Se încarcă pagina ...

DEMERSURI TRIBALE PRIVIND EXERCITAREA INITIATIVEI LEGISLATIVE CETĂTENESTI

Data publicarii: 04.10.2016 10:47:00

La iniÈ›iativa (sau cu sprijinul) BOR, s-au adunat peste 3.000.000 de semnături pentru modificarea ConstituÈ›iei la capitolul privind căsătoria. Au început să se strângă semnături È™i pentru stoparea, prin ConstituÈ›ie, a vânzării iresponsabile a pământurilor către străini.

 

Se adună, de asemenea, semnături pentru naÈ›ionalizarea tuturor resurselor naÈ›ionale ale României. Pentru fiecare demers de acest fel, trebuie adunate, pe formulare standard È™i într-o manieră strict reglementată, 500.000 de semnături într-un interval de 6 luni, în conformitate cu Legea 189/1999 privind exercitarea iniÈ›iativei legislative cetăÈ›eneÈ™ti.

 

E bine, e înălÈ›ător chiar, că românii încep să se trezească. Dar ce jalnic, ce meschin, ce haotic È™i fără perspectivă se manifestă toate aceste iniÈ›iative cetăÈ›eneÈ™ti! Toate demersurile amintite scot în evidenÈ›ă mentalitatea tribală a grupurilor È™i grupusculilor din societatea românească È™i, în ultimă instanÈ›ă, imposibilitatea poporului român de a se aduna la un loc într-o acÈ›iune comună. Fiecare grup (sau grupuscul) se simte deÈ›inătorul soluÈ›iei ideale pentru ieÈ™irea României din marasmul în care se zbate. Dar È™i mai grav e că fiecare se simte îndreptăÈ›it È™i suficient de puternic pentru a o realiza.

 

Fals! în felul acesta nu se va realiza niciodată, NIMIC. Niciodată un trib nu a câÈ™tigat războiul cu o armată organizată. Iar armata organizată este, în cazul de faÈ›ă, statul român, prin structurile lui de putere, sprijinite intens È™i cu forÈ›e politice È™i economice transnaÈ›ionale greu de învins. Dar, din păcate, fiecare preferă să fie rege într-un război pierdut înainte de a începe. Nimeni, sau aproape nimeni, nu are conÈ™tiinÈ›a integră de a se coaliza în jurul unui proiect salvator pentru România È™i care poate fi realizat pe cale paÈ™nică, în conformitate cu constituÈ›ia actuală.

 

Acest proiect există în spaÈ›iul public din 2013 È™i este „reciclat” la fiecare 6 luni. Și tot de atâtea ori e republicat în Monitorul Oficial, căci niciodată nu s-au adunat 500.000 de semnături. Proiectul se numeÈ™te CONSTITUÈšIA CETĂÈšENILOR È™i cuprinde TOATE revendicările pentru care se adună acum semnături.

 

Acest proiect de È›ară (care reglementează, printre altele, È™i coordonatele meritocraÈ›iei la nivel naÈ›ional) ar fi putut să coalizeze, în perspectiva viitoarelor alegeri, toate partidele care se declară naÈ›ionaliste. Din păcate acest lucru nu s-a întâmplat, ceea ce divulgă din start intenÈ›iile „naÈ›ionaliÈ™tilor” politici. Și aici (mai ales aici!) ca È™i în mediile societăÈ›ii civile, fiecare vrea să fie È™ef de trib, nu să poarte grija È›ării sale. Și cum naÈ›ionalismul a devenit, peste noapte, „carne” electorală, căci lumea s-a săturat de „binefacerile” străinilor, ne-am trezit, peste noapte, cu o mulÈ›ime de „travestiÈ›i” care se erijează în susÈ›inătorii cei mai înverÈ™unaÈ›i ai ideilor naÈ›ionale, ca È™i cum toată viaÈ›a doar asta ar fi făcut.

 

Evident, acest naÈ›ionalism „pe bucăÈ›ele” va duce la pulverizarea electoratului È™i, ca de obicei, la câÈ™tigarea alegerilor de cine „trebuie”. Oricum, nu era cazul să ne facem iluzii în această direcÈ›ie, căci pârghiile electorale au fost confiscate demult... Principalii vinovaÈ›i sunt însă liderii de opinie din societatea civilă (È™i nu îi includ aici pe mercenarii lui Soros) care nu sunt, n-au fost È™i nu vor fi la înălÈ›imea propriilor idei. Fiecare vrea să fie È™ef de trib, să adune mulÈ›imea în jurul lui, nimeni nu vrea să facă aceasta pentru un proiect, dacă nu-i aparÈ›ine lui. Chiar dacă acest proiect EXISTĂ. Cauza, aÈ™a cum spuneam, este mentalitatea tribală care va duce, probabil, la spargerea României în bucăÈ›i.

 

Există un verb genial al lui François Villon, care reflectă perfect situaÈ›ia socială, economică È™i politică în care ne aflăm: „Cad mort de sete-alături de fântână”. 

 

P.S. „A venit vremea unirii triburilor” (Florian Colceag)

  

Afisari: 1318
Autor: Miron Manega
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt comentarii.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, FiriÈ›ă Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter