Se încarcă pagina ...

Ucraina sau drama românilor de la margine (VII). "Dacismul" si "moldovenismul" după... "evenimente"

Data publicarii: 18.05.2017 17:01:00

În deceniul „pregătitor al revoluţiilor «spontane»”, aşadar, în statele „lagărului socialist” european, pe fondul agravării progresive şi dirijate a calităţii vieţii şi al degradării programate a culturii generale, însuşite de tinerele generaţii, în procesul educaţional, absurdităţile protocroniste în Istorie au prins. Omul de rând s-a refugiat cu frenezie - fără să-şi dea seama că face jocul „Marelui frate de la Răsărit” - din realitatea tot mai greu de suportat, într-un trecut himeric, în care ar fi fost… CINEVA. Eventual… „buricul Pământului”!  

 

Baza viitoarelor „isme”, adică „naţionalisme”, „fundamentalisme”, „regionalisme”, „sectarisme”, „patriotisme” locale, care aveau să devină operante în faza a doua, „postrevoluţionară”, a procesului declanşat de Moscova şi partenerii săi strategici, era astfel creată. Pentru ca, o dată statele anihilate, să se declanşeze ofensiva împotriva unităţii popoarelor lor.

 

În ceea ce ne priveşte, nu numai vechiului centru răsăritean, care şi-a intensificat eforturile de manipulare imagologică şi psihologică pe linia creării de „naţiuni culturale” din trupul nostru etnic, dar şi Occidentului i-a plăcut ideea. Pentru ca astfel ultimii ROMANI supravieţuitori prin secole - ROMÂNII, urmaşii şi moştenitorii direcţi ai celor ce au construit cândva Europa unită, să nu mai fie invitaţi să intre în casa comună numită Europa, care le aparţinea de drept şi asupra căreia puteau emite pretenţii, lăsându-i fără argumente pe urmaşii barbarilor, invadatori, erijaţi în stăpâni cu 1.500 de ani în urmă.

 

Vorba prietenului nostru de la Bremen, istoricul Viorel Roman, „ia-i neamţului dreptul roman şi 1-ai aruncat înapoi, în pădure”. De aceea sapă, probabil, nu numai la Bâstroe, ci şi la temelia poporului român, inventând diverşi Vasile Barba care visează un popor vlah, mai vechi decât dacii şi mai latin decât românii. Ca şi la temelia poporului bulgar de altfel, bulgarii din Macedonia declarându-se „popor slav-macedonean”, băştinaş din vremea lui Alexandru Macedon, care ar fi fost din stirpea sa, sau la temelia „ucrainenilor” care înregistrează o crescândă întoarcere la statutul de „rutean”.

 

Totul se face nu în interesul vreunui popor anume, fie el rus sau german, ci al unor grupuri industrial-financiare care au investit în „revoluţiile” mai mult sau mai puţin „spontane” şi în „schimbarea de sistem” în jumătatea estică a continentului, pe de o parte pentru a ieşi din criză pe spinarea fostelor state socialiste, pe de alta pentru a-şi relansa profitul prin accederea pe nimic la resursele clasice, rămase neexploatate, şi la mâna de lucru ieftină din respectivele state.

 

Abandonată fiind ideea statelor unite ale Europei, ca Europă a egalilor (lansată la 9 mai 1950), „ismele” şi orgoliile locale sunt utilizate astăzi, în faza a doua a procesului de preschimbare a Estului, în interesul unei Europe de expresie germană, aliată cu o Rusie de expresie, ca de obicei, imperială. O Europă a „landurilor”, conformă cu „principiul Kohr” („Tot ce este mic este minunat”), a statelor care să nu depăşească 10 milioane de locuitori, incapabile să-şi protejeze resursele şi împiedicate să viseze la „naţiunea etnică”, având dreptul să aspire doar la „naţiunea spirituală”, bazată nu pe etnie, tradiţii, limbă, trecut, cultură şi interes comun sau teritoriu, ci pe apartenenţa religioasă, atât de „convingător” prezentată de Francois Mitterand la Congresul mondial de… Istorie de la Montreal, din 1995, ca putând exista „şi în absenţa frontierelor şi a statului”.

 

Utilizându-se, pe post de berbece, „drepturile colective” ale minorităţilor etnice, cehii şi slavonii (iugoslavii) au fost sparţi în două, respectiv în şase naţiuni spirituale, statele lor încetându-şi existenţa. Cu atât mai mult cu cât fabricatele teorii protocroniste şi-au făcut datoria, lăsându-i pe locuitorii întregii Europe central-răsăritene fără identitate naţională reală. Cu excepţia specialiştilor autentici, unguri, cehi, sârbi, bulgari, polonezi, „ucraineni”, români, pe care, însă, nimeni nu-i ia în seamă, niciun european al acestei regiuni nu mai ştie exact cine este. Dar fiecare este… nu liber, ci de-a dreptul stimulat să viseze şi să-şi exprime cu violenţă visul care-1 îndepărtează de realitatea cotidiană şi milenară.

 

Și aceasta până la totala măcinare reciprocă şi la dezintegrarea realităţii, în scopul construirii uneia noi, contrafăcute, exprimată prin topirea tuturor „ismelor” în cea finală, globalizantă, a tuturor etniilor într-o singură naţiune, cea „europeană”, de „consumatori”, şi a tuturor religiilor într-una singură, doar aparent creştină, de „ascultători”! Vremuri prevestite de altfel, de Biblie! Dar, până la venirea Apocalipsei pentru toţi, s-a produs Apocalipsa pentru cehi şi sârbi, imediat după 1989. Şi nici noi, ROMÂNII nu ne simţim prea bine! Ca să renunţăm la numele de ROMÂN şi ROMÂNIA, antidot la separabila „Moldo-Vlahie”, ne-am confruntat deja cu diversiunea rromă.

 

Neştiind că rudele lor din Orient şi Nordul Africii nu cunosc nici numele de „atziganes” (de unde gitan, gitano, zigeuner, ţigan etc.) dat lor, în Asia Mică, după numele unei secte creştine locale, care avea cam acelaşi mod de viaţă, nici cel de „rom”, dat de sârbi după “România” (astăzi Rumelia), adică după regiunea prin care au pătruns în Europa, în urma oştilor otomane, în 1354, ţiganii au acceptat ideea „protocronistă” a venirii lor din India, pe la 1241, în urma tătarilor. „Rom” ar însemna, numai în limba celor europeni „om”, şi nu în regiunea de apariţie.

 

Ei sunt însă tot atât de „romi”, adică „români” sau „romaioi”, adică greci, pe cât sunt de… cehi sau egipteni, întrucât, după ce au apărut la sârbi, în 1356, şi s-au răspândit în teritoriile româneşti între 1378 (Muntenia) şi 1400 (Transilvania) au năpădit… Boemia, motiv pentru care, când s-au apropiat de Franţa, francezii le-au spus „boemieni”, de unde cuvântul romantic „boema”. Singulari, ca de obicei, englezii, luând în calcul portul lor oriental, le-au spus „egipteni”, adică „gipsyies”. Dintre toţi europenii, însă, numai noi, românii am acceptat diversiunea „rromă”, pentru ca mankurţii noştri să poată renunţa mai uşor la propriul nume, spre a nu fi confundaţi în Europa. [...].

 

Diversiunea „vlahă” a prins, pe barba lui Barba, printre arumâni, românii sud-dunăreni declarându-se alt popor şi arogându-şi doar pentru ei numele străin, respins ca o insultă de înaintaşii lor, de „vlah”, de parcă nu ne-ar spune încă şi astăzi nouă, nord-dunărenilor, în propria noastră ţară, unii, „büdös olahok”. Ba şi la „vlahi” a apărut u dizident, un arumân mai cu moţ, Karaghiaur, declarându-se „prinţ cuman” şi începând să căftănească „baroni” şi „conţi” „cumani” printre „intelectualii subţiri” din Oltenia şi Moldova, fără să trezească totuşi simpatia istoricilor Dan şi Mihnea BERINDEI, Ştefan GOROVEI sau a generalului Ion COMAN, care poartă autentice nume pecenego-cumane.

 

În plus, un oarecare… Sabin, care s-a săturat de România, s-a proclamat „ardelean”, făcând o primă tentativă de înfiinţare a unui „partid al ardelenilor” în septembrie 2003, tentativă care va fi probabil urmată de vreun prim Congres al „poporului ardelean” sau „ardeleano-bănăţean”, dacă ținem seama că individul a cerut la Bruxelles, în septembrie 2002, sprijin internaţional pentru salvarea „limbii transilvane”.


Cel mai mult a progresat însă „moldovenismul”, relansat cu noi „argumente”, în chiar zilele când noi, culcându-ne pe ambele urechi, ne bucuram de libertate şi de „boom”-ul de imagine pe care-1 înregistram în Europa, de specialiştii Armatei Roşii, T.A. Laptev, T.V. Soloviov şi A.A. Nikiforov, în numerele 10 şi 12 din 1990 ale revistei sovietice de istorie militară „Voenno-Istoriceskii Jurnal”, sau, sub semnătura lt. col. Volkodaev, în nr. 2/1991, prin articole ca „Jurământul de supunere către Rusia” sau „Relaţiile ruso-române şi formarea graniţelor”.

 

„Moldovenismul” a fost preluat ca doctrină de către românii care nu mai simt româneşte, gen Chiţac, Mărăcuţă, Caraman, din Transnistria, folosit împotriva „fasciştilor români”, pentru apărarea pământurilor Maicii Rusii în „războiul nistrean” de secesiune din 1991-1992. Război care a fost abandonat după victorie, întrucât se impunea trecerea la o etapă calitativ-superioară a deznaţionalizării, aceea de „ucrainizare”.

 

Proiectul a fost însă ridicat, din noroaiele tranşeelor de la Coşniţa-Doroţkaia sau Tighina, de către foştii „patrioţi” de la Chişinău, şi transformat în doctrină de stat de clica lui Voronin, producătoare de dicţionare moldoveneşti şi congrese ale „moldovenilor”. Ba a trecut şi Prutul, un inconştient politic înregistrând un „partid al moldovenilor”, din fericire repede lichidat, prin absorbţie, de către actualul PSD. Am devenit cu toții „moldoveni”, „transilvăneni”, „nistreni”, „vlahi”, „daci”, „cumani” etc… Se pare că, la început de nou mileniu, nimeni nu mai este sau nu mai vrea să fie… ROMÂN în ROMÂNIA!

 

„Tot ce este mic este minunat!” Principiul Kohr acţionează aşadar, apocaliptic, şi în România. Cât de curând vom vorbi poate, dacă nu vom şti să resuscităm „mândria de a fi român” şi despre „popoarele” „gorjean”, „argeşean”, „ilfovean”, „bucureştean” sau - de ce nu? - „ferentarian” ori „calea-griviţean”. Iată de ce ne-am hotărât să încercăm să demontăm, câtă vreme nu e prea târziu, Marele Joc, explicând, „ucrainenilor”, „rutenilor”, „transnistrenilor”, „moldovenilor”, goralilor, huţanilor, lituanienilor - fiindcă tăvălugul vine, ca de obicei, dinspre Răsărit - , cine sunt cu adevărat şi prin ce fire sunt legaţi de noi, ROMANII. Şi o facem în interesul generaţiilor viitoare, al democraţiilor occidentale, dar şi al nostru, în măsura în care ştim să explicăm investitorilor în Canalul Bâstroe, că trebuie să trateze cu NOI, pentru că au fost păcăliţi să investească în pământ dintotdeauna românesc, furat de dată recentă şi, prin urmare, REVENDICABIL!

 

Citește tot „serialul” dedicat „ucrainizării” și „moldovenizării” românilor:

 

 

Afisari: 2303
Autor: Col. (r) Dr. Mircea Dogaru
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt comentarii.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter