Se încarcă pagina ...

POLITICĂ SI MÂNTUIRE. Viziunea si programul lui Călin Georgescu de redresare a României

Data publicarii: 22.08.2014 19:41:00

 

Într-o conferință ținută la Sâmbăta de Sus de către Dr. Călin Georgescu împreună cu părintele Constantin Necula s-au trasat liniile de forță pentru o nouă viziune politică plină de faptă creștină. Mărturisesc că în ultimii 24 de ani nu am auzit vreun politician sau vreun membru din rândul clerului ortodox care să deconspire, atât cu rigoare științifică cât și cu cuvânt duhovnicesc, marea finanță care conduce lumea, dar și civilizația construită de către marea finanță. După aproape 50 de ani de dictatură comunistă și încă 24 de ani de capitalism sălbatic am asistat din întâmplare la o expunere care certifică genialitatea politică a neamului românesc.

 

Mântuirea, spune părintele Necula, se dă omului de la Dumnezeu numai dacă omul se îngrijește să ducă o viață curată în cele 3 direcții fundamentale: 1) relația personală a omului cu Dumnezeu, 2) relația omului cu semenii și 3) relația omului cu neamul din care face parte. Când doar una din aceste direcții nu se ia în calcul, sau se construiește greșit pe ea, atunci omul nu se mântuiește.

 

Țăranul român avea o vorbă: „peștele de la cap se împute”. Starea dezastruoasă în care au ajuns românii azi, atât morală cât și materială, este efectul măsurilor falimentare neoliberale puse în practică de către establishmentul politico-intelectual postcomunist. Cu o clasă de mijloc de doar 5 %, cu 80 % dintre români trăind în săracie și cu 15 % super-bogați, societatea românească se află azi în colaps, e complet scindată, iar securitatea națională e pusă grav în pericol. Dr. Călin Georgescu, extrem de bine documentat, afirmă că trăim în faliment și suntem condamnați la neputință pentru a fi exploatați. De către cine? De către corporații și marea finanță. Creditarea excesivă a ideologiei consumiste a dus populația în sclavagism fără să iși dea seama, spune expertul în Dezvoltare Durabilă: se cumpără ce nu ai nevoie cu bani pe care nu îi ai.

 

Nu credeam că voi auzi vreodată în România asemenea afirmații extrem de dure la adresa sistemului, dar în același timp extrem de bine fundamentate în realitate. Corporațiile subminează viitorul și națiunile distrugând leadershipul politic și mediul înconjurător. Știți că doar o singură corporație deține peste 70 % din apa potabilă din lume, cumpără o tona de m cub cu 3, 5 $ și o vinde cu 2 milioane de dolari. Pe bună dreptate ne putem întreba: este ideologia profitului a capitalismului financiar în armonie cu accesul liber al omului la sursa de apa, cu ecosistemele vitale ale naturii și cu ortodoxia? În mod sigur nu. Lăcomia, asuprirea omului și exploatarea industrială a creației lui Dumnezeu pentru profit sunt păcate condamnate de Biblie, iar când pe aceste păcate se construiește o întreagă civilizație, atunci la un numit punct istoric totul se prăbușește.

 

Actualul sistem economico-politic e în colaps din 2008. Părintele Constantin Necula nu a avut reținere în a afirma că orice zidire materială trebuie să fie ancorată în rugăciune, asceză și cunoaștere pentru a fi veritabilă. Dr Călin Georgescu a atras atenția ferm că în jurul anului 2020 umanitatea va fi cuprinsă de criza alimentară și a apei potabile datorată, pe de o parte, scumpirii din ce în ce mai mult a țițeiului pentru că se împuținează, iar pe de altă parte a poluării care a atins cote maxime și nu mai permite pământurilor arabile să dea producție maximă.

 

 

Programul domnului Călin Georgescu e simplu: întoarcerea la pământ ca sursă primară de prosperitate, crearea mecanismelor de finanțare / creditare alternativă a țăranilor ca bază de dezvoltare a clasei de mijloc și realizarea unor politici sustenabile cu rată de somaj zero! Intr-adevăr un mare proiect național nemaiîntâlnit în politica noastră de la Spiru Haret încoace, un proiect în jurul căruia ar trebui să se coaguleze toate forțele politice și toată suflarea neamului. Cum ar fi ca în România somajul să nu existe? Imposibil de gândit din perspectiva neoliberalismului, dar regulă de bază pentru politicile de mediu ancorate în Scriptură. O viziune politică nouă la care românii pot, în sfârșit, să se implice necondiționat.

 

Sursă: Georgescucalin.ro

Titlul original: „O viziune politică nouă”

 

NOTA ISPRAVNICULUI. Scrie autorul articolului: „Mărturisesc că, în ultimii 24 de ani, nu am auzit vreun politician sau vreun membru din rândul clerului ortodox care să deconspire, atât cu rigoare științifică cât și cu cuvânt duhovnicesc, marea finanță care conduce lumea, dar și civilizația construită de către marea finanță”.

Îi atrag atenția autorului (cu bucurie, nu cu reproș), că denunțarea, cu tot atâta rigoare științifică – poate cu mai puțin cuvânt duhovnicesc – a marii finanțe mondiale și a civilizației construite de aceasta, s-a derulat, timp de două luni și jumătate, zilnic, la Nașul Tv, în cadrul emisiunii „TREZEȘTE-TE, GHEORGHE, TREZEȘTE-TE, IOANE!”, realizată de Miron Manega, în tandem cu Dr. Ec. Constantin Cojocaru. Emisiunea continuă să fie transmisă în reluare în fiecare dimineață, de luni până vineri, începând de la ora 7,30.

Am făcut această precizare nu pentru a revendica prioritatea unui demers, ci pentru a semnala că există multe voci care glăsuiesc la fel în spațiul public, precum și speranța constituirii unei echipe mai mari, poate a unui popor…

_____________________________________________

 

 

Afisari: 2304
Autor: Ilie Catrinoiu
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt comentarii.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter