Se încarcă pagina ...

emisiuni tv

"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". "Insula serpilor" din inima României
04.12.2019 00:27, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 28.11.2019 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. Tema ediÈ›iei este ''Insula È™erpilor din inima României'', prezentată È™i dezbătută împreună cu Dumitru Ioncică, directorul Editurii Uranus, È™i Ion Longin Popescu, jurnalist de marcă al revistei ''Formula AS''. Tema emisiunii este chiar titlul cărÈ›ii lui Ion Longin Popescu, apărută recent la Editura Uranus È™i se referă la pretenÈ›iile absurde de autonomie teritorială ale unei etnii care, statistic, aproape că nu există: secuii.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Trianon versus Trianon
20.11.2019 23:50, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 14.11.2019 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. Tema ediÈ›iei este ''Trianon versus Trianon'', prezentată È™i dezbătută împreună cu G-ral (r) Dr. Stan Petrescu, de data asta în postură de invitat. Căci, după cum se È™tie, acesta este moderator È™i realizator, tot la 6 TV, al emisiunii ''InformaÈ›iile, a patra armă'', fiind, în acelaÈ™i timp, È™i membru al Uniunii ZiariÈ™tilor ProfesioniÈ™ti din România. Emisiunea e prilejuită de apropierea centenarului ''anului Trianon'', 1920, care a însemnat, pentru România, confirmarea europeană È™i mondială a graniÈ›elor României Mari.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Alexandru Cetăteanu, de la Amărăstii de Drăgăsani în India, via Montreal
08.11.2019 09:49, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 7.11.2019 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. Tema ediÈ›iei este ''De la AmărăÈ™tii de DrăgăÈ™ani în India, via Montreal'', prezentată È™i dezbătută împreună cu ALEXANDRU CETĂÈšEANU... cetăÈ›ean al Canadei, dar român din satul AmărăÈ™ti, judeÈ›ul Vâlcea. Invitatul este scriitor È™i publicist, membru al Uniunii ZiariÈ™tilor ProfesioniÈ™ti din România È™i membru fondator al AsociaÈ›iei Scriitorilor Români din America de Nord.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Cel mai tânăr luptător din lume în Al Doilea Război Mondial - invitat la 6 TV
11.10.2019 22:27, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 10.10.2019 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. InvitaÈ›ii emisiunii sunt generalul MARIN LUNGU È™i jurnalistul VICTOR RONCEA, editorul site-ului ''ZiariÈ™ti online''. Marin Lungu este nimeni altul decât vestitul CAPORAL LA 9 ANI, cel mai tânăr luptător din lume în Al Doilea Război Mondial, copil de trupă al Regimentului 40 Infanterie din Medgidia (din 1942, la vârsta de 6 ani È™i 8 luni). Ajuns rapid cercetaÈ™ la grupa 132 a Biroului de Informare-Cercetare din cadrul EÈ™alonul Superior de Comandă al Diviziei a 9-a Infanterie, a participat la eliberarea Transilvaniei de trupele horthyst-hitleriste, apoi a Ungariei È™i a Cehoslovaciei, unde a fost prins de naziÈ™ti după câteva zeci de misiuni pe front È™i în liniile inamice.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Atitudinea fată de jertfă, între veneratie si blasfemie
04.10.2019 19:35, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 3.10.2019 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. Tema ediÈ›iei este ''Atitudinea faÈ›ă de jertfă, între veneraÈ›ie È™i blasfemie'', prezentată È™i dezbătută împreună cu cercetătorul È™i inventatorul DUMITRU GRIGORE, membru titular al Comisiei de Cibernetică a Academiei Române. Dumitru Grigore este licenÈ›iat în fizică tehnologică, teologie È™i psihologie È™i doctor în mecatronică, pe o temă de cercetare din neuroÈ™tiinÈ›e: ''ContribuÈ›ii privind comanda È™i controlul de la distanÈ›ă al miÈ™cării în sistemele tehnice militare'' (este vorba de controlul de la distanÈ›ă nu prin telecomandă, ci prin puterea gândului). Recent, a obÈ›inut Medalia de Aur la Salonul de Inventică de la Geneva (cu invenÈ›ia ''Sistem psihometric de evaluare psihologică rapidă'').
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Institutul Român de la Freiburg si cultura exilului
13.09.2019 14:40, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 12.09.2019 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. Tema emisiunii este ''Institutul de la Freiburg È™i cultura exilului'' iar invitat este Mihai Neagu Basarab, directorul Institutului È™i Bibliotecii Române de la Freiburg. Aproape necunoscută în spaţiul cultural românesc, Biblioteca Română din Freiburg este una dintre instituţiile cele mai vechi ale exilului românesc postbelic, sursă de primă importanţa pentru istoria acestuia, prin bogăţia mărturiilor scrise, mergând de la articole de presă sau cărţi, până la documente de arhivă, unele dintre ele reflectând activitatea sau acţiunile românilor care ''au ales libertatea''.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Bucurestiul feroviar
10.09.2019 11:58, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 5.09.2019 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. Invitatul emisiunii este diplomatul inginer Octavian UdriÈ™te, unul dintre marii specialiÈ™ti ai infrastructurii din România, în primul rând ai sistemului feroviar. Ca È™i în emisiunea anterioară, în care a fost invitat în emisiune (23.08.2019), Octavian UdriÈ™te face o radiografie dură a distrugerii progresive È™i sistematice a Căilor Ferate Române, dezvăluind însă o latură aproape necunoscută a BucureÈ™tiului, începând din 1869 încoace: BucureÈ™tiul feroviar, care constituie È™i tema ediÈ›iei.
citeste tot >>
Eminescu si societatea conspirativă "Carpatii". Dezvăluiri
07.09.2019 11:29, Daniel Roxin
Eminescu a fost o persoană extrem de incomodă pentru guvernanÈ›ii din vremea lui È™i pentru interesele Imperiiilor Austro-Ungar È™i Èšarist în România. Articolele lui au cutremurat în repetate rânduri guvernul de la BucureÈ™ti, iar vocea lui de patriot român a deranjat extrem de mult puterile străine. În consecinÈ›ă, serviciile secrete austro-ungare È™i È›ariste au fost mult timp pe urmele sale, iar eliminarea sa din spaÈ›iul public a fost rezultatul presiunilor venite din Viena. Lupta lui Eminescu pentru o România a românilor È™i nu pentru una a intereselor străine, lupta lui pentru aducerea Transilvaniei la patria mamă, îl face să se implice în activităÈ›ile conspirative ale societăÈ›ii patriotice CarpaÈ›ii...
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Istoria feroviară a României. Trecut, prezent, viitor
25.08.2019 01:29, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 22.08.2019 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. Tema emisiunii este ''Istoria feroviară a României - trecut, prezent, viitor'' iar invitat este diplomatul inginer Octavian UdriÈ™te, unul dintre marii specialiÈ™ti ai infrastructurii din România, în primul rând ai sistemului feroviar. Invitatul face o radiografie dură (mai degrabă un rechizitoriu) al distrugerii progresive È™i sistematice a Căilor Ferate Române, începând din 1990. Principalii ''corifei'' ai acestui dezastru atent instrumentat au fost - sau cel puÈ›in aÈ™a rezultă din faptele expuse de Octavian UdriÈ™te - Traian Băsescu È™i Radu Berceanu... În ciuda unei situaÈ›ii care nu lasă loc speranÈ›ei, Octavian UdriÈ™te rămâne totuÈ™i optimist, arătând că există încă soluÈ›ii de redresare.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". In Memoriam Cezar Ivănescu
10.08.2019 15:56, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 8.08.2019 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. Subiectul emisiunii este ''In Memoriam Cezar Ivănescu'' iar invitată este Clara AruÈ™tei, fiica adoptivă a poetului. Emisiunea este prilejuită de celebrarea a 78 de ani de la naÈ™terea Poetului (6 august 1941), dar È™i de faptul că fosta sa locuinÈ›ă (în care stă acum Clara AruÈ™tei) este vânată de rechinii imobiliari. Este evocată figura È™i opera lui Cezar Ivănescu, dar È™i împrejurările morÈ›ii acestuia (24 aprilie 2008, în Joia Mare din Săptămâna Patimilor), la o săptîmână după ce Albania îi propusese candidatura la Premiul Nobel di partea statului albanez.
citeste tot >>
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, FiriÈ›ă Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter