe care o introducem - în browser (de exemplu www.google.ro), adică în ceea ce internetul folosește de fapt: adresa IP (ceva de genul 212.58.244.66). Este, practic, cartea de telefon pentru internet. Dacă poți stopa accesul la cartea de telefon, atunci internetul este inutilizabil.

 

Teoria care stă la baza atacului anunțat se bazează pe faptul că DS-ul este o structură de tip arbore: începe cu 13 servere la nivelul cel mai ridicat, iar fiecare dintre acestea comunică la un nivel inferior și tot așa. Când o schimbare este făcută la cel mai ridicat nivel, este copiată pe tot netul, astfel că, atunci când cauți ceea ce este efectiv copia ta locală a cărții de telefon, te duce în locul corect.

 

Dacă cineva ar putea opri câteva sau toate cele 13 servere de la cel mai înalt nivel al DNS-ului să funcționeze corect, în special în ceea ce privește comunicarea cu alte servere, acest lucru ar afecta și restul arborelui de servere și, foarte rapid, nimeni nu ar mai putea folosi adresele cunoscute.

 

Atunci când amenințarea a fost făcută publică, a generat o oarecare îngrijorare, pentru că respectivii hackeri au identificat corect locururile unde se află sistemele de top. Însă această informație era relativ ușor de obținut.

 

S-a sugerat chiar că atacul pe care ar urma să-l pună în practică ar fi unul de tip DDOS (distributed denial of service) asupra nivelului de top al DNS. Un atac DDOS presupune "bombardarea" unui server de web cu atât de multe solicitări încât nu mai poate răspunde solicitărilor legitime. Graham Cluley, expert în securitate IT, exemplifică: "E ca și cum 15 oameni grași ar încerca să intre printr-o ușă rotativă în același timp: nimic nu se mișcă".

 

Una din metodele prin care hackerii ar putea genera suficient trafic este prin utilizarea neautorizată a computerelor unor oameni normali, pentru a trimite solicitiările. Așa că pot folosi un virus care sa transforme respectivele calculatoare în "roboți" pentru a-și îndeplini scopul. Drept urmare, utilizatorii trebuie să fie în gardă, mai ales că tehnica a fost folosită pentru a provoca accesul la site-ul Interpol, pe 28 februarie 2012.

 

Rămâne de văzut dacă "haiducii" Anonymos vor reuşi să facă ceea ce şi-au propus, sau ceea ce au anunţat că intenţionează. Nu este exclus însă ca ameninţarea lor să fie doar o diversiune, prin care vor să abată atenţia "poterelor" de la ce vor să facă, de fapt...

 

P.S. Un film despre baietii de la Anonymous a aparut la Austin, Texas, SUA, la Festivalul de Film South by Southwest. Regizorul Brian Knappenberger a stat de vorba in fata publicului cu Gregg Housh, fost membru al Anonymous si cu inca doi hackeri ai gruparii, care purtau masti si care au participat prin video call.

Trailerul documentarului "WE ARE LEGION: The Story of the Hacktivists” vorbeste despre principalele lor succese si despre filosofia din spatele grupului:

 

 

Surse: Ziare.com, ro.stiri.yahoo.com, Yoda.ro

 

Afisari: 7650
Autor: Miron Manega
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: Jasonkeelm (Mar, Fri 17, 2017 / 13:28)
22
Nume: Williamgab (Mar, Fri 17, 2017 / 18:39)
22
Nume: JessesDig (Mar, Sat 18, 2017 / 09:07)
Absolutely NEW update of SEO/SMM package "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha solution of Google, Facebook, VKontakte, Yandex, Solve Media,
and more than 8400 another size-types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 2.0 with all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? Just Google for "XRumer 16 + XEvil 2.0", or you can find intro movie in YouTube: "XEvil: new OCR - captcha solver"
Good luck!
Nume: AndrewsolSob (Mar, Sat 18, 2017 / 16:22)
Andrewsol
Nume: CarlosToise (Mar, Mon 20, 2017 / 04:18)
22
Nume: ProstitutkiEn (Mar, Wed 22, 2017 / 20:03)
Индивидуалки в Киеве дешево на час
Alte articole | Arhiva
 
Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter