Se încarcă pagina ...

emisiuni tv

"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Străvechimea limbii române
28.02.2020 11:24, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 27.02.2020 de la 6 TV, realizată și moderată de Miron Manega. Invitații ediției sunt, ca și la ediția interioară, LUCIAN COSTI, arhitect, filolog și lingvist, arhitectul liniilor de metrou din New York, și pe DUMITRU IONCICĂ, directorul Editurii Uranus. Emisiunea continuă, de fapt, dezbaterea din ediția trecută, inspirată, la rândul ei, de conținutul cărții lui Lucian Costi apărută la Editura Uranus, ''LIMBA ROMÂNĂ - NAȘTEREA ȘI FALSURILE ISTORICE. Taina formării cuvintelor. Recuperarea originilor reale''. Accentul cade, de data asta, pe Străvechimea limbii române, prin comparație cu ''străvechimea'' limbilor altor popoare.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Limba română - nasterea si falsurile istorice
24.02.2020 08:48, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 20.02.2020 de la 6 TV, realizată și moderată de Miron Manega. Invitații ediției sunt LUCIAN COSTI, arhitect, filolog și lingvist, arhitectul liniilor de metrou din New York, și pe DUMITRU IONCICĂ, directorul Editurii Uranus. Tema emisiunii e inspirată de provocatoarea și voluminoasa carte (852 de pagini) a lui Lucian Costi, ''LIMBA ROMÂNĂ - NAȘTEREA ȘI FALSURILE ISTORICE. Taina formării cuvintelor. Recuperarea originilor reale'', apărută cu ceva timp în urmă la Editura Uranus. Cartea lui Lucian Costi analizează în detaliu și cu foarte multe exemple demonstrative trei mari categorii de falsuri lingvistice privind originea și vechimea limbii române
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Cu Mihail Diaconescu despre romanul total
31.01.2020 19:47, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 30.01.2020 de la 6 TV, realizată și moderată de Miron Manega. Invitatul ediției este Prof. Univ. Dr. MIHAIL DIACONESCU, unul dintre cei mai prodigioși și mai onorați scriitori români din spațiul european, autor al unei unei monumentale opere literare, printre care se numără și zece romane. Mihail Diaconescu a fost distins cu premiul Academiei Române ''Mircea Florian'', secţiunea filosofie, pentru tratatul său ''Prelegeri de estetica Ortodoxiei'', publicat la Editura ''Doxologia'' în anul 2009. De asemenea, criitorul şi profesorul Mihail Diaconescu a fost propus la Premiul Nobel pentru Literatură în anul 2013 de către Academia DacoRomână. Despre Mihail Diaconescu, părintele Dumitru Stăniloae spunea că este ''cel mai reprezentativ scriitor al spiritualităţii româneşti, începător al scrisului nostru viitor''.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Exterminarea identitară a românilor din Valea Timocului
28.01.2020 12:03, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 23.01.2020 de la 6 TV, realizată și moderată de Miron Manega. Invitații ediției sunt JURJ ZAVIȘCA (Președintele Asociației pentru Cultura Românilor/Vlahilor ''Ariadnae Filum'' din Bor), PREDRAG BALAȘEVICI (Președintele Partidului Neamului Românesc) și DRAGHIȘA CONSTANTINOVICI TRAIAN (Președintele Asociației Românilor/Vlahilor ''Traian'' din Cladova). Tema emisiunii este ''Exterminarea identitară a românilor din Valea Timocului'', în care sunt prezentate represaliile împotriva limbii române și a identității românești din Valea Timocului, începând de la 1833 (când limba română a fost scoasă din școli și biserici) și până în ziua de azi.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Eminescu, membrana celulei românesti
19.01.2020 17:20, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 16.01.2020 de la 6 TV, realizată și moderată de Miron Manega. Invitatul ediției este proaspătul pensionar DAN PURIC (și-a cerut ieșirea anticipat la pensie de la Teatrul Național ca un imperios necesar gest de ''igienă morală''). Tema emisiunii este ''Eminescu, membrana celulei românești'', în care sunt relevate uriașa personalitate a lui Eminescu în cultura, spiritualitatea și istoria noastră, halucinanta actualitate a textelor sale jurnalistice, previziunile și viziunile sale despre neamul românesc etc. Deviza emisiunii este, ca de obicei, ''Ca să fii român, trebuie să poți'' (Grigore Vieru).
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Dezvăluirile profesorului Beuran în cazul "Floreasca"
10.01.2020 14:46, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 9.01.2020 de la 6 TV, realizată și moderată de Miron Manega. Invutatul ediției este Prof. Univ. Dr. MIRCEA BEURAN, fostul șef al secției Chirurgie a Spitalului de Urgențe Floreasca, destituit în urma ''incendierii'' unei paciente (în fapt, un accident tehnic, care a dus la aprinderea vaporilor de alcool din biocid). Emisiunea lămurește problemele legate de cauza accidentului, cauza decesului și stabilirea vinovățiilor dar, mai ales cauza campaniei de ''demonizare'' a profesorului și ce se ascunde în spatele acesteia.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Metalurgie si poezie cu Ică Sălisteanu
06.01.2020 09:25, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 2.01.2020 de la 6 TV, realizată și moderată de Miron Manega. Este prima ediție pe anul 2020 și îl are ca invitat pe inginerul/poetul/conicarul ICĂ SĂLIȘTEANU, un un ''paracliser'' fanatic al marii poezii (și al poeziei în general, indiferent de autori). Inginer de marcă al marii întreprinderi bucureștene IMGB (acum ''decedată'', iar el pensionat), Ică Sălișteanuu și-a trăit viața ardent, pasional, împărțind-o între metalurgie și poezie, aceasta fiind, de altfel și tema ediției. Deviza emisiunii este, ca de obicei, ''Ca să fii român, trebuie să poți'' (Grigore Vieru). Invitat special, permanent și tutelar - Dl. Mihai Eminescu.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Atac la viata planetei. Atac la identitatea natională. Iesirea din criză
18.12.2019 13:20, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE, TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 12.12.2019 de la 6 TV. Invitatul emisiunii este profesorul FLORIAN COLCEAG. Licențiat în matematici fractale, doctor în economie și specialist internațional în guvernanță sustenabilă și managementul crizelor, profesorul Colceag mai este cunoscut, în spațiul public, cu supranumele ''antrenorul de genii''. Temele abordate în emisiune sunt: Atacurile la viața planetei, atacurile la identitatea națională și calea ieșirii din criză. Deviza emisiunii este ''Ca să fii român, trebuie să poți'' (Grigore Vieru). Invitat special, permanent și tutelar - Dl. Miahai Eminescu.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". "Insula serpilor" din inima României
04.12.2019 00:27, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 28.11.2019 de la 6 TV, realizată și moderată de Miron Manega. Tema ediției este ''Insula șerpilor din inima României'', prezentată și dezbătută împreună cu Dumitru Ioncică, directorul Editurii Uranus, și Ion Longin Popescu, jurnalist de marcă al revistei ''Formula AS''. Tema emisiunii este chiar titlul cărții lui Ion Longin Popescu, apărută recent la Editura Uranus și se referă la pretențiile absurde de autonomie teritorială ale unei etnii care, statistic, aproape că nu există: secuii.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Trianon versus Trianon
20.11.2019 23:50, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 14.11.2019 de la 6 TV, realizată și moderată de Miron Manega. Tema ediției este ''Trianon versus Trianon'', prezentată și dezbătută împreună cu G-ral (r) Dr. Stan Petrescu, de data asta în postură de invitat. Căci, după cum se știe, acesta este moderator și realizator, tot la 6 TV, al emisiunii ''Informațiile, a patra armă'', fiind, în același timp, și membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. Emisiunea e prilejuită de apropierea centenarului ''anului Trianon'', 1920, care a însemnat, pentru România, confirmarea europeană și mondială a granițelor României Mari.
citeste tot >>
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter