Se încarcă pagina ...

COMUNICAT CNSC: Cum a fost boicotată participarea la alegeri a Alternativei Nationale

Data publicarii: 02.11.2016 09:49:00

În atenţia tuturor membrilor Alternativei Naţionale 2016 şi ai Consiliului Naţional al Societăţii Civile

 

 

Doamnelor şi domnilor,

 

După cum ştiţi, Alternativă Naţională 2016 a apărut din necesitatea schimbării clasei politice în interes exclusiv românesc, pentru a stopa ingerinţele străine care vizează, după spolierea totală, dezintegrarea României ca stat naţional unitar. Alternativă Naţională 2016 a apărut aşadar ca necesitate printr-un efort comun al Consiliului Naţional al Societăţii Civile şi, iniţial, al 12 partide ilustrând întreg spectrul politic de la extrema stânga la extrema dreapta.

 

De ce necesitate?

Pentru că bătălia este nu pentru Parlament ci pentru România! Guvernul şi Preşedinţia au fost adjudecate prin lovituri de stat, iar în lipsa unei armate puternice şi a unor servicii care să fie conduse de patrioţi, numai societatea civilă organizată poate să împiedice lovitura de stat care vizează şi Parlamentul!

 

Riposta a fost pe măsură!

Prin presiune, promisiuni, manipulare etc., liderii a opt dintre partide s-au retras în chiar momentul constituirii şi s-a încercat totul pentru ca ceilalţi să nu se înscrie în Alternativă Naţională 2016. In extremis, Alternativă Naţională s-a înscris cu patru partide, în ultimul moment.

 

La nivel naţional a fost primită cu braţele deschise şi a avut sprijin de la mii de cetăţeni, indiferent de culoarea politică. Prieteni sau adversari, aceştia au strâns semnături şi au dat candidaţi pentru că toţi românii s-au săturat de “binefacerile” venite de afară.

 

Atunci presiunile, ameninţările, şantajul etc. s-au concentrat pe candidaţi. Mulţi s-au retras în ultima clipă, cu dosare şi semnături cu tot. Persoane importante care au strâns semnături pe judeţe au fost obligate să nu le trimită la Bucureşti. Alternativa Naţională 2016 a reacţionat, a folosit rezervele şi a completat întotdeauna listele de candidaţi, obiectivul fiind depunerea de liste de candidaţi complete la nivel naţional.

 

Mulţi dintre dvs. ştiţi, pentru că, dacă unii aţi fost respinşi, ceilalţi, majoritatea, aţi fost primiţi cu braţele deschise la birourile electorale de circumscripţie, dar şi asaltaţi, cu întrebări, sugestii, inclusiv ameninţări  de persoane “binevoitoare” care vă aşteptau acolo. Telefonic şi pe e-mail, ameninţări, inclusiv cu moartea, au primit şi membrii secretariatului.

 

În final, boicotul general s-a concretizat prin neajungerea tuturor listelor de semnături la Biroul Electoral Central pentru depunerea în timp util, acestea “rătăcindu-se” pe drum.

 

În seară zilei de 30.10.2016, Consiliul Director al Alternativei Naţionale 2016 şi reprezentanţi ai Consiliul Naţional al Societăţii Civile, s-au întâlnit într-o şedinţa de lucru pentru evaluarea situaţiei rezultând următoarele:

 

1. Alternativă Naţională 2016, constituită ca alianţa electorală cu durata limitată, până la 30 decembrie anul curent, se va permanentiza, în condiţiile legii, ca alianţa politică, sprijinită în continuare de Consiliul Naţional al Societăţii Civile.

 

2. Reprezentanţii Alternativei Naţionale 2016 care şi-au dovedit în teritoriu, prin întreagă activitate legată de mobilizarea electoratului şi depunerea dosarelor, adeziunea totală la idealurile Alternativei Naţionale 2016, vor fi rugaţi personal să-şi continue activitatea ca lideri ai acesteia pe întreg teritoriul naţional atât la nivel zonal, judeţean cât şi local.

 

3. Consiliul Director al Alternativei Naţionale 2016 va face ceea ce reprezentanţii zonali au cerut, în sensul că se va alătura forţelor democratice care susţin amânarea alegerilor, invocând legislaţia şi practica europeană în domeniul electoral.

 

Doamnelor şi Domnilor,

Vă transmitem mulţumiri pentru tot ceea ce aţi făcut, dar şi rugămintea să vă mobilizaţi pentru mai departe, fiindcă ceea ce s-a petrecut este doar începutul. Rămâne să continuăm şi să terminăm, în interes general românesc! Deocamdată, cu durere, vă rugăm să reţineţi că de la Bucureşti nu mai răsare soarele pentru toţi românii, ci trădarea pe toate planurile şi în cei mai odioşi termeni. Cine mai crede în ţara numită România şi doreşte să fie european şi român, pe pământul udat de sângele milioanelor de înaintaşi ai noştri, să sprijine CONTRA OMNES Alternativă Naţională 2016.

 

P/AN 2016

Florea Mitroi

Constantin V. Ionescu

Petre Ignatencu

 

P/CNSC

Mircea Dogaru

Dragoş Militaru

Dan Hazaparu

 

CONSILIUL NAŢIONAL AL SOCIETĂŢIi CIVILE

 

Afisari: 1005
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt comentarii.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter