Se încarcă pagina ...

Operatiunea secretă "Sparanghelul". Culisele mascaradei si consecintele

Data publicarii: 13.04.2020 13:07:00

Sursă: evz.ro

 

„Der Spargel” (Sparanghelul) are toate caracteristicile unei operaÈ›iuni speciale. Transporturi organizate în secret, pe timp de noapte (deÈ™i, sau tocmai pentru că, OrdonanÈ›ele Militare interzic deplasările între orele 22.00 È™i 06.00), undă verde prin punctele de control de pe traseu, colaborare între autorităÈ›ile civile, poliÈ›ie, jandarmerie È™i armată…

 

Aproape sigur, serviciile secrete – interne È™i externe – s-au implicat È™i ele pentru „acoperirea” operaÈ›iunii. Fără această colaborare între toate organele statului, tipică operaÈ›iunilor speciale, „Der Spargel” ar fi fost imposibilă. Ceva ar fi răsuflat. Existau suficiente puncte vulnerabile, care riscau să cedeze în lipsa protecÈ›iei informative.

 

Iată câteva dintre aceste verigi slabe:

– anunÈ›urile de căutare a forÈ›ei de muncă pentru Germania de pe reÈ›elele specializate ar fi trebuit reperate È™i raportate de serviciile secrete;

– fireasca rivalitate politică dintre primarul pesedist È™i viceprimarul liberal din PătrăuÈ›i ar fi trebuit să ducă la divulgarea de către cel de-al doilea a ilegalităÈ›ii celui dintâi, de frica unei complicităÈ›i penale. Este evident, însă, că cineva i-a ordonat să tacă, promiÈ›ându-i protecÈ›ie;

– implicarea unui număr uriaÈ™ în operaÈ›iune – muncitorii, rudele acestora, vecinii, È™oferii, membrii filtrelor, È™efii lor, autorităÈ›ile locale;

– rivalitatea tradiÈ›ională dintre organizaÈ›iile participante: armată, poliÈ›ie, servicii, civili.

– nemulÈ›umirea creată de implicarea unei firme germane de racolare a forÈ›ei de muncă pe „teritoriul” firmelor româneÈ™ti de profil.

 

 

 

Acordul secret româno-german deturnat de o simplă îmbulzeală

 

Toate aceste vulnerabilităÈ›i trebuiau acoperite, orice fisură apărută trebuia „vulcanizată” imediat, înainte de a răsufla prea mult.

O prostie a făcut însă ca toată această uriaÈ™ă operaÈ›iune să se fâsâie lamentabil. O meteahnă tipic românească pe care Creierul – aflat probabil la Berlin – nu a putut-o anticipa: îmbulzeala de la aeroport. Bulucul gălăgios de oameni È™i paporniÈ›e a atras atenÈ›ia, iar imaginile haloimăsului de la Cluj au devenit virale în mai puÈ›in de o oră.

 

Că totul a fost o operaÈ›iune specială, o arată apariÈ›ia imediată a „măturătorilor”, scoÈ™i la înaintare pentru a minimiza daunele È™i a deturna atenÈ›ia. Astfel, o parte a presei È™i a trolilor de pe reÈ›elele de socializare a încercat să „inventeze” subiecte care să „concureze” interesul faÈ›ă de „OperaÈ›iunea Sparanghelul”, pe care au eludat-o complet. O altă parte a încercat să deturneze atenÈ›ia de la miezul chestiunii, propunând teme false precum: „E dreptul oamenilor să meargă să muncească în străinătate” – „E bine că ăia care ne-au adus infecÈ›ia în È›ară pleacă înapoi” – „E bine că ne mai rărim, scade riscul de infectare” etc. etc.

 

Și, totuÈ™i, de ce a fost nevoie de o operaÈ›iune specială, cu riscurile inerente? Doar nu era vorba de trafic de droguri sau de arme…

Dimpotrivă, aÈ™a cum a anunÈ›at agenÈ›ia germană Deutsche Presse-Agentur (DPA), există un acord încheiat între guvernele de la BucureÈ™ti È™i Bonn pentru trimiterea a 90.000 de muncitori sezonieri în Germania.

 

Mai mult, pe 26 martie, o declaraÈ›ie a celor 27 de lideri de È›ări participanÈ›i la Consiliul European, arăta: „Vom aborda de urgenÈ›ă, cu asistenÈ›ă din partea Comisiei, problemele restante referitoare la [...] lucrătorii transfrontalieri È™i sezonieri care trebuie să aibă posibilitatea de a-È™i continua activităÈ›ile esenÈ›iale.”

Și atunci, de ce o operaÈ›iune specială pentru o activitate reglementată printr-un acord guvernamental È™i desfăÈ™urată într-un cadru trasat de UE?

ReÈ›inem această întrebare cheie: vom reveni la ea, după un mic ocol prin lumea medicinei È™i a autorităÈ›ilor sanitare.

 

Un consens mondial al dezinformării publice

 

MarÈ›i, 7 aprilie, dr. Deborah Birx, coordonatoarea Grupului de Combatere a Epidemiei din Statele Unite, a făcut în cadrul briefingului zilnic de la Casa Albă, o declaraÈ›ie È™ocantă: „Dacă cineva cu Covid-19 moare, îl socotim ca mort DE Covid-19.

 

Anthony Fauci, directorul Institutului NaÈ›ional de Alergologie È™i Boli InfecÈ›ioase È™i figură importantă a Grupului, a întărit, râzând: „Nu îmi imaginez că este internat cineva cu coronavirus la o unitate de terapie intensivă, având È™i o suferinÈ›ă cardiacă mai veche È™i, dacă moare, o să declare cineva drept cauză a morÈ›ii un atac cardiac.”

 

Întrebat de un ziarist dacă acest lucru nu înseamnă „falsificarea” numărului de morÈ›i din cauza Coronavirusului, Fauci a spus că în timpul „crizelor sanitare” abundă „teoriile conspiraÈ›iei”.

 

Fox News, care a reprodus cele două declaraÈ›ii halucinante, a prezentat È™i o recomandare a CDC (Centers of Disease Control and Prevention), principalul institut de sănătate publică din Statele Unite, făcută în aprilie 2020, cu privire la cauzele deceselor în perioada epidemiei: „În cazurile în care nu poate fi stabilit un diagnostic clar de COVID-19, dar acesta este bănuit sau probabil (ex: circumstanÈ›ele sunt convingătoare într-un grad de certitudine rezonabil), atunci este acceptabil să menÈ›ionezi COVID-19 pe un certificat de deces ca «probabil» sau «presupus».”

 

 

 

Invitat în cadrul emisiunii de la Fox, doctorul Scott Jensen, a comentat că ghidul CDC privind certificatul de deces le cere medicilor „precizie” È™i „exactitate”. În mod straniu, însă, a observat el, directivele generale nu se mai aplică la Coronavirus. Dr. Jensen este È™i membru al Senatului statului Minnesota din partea Partidului Republican, aÈ™a că nu poate fi bănuit de un parti-pris împotriva lui Trump. El a precizat: „Ideea că permitem oamenilor (medicilor) să manipuleze È™i să se joace cu cifrele este o mare problemă, deoarece subminăm încrederea publică.”

 

Jensen a afirmat că, potrivit directivelor CDC, un pacient care moare lovit de un autobuz È™i este testat pozitiv la coronavirus, ar fi înregistrat ca decedat de coronavirus. El a găsit È™i o posibilă explicaÈ›ie a „laxităÈ›ii” indicaÈ›iilor, când este vorba de actuala epidemie: „Medicare (sistemul american de asigurări de sănătate) a stabilit că dacă ai un internat cu COVID-19 în spital, primeÈ™ti 13.000 de dolari. Dacă pacientul cu COVID-19 are nevoie de ventilaÈ›ie artificială, primeÈ™ti 39.000 de dolari; de trei ori mai mult. Nu-mi poate spune nimeni mie, după 35 de ani de medicină, că uneori astfel de lucruri nu au impact asupra a ceea ce facem.” 

 

Profesorul Walter Ricciardi, consilier È™tiinÈ›ific al Ministerului italian al SănătăÈ›ii, oferea È™i el, într-un articol din 23 martie apărut în The Telegraph, o explicaÈ›ie halucinantă pentru rata mare a mortalităÈ›ii de COVID-19 în Italia: „Modul în care clasificăm moartea în È›ara noastră este foarte generos, în sensul că toate persoanele care mor în spitale, cu coronavirus, sunt considerate că au murit din cauza coronavirusului [...]. La reevaluarea făcută de către Institutul NaÈ›ional de Sănătate, doar 12% (!) dintre certificatele de deces ar arătat o cauzalitate directă cu coronavirusul, în timp ce 88% dintre pacienÈ›ii care au murit aveau cel puÈ›in o pre-morbiditate – mulÈ›i aveau două sau trei.”

 

 

 

Zilele trecut, Nelu Tătaru, declara cam acelaÈ™i lucru: „Am solicitat ca în fiecare judeÈ› toate decesele pe care le avem să fie considerate ca deces suspect de coronavirus È™i să avem în continuare o evaluare a lor completă.”

 

Reconsiderarea cifrelor apocaliptice inițiale

 

„Der Spargel” (Sparanghelul) are toate caracteristicile unei operaÈ›iuni speciale.Ce efect are această practică de a înregistra la grămadă toÈ›i morÈ›ii sub eticheta COVID-19, urmând ca – eventual – moartea lor să fie reevaluată ulterior (când, de către cine?, în condiÈ›iile în care medicii nu mai prididesc?). Simplu: îngrozeÈ™te populaÈ›ia.

 

Reevaluările – când È™i dacă mai vin – au un efect minim: panica a fost deja indusă. Este la fel ca în presă: calomnia are un efect devastator, pe care dezminÈ›irea, retractarea, nu îl mai pot È™terge.

De altfel, în lumea medicală se înregistrează în ultimele zile È™i un alt fenomen: reconsiderarea cifrelor apocaliptice iniÈ›iale. Prietenul nostru, Anthony Fauci, declara, pe 9 aprilie, la emisiunea Today de la NBC News, că bilanÈ›ul final de morÈ›i al epidemiei „pare că va fi mai degrabă în jur de 60.000, decât 100.000 sau 200.000”.

 

Cu doar două săptămâni în urmă, doctorul care seamănă frapant cu piticul din Twin Peaks, speria America: „Dat fiind ceea ce vedem acum, aÈ™ spune (că vom avea) între 100.000 È™i 200.000 de morÈ›i.”

Conform CDC, între 1 octombrie 2019 È™i 4 aprilie 2020, în Statele Unite au murit de gripă sezonieră între 24.000 È™i 62.000 de persoane. 

Dar cine stă să numere morÈ›ii de gripă când toată lumea este È›inută cu ochii spre Coronavirus? Și cine să mai bage în seamă reevaluările când mintea ne-a fost È™tampilată cu cifrele iniÈ›iale ale catastrofei care va veni? AÈ™a se face că aproape nimeni nu a mai înregistrat spectaculoasa retractare a celui supranumit „Profetul Apocalipsei”, savantul britanic Neil Ferguson. El È™i echipa sa de la Imperial College din Londra au isterizat lumea cu un „studiu” care anunÈ›a 2,2 milioane de morÈ›i de Coronavirus în Statele Unite È™i peste o jumătate de milion în Marea Britanie, afirmând că este necesară impunerea unui regim de izolare total de 18 luni.

 

Audiat în Comisia de Sănătate a Parlamentului de la Londra, el a revenit, declarând că numărul morÈ›ilor din Marea Britanie nu va depăÈ™i 20.000. De la peste 500.000, cât prezicea apocalipsa iniÈ›ială!

Vă amintiÈ›i că profetul nostru dâmboviÈ›ean, Streinu-Cercel, ne îngrozea È™i el în vara lui 2006, când spunea că se aÈ™teaptă ca gripa aviară să omoare 2 milioane de români?

 

De ce „noaptea, ca hoÈ›ii”?

 

După acest excurs în lumea declaraÈ›iilor halucinante È™i a condamnărilor la moarte rectificate cu seninătate, care au înspăimântat o lume întreagă, au forÈ›at-o să se zăvorască în case È™i au adus-o în pragul apoplexiei, pentru un pericol care NU SE DOVEDEȘTE (ce puÈ›in deocamdată) mai mare decât cel al gripei, să revenim la întrebarea pe care am lăsat-o în suspensie mai sus: de ce a fost nevoie de o operaÈ›iune secretă, pentru punerea în aplicare a unui acord guvernamental bilateral, desfăÈ™urat în cadrul mai larg al recomandărilor UE?

 

 

 

De ce aceasta trebuia să se desfăÈ™oare noaptea, sub acoperire? Simplu: pentru că o masă de 90.000 de oameni (unii provenind inclusiv din zone declarate închise) căreia i se permite să se deplaseze dintr-o È›ară în alta (mai ales când destinaÈ›ia este o „È›ară roÈ™ie”), pentru a culege sparanghel, aruncă în derizoriu toată campania de zăvorâre a populaÈ›iei! Cu atât mai mult cu cât exodul se produce la solicitarea expresă a Angelei Merkel, mama Europei, mamaia globalizării È™i moaÈ™a imigraÈ›iei.

 

Mai grav: o asemenea deplasare în masă în vreme de pandemie pune sub semnul întrebării seriozitatea motivelor pentru care viaÈ›a a milioane È™i milioane de oameni a fost mutilată, libertăÈ›ile le-au fost călcate cu bocancii È™i au fost zvârliÈ›i într-un Gulag, fie el de lux, dar nu mai puÈ›in un lagăr de concentrare, de proporÈ›ii planetare.

 

OperaÈ›iunea „Der Spargel” dovedeÈ™te că totul este o mascaradă abil pusă la punct, prin transformarea unei epidemii obiÈ™nuite în oportunitate pentru instituirea unei noi Ordini Mondiale.

 

Mascarada a fost dezvăluită. Perdeaua după care se ascundeau păpuÈ™arii a fost trasă jos de îmbulzeala noastră românească.

Avem noi, românii aÈ™a un dar să încurcăm, cu proverbiala noastră neseriozitate, jocurile celor mari, tocmai când le e istoria mai dragă!

 

Titlul original: Mascarada COVID-19 a fost dezvăluită: Bulucul românesc a scris încă o dată istoria”

Intertitlurile aparțin redacției CERTITUDINEA

 

 

Afisari: 4108
Autor: Adrian PătruÈ™că
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt comentarii.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, FiriÈ›ă Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter