Se încarcă pagina ...

INFO

Masă rotundă pe tema Bioeconomiei. Întâlnirea agricultorilor cu inventatorii si producătorii
21.06.2020 07:02
În data de 11.06.2020, la invitația Forumului Inventatorilor Români, în sala de conferințe a companiei ''ecoHornet'' a avut loc o masă rotundă cu tema: BIOECONOMIA - O ŞANSĂ DE DEZVOLTARE DURABILĂ PENTRU ROMÂNIA. Au participat, prin reprezentanți, Forumul Inventatorilor Români (Dr. Alexandru Stănilă), Asociația Profesioniștilor Români (Dr. Florian Colceag), Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (Avram Fițiu, secretar de Stat), Academia de Stiințe Agricole și Silvice (Prof. Univ. Valeriu Tabără), Blocul Național Sindical (Dumitru Costin), Patronatul Investitorilor Autohtoni Români și Clusterul MedGreen (Iuliean Horneț), Cooperativa Dacia Unită (Mihai Iulian Cuculas), Clusterul Nord-Est (Perino Baraga), Asociația Producătorilor de Cânepă (Puiu Ioan), Asociatia SUNE (Manuela Drăghicescu), alți producatori agricoli și industriași cu interes în domeniu, ca și, din partea presei, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și revista CERTITUDINEA (Miron Manega)...
citeste tot >>
COMUNICAT. Pozitia Academiei Române fată de "Autonomia Tinutului Secuiesc"
30.04.2020 12:26
Academia Română, din totdeauna apărătoare a drepturilor naţionale şi a unităţii teritoriului românesc, luând la cunoştinţă de propunerea legislativă privind ''Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc'', respinge acest demers care încalcă flagrant Constituţia României. Anunțul trecerii prin aprobare tacită, de către Camera Deputaților, a proiectului de lege depus de UDMR privitor la autonomia așa-numitului Ținut Secuiesc - entitate inexistentă în structurile administrativ teritoriale ale României - creează o situație fără precedent în procesul legislativ din țara noastră. În urma evoluției istorice din Epoca Modernă, realitățile etno-demografice din zona aflată în atenție nu mai corespund cu structurile medievale, când a funcționat o asemenea regiune. România a asigurat prin lege un statut al tuturor comunităților etnice de pe teritoriul său, statut deplin acceptat și aprobat de către Uniunea Europeană, din care țara noastră face parte.
citeste tot >>
Eminescu la New York, în Queens
15.01.2020 14:04
În cadrul Zilelor Culturii Naționale, vineri 17 ianuarie ora 19.00, într-una dintre cele mai selecte locuri din New York, sala de festivități Vista Sky Lounge din Queens - Long Island (situată la ultimul etaj al hotelului Four Points by Sheraton), Eminescu va fi celebrat într-un mod unic, la care va fi prezentă elita diasporei românești din New York. E vorba de un recital al actorului Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național din Sibiu, recital intitulat ''Domnule şi frate Eminescu''. Conceput ca un dialog între Mihai Eminescu și Ion Creangă, recitalul pornește de la dimensiunea poeziei populare ca matrice și explorează legătura creatoare și prietenia unică dintre cei doi scriitori români.
citeste tot >>
Sindicatele militare si feroviare, ca si Consiliul National al Societătii Civile - CNSC, se opun proiectului legislativ de instituire a autonomiei asa-zisului Tinut Secuiesc
06.01.2020 11:32
Subsemnații: Col. (r) dr. Mircea DOGARU, Președintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), pentru Consiliul Național al Societății Civile (CNSC) și Rodrigo Gabriel MAXIM, Președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR), pentru CSN Meridian în conformitate cu Art. 55 Alin.1 din Constituția României, privind Apărarea Țării, vă atragem cu îngrijorare atenția că sus-zisul proiect legislativ încalcă flagrant condițiile Tratatelor de aderare a României la NATO și UE și Constituția României în întregul sau, cu deosebire articolele:
citeste tot >>
Războiul 5 G dintre SUA si China pe teritoriul României
30.12.2019 19:43
Există, fără doar și poate, un război total între Statele Unite și China pentru ocuparea piețelor europene cu tehnologia 5G, război care se duce și pe teritoriul României. În urmă cu câteva luni, Gordon Sondland, Ambasadorul SUA la UE, a declarat la București că încurajează România să devină o țară ''liberă de Huawei'': ''România tocmai a semnat un memorandum de înțelegere cu SUA, chiar înaintea întâlnirii pe care președintele Iohannis a avut-o cu Președintele Trump. Scopul, în conformitate cu acel Memorandum, este ca România să devină, să spun așa, liberă de Huawei [...]. Vrem ca prietenii și aliații noștri să folosească orice fel de echipament doresc pentru 5G, atât timp cât respectă standardele de guvernare, ceea ce nu include împărtășirea de informații cu guvernele-gazdă, nu include activități maligne și o serie de multe alte lucruri față de care, evident, ne opunem.
citeste tot >>
Eveniment la Biblioteca Metropolitană: "Cartea care ne uneste, cu drag din Basarabia"
10.12.2019 15:34, Miron Manega
Miercuri 11 decembrie, începând cu ora 15.00, Biblioteca Metropolitană ''Mihail Sadoveanu'' din Piața Amzei, va găzdui evenimentul ''Cartea care ne uneşte, cu drag din Basarabia'', astfel încheindu-se prima etapă a campaniei lansată în comun cu TVR Moldova la 13 noiembrie 2019. Campania ''Cartea care ne uneşte!'' a fost concepută drept un act de recunoaştere a valorii scriitorilor şi editurilor din Republica Moldova prin prezentarea operelor acestora în programele TVR MOLDOVA şi inaugurarea de standuri permanente de carte la Biblioteca Metropolitană (str. Tache Ionescu, nr. 4) și la Biblioteca Centrală Universitară ''Carol I'' (str. Boteanu nr. 1).
citeste tot >>
"PE LA CASE LUMINATE" - Concert de colinde cu Maria Gheorghiu
05.12.2019 15:55
Duminică, 8 decembrie, de la ora 20.00, Casa Caragiale va răsuna de colinde și nu numai! Se împlinesc zilele acestea 6 ani de la premiera spectacolului SUB ZODIA MARIEI, un spectacol de ''reconvertire'' la istorie și identitate națională, prezentat la Teatrul Elisabeta alături de actrița Adriana Trandafir și regretatul actor Eusebiu tefănescu, un spectacol de succes, jucat pe multe scene ale țării și ale lumii (scenariu și textul cântecului ''Inima de la Balcic'': Miron Manega). Acesta a fost punctul de pornire al evenimentului PE LA CASE LUMINATE pe care Maria Gheorghiu l-a pregătit pentru publicul ei și care se va desfășura într-un loc încărcat de istorie: casa în care a locuit Ion Luca Caragiale, devenită Centru Cultural Internațional. Gazda evenimentului este Quentin Val (Cosmin Hopârtean), el însuși un artist excepțional care a trăit până de curând în Bruxelles.
citeste tot >>
"LA TIERRA TRACIA" din Spania merge mai departe împreună cu UZPR
29.07.2019 13:57
Sâmbătă, 20 iulie, 2019, a avut loc în El Ejido, Calle Geranio 28 (Andalucia, Spania), inaugurarea CENTRO CULTURAL ROMANATI, constituit ca o platformă de maximă expunere a scriitorilor, artiștilor și creatorilor români, în dorința de a facilita intâlnirea acestora cu comunitatea românească din zonă, dar și cu publicul larg. Centrul funcționează sub denumirea LA TIERRA TRACIA pentru a transmite mai eficient ideea genealogiei și continuității poporului român. Evenimentul este, de fapt, continuarea proiectului socio-cultural ''Cultura populară și meșteșugurile tradiționale - punți de legătură pentru românii din Andalucia'' inițiat de Asociación Socio-Cultural Romanati, El Ejido, Almería, Spania, având parteneri media UNIUNEA ZIARIȘTILOR PROFESIONIȘTI DIN ROMÂNIA și publicația CERTITUDINEA încă din luna decembrie a anului trecut.
citeste tot >>
"Coltul Nationalist" - un site de promovare si difuzare a literaturii nationaliste de valoare
25.07.2019 22:36
Mass media sunt, actualmente, preponderent, o ''superunealtă'' malefică, fiindcă au încăput pe mâinile unor indivizi diabolici! Aceste mass media malefice au capacitatea de a transforma realitatea mediului în care sunt difuzate, preschimbând percepțiile oamenilor și modificând cursul natural al societăților. Fiind un corp străin, asemenea unui parazit, folosind o narativă calibrată în funcție de scopul pe care-l urmăresc patronii lor, neținând cont de nevoințele și interesele reale ale societății pe care o infestează, este lesne de înțeles că, în concertul dezmembrării globaliste, respectivele mass media reprezintă un pericol mortal pentru orice națiune. Dar această mașinărie infernală, oricât de bine unsă ar fi, nu ar putea evolua în detrimentul națiunii fără complicitatea întregului sistem.
citeste tot >>
ANUNT IMPORTANT. Abonamente la CERTITUDINEA !
25.07.2019 11:49, Miron Manega
Începând cu 1 AUGUST se pot face abonamente la revista CERTITUDINEA la toate oficiile poștale din țară și prin factorii poștali. Abonamentele pot fi asigurate pe o perioadă de o lună, 3 luni, 6 luni și 1 an. Ele intră în derulare începând cu primul număr din septembrie. Prețul abonamentelor este: pentru o lună (2 numere): 10 lei; pentru 3 luni (6 numere): 30 lei; pentru 6 luni (12 numere): 60 lei; pentru 12 luni (24 de numere): 120 lei.
citeste tot >>
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter