Se încarcă pagina ...

"Trupa de asalt" a "groparilor" din spitalele CFR: Dan Purghel, Elena Roşca, Mihaela Balint şi Liana Dan

Data publicarii: 14.04.2013 10:32:00

Iată că trecerea Rezervaţiei Delta Dunării din domeniul public al statului, în domeniul privat al statului confirmă semnalările publicate pe CERTITUDINEA, de câteva luni bune: ceea ce antecesorii USL-ului vindeau cu bucata, aceştia vând cu toptanul. Pentru conformitate, citez dintr-un articol anterior, intitulat „ÎN ATENŢIA PROŞTILOR DIN GUVERNUL ROMÂNIEI: Trei pensionari dintr-o comună şi-au făcut singuri o turbină eoliană”: „Încăpăţânarea guvernanţilor de a improviza DOAR soluţii de vânzare angro a ceea ce a mai rămas nevândut en detail de la guvernele precedente aplică o singură <strategie>: punerea totală pe butuci a structurilor şi infrastructurilor rămase, pentru a le înstrăina cât mai ieftin!!!... Vezi cazul TVR (prin Elwis Săftoiu şi Cristian Zgabercea), CFR şi Spitalelor CFR (prin Relu Fenechiu)”.

 

Rezervaţia Delta Dunării se înscrie în acelaşi „program de guvernare”. Guvernul USL dă impresia că vrea să-i surclaseze, la capitolul jaf naţional, pe cele anterioare.

 

Revin la Spitalele CFR, pentru că au apărut elemente noi. Ziua News a dezvăluit recent, în articolul “Brambureala medicală de la Transporturi”, că, prin Ordinul ministrului Transporturilor nr. 769/2011, s-a demarat procedura de acceptare a unităţilor specializate medicale şi/sau psihologice, în vederea examinării personalului din transporturi cu atribuţii în siguranţa circulaţiei.

 

Să traducem: Ministerul Transporturilor, printr-o echipă numită de medicul stomatolog Daniel Florin Purghel (directorul Direcţiei Medicale din minister) şi validată prin semnatură de Septimiu Buzaşu, acreditează unităţi medicale private pentru evaluarea personalului din Transporturi. Potrivit site-ului Ministerului Transporturilor, până în acest moment au fost acreditate 93 de unităţi medicale şi 515 unităţi psihologice (majoritatea private). Practic, Ministerul Transporturilor îşi distruge propria sursă de finanţare (siguranţa naţională a circulaţiei), cedând-o mediului privat, fără ca situaţia să fi fost impusă de vreun impas financiar sau de altă natură. De fapt, acesta este substratul Ordonanţei de Urgenţă (unul dintre ele) emise de Fenechiu, prin care spitalele CFR sunt transferate Ministerului Sănătăţii: debarasarea de spitale, dar păstrarea serviciului de siguranţa circulaţiei, sursă generoasă de venituri pentru câţiva privilegiaţi. Am mai semnalat asta, nu insist...

 

Mârlănia Ministerului

Revin la Ziua News... Ceea ce nu se explică în articolul amintit este mecanismul prin care ministrul Transporturilor (prin numirile făcute de Daniel Purghel şi semnătura lui Buzaşu) operează în acreditarea acestor unităţi private. Acest mecanism, pe lângă faptul că este ilegal, constituie şi expresia unei revoltătoare mârlănii.

 

Sunt cooptaţi în comisii salariaţi ai spitalelor păstrate la minister (CF 2 şi Witting) care, PE BANII ACESTOR SPITALE, sunt obligaţi (sub incidenţa sancţiunii) să se deplaseze în teritoriu, pentru a semna documentele de acreditare. Adică, după ce că sunt obligate, prin ordin de ministru, să-şi acrediteze propriii “călăi”, aceste spitale trebuie s-o facă şi pe banii lor. Persoanele numite de Daniel Purghel trebuie să plece în delegaţie cu toate cheltuielile aferente (diurnă, transport, cazare) suportate de spital, salariile lor fiind plătite, în timpul delegaţiei, tot de spital, în regim de prezenţă. Este ilegal! DNA-ul ce face?

Ştiind că e pasibil de închisoare, directorul de îngrijiri de la Spitalul CF 2, (una dintre persoanele numite de Daniel Purghel), pentru a se proteja, se duce în teritoriu, că n-are încotro (e ordin de ministru, nu?), dar refuză diurna, transportul şi cazarea. Ştie că nu poate fi şi în spital, şi în delegaţie, în acelaşi timp.

 

În privinţa comisiilor care semnează acreditările, acestea sunt alcătuite (la propunerea lui Daniel Purghel) din două persoane: una din partea Ministerului Transporturilor şi alta din partea celor două spitale (CF 2 şi Witting). Niciuna dintre acestea nu cunoaşte însă legislaţia de acreditare şi legislaţia internaţională în domeniu şi nu a făcut niciodată acreditări. Au fost alese special aşa, ca să poată semna ca primarii. Nişte cunoscători ar fi fost mai greu de convins…

 

În finalul articolului “Brambureala medicală de la Transporturi” din Ziua News, se precizează: “Toate aceste jonglerii cu activitatea unităţilor medicale şi psihologice sunt regizate de echipa de asalt a directorului Daniel Purghel, formată din Mihaela Balint, Dan Liana şi jurista Elena Roşca”.

 

P.S. Domnule Dan Purghel, în nota de fundamentare a OUG nr. 8 din 28 februarie 2013, sunt specificate următoarele sume alocate acestor acreditări: 230.000 lei pentru 2013 şi câte 440.000 lei pentru 2014, 2015 şi 2016. De ce vă folosiţi, pentru desfiinţarea spitalelor CFR, chiar de banii acestor spitale? Ce faceţi cu sumele alocate acreditărilor? Le împărţiţi cu Elena Roşca, Mihaela Balint şi Liana Dan? Sau déjà le-aţi împărţit?

 

CITEŞTE ŞI...

Să mulţumim lui Relu Fenechiu şi guvernului pentru deciziile înţelepte pe care le ia!

Relu Fenechiu, malpraxisul guvernamental şi "Povestea Porcului"

Autostrăzile lui Hitler, un model inaccesibil pentru Guvernul Ponta

Domnule Crin Antonescu, aţi declarat că Fenechiu va pleca dacă se va dovedi incapabil. S-a dovedit! Când pleacă?

Relu Fenechiu dă vina pe Victor Ponta (şi o ignoră pe Mona Pivniceru)

Palma pilotului şi pumnii lui Fenechiu

MASCARADA USL. 13 Confederaţii Patronale şi 5 Confederaţii Sindicale batjocorite de Relu Fenechiu

FLORIAN COLCEAG: "Nenorociţii! Au vândut recolta şi acum vând şi sămânţa!"

ÎN ATENŢIA VÂNZĂTORILOR DE ŢARĂ! Eu, dacă aş fi ministru...

"Pe Relu Fenechiu nici mama lui nu-l va mai iubi. Ca pe Iuda!"

FENECHIU & Comp: hoţi, mincinoşi, trădători. Reţeaua spitalelor CFR a fost desfiinţată pe ascuns

La un an după scandalul Arafat, Relu Fenechiu vrea să desfiinţeze reţeaua spitalelor CFR. Sindicatele din Spitalele CFR îi dau peste mână

Afisari: 4293
Autor: Miron Manega
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt comentarii.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter