Se încarcă pagina ...

CĂLIN GEORGESCU: "Nu recunosc conducerea acestei tări"

Data publicarii: 29.03.2015 23:59:00


 

Între o vizită recentă, la începutul lui martie, la Washington, probabil ca membru al Clubului de la Roma internaÈ›ional, È™i un comentariu simplu, direct, de recunoÈ™tere, însoÈ›it de fotografia sa pe pagina a I-a a trustului de media al Kremlinului, Russia Today, Călin Georgescu, tehnocrat european È™i naÈ›ionalist român stabilit temporar la Viena, s-a aflat la 13 martie în Nord, în  MaramureÈ™ul descălecătorilor de È›ări române din sec. (13?) 14. La Biblioteca ”Petru Dulfu” din Baia Mare, cu o colecÈ›ie impresionantă de carte veche  românească È™i străină, la distanÈ›ă de două uÈ™i de prima Lege a românilor scrisă în limba română (Pravila de la Govora, la 1640), de prima lor Biblie în română (Biblia lui Șerban Cantacuzino, BucureÈ™ti, 1680) È™i – simbolic pentru România semi-analfabetă de astăzi – de prima ei Gramatică tipărită în româneÈ™te (Ghe. Șincai, ”Elementa lingua daco-romanae...”), Călin Georgescu a reiterat calm, dar mai ferm ca niciodată, că fără trecut nu există prezent, È™i a îndemnat la intoleranÈ›ă È™i răzvrătire împotriva întregii clase politice post-decembrie 1989, a spus, citat, ”nu recunosc conducerea acestei È›ări”.

 

DeÈ™i au trecut abia câteva luni între publicarea ultimei sale cărÈ›i, ”Cumpăna României” – un Proiect de refacere È™i dezvoltare durabilă a È›ării, unicul cu adevărat sustenabil din cei 25 de ani trecuÈ›i – È™i discursul naÈ›ionalist de acum câteva zile, în acest răstimp scurt Călin Georgescu s-a radicalizat enorm. Ceea ce scria pe atunci în 148 de pagini, a spus acum, plus altele, într-o formă revoluÈ›ionară, în 3 sau 4 pagini. A reabilitat È™i enumerat la Baia Mare ”arhaisme” ieÈ™ite din vocabularul românului modificat prin ”ingineria genetică” a post-comunismului, cum ar fi cuvintele, idiomurile È™i sintagmele izgonite din limba română: demnitate,  libertate, È›ara mea, Neam, românitate,  interesul general, binele comun,  icoane, repere È™i modele, patriot, patriotism, naÈ›ionalist, naÈ›ionalism, suflet, curaj, lumina din noi, răzvrătire, de bună seamă ultima în legalitate È™i în respectul deplin pentru libertăÈ›ile cetăÈ›eanului, democraÈ›ie È™i ordinea publică.

 

Spune  Călin Georgescu că, de la 1989 încoace, impostura a devenit ”profesiunea” nr. 1 în România È™i că românii au acceptat trădători de È›ară în fruntea lor. Zice corect că ”MioriÈ›a”, oricât de frumoasă ar fi È™i oricât am iubi-o, ne învaÈ›ă să abdicăm, nu să luptăm pentru viaÈ›ă, pentru drepturile È™i bunăstarea noastră. Afirmă adevărul, că românii s-au condamnat singuri la sărăcie È™i disperare, atunci când È™i-au vândut resursele, pădurile, pământul, Petromul, electrica, băncile etc. Că privatizarea fără opreliÈ™ti a fost sinucidere. Profund dezamăgiÈ›i, la rândul nostru spunem că,  în esenÈ›ă, Călin Georgescu a zugrăvit în Nord o altă stemă a României, în centrul căreia însemnele heraldice reprezentând  cele 5 regiuni istorice ale È›ării – vulturul Èšării RomâneÈ™ti, leul Olteniei, bourul Moldovei, acvila cu cele 7 cetăÈ›i ale Transilvaniei, È™i delfinii Dobrogei –  au fost înlocuite cu alte ”blazoane”: o bancă străină, o pereche de cătuÈ™e, o farmacie, o maÈ™ină de păcănele È™i o È™aormerie cu tejgheaua la stradă.

 

În continuare, cu vasta sa expertiză internaÈ›ională, Călin Georgescu apreciază că politica externă a fost cea mai slabă verigă din activitatea statului român de după 1989 È™i a avut ponderea negativă cea mai mare în declinul abrupt al României; crede că nimic nu s-a negociat È™i întâmplat în conformitate cu realitatea geo-politică regională, europeană È™i globalistă, È™i nici cu interesele economice vitale ale È›ării, È™i că, astăzi, redresarea  generală trebuie neapărat să înceapă cu reformularea relaÈ›iilor internaÈ›ionale ale BucureÈ™tiului. Astfel, în conferinÈ›a sa a afirmat, că eliberarea  din decembrie 1989 a fost iluzorie È™i că România a fost, ulterior, încarcerată într-un lagăr neo-liberal, că se află în prezent sub tripla dictatură a corporaÈ›iilor fără È›ară, a UE È™i a FMI; că răul cel mare È™i l-au făcut românii cu mâna lor, întrucât neo-liberalismul  nu a venit È™i s-a instalat aici numai prin forÈ›e proprii, ci È™i ajutat de lachei de serviciu locali, urmărind avantaje politice È™i economice.

 

A spus că, după 1989 românilor li s-a inoculat minciuna că statul este duÈ™manul tuturor È™i că trebuie adus la dimensiuni neglijabile; că aÈ™a-zisa reformare, de 25 de ani, a statului înseamnă distrugerea È™i subordonarea lui unor interese străine. Iar toată această  minciună nefastă cu statul ca o specie în curs de extincÈ›ie, ticluită de slugi ”reformatoare” locale È™i de komisari externi de tot felul, adăugăm noi, nu este altceva decât doctrina falimentară a reaganismului, respinsă de ani buni de toată Europa Occidentală, dar aplicată în revoluta Românie, hinterland  È™i ”second hand” estic al UE.

 

În rostirea sa liberă de la Baia Mare, È™i în dialoguri trecute cu acest autor, Călin Georgescu a criticat stări de lucruri negative, dar, în primul rând, a vorbit de reconstrucÈ›ie. El crede corect, că în politicile externe, înainte de orice, se impune resetarea cuprinzătoare a relaÈ›iilor României cu Statele Unite, partenerul strategic È™i aliatul ei principal. Consideră că dialogul BucureÈ™tiului trebuie purtat la Washington cu decidenÈ›i raÈ›ionali È™i rezonabili, interesaÈ›i, în primul rând, de o imagine pozitivă a propriei lor È›ări, America, în lume, promotori ai respectului reciproc, negocierii, diplomaÈ›iei profesioniste, colaborării internaÈ›ionale È™i păcii, È™i nu cu ”uliii” neoconservatori ai războiului, stărilor conflictuale È™i destabilizării păcii în Europa de Est, zona unde se află România, È™i în alte părÈ›i. Este convins că È™i America trebuie să ia în calcul faptul că stabilitatea È™i validitatea demersului ei de politică externă în estul european È™i la Marea Neagră vor fi puse la îndoială, că se vor pierde, dacă în România nu se vor impune grabnic nu numai statul de drept, dar È™i o nouă autoritate morală. În sfârÈ™it, Călin Georgescu crede că economia de proximitate de care a vorbit în Proiectul lui de È›ară, presupune o reformulare serioasă a relaÈ›iilor externe regionale ale României, cu toÈ›i vecinii săi, toate È›ările ex-socialiste estice, sau componente ale fostei URSS È™i, în primul rând, cu super-puterea regională, Rusia lui Putin.

 

Despre politica externă românească, aÈ™a cum o vede tehnocratul european È™i naÈ›ionalistul român Călin Georgescu, am mai aminti doar că a fost È™i este decisă, prin ConstituÈ›ia acestei republici prezidenÈ›iale, de către preÈ™edintele È›ării. De 40 de ani, din 1975, de când există instituÈ›ia respectivă, România a avut 5 preÈ™edinÈ›i. Unul a sfârÈ™it în faÈ›a plutonului de execuÈ›ie, după un proces dezgustător. Doi dintre ei sunt, se zice, puÈ™căriabili.  Al patrulea nu a putut conduce È›ara cum a voit domnia sa, pentru că, îl cităm, ”a fost învins de fosta Securitate”, adică a fost învins în anul 2000 de o instituÈ›ie dispărută legal de 11 ani, adică iată o explicaÈ›ie cel puÈ›in idioată. Al cincelea, instalat recent la Cotroceni, în materie de ”Externe” a călcat din prima zi, de la prima vizită afară, cu stângul. Este închis ermetic în sine, opinia publică nu află nimic de la el despre conÈ›inutul discuÈ›iilor cu lideri străini, sau È™tie câte ceva de la interlocutori È™i presa lor (Merkel, Plevneliev). Stăm foarte, foarte prost, la capitolul ”InstituÈ›ia PrezidenÈ›ială”, am rămas repetenÈ›i...

Dacă vrem să ridicăm România, înainte chiar să terminăm autostrada Transilvaniei, trebuie să instaurăm în politica internă moralitatea, iar în politica externă transparenÈ›a.

_____________________________________________

 

 

Afisari: 1840
Autor: Radu Toma
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: Olimpiu (Jul, Sat 18, 2015 / 19:10)
Este adevarat si pragmatic!
Datorita tradatorilor de neam am pierdut toate atuurile pe care le aveam pe tava lasate de Ceausescu, in politica internationala.
Tradatorii nostrii combinati cu aripa imbecila americana au ajuns la "performanta" uluitoare de a ne transforma toti prietenii si vecinii in dusmani de moarte!
De a transforma armata romana in "femeia de serviciu" care trebuie sa-si omoare tinerii soldati pentru interese straine de orice "aparare a intereselor nationale"!
Am dat afara trupele rusesti in 1958 si suntem ocupati azi de trupe americane!
Toate astea pentru ca tradarea pe bani si avantaje politice alor nostrii nu era posibila sa ne duca la ceea ce neamul romanesc ar fi avut nevoie: NEUTRALITATE!
Acum minciuna cu "ocupatia/pericolul rusesc" a devenit cronica, daunele noastre economice/politice ireversibile, sacrificiul natiunii romane doar in avantajul celor externi si interni, care nu vor binele poporului roman ci doar castigul lor strategic, economic, politic.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, FiriÈ›ă Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter