Se încarcă pagina ...

Europa Nostra

Emmanuel Macron si Brigitte Trogneux - o poveste neconventională despre dragoste, bani si politică
10.05.2017 00:20
Noul președinte al Franței, Emmanuel Macron, este un personaj neconvențional din toate punctele de vedere. Victoria sa în alegeri pare rodul unei întâmplări, având în vedere că n-are în spate niciun partid politic (mişcarea sa, En Marche, e o formațiune aproape fantomă) și e neobișnuit de tânăr pentru o asemenea demnitate politică. Pe de altă parte, căsătoria sa cu Brigitte Trogneux, o femeie care ar putea să-i fie mamă, teoretic ar fi trebuit să-l depuncteze în ochii opiniei publice. Și totuși a câștigat detașat în fața lui Marine Le Pen.
citeste tot >>
AVERTISMENT DIN PARTEA ACADEMIEI ROMÂNE: Ungaria a înfiintat Departamentul Trianon 100, pentru "recuperarea" Transilvaniei
28.04.2017 08:59, Mihai Diac
Guvernul de la Budapesta a înființat un departament special, denumit Trianon 100, care a început deja să contracareze acțiunile preconizate de România pentru aniversarea, în anul 2018, a 100 de ani de la Marea Unire. Acest avertisment sever a fost lansat, miercuri, la București, de Academia Română, într-o conferință denumită ''Războiul informațional, sub lupă''. Academicianul Ioan Aurel Pop, rectorul Universității din Cluj-Napoca, a anunțat că noul departament creat de Executivul de la Budapesta ar urma să aibă activitate maximă la momentul în care Ungaria va comemora 100 de ani de la semnarea Tratatul de la Trianon, adică în anul 2020.
citeste tot >>
Cântecul de lebădă al Occidentului
26.04.2017 22:55, Rachel Nuwer
Calea către prăbușirea Occidentului a fost deschisă. Nu ar fi pentru prima dată când o mare civilizație dispare și nici când acest lucru se întâmplă nu în urma unui eveniment major, ci printr-un scâncet lung de decenii sau secole. Europa va fi prima, iar SUA vor mai rezista, protejate de oceane. Viitorul pare să aparțină regimurilor autoritare, în timp ce inegalitatea crescândă pare să condamne Vestul la pieire. Nu este însă o cauză pierdută - ține de capacitatea acestei civilizații de a inova pentru a găsi o cale de a plăti pentru complexitatea ei tot mai mare, o cale pe care Roma antică a aflat-o pentru a-și prelungi existența cu câteva sute de ani.
citeste tot >>
Veneţia fără apă
27.03.2017 08:44
În ianuarie 2017, pentru al doilea an consecutiv, mareele joase au coborât la Veneția la niveluri record care au lăsat oraşul, aproape în întregime, fără apă. Vizitatorii care au venit în oraș așteptându-se la o plimbare cu gondola prin faimoasele canale albastre-verzi ale orașului şi-au văzut planurile spulberate, deoarece principalele mijloace de transport ale oraşului erau eşuate pe fundurile noroioase ale canalelor.
citeste tot >>
Ce urmăreste, de fapt, "Cartea Albă privind Viitorul Europei"
11.03.2017 14:03, Dr. (Ec) CONSTANTIN COJOCARU
Documentul cu titlul ''Cartea Albă privind Viitorul Europei'', elaborat de Comisia Europeană şi dat publicităţii sub semnătura Preşedintelui acestei instituţii, luxemburghezul Jean-Claude Juncker, pe data de 1 martie 2017, a declanşat o adevărată isterie a politicienilor români şi a presei aservite acestora. Cele două mari tabere ale clasei politice, conduse de Iohannis şi Dragnea, cer, pe toate canalele, ca România să nu accepte o Europă ''cu mai multe viteze'', formată din ''cercuri concentrice'', dintr-un ''nucleu dur'' şi ''periferii''.
citeste tot >>
"Cartea albă privind viitorul Europei" si soarta României
11.03.2017 13:35, Prof. Univ. Dr. Corvin Lupu
Lucrarea prezintă realizări și o imagine pozitivă a Uniunii Europene, care nu este în concordanță cu situația României. Ea vizează realizări și progrese dorite de partea superioară a piramidei UE, iar România se află la baza/periferia ei, nepotrivindu-i-se imaginile proiectate decât într-un procent mult prea mic, raportat nu numai la orizontul de așteptare al românilor, ci raportat în primul rând la ceea ce a oferit România la aderare. Cartea albă a UE este o nouă dovadă că sistemul politico-economic și social globalist promovat de U.E. nu este benefic României și integrarea noastră europeană este un eșec.
citeste tot >>
THE TIMES: România devine un stat al UE în afara legii. SRI a folosit subiectul corupţiei pentru a rezolva dispute cu inamicii
11.03.2017 11:47, Miron Manega
România devine un stat al UE, în afara legii, în care acţiunile de combatere a corupţiei sunt utilizate în scop politic, comentează cotidianul britanic The Times, atrăgând atenţia asupra activităţilor Serviciului Român de Informaţii (SRI) care are mecanisme neclare de control, transmite Mediafax. ''Mulţimea care tot creşte strigă
citeste tot >>
CARTEA ALBĂ PRIVIND VIITORUL EUROPEI. Cele 5 scenarii ale lui Juncker
10.03.2017 08:58
Conform anunțului făcut de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în discursul privind starea Uniunii Europene din 2016, Comisia Europeană a prezentat, pe 1 martie 2017, o Carte albă privind viitorul Europei, care reprezintă contribuția Comisiei la summitul de la Roma din 25 martie 2017. Cartea albă prezintă cinci scenarii, fiecare dintre ele conturând modul în care ar putea arăta Uniunea la orizontul anului 2025, în funcție de alegerile pe care le va face Europa. Scenariile acoperă o gamă de posibilități și au un caracter ilustrativ. Ele nu se exclud reciproc și nu sunt exhaustive.
citeste tot >>
Parlamentul European i-a ridicat imunitatea lui Marine Le Pen
04.03.2017 13:59
Parlamentarii europeni au votat joi pentru ridicarea imunității parlamentare a candidatei extremei drepte la președinția Franței, Marine Le Pen, cercetată de justiția franceză pentru publicarea pe Twitter, în anul 2015, a unor execuții comise de jihadiștii grupării Statul Islamic, relatează Reuters. Votul de joi din plenul Parlamentului European confirmă o decizie preliminară luată marți de Comisia pentru afaceri juridice a PE privind ridicarea imunității parlamentare de care președinta Frontului Național (FN) francez beneficia în virtutea funcției de eurodeputat.
citeste tot >>
Război în Franta între farmaciile multinationale si produsele din urzici
01.03.2017 13:58, Conf. univ. dr. Avram Fițiu
Al treilea război juridic împotriva urzicii este în plină derulare în Franța și în alte țări europene. Astăzi ne vom referi la aceste ostilități juridice din Franța. O banala plantă, pe numele ei de botez în limba latină Urtica dioica a devenit dușman de moarte al multinaționalelor producătoare de pesticide din întreaga lume. Mii de procese între multinaționale și țărani sunt în derulare peste tot și sunt intentate de către acestea cu scopul de speria țăranii sau orășenii să mai utilizeze urzica sub formă de macerat pentru fertilizare cu azot, fungicid împotriva bolilor, ca repulsiv împotriva insectelor, regenerant, stimulant etc
citeste tot >>
 
Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter