Se încarcă pagina ...

Europa Nostra

Veneţia fără apă
27.03.2017 08:44
În ianuarie 2017, pentru al doilea an consecutiv, mareele joase au coborât la Veneția la niveluri record care au lăsat oraşul, aproape în întregime, fără apă. Vizitatorii care au venit în oraș așteptându-se la o plimbare cu gondola prin faimoasele canale albastre-verzi ale orașului şi-au văzut planurile spulberate, deoarece principalele mijloace de transport ale oraşului erau eşuate pe fundurile noroioase ale canalelor.
citeste tot >>
Ce urmăreste, de fapt, "Cartea Albă privind Viitorul Europei"
11.03.2017 14:03, Dr. (Ec) CONSTANTIN COJOCARU
Documentul cu titlul ''Cartea Albă privind Viitorul Europei'', elaborat de Comisia Europeană şi dat publicităţii sub semnătura Preşedintelui acestei instituţii, luxemburghezul Jean-Claude Juncker, pe data de 1 martie 2017, a declanşat o adevărată isterie a politicienilor români şi a presei aservite acestora. Cele două mari tabere ale clasei politice, conduse de Iohannis şi Dragnea, cer, pe toate canalele, ca România să nu accepte o Europă ''cu mai multe viteze'', formată din ''cercuri concentrice'', dintr-un ''nucleu dur'' şi ''periferii''.
citeste tot >>
"Cartea albă privind viitorul Europei" si soarta României
11.03.2017 13:35, Prof. Univ. Dr. Corvin Lupu
Lucrarea prezintă realizări și o imagine pozitivă a Uniunii Europene, care nu este în concordanță cu situația României. Ea vizează realizări și progrese dorite de partea superioară a piramidei UE, iar România se află la baza/periferia ei, nepotrivindu-i-se imaginile proiectate decât într-un procent mult prea mic, raportat nu numai la orizontul de așteptare al românilor, ci raportat în primul rând la ceea ce a oferit România la aderare. Cartea albă a UE este o nouă dovadă că sistemul politico-economic și social globalist promovat de U.E. nu este benefic României și integrarea noastră europeană este un eșec.
citeste tot >>
THE TIMES: România devine un stat al UE în afara legii. SRI a folosit subiectul corupţiei pentru a rezolva dispute cu inamicii
11.03.2017 11:47, Miron Manega
România devine un stat al UE, în afara legii, în care acţiunile de combatere a corupţiei sunt utilizate în scop politic, comentează cotidianul britanic The Times, atrăgând atenţia asupra activităţilor Serviciului Român de Informaţii (SRI) care are mecanisme neclare de control, transmite Mediafax. ''Mulţimea care tot creşte strigă
citeste tot >>
CARTEA ALBĂ PRIVIND VIITORUL EUROPEI. Cele 5 scenarii ale lui Juncker
10.03.2017 08:58
Conform anunțului făcut de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în discursul privind starea Uniunii Europene din 2016, Comisia Europeană a prezentat, pe 1 martie 2017, o Carte albă privind viitorul Europei, care reprezintă contribuția Comisiei la summitul de la Roma din 25 martie 2017. Cartea albă prezintă cinci scenarii, fiecare dintre ele conturând modul în care ar putea arăta Uniunea la orizontul anului 2025, în funcție de alegerile pe care le va face Europa. Scenariile acoperă o gamă de posibilități și au un caracter ilustrativ. Ele nu se exclud reciproc și nu sunt exhaustive.
citeste tot >>
Parlamentul European i-a ridicat imunitatea lui Marine Le Pen
04.03.2017 13:59
Parlamentarii europeni au votat joi pentru ridicarea imunității parlamentare a candidatei extremei drepte la președinția Franței, Marine Le Pen, cercetată de justiția franceză pentru publicarea pe Twitter, în anul 2015, a unor execuții comise de jihadiștii grupării Statul Islamic, relatează Reuters. Votul de joi din plenul Parlamentului European confirmă o decizie preliminară luată marți de Comisia pentru afaceri juridice a PE privind ridicarea imunității parlamentare de care președinta Frontului Național (FN) francez beneficia în virtutea funcției de eurodeputat.
citeste tot >>
Război în Franta între farmaciile multinationale si produsele din urzici
01.03.2017 13:58, Conf. univ. dr. Avram Fițiu
Al treilea război juridic împotriva urzicii este în plină derulare în Franța și în alte țări europene. Astăzi ne vom referi la aceste ostilități juridice din Franța. O banala plantă, pe numele ei de botez în limba latină Urtica dioica a devenit dușman de moarte al multinaționalelor producătoare de pesticide din întreaga lume. Mii de procese între multinaționale și țărani sunt în derulare peste tot și sunt intentate de către acestea cu scopul de speria țăranii sau orășenii să mai utilizeze urzica sub formă de macerat pentru fertilizare cu azot, fungicid împotriva bolilor, ca repulsiv împotriva insectelor, regenerant, stimulant etc
citeste tot >>
Un ministru polonez îl pune la punct pe vicepresedintele Comisiei Europene
23.02.2017 21:56
Intimidările și presiunile Comisiei Europene nu țin în fața Varșoviei. O dovedește replica pe care șeful diplomației poloneze i-a dat-o vicepreședintelui Executivului UE, după ce acesta din urmă a acuzat Polonia că recurge la ''fapte alternative''. Cei doi lideri s-au contrat, verbal, pe tema reformelor judiciare din Polonia, care, așa cum se întâmplă și în cazul României, sunt criticate de Bruxelles. Din momentul în care partidul eurosceptic Dreptate și Justiție (PiS) a câștigat alegerile legislative din octombrie 2014, autoritățile de la Varșovia se află într-un conflict permanent cu Comisia Europeană, din cauza unor schimbări legislative care, în opinia oficialilor de la Bruxelles, pot afecta în special libertatea presei și separația puterilor în stat, principala dispută fiind legată de reforma Tribunalului Constituțional, scrie agerpres.ro.
citeste tot >>
UNIUNEA EUROPEANĂ - federalizare, sau fragmentare?
09.02.2017 11:11
Începând din iunie anul trecut, de cînd Marea Britanie a adoptat BREXIT-ul, Uniunea Europeană (acest vas care, zic britanicii, se scufundă), e neliniştită. E prinsă că într-o strânsoare între o America pragmatică, determinată să-şi avanseze propriile interese, şi o Rusie cu apetit pentru expansiune teritorială şi dezmembrarea Uniunii Europene şi a Alianţei Nord-Atlantice. Alegerea lui Trump ca Preşedinte al Americii, ca şi politicile lui deja aplicate în primele săptămîni de cînd a devenit Preşedinte, adaugă o neliniște în plus, la neliniştea Uniunii Europene.
citeste tot >>
MARELE PLAN: În februarie, la Budapesta se va hotărî soarta României
26.01.2017 16:41, Alexandru Cumpănașu
CIA anchetează FBI, Senatul American anchetează CIA, directorul în exercițiu al CIA îl avertizează și chiar amenință pe Trump, președintele ales și șeful său direct, serviciile secrete europene îl anchetează pe Trump, Trump o atacă pe Merkel și Franța, Soros intră în sevraj că nu i-a ieșit cu alegerile şi devine interzis în țara lui, Ungaria, dar este primit cu brațele larg deschise în România, ViceCancelarul Germaniei vorbeşte despre desființarea UE, când țările europene nu au nici o altă alternativă, şi parcă se şi văd zidurile ghimpate şi granițele trasându-se din nou, odată cu ura de rasă şi stafii ale trecutului pe deasupra Europei, Preşedintele CE pare amețit şi depăşit pur şi simplu de evenimente şi de jocurile statelor membre între ele, între acestea și Eurasia, ba chiar devine confuz în raport cu propriile interese şi intenții ale mandatului în fruntea Comisiei Europene...
citeste tot >>
 
Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter