Se încarcă pagina ...

Modelul De Ţară

NICI VII, NICI MORTI
14.07.2017 08:40, Augustin Buzura
În ciuda tuturor argumentelor, mi-e imposibil să accept ceea ce spun nu puţini dintre cei ce ştiu să-şi cântărească bine cuvintele: că rezervele noastre biologice şi intelectuale sunt pe sfârşite, că doar atâta ne-a fost. Sigur, nu îmi pot ascunde impresia că, de două decenii, suntem asemeni unui bolnav aflat la o secţie de terapie intensivă condusă de cei mai incompetenţi şi aroganţi felceri, un bolnav care nici nu moare, dar nici nu trăieşte. După minirevoluţia culturală, când presupuneam că nu voi mai putea publica, m-am încăpăţânat să citesc, rând cu rând, uriaşă Istorie a lui Nicolae Iorga, pentru a caută domnitori care să semene cu Răposatul. Eram convins de dreptatea înţeleptului biblic, după care, tot ce este a mai fost şi tot ce a fost, va mai fi!
citeste tot >>
Un europarlamentar român sfidează globalismul UE
03.03.2017 20:04
Europarlamentarul Laurențiu Rebega, vicepreședinte al Grupului Europa Națiunilor și Libertăților, se întreabă cum de ceea ce este bun pentru America nu este bun și pentru România, amintind că, odată cu alegerea lui Trump, SUA nu mai propagă globalismul, ci naționalismul, im timp ce clasa politică de la București a rămas blocată într-un discurs autist, dictat parcă de purtătorii de cuvânt ai multinaționalelor.
citeste tot >>
Distributism, ortodoxie şi "modelul bizantin"
03.03.2017 18:34, Ovidiu Hurduzeu
Ca peste tot în lume, şi în România concentrării puterii şi a bogăţiilor în mâinile unei plutocraţii îi corespunde monopolizarea criteriilor adevărate, a tuturor semnificaţiilor umane. Aşa cum Monsanto urmăreşte să deţină monopolul asupra seminţelor din întreaga lume, să exercite controlul asupra hranei noastre, tot aşa ideologiile globalismului încearcă să exercite monopol asupra valorilor, moravurilor şi comportamentului nostru. Pentru a fi uşor dominaţi, românilor li s-a inoculat ideea că banii şi creşterea economică reprezintă singurele valori autentice. Consumatori de iluzii, înrobiţi unei viziuni comerciale asupra vieţii, românii au devenit participanţi entuziaşti la uriaşa mistificare planetară a ''veacului acestuia''.
citeste tot >>
PROIECT DE TARĂ: România, Stat Suveran Agroalimentar, Agroenergetic si Agromilitar
01.03.2017 14:39, Conf. univ. dr. Avram Fițiu
Caracteristicile sistemului agromilitar: Ministerul Apararii Nationale va avea atributii legate de logistica de aparare delegate Ministerului Muntelui; Ministrul Muntelui va fi membru al CSAT; Se va realiza o logistica militara in fermele din cadrul R.M.S.R.S;Taranii din cadrul R.M.S.R.S vor avea si atributii militare stabilite de catre Ministerul Apararii; Fermele asigura si servicii medicale in caz de necesitate; Personalul contractual din unitatile militare si de afaceri interne situate in zona montana va proveni din zona Montana
citeste tot >>
Ultimul CAP din România plăteşte tractoriştii cu 2000 de euro pe lună şi are un profit anual de minimum un milion de euro
01.03.2017 08:14
După evenimentele din decembrie 1989, CAP-ul din comuna Curtici, județul Arad, nu a fost desființat. Motivul a fost unul de logică elementară, sănătoasă, și anume respectarea unui principiu de management străvechi: nu desființa ceea ce funcționează. Povestea a început în 1987, când inginerul agronom Dimitrie Muscă a fost numit preşedinte şi inginer şef la CAP
citeste tot >>
Alun, "satul de marmură" din judetul Hunedoara, este readus la viată de doi tineri
23.02.2017 20:51
Ȋn Alun mai sunt acum doar două-trei case locuite. Plus ciobanii de la stâna din marginea statului și două călugărițe care și-au făcut un schit lângă biserica din marmură. Asta e toată suflarea. Satul de marmură a ''înmărmurit'' în timp. Până mai ieri, când Cristian, Denise și alți 20 de tineri au decis că Alun trebuie readus la viață. Ei s-au organizat mai întâi pe o rețea de socializare, acolo unde a fost creată și o pagină specială: ''SUS CU VIAȚA!''.
citeste tot >>
CONSTITUTIA ROMÂNIEI - sursa dezastrului national
22.02.2017 08:33, Mariana Berechet
Constituţia ţării este sursa legilor care au permis jefuirea ţării! Constituţia actuală a înlesnit un sistem juridic... aiuritor care are coduri făcute să ajute inechitatea, furtul şi interpretabilitatea! Constituţia actuală a deposedat poporul şi statul român de suveranitate. Constituţia actuală asigură, prin sistemul electoral, de 27 de ani, rotirea aceloraşi garnituri politice, şi le da puterea de a "ne" REPREZENTA prin... reprezentanţi aleşi!
citeste tot >>
O explicatie incredibilă, dar plauzibilă, a Olgutăi Vasilescu: "Cauza reală a manifestatiilor nu e Legea gratierii, ci Fondul Suveran de Investitii"
03.02.2017 12:45, Miron Manega
Aseară, la un post tv pro-PSD, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a făcut o declarație care m-a pus pe gânduri. Cică ''prigoana'' împotriva guvernului PSD ar fi fost generată nu de legea grațierii și ordonanțele de urgență (care sunt un pretext), dar nici de incapacitatea lui Klaus Iohannis & comp de a accepta înfrângerea electorală. Cauza e mult mai profundă - zice Olguța Vasilescu - și e vorba de intenția PSD de a constitui, în cadrul programului de guvernare, Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, proiect care ar fi generat, în rândul opozanților politici - și mai ales al globaliștilor din spatelele lor - o panică fără precedent.
citeste tot >>
1.02.2017, ora 1.02. RĂZBOI CIVIL?
01.02.2017 01:07, Miron Manega
Când cineva ți-a dat foc la casă, primul lucru pe care trebuie să-l faci e să stingi focul, nu să alergi după incendiator. În acest moment, România arde. Sau se scufundă, e același lucru. Legea privind privind grațierea - care, în sine, era necesară - este una dintre nenumăratele legi ticăloase pe care cei aflați la putere le-au construit în avantajul lor, al penalilor. De partea cealaltă, primul penal al țării, Klaus Iohannis, iese în stradă printre manifestanți și arată cu degetul către penalii din Guvern. Și manifestanții merg în direcția indicată, ignorând total faptul că președintele este, la rândul lui, piroman. Un piroman agreat, căci s-a identificat cu vocea străzii. Dar tot piroman este, și încă unul recidivist.
citeste tot >>
ACTUAL! Discursul lui Vasile Alecsandri în sedinta de Senat din 10 octombrie 1879. Chestiunea israelită si demnitatea natională
21.01.2017 17:50, VASILE ALECSANDRI
Antisemitismul secolelor XIX și XX s-a manifestat cu amploarea unui curent european și avea cauze în mare parte îndreptățite. Acest curent nu a cuprins însă și poporul român, iar discursul lui Vasile Alecsandri din ședința Senatului României din 10 octombrie 1879 (discurs exemplar pentru ceea ce ar trebui să fie gândirea și demnitatea unui parlamentar român patriot și responsabil) demonstrează acest adevăr. Pe lângă fermitatea înțeleaptă a atitudinii pe care o propune Alecsandri, României, față de ''Uniunea Europeană'' de la vremea aceea (Congresul de la Berlin), intervenția sa parlamentară relevă, științific și nuanțat, contrastul antropologic a două tipuri de comportament social: cel al evreilor și cel al românilor.
citeste tot >>
 
Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter