Se încarcă pagina ...

Ce legătură este între Klaus Iohannis si seicul din Qatar?

Data publicarii: 10.06.2017 11:41:00

Rezultatul întâlnirii dintre Donald Trump È™i Klaus Iohannis a cam È™ocat Uniunea Europeană. Și, de fapt, pe toată lumea. Ceea ce se aÈ™tepta de la preÈ™edintele SUA la Bruxelles (susÈ›inerea punctului 5 din Tratatul Nord-Atlantic), acesta a declarat vineri, la Washington, cu ocazia primirii, la Casa Albă, a preÈ™edintelui României.

 

La o primă lectură a evenimentului, nimeni nu se aÈ™tepta la această miÈ™care, mai ales într-un context în care România nu mai exista demult, altfel decât pe post de sac de box pentru „antrenamentele” la sală ale principalelor È›ări din Uniunea Europeană. Devenise aproape o cutumă ca România să fie terfelită (uneori justificat, dar de cele mai multe ori nu) de întreaga Europă, graÈ›ie politicii slugarnice a conducătorilor ei. Discursul lui Donald Trump a reaÈ™ezat, practic, România pe harta politică a lumii.

 

Nu e cazul să ne facem iluzii, a fost o ingenioasă lovitură de biliard (sau de È™ah) a lui Donald Trump, în condiÈ›iile în care acesta are probleme destul de mari, atât în interior (cu CIA, de exemplu, dar È™i cu organizaÈ›iile globaliste, cum ar fi American Jewish Commitee), cât mai ales în exterior. Să nu uităm că Turcia, cel mai important aliat NATO de până acum, a schimbat azimutul spre Rusia, blocând sau controlând strâmtoarea Bosfor, respectiv legătura dintre Marea Neagră È™i Marea Mediterană. În aceste condiÈ›ii, poziÈ›ia geostrategică a României a devenit esenÈ›ială. Ar fi putut fi, în egală măsură, È™i cea a Bulgariei, dar aceasta este atinsă de „duhul” panslavismului putinist, ceea ce o face, comparativ cu România, mult mai nesigură pentru Statele Unite È™i NATO.

 

 

Pe de altă parte, tensiunile din Golf, unde poate izbucni oricând un nou război, au fost accelerate de Donald Trump în luna mai, la summitul din capitala Arabiei Saudite, Riad, unde s-a întâlnit cu cei 55 de lideri ai unor state musulmane È™i unde s-a pronunÈ›at imperativ pentru combaterea extremismului islamic. Urmare a pledoariei sale  pentru izolarea Iranului, s-a declanÈ™at, la scurtă vreme... izolarea Qatarului, cel mai bogat stat din lume. AcelaÈ™i joc de biliard (sau de È™ah)...

 

Să vedem ce s-a întâmplat în SUA, cu ocazia vizitei oficiale a lui Klaus Iohannis.

Pe data de 5 mai, acesta a primit, din partea celei mai vechi È™i mai puternice organizaÈ›ii evreieÈ™ti din America, AJC (Amertican Jewish Commitee), distincÈ›ia „Lights Unto The Nations” (în traducere, „Lumina Popoarelor”) pe care au mai primit-o, de-a lungul timpului, Angela Merkel, Bill Clinton È™i Nicolas Sarkozy.

 

 

AJC este o organizaÈ›ie înfiinÈ›ată acum 110 ani la New York de către magnatul american de origine iudaică Louis Marshall. IniÈ›ial, AJC a fost fondată pentru  protejarea drepturilor evreilor din America È™i din întreaga lume, iar apoi a devenit o susÈ›inătoare a înfiinÈ›ării unui stat iudaic pe teritoriul Palestinei. AJC este, prin legăturile strânse cu Partidul Democrat din SUA, unul dintre importanÈ›ii opozanÈ›i ai lui Donald Trump. Pe plan intern, AJC a susÈ›inut puternic legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaÈ™i sex, deziderat care a fost realizat sub mandatul preÈ™edintelui democrat Barack Obama, în 2015.

Pe plan extern, AJC este o susÈ›inătoare ferventă a unei intervenÈ›ii americane în Siria, cerând de mai multe ori îndepărtarea preÈ™edintelui Bashar Al Assad, pe care-l consideră un dictator.

 

Primul paradox al vizitei lui Klaus Iohannis este acela că preÈ™edintele României, care are, teoretic, o reputaÈ›ie proastă printre evrei, a primit această distincÈ›ie chiar de la evrei. Se È™tie că, dintr-un interes patrimonial mărunt (dar È™i datorită unei prezumtive relaÈ›ii „speciale” cu Angela Merkel), Iohannis a obÈ›inut, pe cale juridică, pentru Forumul Democrat al Germanilor din România, statutul de „succesor în drepturi  al Grupului Etnic German (Deutsche Volksgruppe)”. Or, se È™tie, de asemenea, că Deutsche Volksgruppe a fost o organizaÈ›ie nazistă, interzisă, printr-o lege europeană, încă din 1944 (ConvenÈ›ia de ArmistiÈ›iu din 12 septembrie 1944). Faptul că American Jewish Commitee a acordat distincÈ›ia „Lights Unto The Nations” unui preÈ™edinte grevat de umbra unui stigmat cu trimitere directă spre Holocaust, demonstrează, printre altele, că nazismul este, de fapt, un steag fals, arborat atunci când e nevoie de el, dar ignorat atunci nu e nevoie.

 

 

Al doilea paradox este acela că preÈ™edintele României a fost primit, pe 6 iunie, deci înainte de a ajunge la Donald Trump, de directorul CIA, Mike Pompeo. Or, în limbaj politic, este o gafă impardonabilă cu mai multe niveluri. În primul rând, niciun preÈ™edinte al unei È›ări, fie ea cât de insignifiantă, nu se duce în vizită la subalternul altui preÈ™edinte. Vizitele se fac de la egal la egal, deci de la preÈ™edinte la preÈ™edinte. Or, prin această întâlnire, preÈ™edintele României s-a subclasat lamentabil, punându-se în poziÈ›ie obedientă faÈ›ă de serviciile secrete americane. Pe de altă parte, a fost È™i un afront diplomatic la adresa preÈ™edintelui SUA, care-i oferise oportunitatea unei întâlniri „de la egal la egal”.

 

Al treilea paradox a fost atitudinea neaÈ™teptat de caldă a „naÈ›ionalistlui” Donald Trump faÈ›ă de „globalistul” Klaus Iohannis, pe care aproape că l-a flatat, acordându-i un tratament la care nu cred că Iohannis a visat vreodată. Aceasta, în condiÈ›iile în care el primise o distincÈ›ie importantă de la adversarii lui Trump iar pe acesta aproape că-l È™i jignise, prin vizita la CIA (cu care Trump nu are o relaÈ›ie foarte cordială). În plus, Klaus Iohannis fusese susÈ›inător al lui Hillary Clinton, în campania electorală americană, iar Donald Trump nu avea cum să nu È™tie acest lucru.

 

 

Ei, bine, această miÈ™care aparent paradoxală este, de fapt, un coup de maître al lui Donald Trump. Observând miÈ™cările adversarilor săi È™i realizând că preÈ™edintele României a devenit un fel de pion aurit al unui joc de È™ah extrem de complicat (aÈ™adar nu pentru valoarea intrinsecă a lui Klaus Iohannis, care nu există, ci pentru că reprezintă interfaÈ›a unei regiuni de mare interes geostrategic, în acest moment, pentru NATO È™i SUA), Donald Trump face ceva la care nu se aÈ™tepta nimeni, cu atât mai puÈ›in adversarii săi: îl laudă pe Klaus Iohannis, îl declară prieten, îi spune cât de curajoasă a fost România etc., etc., atrăgându-l, practic, de partea sa È™i oferindu-i un statut pe care nciun preÈ™edinte de pe lume nu l-ar putea ignora: acela de „prieten” al lui Donald Trump.

 

Practic, preÈ™edintele american le-a stricat jocul adversarilor săi, suflându-le „pionul aurit” care este Klaus Iohannis. Nu È™tiu de ce este Iohannis „pion aurit” (cred că nici el nu È™tie), dar se vede treaba că chiar este, de vreme ce a beneficiat de atâtea osanale, în ciuda gafelor È™i bâlbâielilor diplomatice. De la CeauÈ™escu încoace, niciun preÈ™edinte al României nu a fost atât de bine primit la Casa Albă.

 

ExplicaÈ›ia? Nu văd decât una singură, aÈ™a cum am spus: poziÈ›ia geostrategică a României, în acest moment. România a reintrat, ca È™i în primul È™i al doilea război mondial, în jocul de interese a două blocuri de alianÈ›e politice. Iar Klaus Iohannis, spre norocul lui (È™i ghinionul nostru), s-a întâmplat să fie preÈ™edintele României în acest moment. Deci toate onorurile directe È™i implicite pe care le-a primit Klaus Iohannis la Casa Albă au legătură È™i cu Rusia, È™i cu Turcia, È™i cu Marea Neagră, È™i cu Emiratele Arabe, È™i cu È™eicul din Qatar. România are oportunitatea de a-È™i putea renegocia poziÈ›ia în lume, cu posibilităÈ›i uriaÈ™e de câÈ™tig. Dacă am avea negociatori...

 

 

Afisari: 3663
Autor: Miron Manega
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: gdr (Jun, Mon 12, 2017 / 17:32)
Prostul satului este neamt, iar astia sint f fuduli lucru cunoscut celor care l-au periat si pe care i-a servit cit se poate de bine. Au pierdut strainii ceva in Romania sau romanii? Mai exista ceva de luat sau profitat? Da si o sa vedeti cit va costa "osanalele" primite de gaina nemteasca. Altii mai usor de pacalit decit voi nu exista!
Nume: Constantin Cojocaru (Jun, Thu 29, 2017 / 16:25)
Domnule Manega,
Vom trai si vom vedea, dar:
1. AJC nu este advesar al lui Donald Trump. Este sustinator al acestuia Vizita lui Iohannis la Washington, la AJC, la CIA si la Casa Alba a fost "aranjata" de AJC.
2. Scopul acestor vizite il reprezinta mentinerea trupelor de ocupatie americane in Romania, pentru apararea robinetului financiar prin care se scurge in afara Romaniei mai mult de o treime din PIB-ul Romaniei, peste 50 miliarde de euro, in fiecare an.Este o suma serioasa.
Nume: Gabrielpoots (Oct, Sun 15, 2017 / 04:41)
Writing a medical thesis or dissertation is a task done by almost all postgraduate and master's medical students. Dissertation is derived from the Latin word disserto which means discuss. It is essential to write successful medical papers such as medicine essays and medical thesis papers. There are several reasons as to why students write medicine essays. One of the reasons is to promote enhancement of critical judgment, research skills as well as analytical skills. Moreover, medicine essay writing produce students with the ability to 4evaluate and analyze data critically.

The initial step for writing medicine essays is to choose a topic. A writer should have at least three topics to choose from. The topic has to be interesting, feasible and relevant. It is essential to write quality medicine essay. Hence, students need to have analytical skills and perfect writing skills. The writing skills will enable them write outstanding essay papers that can be highly regarded by instructors and professors. Teachers often require a lot and expect a lot from their students in terms of medicine essay writing. for this reason, students find essay writing to be an extremely difficult task and hence resort to buying custom medicine essays.

A custom medicine essay has to be written by professional writers who are qualified in the field of nursing. Moreover, the custom medicine essay has to be original and plagiarism free. This means that it has to be written from scratch by experts with many years experience. The many years experience should enable a writer to write any form of medical paper including medical thesis, medicine essay and even medicine research paper. Moreover, experience will enable a writer to write a medicine essay that can guarantee academic success.

Students get custom medicine essays from custom writing company. It is essential to choose the best company so that one can get the best custom medicine essay. The best and the most reliable medicine essay writing company should have some unique characteristics such as affordability and the ability to provide original and superior quality medicine essays. The other quality is that the company has to hire expert writers who can write quality medicine essays and other types of medical papers. The essays should not only be quality but also plagiarism free and free of grammatical and spelling mistakes.

A custom medicine essay has a similar structure to any other academic essay assignment. It has an introduction that introduces the topic and tells the reader what the essay is all about. The second section is the body that has many paragraphs supporting the main topic. Finally there is the conclusion that briefly summarizes what has been discussed in the body section of the essay. Students should choose reliable writing companies so that they can get quality custom papers on several fields such as technology, sociology and law in addition to medicine field.

Our custom writing company is the best company that all clients should rely on when in need of any given type of medicine paper. We provide quality papers that not only plagiarism free but also original. Moreover, our custom papers are affordable and able to guarantee academic excellence at all times. All our medical papers are reliable and sure of satisfying clients at all times.

 
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, FiriÈ›ă Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter