COMUNICAT GPR: CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR - element central al proiectului de ţară propus de Grupul pentru România (GpR)

Data publicarii: 03.02.2016 20:23:00

Articolul 49 (cel referitor la FAMILIE) din proiectul legislativ cetăÈ›enesc intitulat CONSTITUÈšIA CETĂÈšENILOR are, la punctul 1.1, următorul conÈ›inut: „Căsătoria se poate încheia numai între bărbat şi femeie, aceştia având vârsta de cel puţin 18 ani.”

Cu ajutorul Constituţiei şi al legilor adoptate pe baza acestei Constituţii, poporul român a fost adus în situaţia de a fi cel mai sărac popor din Uniunea Europeană, în ciuda uriaşelor resurse naturale, pe care ni le-au lăsat Dumnezeu şi strămoşii noştri.

Am fost deposedaţi de toată avuţia productivă pe care o acumulaserăm până în anul 1989.

Am fost deposedaÈ›i de fabrici, de uzine, de bănci. O bună parte au fost distruse, demolate, vândute ca fier vechi, banii încasaţi fiind transformaţi în vile şi jeep-uri, sau transferaţi în afara ţării.

Cea mai mare parte a fabricilor, uzinelor şi băncilor noastre a fost vândută străinilor, la preţuri simbolice, contra comisioane care au îmbogăţit clasa politică.

Aproape toate resursele naturale ale ţării sunt exploatate de corporaţii străine, care câştigă profituri uriaşe şi provoacă distrugeri devastatoare mediului înconjurător.

Aproape jumătate din teritoriul agricol al ţării a fost vândut străinilor.

Suntem poporul cel mai jefuit din Uniunea Europeană. În România, noii proprietari ai capitalului încasează două treimi din Produsul Intern Brut (PIB), ca profituri, astfel încât nouă ne rămâne o treime, ca salarii şi pensii. Aceasta, în timp ce, în Elveţia, de exemplu, proprietarii capitalului se mulţumesc cu o treime din PIB, restul, de două treimi, revenind salariaţilor.

Mai mult de jumătate din uriaşele profituri realizate în România nu sunt declarate şi nu sunt impozitate. România a ajuns statul european cu cele mai mici venituri la bugetul public naţional, ceea ce determină lipsa cronică de bani pentru finanţarea serviciilor publice: învăţământ, sănătate, apărare, ordine publică, gospodărirea localităţilor etc.

De la poporul cu cel mai mare grad de alfabetizare am ajuns poporul cu cel mai ridicat analfabetism funcţional.

Suntem singurul popor european care, în ultimul sfert de veac, ne-am redus numărul cu peste 15%.
Suntem singurul popor european în care jumătate din populaţia activă a fost obligată să-şi părăsească ţara, în căutarea unui loc de muncă.
Suntem singurul popor european care trăieşte în două state diferite.
Suntem singurul popor european care are un guvern conceput în afara ţării.
Suntem cel mai umilit popor european.

Iată unde ne-au adus actuala Constituţie şi legile adoptate în baza acesteia.

Iată de ce ne trebuie o nouă Constituţie, una pe baza căreia să adoptăm legile prin care să ne luăm ţara înapoi.

Iată de ce GRUPUL PENTRU ROMÂNIA (GpR) susţine iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei României, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 886/26.11.2015, cunoscută sub denumirea de CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR, care prevede schimbarea radicală a modului de organizare a societăţii româneşti şi a statului român, Constituţie prin care românii vor redeveni proprietarii ţării lor, România.

Iată, câteva din principalele prevederi ale Constituţiei Cetăţenilor:

1. Schimbarea raportului dintre democraţia directă şi aceea reprezentativă, prin transformarea referendumului în forma principală de exercitare a suveranităţii poporului.
Poporul român îşi recapătă dreptul de a legifera, de a vota legile, normele de convieţuire socială. Parlamentul adoptă legi numai în limitele stabilite de popor, prin Constituţie.
Poporul îşi recapătă dreptul de a vota, prin referendum, legi prin care să modifice, să completeze, sau să anuleze legile anticetăţeneşti şi antinaţionale adoptate de Parlament.
Poporul îşi recapătă dreptul de a demite pe toţi cei aleşi în funcţii publice care nu îşi respectă angajamentele asumate prin contractul electoral.

2. Autorităţile statului sunt complet separate şi independente unele faţă de altele. Ele se află sub controlul direct al poporului.

3. Preşedintele României numeşte şi conduce Guvernul. El răspunde în faţa poporului pentru calitatea guvernarii, pentru modul în care pune în practică Planul Naţional de Dezvoltare a României, aprobat de popor.

4. Autoritatea Judecătorească devine complet separată de Parlament şi de Preşedintele României. Preşedintele Autorităţii Judecătoreşti este ales de popor, ca şi Preşedintele României. El poate fi demis de popor. El este cel care numeşte în funcţie judecătorii şi procurorii.

5. Pe lângă cele trei autorităÈ›i existente – legislativă, executivă, judecătorească - , se crează şase noi autorităţi ale statului - financiară, mediatică, electorală, morală, statistică, ştiinţifică - complet separate şi independente. Preşedinţii lor sunt aleşi de popor, ca şi Preşedintele României. Pot fi demişi de popor, dacă încalcă prevederile Constituţiei sau ale contractului electoral.

6. Avocatul Poporului, Preşedintele Curţii Constituţionale, Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Preşedintele Curţii de Conturi, Preşedintele Consiliului Legislativ, Directorul Serviciului Român de Informaţii, Directorul Serviciului Public de Presă, Radio şi Televiziune sunt aleşi de popor, ca şi Preşedintele României. Pot fi demişi de popor, dacă încalcă prevederile Constituţiei sau ale contractului electoral.

7. Parlamentul se compune dintr-o singură cameră, cu maxim 300 de membri.

8. Nimeni nu poate ocupa aceiaşi funcţie publică electivă pentru mai mult de două mandate, a câte 4 ani.

9. Cu excepţia funcţiilor de consilier local şi judeţean, toate celelate funcţii publice elective sunt incompatibile cu orice altă funcţie publică sau privată. Funcţiile de consilier local şi judeţean sunt incompatibile cu orice altă funcţie publică.

10. Se constituie asociaţiile comunitare, din care fac parte toţi cetăţenii cu drept de vot ai localităţilor, conduse de persoane fără apartenenţă politică. Asociaţiile comunitare au drept de control asupra tuturor organelor reprezentative ale statului, asupra tuturor autorităţilor statului şi asupra tuturor autorităţilor locale.

11. Construcţia economiei democratice, prin impozitarea progresivă a marilor averi şi împroprietărirea cetăţenilor ţării cu capital productiv - terenuri, construcţii, maşini, utilaje, echipamente etc. În economia democratică, majoritatea capitalului intră şi rămâne în proprietatea privată a majorităţii cetăţenilor, evitându-se, astfel, concentrarea capitalului în mâinile oligarhilor.

12. Bunurile destinate, folosite sau rezultate din infracţiuni ori contravenţii, ca şi cele a căror provenienţă nu se justifică, sunt confiscate, în condiţiile legii. Prin justificarea provenienţei bunurilor se înţelege obligaţia persoanei în cauză de a dovedi caracterul licit al mijloacelor folosite pentru dobândirea sau sporirea bunurilor.

13. Este interzisă finanţarea partidelor politice de la bugetul public, sau din fonduri private. Ele se finanţează exclusiv din cotizaţiile membrilor, aduse la cunoştinţa electoratului.

14. Autorităţile statului şi cele locale nu se pot împrumuta. Ele trebuie să funcţioneze cu veniturile colectate la bugetul public, potrivit legii.

15. Persoanele fizice şi juridice române se pot împrumuta numai în moneda naţională.

16. Căsătoria se poate încheia numai între bărbat şi femeie, aceştia având vârsta de cel puţin 18 ani.

17. Tratatele internaţionale în care România este parte pot intra în vigoare numai după aprobarea lor de către popor, prin referendum.

18. Toate resursele naturale ale ţării sunt exploatate de întreprinderi româneşti dotate cu capital public, în beneficial românilor.

GRUPUL PENTRU ROMÂNIA

Citește și:

Nume: gheorghi (Feb, Fri 05, 2016 / 11:23)
Autoritate morala cu Presedinte ales de popor...
Asta ce mai este?
A cui "morala" - atee, ecumenista, panteista-pagana?
Aici - de drept Patriarhul Bisericii Ortodoxe a Rumânilor (mai degraba decat "romane") este purtatorul de mesaj al autoritatii morale - Iisus Hristos.
---------------
Apoi, independenta "autoritatilor"... ele sint ca "sistemele"/partile corpului uman - par independente dar este vital necesar sa isi armonizeze activitatea potrivit scopului.... Acesta trebuie definit - viziunea supravietuirii neamului rumanilor!
----
Vorbindu-se de ... Presedinte, inteleg materialismul dialectic din mintea celor au schitat acest proiect - studiati ce reprezinta MONARHIA si renuntati la feminism, ecumenism, globalism, "pozitivism", si alte mizerii mentale...
-------------
Sint si altele - "poporul" nu poate fi chemat pentru fiecare pas si moment relativ semnificativ enumerat in lista DUmneavoastra, sa fim seriosi - democratia directa "merge" in situatii rarisime, nu ca activitate regulata, cvasi-permanenta - de exemplu, pentru anumite hotarari locale, cu numar redus de persoane.
La nivelul unei tari cu (sa zic doar...) 10, 20 milioane de oameni.... in afara de respirat, mancat, dormit.... nimic nu se face de majoritate atat de des incat sa devina norma juridica.
Nume: Curiosul (Feb, Fri 05, 2016 / 16:07)
CONSTITUTIA CETATENILOR O FI CONCEPUTA DE ROAMNI, ORI ESTE UN PLAGIAT CA TOT E LA MODA IN ROMANIA ACEST FENOMEN ?????????
Nume: Moldoveanu Grigore (Feb, Tue 16, 2016 / 13:24)
Va felicit pentru initiativa si pentru implicare si va promit ca voi face tot ce pot pentru a promova ideile expuse in acest site. Doamne-ajuta !!!

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, FiriÈ›ă Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor