Se încarcă pagina ...

Serviciile secrete si angajatii corporatiilor confirmă: Străinii interzic firmele românesti!

Data publicarii: 07.01.2018 09:54:00

 

Serviciile secrete româneÈ™ti au intrat în posesia unor informaÈ›ii pe cât de halucinante, pe atât de greu de fructificat din punct de vedere operativ. Pentru că, unii dintre angajaÈ›ii români de la conducerea unor importante companii cu capital străin au anunÈ›at că È™efii trimiÈ™i din străinătate le-au interzis pur È™i simplu să mai lucreze cu firme din È›ara noastră!

 

Practic, le-au transmis ca, sub diverse pretexte, firmele româneÈ™ti să nu mai fie agreate nici măcar la licitaÈ›iile organizate de către multinaÈ›ionale È™i acestora să nu li se mai acorde niciun fel de contracte. Nici măcar cele de subcontractare a lucrărilor aferente unor contracte derulate cu statul român!

 

Și, chiar dacă se pot găsi analiÈ™ti economici care să se „autoflageleze” susÈ›inând că societăÈ›ile româneÈ™ti nu s-ar putea ridica la nivelul solicitat de către străini, surse din cadrul structurilor susÈ›in că, pur È™i simplu, la mijloc este vorba strict de o nouă fază a războiului economic subteran declanÈ™at împotriva capitalului autohton de către giganÈ›ii financiari de afară. Și, dacă până acum, ce-i drept, autorităÈ›ile de la BucureÈ™ti nu au miÈ™cat un deget, indiferent de cine s-a aflat la guvernare, pentru protejarea antreprenorilor autohtoni, rămâne de văzut dacă barem acum, în ceasul al doisprezecelea, va există È™i o reacÈ›ie coerentă din partea statului român.

 

Embargoul austriac

 

Extrem de interesant este însă faptul că, din câte reiese din informaÈ›iile intrate în posesia noastră, în cazurile în care firmele româneÈ™ti sunt pur È™i simplu boicotate, ordinele au venit aproape exclusiv de la managerii austrieci. Este vorba despre câteva multinaÈ›ionale cu o forÈ›ă financiară impresionantă È™i în ale căror foruri de conducere cel mai important cuvând de spus îl au managerii austrieci. Acum, că o fi simplă coincidenÈ›ă sau nu, este încă dificil de apreciat, mai ales că, momentan cel puÈ›in, structurile intrate în posesia acestor informaÈ›ii incendiare nu au făcut încă niciun pas pentru declanÈ™area vreunei anchete oficiale.

 

În schimb, ce-i drept, se pare că s-ar fi dat „verde” la o monitorizare mai atentă a acestui fenomen. Pentru că, dacă, într-adevăr, vor există probe că se poate vorbi despre un veritabil „embargou austriac” impus firmelor româneÈ™ti chiar în È›ară noastră, atunci chiar că o eventuală anchetă nu ar mai fi doar apanajul Consiliului ConcurenÈ›ei sau a Consiliului NaÈ›ional pentru Combaterea Discriminării! Pentru că, să nu uităm, capitalul austriac deÈ›ine „exclusivităÈ›i” asupra unor întregi domenii de activitate din România, cum ar fi cel al asigurărilor.

 

 

AÈ™a că pot ieÈ™i bieÈ›ii È™oferi să protesteze pe stradă până or rămâne fără baterie pentru claxoane, că marii jucători de pe piaÈ›a asigurărilor nu vor permite nicio schimbare care să le afecteze interesele financiare, din moment ce beneficiază de toate avantajele acestui inexplicabil monopol permis până acum de către statul român.  Iar cum „embargoul” a fost impus È™i în alte domenii industriale, mult mai sensibile, care È›in deja de  siguranÈ›a naÈ›ională, este cu atât mai interesant ce reacÈ›ie vor avea instituÈ›iile statului român.

 

Pe persoană fizică?

 

Mai ales că, nu cu multă vreme în urmă, È™i polonezii s-au confruntat cu  un astfel de război economic pervers, declanÈ™at de către concernele germane, care aproape că acaparaseră domenii întregi de activitate. Și care, printr-o înÈ›elegere tacită, nu mai acceptau firme poloneze la „masa bogaÈ›ilor”. Numai că, din câte se pare, serviciile secrete poloneze au informat prompt decidenÈ›ii politici, care au ameninÈ›at multinaÈ›ionalele cu un scandal monstru, dacă nu acceptă cutuma acordării unui procentaj rezonabil din totalul contractelor derulate în Polonia pentru firmele autohtone. Mai mult chiar, se spune È™i că acÈ›ionarii majoritari nu doar că au început să subcontracteze lucrări către societăÈ›i poloneze, dar chiar È™i-au retras unii dintre managerii de proiecte, pasând diplomatic vina pe aceÈ™tia, pe „persoană fizică”. La noi însă, lucrurile nu doar că nu se îndreaptă, dar uite că există semnale tot mai clare că această discriminare explicită se agravează pe zi ce trece.

 

Embargo pe banii noștri!

 

Desigur că, È›inând cont de regulile economiei de piaÈ›ă, este greu pentru reprezentanÈ›ii statului român să găsească pârghiile necesare pentru a convinge un investitor străîn să lucreze È™i cu români. Sau să cumpere produse de la firmele noastre. Pentru că, deÈ™i nu vor recunoaÈ™te că este un „consemn intern” să nu „risipească” nici un euro care, în loc să fie repatriat spre È›ările de provenienÈ›ă a „firmelor mamă”, să ajungă în conturile vreunui patron român. Însă culmea este că „embargoul” străinilor este aplicat È™i atunci când firmele străine primesc contracte de la statul român, încasând È™i zeci È™i sute de milioane de euro de la buget. SituaÈ›ie în care, totuÈ™i, cineva ar putea face un pic de „lobby” pentru ca românii să prindă È™i ei niscai „firimituri”, că doară tot se împăuneaza atâta miniÈ™trii, fie ei tehnocraÈ›i sau numiÈ›i politic, cum se zbat ei să salveze locurile de muncă ale lucrătorilor români…

 

Sursă: national.ro

Autor: Cătălin Tache

 

Afisari: 4097
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt comentarii.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, FiriÈ›ă Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter