Se încarcă pagina ...

Românii, singurul popor din lume obligat, prin lege, să consume sare iodată. Consecinte: dublarea cancerului la tiroidă si cresterea de 5,6 ori a hipertiroidiei

Data publicarii: 01.12.2016 17:44:00

Prof. Univ. Dr. PAVEL CHIRILĂ

 

* Medic cercetator principal gradul I la Institutul de Medicina Internă „N. Gh. Lupu” al Academiei de ȘtiinÈ›e Medicale din BucureÈ™ti;

 

* Medic cercetator principal gradul I la Centrul de Medicină Socială „Christiana” Bucuresti;

 

* Directorul Centrului Medical „Naturalia” È™i profesor de Bioetică laică È™i creÈ™tină;

 

* PreÈ™edintele AsociaÈ›iei Române a Medicilor FitoterapeuÈ›i - doctor în È™tiinÈ›e medicale, medic primar în medicină internă;

 

Hotărârea de Guvern nr. 568/2002, republicată 2009, privind iodarea universală a sării este o lege criminală care a transformat populaÈ›ia României în cobai planetari. Împotriva oricărei logici È™i raÈ›iuni, împotriva È™tiinÈ›ei È™i a evidenÈ›ei statisticilor medicale, suntem cu toÈ›ii obligaÈ›i să ne iodăm zi de zi, chiar dacă organismul nostru nu are nevoie de un surplus de iod. ConsecinÈ›ele negative nu au întârziat să apară. Cu toate acestea - È™i în ciuda faptului că o somitate medicală cum este Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă a adus public probe prin care a arătat consecinÈ›ele dezastruoase  ale surplusului de iod în organism - , în loc să ia în seamă avertismentul unui specialist reputat, guvernul român a dispus ulterior DUBLAREA cantităÈ›ii de iod din sare!!!

Iată ce ne spune dr. Pavel Chirilă într-un interviu…

 

Daniel Roxin: Vorbind despre nivelul precar de sănătate al românilor, care se află pe primul loc în Europa la îmbolnăvirile de cancer È™i tuberculoză, dar È™i la alte boli, cred că ar trebui să discutăm despre această lege abuzivă, totalitară, care face ca singurul popor din lume care este obligat prin lege să consume sare iodată să fie poporul român.

 

Dr. Pavel Chirilă: Problema stă aÈ™a: în 2002, guvernul României din vremea aceea (Guvernul Adrian Năstase – n.n.) a dat această hotărâre de guvern care se cheamă Iodarea universală a sării, prin care obligă întregul popor român să mănânce un surplus de iod, introdus în sare…

 

Daniel Roxin: Fac o precizare pentru că s-ar putea ca oamenii să nu înÈ›eleagă. Ei se gândesc, poate, doar la sarea din comerÈ›… Doar că vorbim, pe lângă sarea la pachet, despre orice produs alimentar care este în comerÈ› È™i care trebuie să conÈ›ină, prin lege, doar sare iodată.

 

Dr. Pavel Chirilă: Exact. Sigur, vă spun sincer că mie mi-a sărit în ochi această hotărâre de guvern în primul rând ca cetăÈ›ean, când mi-am dat seama că un guvern obligă poporul român să mănânce ce vrea guvernul, È™i abia apoi ca medic. Din punct de vedere etic, din punct de vedere juridic, acest lucru este abominabil… La intervenÈ›ia mea, mi s-a răspuns, la niÈ™te emisiuni TV, că poporul român este hipotiroidian È™i că, de aceea, guvernul nu putea să doarmă noaptea de grija poporului român, avea insomnie È™i s-a gândit, spre binele lui, să-l oblige să mănânce iod!

 

Daniel Roxin: CâÈ›i oameni sufereau, în realitate, de hipotiroidie în momentul hotărârii abuzive a guvernului?

 

Dr. Pavel Chirilă: Eu m-am dus la cifrele oficiale, la Institutul NaÈ›ional de Statistică, È™i am aflat că în vremea aceea existau în România, înregistraÈ›i, cam 10.000 (zece mii) de hipotiroidieni.

 

Daniel Roxin: Și s-a dat o lege care ne obligă pe toÈ›i să înghiÈ›im iod pentru 10.000 de oameni? (Notă: 10.000 de oameni reprezintă 0,05% din populaÈ›ia României!!!)

 

Dr. Pavel Chirilă: Exact. Urmau să fie iodaÈ›i obligatoriu 21 de milioane de oameni pentru cei zece mii. Sigur, este aberant. Cei zece mii puteau fi trataÈ›i în mod particular. Era clar că este altceva în spatele acestei probleme (Or fi È™i banii care se fac din iodarea zilnică a 21 de milioane de oameni?! – n.n.). Am cercetat literatura de specialitate la vremea respectivă È™i am aflat că asemenea experimente de iodare excesivă a organismului uman s-au mai făcut în trei locuri în lume: într-o È™coală, într-un cătun È™i într-un orăÈ™el din Australia. Experimentul a durat trei ani, s-au urmărit niÈ™te analize, niÈ™te parametrii biologici la aceÈ™ti oameni, s-a văzut că se deteriorează sănătatea lor, progresiv, motiv pentru care cercetătorii au oprit experimentul, È™i-au cerut scuze È™i totul s-a încheiat fără niciun incident.

 

Daniel Roxin: Deci È™tiinÈ›ific s-a constatat că pe o perioadă de doar trei ani consecinÈ›ele sunt dintre cele mai negative, iar la noi, de 14 ani se aplică la scară naÈ›ională acest experiment È™i, împotriva tuturor reacÈ›iilor negative faÈ›ă de acesta, autorităÈ›ile insistă că românii trebuie iodaÈ›i.

 

Dr. Pavel Chirilă: Eu am făcut un articol despre treaba asta È™i l-am publicat. A doua zi am fost sunat de la Ministerul SănătăÈ›ii È™i o doamnă directoare de acolo mi-a spus să nu mai vorbesc împotriva acestei hotărâri de guvern că îmi va lua o interdicÈ›ie de la Colegiul Medicilor È™i nu voi mai putea vorbi în public niciodată! Eu eram profesor universitar la acea vreme, dar atâta a dus-o mintea pe această doamnă. Sigur, nu m-a speriat chestia asta… După patru ani È™i jumătate am refăcut statistica, am reluat datele statistice oficiale È™i am observat că hipertiroidia a crescut de 5,6 ori în aceÈ™ti patru ani È™i jumătate, iar cancerul de tiroidă s-a dublat… Hipotiroidia pe care sperau ei s-o influenÈ›eze în bine n-a fost influenÈ›ată deloc – nici în rău, nici în bine. Și este foarte explicabil lucrul acesta pentru că tratatele de specialitate spun că din 18 cauze posibile ale hipotiroidiei, doar una este prin deficit de iod. În plus, au crescut alergiile la iod. Ca urmare a acestui lucru, am publicat un nou articol. Nu numai că nu È™i-au cerut scuze pentru acest dezastru, ca să-i spun aÈ™a, dar guvernul care era în 2006 (Guvernul Tăriceanu – n.n.), când am făcut această cercetare, a dat o nouă hotărâre prin care a dublat cantitatea de iod din sare, situaÈ›ie care funcÈ›ionează È™i astăzi…

 

Dacă efecte dezastruoase asupra sănătăÈ›ii românilor au fost puse în evidenÈ›ă de dr. Pavel Chirilă studiind statisticile la doar 4 ani È™i jumătate după prima hotărâre de guvern, cum o fi situaÈ›ia astăzi, după alÈ›i zece ani în care procentul de iod din sare a fost dublat? Și, până la urmă, cine răspunde pentru acest genocid programat?

 

 

HG nr. 568/2002, republicata 2009, privind iodarea universala a sarii destinate consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara (extrase din lege)

 

Capitolul I - Dispozitii generale


Art. 1
Prezenta hotarare reglementeazä conditiile referitoare la iodarea universala a sarii destinate consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara, in scopul prevenirii tulburarilor prin carenta de iod.

 

Art. 2
 [...] c) iodarea universala a sarii reprezinta procesul de introducere a iodului in sare, pontru orice tip de consum: uman, animal, industrie alimentara;
d) sarea pentru consum alimentar uman este un produs cristalin in a carui compozitie predomina clorura de sodiu (NaCl), obtinut prin extragere din depozitele naturale subterane sau din apa de mare, potrivit Codex Standard pentru sarea destinata consumului alimentar;
e) sarea iodata este sarea dostinata consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara, la care s-a adaugat iod, sub forma de iodat sau iodura de potasiu.


Capitolul II - Conditii de calitate si de securitate


Art. 3
(1) In Romania, in alimentatia oamenilor se utilizeaza numai sare iodata.
(2) In hrana animalelor si in industria alimentara utilizarea sarii iodate este optionala, cu exceptia fabricarii painii si a produselor de panificatie. [...].

Art. 8
Autoritatile/institutiile cu atributii de control in domeniul sigurantei alimentelor au obligatia sa identifice/ determine prezenta iodului/concentratia de iod din sarea iodata.

Art. 9
Etichetarea sarii iodate se face in conformitate cu prevederile legale in vigoare. Denumirea sub care se vinde produsul este Sare iodata.

Art. 10
(1) Pe teritoriul Romaniei este interzisa comercializarea cu amanuntul a sarii neiodate, atat pentru uzul personal, cat si pentru utilizarea in alimentatia publica si colectiva.
(2) Prin derogare de la prevederile alin. (1) este permisa comercializarea sarii neiodate numai prin reteaua do magazine PLAFAR, magazine naturiste si farmacii, in segmentul produselor care nu necesita reteta pentru achizitionare, ambalata in cantitati ce nu depasesc 0,5 kg.

 

Capitolul III - Inspectia si controlul sarii iodate


Art. 11
Inspectia si controlul aplicarii prevederilor prezentei hotarari se efectueaza de catre reprezentantul Ministerului Sanatatii, Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, conform competentelor.

Capitolul IV - Sanctiuni


Art. 12
(1) Constituie contraventii urmatoarele fapte:
a) comercializarea sarii iodate pentru consumul uman sau pentru fabricarea painii si a produselor de panificatie, cu un continut de iod in afara limitelor stabilite de art. 4 alin. (2);
b) comercializarea cu amanuntul a sarii neiodate, cu exceptia situatiei prevazute la art. 10 alin. (2);

c) confiscarea sarii iodate folosite la comercializarea cu amanuntul sau utilizate la fabricarea painii si a produselor de panificatie, precum si la consumul in alimentatia publica si colectiva, ce prezinta continutul de iod in afara limitelor stabilite la art. 4 alin. (2);
d) confiscarea sarii iodate folosite la comercializarea cu amanuntul sau utilizate la fabricarea painii si a produselor de panificatie, precum si la consumul in alimentatia publica si colectiva, ce nu prezinta elementele de identificare si caracterizare in conformitate cu prevederile in vigoare referitoare la etichetarea alimentelor.

Art. 13
Savarsirea faptelor prevazute la art. 12 se sanctioneaza, pe langa amenda, si cu suspendarea activitatii operatorului economic, potrivit reglementarilor specifice ale autoritatilor prevazute la art. 11.

Art. 14
Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre personalul imputernicit al autoritatilor competente prevazute la art. 11, conform prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 15
(1) Contraventiilor prevazute la art. 12 le sunt aplicabile dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Contravenientii pot achita pe loc sau in termen de cel mult 48 de ore de la data incheierii procesului-verbal ori, dupa caz, de la data comunicarii acestuia jumatate din minimul amenzilor prevazute la art. 12, agentul constatator facand mentiune despre aceasta posibilitate in procesul-verbal.


Capitolul V - Dispozitii finale


Art. 16
Ministerul Economiei, Ministerul Sanatatii, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor au obligatia de a elabora planurile de masuri pentru aplicarea prezentei hotarari. [...].


 

Sursă: Daniel-Roxin.ro

Afisari: 2285
Autor: Daniel Roxin
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: Petrache Boboc (Dec, Sat 03, 2016 / 17:11)
Se spune că adevărul este dur dar, pentru cine nu este precizat. Însă, e oripilant faptul că poporul român este distrus prin toate căile cu ordonanÈ›e È™i legi impuse de reprezentanÈ›ii aleÈ™i prin farse electorale. ConstituÈ›ia de azi - lovită de nulitate prin propriul conÈ›inut - permite orice CRIMĂ CONTRA UMANITĂÈšII.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, FiriÈ›ă Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter