Se încarcă pagina ...

Noi aventuri la Spitalul CF 2. Evaluare de 0,05 euro/mp, într-o zonă unde preţul e de 1.500 euro/mp

Data publicarii: 21.05.2012 00:23:00

 

La ultimele controale financiare efectuate la Spitalul CF 2 din Bucureşti, angajaţii au putut constata, negru pe alb, în sfârşit, cam ce soartă li se pregătea în 2009. Graţie aranjamentelor managerului de atunci, Constantin Tănase, cu “specialiştii” imobiliari Adrian Ciorobea şi Virginica Tanţi Dumitrescu, terenul pe care era aşezat spitalul fusese evaluat la 0,05 euro pe metrul pătrat! Deci Spitalul CF 2 fusese “fezandat” pentru transformarea rapidă în teren de vânzare, într-o zonă unde preţul era (şi este) de minimum 1.500 euro pe metrul pătrat.

 

Au “conlucrat” la acest “proiect” forţe PDL-iste redutabile, Constantin Tănase fiind unul dintre apropiaţii preşedintelui României, cu care se lăuda că făcuse revelionul (la Sinaia). N-a lipsit nici suportul profesional al unui jurnalist care face acum o foarte bună figură la emisiunile Tv… Aşadar, mai trebuia, pentru finalizarea proiectului imobiliar, ca spitalul să fie pus pe butuci, prin distrugerea imaginii publice şi autosesizarea forurilor tutelare.

 

Aşa că managerul Constantin Tănase a blocat fondurile pentru materialele dezinfectante (11 miliarde lei vechi), în ideea că până la urmă se va întâmpla ceva care să ducă la închiderea spitalului.

 

De întâmplat s-a întâmplat (cele două cazuri îndelung mediatizate, Amelia Antoniu şi Alice Roxana Preda, care au contractat infecţii nosocomiale în perioada de spitalizare), însă spitalul nu s-a închis. Managerul s-a pomenit cu o opoziţie dură de unde nu se aştepta: angajaţii spitalului, mobilizaţi de liderul sindical Denisa Popovici (Prof. de kinetoterapie Dr. în cadrul secţiei de Neurologie a spitalului CF 2), care a sesizat autorităţile.

 

Echipa de control din cadrul Direcţiei Asistenţă Medico-Socială a Ministerului Transporturilor, care a realizat inspecţia la nivelul spitalului CF 2, în perioada 28-30 aprilie 2010, a constatat vinovăţiile, dar i-a sancţionat pe nevinovaţi. “Directorul adminstrativ şi directorul financiar-contabil nu a pus la dispoziţie secţiilor şi laboratoarelor materialul dezinfectant necesar, invocându-se lipsa fondurilor, deşi în timpul controlului a rezultat că atât ministerul cât şi CASMTCT au transmis fonduri către spital, existând astfel în cont sumele necesare achiziţionării unor astfel de materiale”.
 

Proiectul desfiinţării spitalului CF 2 a picat o dată cu eliberarea din funcţie a managerului Constantin Tănase, dar şi cu pierderea a 4.500 mp de teren. La scurtă vreme lucrurile au început să se aşeze prin venirea unui manager bun, care chiar doreşte redresarea instituţiei: Şerban Bucur, fiul fostului director al Spitalului Floreasca (cel care a făcut din Spitalul de Urgenţă ceea ce este acum).

 

Era prea frumos însă ca lucrurile să se aşeze în totalitate pe făgaşul bun. În 2011, a fost numit, prin ordin de ministru semnat de Anca Boagiu, director medical al Spitalului CF 2, profesorul Viorel Bucuraş de la Timişoara, care a luat locul endocrinologului Adrian Comănici, somitate recunoscută a medicinii românești contemporane. Bucuraş nu s-a mulţumit însă cu acest post. Ştiind că poziţia sa e fragilă, nefiind obţinută prin concurs, s-a gândit să-şi adjudece şi postul de şef de secţie.

 

Aşa că şi-a organizat, în calitate de director, un concurs pentru ocuparea postului de şef la urologie (condusă tot de o somitate în medicină, doctoral Bogdan Strezea). Bucuraş a concurat singur şi, - culmea! – a reuşit. Da, dar nu avea dreptul să organizeze concursul, pentru că era director medical interimar, nu titular. Totuşi, graţie ordinului de ministru al Ancăi Boagiu, Bucuraş este acum şi director medical, şi şef de secţie la Urologie. Şi s-a însurat şi cu Sorina Plăcintă.

 

Problema este însă alta. Nici directorul medical, nici şeful de secţie (adică Viorel Bucuraş) nu prea dau prin spital. Când Bucuraş vine de două ori pe lună la servici(i) e sărbătoare. Nici consiliile medicale (care se organizează lunar) nu le onorează, ceea ce e destul de grav, căci acolo se hotărăsc achiziţiile de medicamente şi de materiale sanitare pentru spital… Totuşi, salariile şi le primeşte integral, ca şi bonurile de masă. Până când?
 

Afisari: 5848
Autor: Miron Manega
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: Nicu Paunescu (May, Mon 21, 2012 / 10:55)
Nu exista cale legala de atacare a situatiei create? Acum s-a schimbat cat de cat comenduirea.
Faceti-i de ras prin OTV de exemplum ca celelalte tv-uri nu v-ar primi cu astfel de stiri. Succesuri. Respect si "La multi ani" Costicilor si Lenutelor.
Nume: Nicu Paunescu (May, Mon 21, 2012 / 10:55)
Nu exista cale legala de atacare a situatiei create? Acum s-a schimbat cat de cat comenduirea.
Faceti-i de ras prin OTV de exemplum ca celelalte tv-uri nu v-ar primi cu astfel de stiri. Succesuri. Respect si "La multi ani" Costicilor si Lenutelor.
Nume: denisa (May, Mon 21, 2012 / 23:07)
22 de ani de "libertate" nu au insemnat nimic pentru o parte din "locuitorii" acestei TARI. Ei nu stiu sau ...mai rau nu vor sa stie ca este DREPTUL nostru si DATORIA lor ( a guvernantilor) sa ne RESPECTE si sa NE IUBEASCA, iar daca nu vom invata sa spunem =NU= golanelii, nedreptatii si hotiei ne meritam soarta si nu trebuie sa ne plangem. Salariatii spitalului sunt si CETATENI ( daca lupta pt drepurile lor) sau LOCUITORI( daca asteapta sa le rezolve "vecinii" problemele). Ei aleg .....

P.S. Va fi interesant sa vedem ce aleg....
Nume: pdl-istul (May, Tue 22, 2012 / 13:40)
Stiati ca in timp ce este director medical si sef de sectie al CF2, Bucuras opereaza si mai si omoara oameni, la Timisoara in Spitalul Judetean?

Este suficient sa consultati programele operatorii si registrele de operatii...
Nume: adam (Jul, Sun 29, 2012 / 08:14)
In acelasi timp Bucuras opereaza pe fuga oameni la Timisoara ,de care-si bate joc si terorizeaza in sectia in care a avut functia de ginere al marelui profesor Dragan , pe toti cei care poate . Ar trebui cercetat legal,personajul face tot felul de magarii si abuzuri
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter