Se încarcă pagina ...

emisiuni tv

"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Stiintă si românism cu Academicianul Ionescu-Târgoviste
14.07.2019 15:41, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 11.07.2019 de la 6 TV, realizată şi moderată de Miron Manega. Tema emisiunii este ''ȘtiinÈ›ă È™i românism'' È™i îl are ca invitat pe Academicianul CONSTANTIN IONESCU-TÂRGOVIȘTE, cel care a condus, timp de 10 ani, Clinica È™i Institutul de Diabet, NutriÈ›ie È™i Boli Metabolice ''N.C. Paulescu'' din BucureÈ™ti, aflat sub egida Academiei Române. A înfiinÈ›at, printre altele, un laborator de explorări neurofiziologice, unde a dezvoltat tehnici originare de diagnostic, È™i un laborator de cercetări de genetică diabetologică. Emisiunea încearcă să stabilească, prin autoritatea reputatului academician, locul oamenilor de È™tiinÈ›ă români în concertul È™tiinÈ›ei universale.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Denis Buican, un savant printre ruinele civilizatiei
05.07.2019 15:21, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 4.07.2019 de la 6 TV, realizată şi moderată de Miron Manega. Invitatul emisiunii este, pentru a treia oară, marele profesor româno-francez DENIS BUICAN-PELIGRAD, autor al teoriei sinergice a evoluÈ›iei È™i al biognoseologiei. Doctor în È™tiinÈ›e naturale la Universitatea din Paris (1970) È™i doctor în È™tiinÈ›e umane la Sorbona (1983), Denis Buican este un savant de anvergură mondială iar cărÈ›ile sale sunt publicate în toate limbile de circulaÈ›ie. Spirit rebel È™i independent, s-a desolidarizat public (È™i continuă s-o facă) atât de statul român, cât È™i de statul francez, pentru a nu fi considerat complice la turpitudinile politice ale celor două state, ca, de altfel, ale tuturor statelor.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Cu Cristian Răchitan despre frică si minciună la români si tratamentul lor
28.06.2019 08:40, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 27.06.2019 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. Tema emisiunii este ''Frica È™i minciuna la români È™i tratamentul lor'' È™i îl are ca invitat pe CRISTIAN RĂCHITAN, un doctor român vestit, considerat unul dintre cei mai buni diagnosticieni din lume. A plecat din Gura Văii (jud. MehedinÈ›i) în urmă cu aproape 40 de ani iar astăzi tratează la New York nume mari din showbizzul hollywoodian, oficiali de la Casa Albă, sportivi, ş.a. Cristian Răchitan practică ceea ce se cheamă, în termeni moderni, medicina holistică, adică acea medicină care are la bază un principiu integrator.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE". Ultimele devăluiri despre hărtuirea si asasinarea lui Eminescu
14.06.2019 10:53, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 13.06.2019 de la 6 TV, realizată şi moderată de Miron Manega. Tema ediÈ›iei este ''Ultimele devăluiri despre hărÈ›uirea È™i asainarea lui Eminescu'' È™i îi are ca invitaÈ›i pe Prof. Univ. Dr. FLORIN CRISTIAN GHEORGHE, preÈ™edintele AsociaÈ›iei Europene a Cadrelor Didactice È™i editor al revistei CUGETAREA EUROPEANĂ, È™i Prof. Univ. TIBERIU SPIRCU, ambii matematicieni. Emisiunea prezintă ultimele documente (descoperite È™i traduse de ei) legate de urmărirea È™i asasinarea lui Mihai Eminescu.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Nationalism, cultură, traditie
07.06.2019 12:35, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 6.06.2019 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. Tema emisiunii este ''NaÈ›ionalism, cultură, tradiÈ›ie'' È™i îi are ca invitaÈ›i pe JOHN BANU MUSCEL, preÈ™edintele Ligii Româno-Americane (Romanian-American League) È™i al Camerei de ComerÈ› Române din America, cu sediul la Fort Lauderdale, Florida, È™i pe BARTOLOMEU CONSTANTIN SĂVOIU, general de brigadă (în rezervă) al Armatei Române, înalt demnitar francmason, fost judecător la Tribunalul Prud`hommes în FranÈ›a, arhonte al Patriarhiei Ecumenice din Constantinopol.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". "Iliada" n-a fost scrisă în limba greacă
24.05.2019 12:50, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 23.05.2019 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. Tema emisiunii este limba în care au fost scrise Iliada È™i Odiseea È™i îi are ca invitaÈ›i pe DUMITRU IONCICĂ, directorul Editurii Uranus, È™i cercetătorul BRANISLAV STEFANOVSCHI al DABIJA din Macedonia. Tema este provocată de ultima carte a acestuia, apărută în traducere la Editura Uranus, intitulată ''Homer - Istoria pelasgă neÈ™tiută. Surprizele lingvistice ale Iliadei''. Cartea reprezintă o mare provocare pentru latiniÈ™ti È™i va isca, probabil, un mare scandal printre greci, care se consideră titulari ai unui vast patrimoniu cultural, din care face parte È™i opera lui Homer.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Istorie românească îngropată
17.05.2019 09:24, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 16.05.2019 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. Tema emisiunii este ''Istorie românească îngropată'' È™i îl are ca invitat pe DUMITRU IONCICĂ, directorul Editurii Uranus, editură care È™i-a propus (È™i a realizat) editarea unor cărÈ›i document evitate (È™i chiar ocultate) de mediul academic de specialitate. E vorba de cărÈ›i scrise de străini despre originea poporului român, în care se recunoaÈ™te prioritatea È™i primordialitatea culturii geto-dace în Europa È™i exportul de cultură al proto-românilor în spaÈ›iul european. DiscuÈ›ia porneÈ™te de la gafa/imbecilitatea/provocarea primarului Oradei de a demola statuia lui Mihai Viteazu din PiaÈ›a Unirii, pentru a o înlocui cu cea a regelui Ferdinand.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Inventică si spiritualitate
26.04.2019 19:17, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 25.04.2019 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. Tema emisiunii este ''Inventică È™i spiritualitate'' È™i îl are ca invitat pe cercetătorul È™i inventatorul DUMITRU GRIGORE, membru titular al Comisiei de Cibernetică a Academiei Române. Dumitru Grigore (care a mai fost invitat în această emisiune, în decembrie 2016) este licenÈ›iat în fizică tehnologică, teologie È™i psihologie È™i doctor în mecatronică, pe o temă de cercetare din neuroÈ™tiinÈ›e: ''ContribuÈ›ii privind comanda È™i controlul de la distanÈ›ă al miÈ™cării în sistemele tehnice militare'' (este vorba de controlul de la distanÈ›ă nu prin telecomandă, ci prin puterea gândului). Precizare: Dumitru Grigore este È™i cleric (preot misionar ortodox, după ce, mulÈ›i ani, a avut în grijă parohia din satul Humele, judeÈ›ul ArgeÈ™), dar a renunÈ›at la activitatea bisericească în favoarea cercetării È™tiinÈ›ifice.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Cu Ioan Rosca despre bilantul dezastrelor ireparabile
19.04.2019 08:11, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE, TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 18.04.2019 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. Tema emisiunii este ''BilanÈ›ul dezastrelor ireparabile'' È™i îl are ca invitat pe cercetătorul interdisciplinar IOAN ROȘCA, un vechi prieten al emisiunii È™i unul dintre cei mai redutabili analiÈ™ti găzduiÈ›i de revista CERTITUDINEA. Ioan RoÈ™ca a fost, de asemenea, unul dintre colaboratorii apropiaÈ›i ai lui CONSTANTIN COJOCARU în realizarea proiectului legislativ cetăÈ›enesc intitulat CONSTITUÈšIA CETĂÈšENILOR. Emisiunea este, de fapt, ''spovedania unui învins'', făcând o trecere în revistă a tuturor eÈ™ecurilor (16 la număr), ''realizate'' de Ioan RoÈ™ca în ultimii 15 ani, din poziÈ›ia de specialist în interdisciplinaritate.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". In Memoriam Constantin Cojocaru
05.04.2019 13:31, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE, TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 4.04.2019 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. Tema emisiunii este ''In Memoriam CONSTANTIN COJOCARU'' È™i îl are ca invitat pe reputatul economist român ILIE ȘERBĂNESCU. Emisiunea îÈ™i propune, pe de o parte, comemorarea unui alt mare economist, Constantin Cojocaru, care ne-a părăsit de curând în condiÈ›ii destul de suspecte, iar pe de altă parte analiza situaÈ›iei actuale a României, un fel de ''raport economic despre starea naÈ›iunii''. Este evocată personalitatea uriaÈ™ă a lui Constantin Cojocaru È™i sunt dezbătute CONSTITUÈšIA CETĂÈšENILOR È™i LEGEA COJOCARU, ca necesităÈ›i imperioase pentru salvarea României, dar È™i ca eÈ™ecuri politice ale ambelor demersuri.
citeste tot >>
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, FiriÈ›ă Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter