Se încarcă pagina ...

Un ofiter SRI dă cărtile pe fată: "Războiul se duce între PSD si SRI!"

Data publicarii: 10.02.2017 15:47:00

 

MarÈ›i, 7 februarie, căpitanul-comandor în rezervă Alfred Vasilescu a dezvăluit, pe pagina sa de Facebook, că în emisiunea lui RareÈ™ Bogdan de la Realitatea TV, pe ofiÈ›erul SRI Iulian Fota, fost consilier prezidenÈ›ial al lui Traian Băsescu, l-a luat gura pe dinainte: a afirmat, nici mai mult, nici mai puÈ›in că, în aceste zile, războiul se duce între PSD È™i Serviciul Român de InformaÈ›ii.

 

„Game over! Azi noapte, în jurul orei 00.20, pe finalul emisiunii moderate de RareÈ™ Bogdan, OfiÈ›erul SRI Iulian Fota, fost consilier prezidenÈ›ial la Cotroceni, în prezent Director al Academiei NaÈ›ionale de InformaÈ›ii, pe fondul unui ego exacerbat È™i al entuziasmului din studio, a afirmat că RĂZBOIUL SE DUCE ÎNTRE PSD ȘI NOI (SRI-ul, n.n.).

 

Cu acest prilej, s-au clarificat speculaÈ›iile care plasau în mod fals, în spatele operaÈ›iunii de răsturnare a ordinii constituÈ›ionale din România, multinaÈ›ionalele, agenturile străine, pe ruÈ™i, pe Soros sau alte forÈ›e oculte. Este limpede: planificatorul È™i regizorul spectacolului este SRI. Domnul Fota a continuat: RĂZBOIUL SE DUCE ÎNTRE PSD ȘI ÈšARĂ. Deci, silogistic, SRI, È™i numai SRI, reprezintă ÈšARA cu adevărat.

 

Campania de păstrare a puterii de către SRI începuse încă din ultimele luni de mandat ale preÈ™edintelui Băsescu, atunci când SRI a făcut jocurile pentru impunerea unui nou preÈ™edinte dezirabil, pentru compromiterea tuturor celorlalÈ›i contracandidaÈ›i semnificativi (Crin Antonescu, Ponta), pentru crearea unui sistem inexpugnabil al justiÈ›iei controlate È™i, prin mâna înarmată a DNA, pentru împiedicarea afirmării È™i inculparea oricărui lider politic din afara sistemului (Dragnea, Tăriceanu, Orban).

 

TotuÈ™i, alegerile locale È™i parlamentare au fost un eÈ™ec pentru SRI (È™i pentru partidele aflate în siajul său, PNL È™i pupila USR) care, în mod surprinzător, nu a putut controla eficient votul românilor. Dar, chiar È™i în condiÈ›ii neprielnice, SRI s-a repliat, pentru că întotdeauna a dezvoltat planuri de contingenÈ›ă (demiterea generalului Coldea a făcut parte dintr-un asemenea plan). S-a sperat ca guvernarea să poată fi controlată prin acoperiÈ›ii din PSD.

 

Din momentul în care Dragnea a exclus din guvern oamenii SRI, neacceptând controlul serviciului, È™i dorind să păstreze puterea numai pentru el, soarta lui a fost pecetluită. Defectarea lui Sebastian GhiÈ›ă, tăierea bugetului SRI È™i activarea comisiei de control parlamentar, pe care, pentru prima dată, nu o puteau controla total (ci doar parÈ›ial, prin acoperiÈ›i ca Cezar Preda), i-a convins că operaÈ›iunea de răsturnare a PSD de la putere nu mai putea fi amânată.

 

Lovitura a fost magistrală. Vă spun, cu ochi de profesionist, că puÈ›ine servicii de informaÈ›ii din lume ar fi putut realiza o asemenea operă de inginerie socială. Cred că SRI a câÈ™tigat respectul È™i a stârnit invidia comunităÈ›ii de intelligence internaÈ›ionale pentru ce a realizat, din punct de vedere operaÈ›ional È™i tehnic (în nici un caz legal). ReÈ›eta este una de sorginte americană, dar realizată de specialiÈ™ti autohtoni (poate s-au implicat È™i serviciile SUA, dar nu direct, ci prin contractori), de aceea se pot observa câteva asemănări metodologice cu alte operaÈ›iuni similare, desfăÈ™urate în alte È›ări (lasere, imn, direcÈ›ionarea temelor È™i mesajelor cheie în funcÈ›ie de etapele de planificare, sincronizarea în teren, organizarea nodurilor de reÈ›ea web È™i a gherilei mediatice, coordonarea acÈ›iunilor interne cu cele la nivel internaÈ›ional, fie instituÈ›ional, fie public).

 

 

 

Tot acest război imagologic È™i mediatic a fost dublat de activarea maximală a reÈ›elei acoperite din instituÈ›iile statului: Ministerul Public, DNA, partide, preÈ™edinÈ›ie, È™i de sprijinul logistic necesar (finanÈ›are prin firmele proprii, echipamente de telecomunicaÈ›ii). Nimeni, în afara unui actor instituÈ›ional nu ar fi fost capabil de un asemenea nivel de coordonare! Nimeni din afara È›ării nu ar fi avut forÈ›a, agenÈ›ii de teren, resursele materiale, platformele si influencerii online, cunoaÈ™terea fină a mentalităÈ›ii publicului È›intă, la scară naÈ›ională, ca să poată pune în aplicare un asemenea plan complex!

 

Oamenii din pieÈ›e sunt floarea intelectuală a acestei È›ări: tineri, energici, inteligenÈ›i, creativi. Dar aceste calităÈ›i nu-i fac imuni la manipulare! Trebuie doar să È™tii să aplici reÈ›eta corectă! Odată stabilit cadrul (framework-ul) de gândire, SRI i-a lăsat pe protestatari să evolueze liber, ceea ce au È™i făcut, într-un mod absolut remarcabil! Cred că È™i SRI a fost uimit de eficienÈ›a lor È™i de viteza de propagare a agendei prestabilite! SRI a intervenit doar pentru a supraveghea evenimentele în teren È™i a redirecÈ›iona mesajele în punctele de inflexiune dintre etape: de la „Jos amnistia!” la „Abrogare!”, apoi „Demisia!” (direct a guvernului, observaÈ›i că cea a ministrului justiÈ›iei nu a prezentat interes) È™i, în fine, „PSD trebuie să plece!”. În paralel, au fost descurajate contramanifestaÈ›iile, pentru a nu fi scăpată situaÈ›ia de sub control!

 

Întrebarea fundamentală este: reprezintă SRI paznicul ultim al democraÈ›iei româneÈ™ti? Ce este mai importantă? Încălcarea oricăror norme democratice È™i legale pentru a păstra È›ara pe un drum corect, atunci când ea încape pe mâini nepotrivite? Sau respectarea strictă a normelor democratice È™i a jocului politic, indiferent de rezultatul acestui joc, chiar dacă È›ara ar fi condusă de oameni nepotriviÈ›i sau într-o direcÈ›ie greÈ™ită?

 

Această dilemă îi frământă atât pe români, cât È™i pe americani, în aceste zile. Vor urma francezii. Eu întreb altfel: merită sistemul încrederea românilor de a fi garantul jocului democratic È™i ultimul decident privind soarta È›ării, sau aceasta este o anomalie care va distruge democraÈ›ia românească în mod ireversibil? Adică SRI chiar È™tie ce face sau doar are o nemărginită aroganÈ›ă în a-È™i imagina că È™tie ce face? SRI este expresia supremă a patriotismului sau e un conglomerat de interese meschine, avid după o putere fără un scop înalt?

 

Nu am certitudinea unui răspuns. Ceea ce cred, deocamdată, este că SRI (È™i sistemul, prin extensie) are forÈ›a, È™tiinÈ›a È™i inteligenÈ›a de a împiedica ruperea României de către orice agresor străin, chiar dacă va face acest lucru doar pentru a-È™i apăra propria vacă de muls! Ce va urma?

 

Probabil singura È™ansă a PSD-ului de a se menÈ›ine la putere va fi să propună un nou guvern, a cărui componenÈ›ă È™i autonomie faÈ›ă de nucleul de putere al lui Dragnea să mulÈ›umească criteriile SRI. Sau să intre în război total cu sistemul, prin suspendarea preÈ™edintelui. Dar pentru asta îÈ›i trebuie mult curaj È™i inteligenÈ›ă, ceea ce conducerii PSD îi lipseÈ™te. Dacă ar fi fost Băsescu în situaÈ›ia asta, ar fi făcut-o fără ezitare! AÈ™a, istoria îÈ™i va aminti doar de o paranteză luminoasă a destinului României!”

 

Sursă: Bugetul.ro

Afisari: 653
Autor: Cpt. Cdr (r) Alfred Vasilescu
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt comentarii.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, FiriÈ›ă Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircia Chelaru, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter