Se încarcă pagina ...

Cine si ce mai fură din patrimoniul Spitalelor CFR. Viceprimarul orasului Constanta vrea o policlinică

Data publicarii: 05.07.2015 19:30:00

Le zornăie cătușele pe la urechi și ei continuă să fure. Cam asta e concluzia care se impune, iar situația este generală. Frenezia de a fura a aleșilor noștri, fie ei parlamentari, primari sau viceprimari, este absolut inexplicabilă din punctul de vedere al unui om sănătos. Din păcate nu există nici metodă, nici instituție care să amelioreze această patologie specială. Nici măcar închisoarea, care vindecă cel mult efectele și doar pe perioada de „tratament”, după care maladia revine. Și mai este și contagioasă...

 

Nici n-a scăpat bine de cătușe Radu Mazăre, că viceprimarul Constanței, Decebal Făgădău (nume cu profundă rezonanță istorică) se și pregătește să-i ia locul la „Beciul Domnesc”. Turmentat de lăcomie și neinformat corect pe ce teren minat calcă, domnul Decebal a întins mâna spre rețeaua Spitalelor CFR unde, se știe, mulți și-au rupt gâtul încercând ba să le fure cu bucata, ba să le transfere la Ministerul Sănătății ca să le poată fura ulterior, cu toptanul, ba să le ia terenul aferent. Concret, domnul Decebal a pus ochii pe Policlinica CFR Constanța care, vezi Doamne, ar fi o dărăpănătură jalnică pe care domnia sa, dintr-o mărinimie fără margini, vrea s-o transforme în locuințe sociale. Motivul invocat este de o mare ticăloșie morală, care scoate în față altruismul filantropic-umanitar, pentru a masca, de fapt, un interes personal, meschin și mizerabil.

 

În realitate, ambulatoriul de specialitate al Spitalului CFR Constanța este departe de a fi o „dărăpănătură” iar dotarea tehnică are în inventar aparatură de ultima generație.

 

Aflând „pe surse” de intenția actualului edil, Denisa Popovici, președintele Uniunii Sindicatelor din Spitalele CFR, s-a deplasat urgent la Spitalul CFR Constanța, ajungând la fața locului (ghinion!) exact în momentul în care venea, de la minister, faxul cu solicitarea domnului Decebal Făgădău către Ministerul Transporturilor. Mai exact, „în atenția domnului Virgil Dragoș Titea, secretar de stat”. Solicitarea e formulată în termeni ultimativi, ca și cum lucrurile ar fi deja aranjate, ceea ce nu e deloc exclus. Iată conținutul documentului: 

 

„Domnule ministru,

 

Aducem la cunoștința dumneavoastră că asigurarea locuințelor sociale și a spațiilor de locuit destinate locuitorilor cu nevoi sociale reprezintă o preocupare permanentă a administrației constănțene, care se confruntă în prezent cu un deficit de fond locativ, în ciuda eforturilor susținute de construire din surse de la bugetul loca sau atrase de la bugetul de stat. 

 

În acest context, ținând cont că la data prezentei clădirea ambulatoriului de specialitate al Spitalului Căi Ferate Constanța, situat în bd. I.C. Brătianu nr. 35-37, este într-o stare avansată de degradare, transferul acesteia în patrimoniul municipiului Constanța reprezintă una din oportunitățile ideale de valorificare și rezolvare a acestor probleme de ordin social prin utilizarea acesteia cu destinație de spații de locuit.

 

Precizăm că, potrivit datelor prezentate de Comisia de analiză, verificare și punctare a cererilor din cadrul Consiliului Local Constanța prin adresa nr. 81437/11.06.2015, un număr de 3.412 dosare pentru locuințe sociale așteaptă repartiție, depuse de persoane aflate în situații extreme (evacuați), astfel încât adresăm rugămintea de a analiza prezenta solicitare de transfer patrimonial și de a ne comunica poziția instituției dumneavoastră.
 

În speranța avizării favorabile a prezentei solicitări, vă asigurăm de întregul nostru sprijin prin punerea la dspoziție a oricăror date și documente necesare fundamentăriidecvizieidumneavoastră.

Cu aleasă considerație, 

VICEPRIMAR

DECEBAL FĂGĂDĂU”

 

 

De ce mințiți, domnule viceprimar? De ce spuneți că ambulatoriul Spitalului CFR din Constanța „este într-o stare avansată de degradare”? Această minciună vă trădează de la bun început intențiile ascunse. Vreți, cumva, să-l transformați într-o secție externă de pediatrie pentru soția d-voastră?

 

Pe de altă parte, luând de bun ceea ce invocați, respectiv nevoia de locuințe sociale, dumneavostră vreți să rezolvați o problemă creînd alta? E ca și cum ai tăia mâneca bună de la cămașă, ca s-o cârpești pe cea ruptă. Nu mai vorbesc de stratagema abjectă de a opune, vezi doamne, urgența socială, urgenței medicale. Cum să faci case de locuit dintr-o policlinică, domnule viceprimar? Și cu aparatura ce faceți? O dați cui? - îndrăznesc să vă întreb. Unor investitori privați? Știți cât costă un computer-tomograf? Știți că în ambulatoriu există aparatură modernă de peste un milion de euro, pe puțin? Știți la ce folosește această aparatură și câtă populație are nevoie de ea? Și cu angajații ambulatoriului de specialitate ce faceți? Îi trimiteți în șomaj?

 

În concluzie, pe cine vreți să prostiți, domnule Decebal Făgădău? Vreți să repetați figura cu cei 6.500 mp, pe care primăria i-a luat de la Spitalul CFR Constanța, fără nicio bază legală, pentru a-i include în patrimoniul Primăriei? Ce-ați făcut cu acel teren? Locuințe sociale?... Și, apropo, nu există cumva, în Constanța, un proiect de case sociale, inițiat de fostul primar Radu Mazăre în cartierul „Henri Coandă”, proiect care se extinde acum cu bani de la Ministerul Dezvoltării? Nu e cumva o soluție mai adecvată decât distrugerea unei policlinici, cu toate consecințele sociale care ar decurge din această situație?

Mă opresc aici. Dar sper ca lucrurile să nu se oprească aici. „Beciul Domnesc” așteaptă...

 

Imagini de la Policlinica CFR Constanța, care se află, conform viceprimarului Decebal Făgădău, „într-o stare avansată de degradare”

 

 

 

 

 

 

 

 

Afisari: 2002
Autor: Miron Manega
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt comentarii.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter