Se încarcă pagina ...

SĂ VOTĂM CU TOŢII CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR, cât încă mai putem şi mai avem un cuvânt de spus. Altfel, vae victis!

Data publicarii: 17.06.2014 16:24:00

Trăim în această perioadă una dintre cele mai mari pericole pentru umanitate generat de modul de gândire practicat de multe generaţii. Marele pericol este dat de măsurile întrunite sub conceptul de nouă ordine mondială, măsuri generatoare de crize şi dezechilibre ce se pot dovedi fatale civilizaţiei umane. Concluzia ce a generat acest concept de nouă ordine mondială este aceea că „sunt prea mulţi oameni pe planetă”. Această concluzie a condus la „strategiile de micşorare prin crize diferite a numărului populaţiei planetare pentru a da o şansă mediului natural să se recupereze”. Analiza liniară ce a generat atât ipoteza cât şi concluzia, este prost direcţionată şi ascunde o formă de neonazism pe care începem să-l simţim din ce în ce mai puternic.

Argumentele împotriva acestor concluzii şi mişcări generatoare de crize sunt următoarele:

-         mediul natural este afectat de industria poluantă pusă în practică de aceleaşi personaje care au generat şi crizele care conduc la micşorarea populaţiei umane. Aceste personaje sunt în spatele marilor multinaţionale sunt servite de mercenari economici angajaţi pentru a aduce profit cu orice preţ acţionarilor principali. Directorii executivi ce sunt mercenarii economici nu au sentimente sau grijă faţă de mediu, deoarece angajamentele lor sunt pe perioade determinate. Ei vor fi angajaţi de altă multinaţională, eventual chiar de concurenţa celei de la care au plecat, tot pentru a face profit cu orice chip.

-         Cantităţile uriaşe de bani strânse de multinaţionale prin manipularea pieţelor, generarea crizelor, exploatarea şi epuizarea mediului sunt reutilizaţi mai târziu pentru a înrobi state şi a corupe mediile decizionale. Un număr relativ redus de oameni, acţionari principali sau directori executivi ce sunt mercenari economici  ajung astfel, coalizându-se, să dezechilibreze sau chiar să ruineze economiile ţărilor şi mediul natural, devenind astfel marea primejdie atât pentru umanitate, cât şi pentru echilibrul de mediu.

-         Dezechilibrele provoacă reacţii sociale dure, revolte, războaie, cataclisme naturale şi modificări climatice ireversibile. Acesta este preţul goanei după profit a grupurilor neonaziste agresoare. Uriaşa cantitate de bani produsă de multinaţionale este astfel dirijată către întreţinerea crizelor şi cumpărarea oamenilor ce vor întreţine crizele şi războaiele. În afară de  uriaşele suferinţe umane generate de aceste conflicte, toate acestea conduc la degradarea ireversibilă a mediului natural.

-         Uriaşa cantitate de bani investită în crize nu se bazează pe producţia economică, ci pe îndatorarea ţărilor aflate în criză, eventual prin intermediul unor mecanisme financiare precum FMI. Banii aceştia speculativi se multiplică prin ruinarea economiilor şi a mediului şi îşi pierd orice semnificaţie în momentul în care sunt aruncaţi pe pieţe producând o hiperinflaţie. La acel moment toată lumea pierde, inclusiv multinaţionalele ce au dorit doar profitul cu orice chip.

-         Până la momentul pierderii însă multinaţionalele distrug micile afaceri locale şi provoacă şomaj, singurele locuri de muncă bine sau prost plătite fiind tot în multinaţionale. Astfel, sistemul agresiv conduce la o totală sclavagizare a populaţiei, a statelor sau a sistemelor de educaţie, destinate transformării copiilor şi tinerilor în potențiali angajaţi obedienţi ai multinaţionalelor.

-         Soarta popoarelor nu mai stă în mâna popoarelor ci a unor multinaţionale. Să nu uităm că al doilea război mondial a fost finanţat de I.G. Farben Industry, o multinaţională farmaceutică. Dacă ne uităm pe orice stradă mai mare din orice oraş vedem o succesiune de bănci şi de farmacii, una după alta, ceea ce arată cine ne-a cucerit economic şi-şi impune voinţa în acest moment şi la noi.

Se pune totuşi întrebarea legitimă dacă marea ordine mondială nu este o strategie care poate conduce la refacerea mediului natural, chiar dacă distruge economia planetară şi conduce la declinul civilizaţiei umane. Următoarele argumente demonstrează că mediul este distrus mai tare şi ireversibil datorită acestei doctrine:

-         Studiile ecologice arată că o păşune de iarbă păscută de vaci dă de 10 ori mai puţină biomasă decât o păşune populată de plante şi animale ce formează o biodiversitate echilibrată de timp. Aceasta are amprentă ecologică zero, ceea ce înseamnă că cooperarea dintre specii conduce la întreţinerea echilibrelor de mediu. Monocultura însă rezistă numai dacă este întreţinută prin mijloace chimice artificiale şi produce intoxicaţii chimice şi degenerarea genetică a speciilor trăitoare pe acel areal. 

-         Ceva asemănător se petrece cu diversitatea culturală, sau profesională. Acestea conduc la stabilitatea relaţiilor şi la micşorarea impactului asupra mediului natural. IMM-urile sau ONG-urile ocupă de exemplu nişe economice în care resturile unuia devin resurse pentru alţii, ceea ce micşorează impactul negativ pe mediu şi nu conduce la epuizarea resurselor. Cu alte cuvinte, prin comparaţie cu exemplul ecologic anterior, se poate trage concluzia că acolo unde au intrat multinaţionalele se distrug micile afacerile locale. Pe de altă parte, introducerea culturilor intensive, a industriilor poluante, a serviciilor unice, sau a tot ceea ce înseamnă mecanisme de control şi manipulare, toate fiind apanajul multinaţionalelor, conduce la sărăcire. Exemplul este similar cu cel al biomasei unui mediu cu biodiversitate care este de zece ori mai mare decât al unei păşuni de iarba consumate de vaci de rasă.

Deja mediul politic corupt şi vândut multinaţionalelor este gata să ne sacrifice pentru o pungă de arginţi după exemplul lui Iuda. Suntem în ceasul cel din urmă ca să mai putem face ceva care să ne scape de primejdia consumării de către rechinii internaționali sau naţionali. Dacă nu luăm măsurile necesare nu vom mai avea ce să le lăsăm copiilor noştri, nici un fel de viitor. Ultima şansă este să schimbăm sistemul de legi ce permite acestor multinaționale să ne înrobească şi politicienilor corupţi să ne vândă. De aceea, trebuie SĂ VOTĂM CU TOŢII CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR, cât încă mai putem şi mai avem un cuvânt de spus.  Altfel, vae victis!  

_______________________________________________

 

Afisari: 2192
Autor: Prof. Dr. Ec. FLORIAN COLCEAG
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: UN LEU PENTRU POPORUL TĂU ! (Jun, Thu 19, 2014 / 17:55)
UN LEU PENTRU POPORUL MEU !

Constituţia Cetăţenilor, este gata pentru tipar!
Din motive financiare, apariţia acestei cărţi care va revoluţiona gândirea şi acţiunea în plan constituţional, economico-social şi politic a tuturor românilor a întârziat.
Deoarece Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor este compusă din persoane cu venituri modeste rugăm toţi cetăţenii care doresc să participe la revoluţia constituţională a României să contribuie, fiecare după posibilităţile sale, la finanţarea tehnoredactării, editării, tipăririi şi publicării acestui document programatic de reală şi imensă valoare pentru viitorul poporului român.
Dragi români, nu mai avem timp de pierdut !
Veniţi alături de Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor ! Alăturaţi-vă domnilor Cojocaru Constantin, Colceag Florin şi celorlalţi membri ai Mişcării pentru Constituţia Cetăţenilor în efortul ca textul Constituţiei Cetăţenilor să poată intra în casele, inimile şi minţile românilor !
DESTUL CU MINCIUNA ŞI ŞMECHERIILE ACTUALILOR POLITICIENI !
Constituţia Cetăţenilor vă ofera unica şansă ca ADEVĂRUL să fie la îndemâna tuturor românilor !
- "UN LEU PENTRU POPORUL TĂU!"-
Nume: Viorel (Jun, Sun 22, 2014 / 06:50)
Popularizaţi şi coordonaţi Campania Poporului Român : "CITIŢI CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR!"
Nume: ţigan ioan florentin (Jun, Mon 23, 2014 / 22:50)
Ei sunt romani! Si ce mai sunt?
Nu ei, ci de-ar veni Cel-sfânt,
Zamolxe, c-un întreg popor
De zei, i-am întreba: ce vor?
Si nu le-am da nici lor pamânt
Caci ei au cerul lor!
Nume: ţigan florina simona (Jun, Mon 23, 2014 / 22:54)
"Istoria îşi bate joc de cei care nu o cunosc, repetându-se". (Nicolae Iorga)
Nume: Mihaela (Jul, Mon 28, 2014 / 03:18)
Unde putem dona? De cati bani este nevoie si cati s-au strans?
Multumesc,
Budrala MIhaela
Nume: PHLmwx1IPy (Jul, Sun 12, 2015 / 21:48)
Between me and my husband we've owned more MP3 prleyas over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I've settled down to one line of prleyas. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter