Se încarcă pagina ...

"Trezeste-te, Gheorghe, trezeste-te, Ioane!" la NASUL TV. Prima emisiune realizată si moderată de Miron Manega (VIDEO)

Data publicarii: 17.02.2014 20:49:00

Pe 17 februarie a avut loc, la NAȘUL TV, prima emisiune realizată și moderată de subsemnatul. Emisiunea se numește „Trezește-te, Gheorghe, trezește-te, Ioane!”și se va transmite zilnic, în fiecare dimineață, între orele 10,30 – 12,00.

 

Partenerul meu de platou a fost și va rămâne Constantin Cojocaru (doctor în economie, autorul „legii Cojocaru”). Invitat special în prima emisiune a fost Prof. Dr. Florian Colceag, „antrenorul de genii” cum a fost supranumit de mass-media, coautor, alături de Constantin Cojocaru, Ioan Roșca și Ilie Bădescu, al CONSTITUȚIEI CETĂȚENILOR. Emisiunea a demarat cu următorul discurs: 

„Bună dimineața, doamnelor și domnilor, și bine-ați venit, în fața televizoarelor, la NAȘUL TV, la o nouă emisiune. Mă numesc Miron Manega, sunt cetățean român și am drepturi. Despre aceste drepturi  o să vorbim, în cadrul emisiunii „Trezește-te, Gheorghe, trezește-te, Ioane!”, care are ca slogan cuvintele lui Grigore Vieru: „Ca să fii român, trebuie să poți!”. Unul dintre aceste drepturi este acela de a avea o Constituție a mea, a cetățeanului român care are drepturi. O Constituție a mea, a dumneavoastră și a tuturor cetățenilor români, nu doar a parlamentarilor români”.  

 

„CA SĂ FII ROMÂN, TREBUIE SĂ POȚI!”

 

 

_________________________

Pentru a vedea TOATE emisiunile „Trezește-te, Gheorghe, trezește-te, Ioane!”, apasă pe BANNER:

Afisari: 1906
Autor: Miron Manega
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: valentina (Feb, Mon 17, 2014 / 23:50)
Domnule Miron Manega,

Primiţi toate felicitările mele
pentru această emisiune, pentru această reuşită.
Mult succes.

cu aleasă preţuire,
valentina becart
Nume: ciprian chirvasiu (Feb, Tue 18, 2014 / 16:15)
Felicitari, Miroane! Excelent! Baga carbuni, ca e nevoie!
Nume: Nagy Attila (Puli) (Feb, Tue 18, 2014 / 18:19)
Am uitat! Si va felicit pentru emisiune! Am vazut, am ascultat trei adevaratii patriotii! Revin cu niste reflectii! Cu citatul de la Eminescu ati aratat esenta, miza problematici Constitutiei. Aratarea este mai mult, ca este mai larg, decat definitia!
Constitutia, da, adevarat trebuie sa fie, cum scria Eminescu, o revelare a geniul neamului, din adancul fiintei sale! Trebuie sa aiba un caracter revelat, nu numai o constructie pur rationa, din cauza asta schimbator dupa interese. Trebuie sa fie o manifestare a carti revelate, o manifestar a arhetipul carti. Trebuie sa aiba ceva etern in el, altfel nu poate sa fie un fond ontoligic al existentei neamului. Ce este discutabil pe baza intereselor mici, nu poate sa fie un fond solid, neschimbat al existentei neamului!
Orice carte autentica, este o revelatie a Verbului, este structurat de Verb, din cauza asta este ceva etern in el, si eternul asta da fondul solid, neschimbat al carti!
Dar pe lucrul asta intelegem, daca avem in vedere, ce spunea Hristos, fara mine nu puteti nimic! Romanul poate, in Hristos. Orice carte adevarata este realizarea Verbului!
Daca este realizarea Verbului, faptele care realizeaza Constitutia, trebuie se indreapta la Logosul creator! Ca geniul neamului se manifesta prin lucrarea Divinului! In Ortodoxia Romana, asta este in armonie. Din pacate pe lucrul asta putin inteleg la unguri, secui si vad in ortodoxie ceva nationalism exacerbat!
Constitutia poporului putem intelege tit pe baza vorbelor lui Iisus. Tot ce faceti celor mici, mie faceti. Aicea Hristos nu este un acumulator care inregistreaza faptele bune, cum gandesc catolici mod juridic! Faptele facut celor mici, trebuie sa indreapta la fondul ontologic al existentei! Valoarea faptei da fondul ontologic al existentei si prin faptele asta ne legam la originea noastra ontologica!
Si este vorba de celor mici! Faptele bune, facut celor mici, sant niste fapte filantropice, daca nu se indreapta la Hristos! Cei mici, sant despre care vorbeau profeti, neajutorati, pe care trebuie sa apere Constitutia!
In asa fel Constitutia trebuie sa aiba un caracter revelat, al ontologicului, al geniul neamului, si prin revelat autoaparator al autenticitati caracterul neamului si al celor mici!
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter