Se încarcă pagina ...

Despre Dragnea-Iohannis-Vasilica sau transfomarea "binomului" în "trinom"

Data publicarii: 11.03.2018 19:04:00

   

 

Întemeiată sau nu, notorietatea faptului că Liviu Dragnea este executantul obedient al ordinelor primite de la Moscova este în afara oricărui dubiu. La fel de notorie este obedienÈ›a preÈ™edintelui Klaus Iohannis faÈ›ă de Bruxelles. Deci stereotipurile raportărilor geopolitice erau Dragnea = Rusia, Iohannis = UE, ceea ce a generat È™i schema gândirii publice în privinÈ›a celor două personaje politice.

 

Desemnarea (de către Dragnea) È™i numirea (de către Klaus Iohannis) a noului premier (premieră istorică din toate punctele de vedere!)  mă face să abandonez stereotipul amintit de care, mărturisesc, È™i eu eram contaminat. UÈ™urinÈ›a cu care preÈ™edintele României È™i-a dat acordul asupra propunerii PSD m-a făcut iniÈ›ial să imaginez un scenariu fantasmagoric (care, din nevoia unei explicaÈ›ii logice, mi se părea singurul raÈ›ional), cum că Dragnea - È™tiind că Iohannis îl avertizase că  nu-i va mai accepta a treia propunere È™i că o va respinge - a ieÈ™it la înaintare cu o piesă de sacrificiu, fără valoare, urmând ca adevăratul prim-ministru să fie scos din cutie la momentul oportun. În aceeaÈ™i cheie am gândit È™i miÈ™carea preÈ™edintelui care - mi-am închipuit eu - luând cunoÈ™tinÈ›ă de miÈ™carea lui Dragnea È™i consiliat de cineva inteligent, l-a lăsat pe acesta să piară pe limba lui, acceptându-i propunerea. PSD-ul rămânea astfel cu cel mai incompetent prim-ministru din câÈ›i s-ar putea imagina...

 

Aiurea! Pur È™i simplu, Dragnea È™i Iohannis au făcut blat. Cred că făceau demult iar noi, ca proÈ™tii, credeam că sunt adversari. Or fi, în jocul de suprafaÈ›ă, de ochii cornutelor, dar în fapt, sunt părtaÈ™i sau complici la acelaÈ™i dezastru naÈ›ional, instrumentat când de la est, când de la vest, de aceeaÈ™i mână nevăzută. Viorica-Vasilica e convenabilă ambelor părÈ›i: lui Dragnea pentru că e obedienÈ›a întruchipată, lui Klaus Iohannis pentru că e... obedienÈ›a întruchipată. Dar la nivel înalt, de Bruxelles. Pentru că iată ce a dezvăluit, pe Facebook, Ninel Peia („exmatriculatul” din PSD, în 2016), despre cine este È™i ce a făcut Viorica Dăncilă în Parlamentul European, unde a fost deputat. Citez din postarea lui Ninel Peia, via Stiripesurse.ro:  

 

 • Viorica Dăncilă nu susÈ›ine referendumul pentru familie È™i familia tradiÈ›ională.

 •   Viorica Dăncilă a susÈ›inut È™i a votat în Parlamentul European, avortul È™i contracepÈ›ia pentru minori, fără È™tirea È™i acordul părinÈ›ilor. 

 • Viorica Dăncilă a susÈ›inut È™i a votat în Parlamentul European pentru ca operaÈ›iile de schimbare de sex să fie asigurate din bani publici. 

 •       Viorica Dăncilă a susÈ›inut È™i a votat în Parlamentul European pentru obligativitatea educaÈ›iei sexuale începând cu ciclul primar.

 •  Viorica Dăncilă a susÈ›inut È™i a votat în Parlamentul European pentru educarea copiilor „într-o viziune pozitivă” asupra homosexualităÈ›ii.

 •  Viorica Dăncilă a susÈ›inut È™i a votat în Parlamentul European pentru legalizarea căsătoriilor sau a uniunilor civile între persoane de acelaşi sex È™i pentru încurajarea instituţiilor şi statelor membre să contribuie în continuare la reflecţiile asupra recunoaşterii căsătoriilor homosexuale.

 

Concluzia lui Ninel Peia e tranÈ™antă: „SOROS a pus iar Prim-Ministru în România”. Nu È™tiu dacă chiar Soros, dar sigur Dragnea împreună cu Klaus Iohannis. Viorica-Vasilica e „păpuÈ™a Barbie” perfectă pentru vitrina politică a guvernului României, aÈ™a cum este ea proiectată È™i agreată la nivel european. Iar când spun „păpuÈ™a Barbie” nu mă refer, bineînÈ›eles, la aspectul fizic, ci la abilitatea de a gândi a noului premier.

 

Acum, sincer să fiu, mi-e de-a dreptul ruÈ™ine pentru aberaÈ›ia de a fi imaginat un scenariu sofisticat, punând pe seama unor babuini un joc politic inteligent. Stereotipul „Iohannis = UE È™i Dragnea = Moscova” este, de fapt, o diversiune, o schemă impusă (sau mai degrabă indusă) de niÈ™te păpuÈ™ari diabolici, maeÈ™tri ai dihoniei. PreÈ™edintele È™i premierul sunt doar niÈ™te executanÈ›i. SituaÈ›ia prezentată dă sens deplin cuvintelor lui Ilie Șerbănescu, atunci când spunea că „dacă Dragnea n-ar exista, proprietarul străin al È›ării l-ar inventa”. De altfel, „coabitarea” dintre PSD È™i palatul Cotroceni nu e o premieră. Doar premierul este. Și uite-aÈ™a statul paralel a devenit perpendicular iar „binomul” s-a transformat în „trinom”.

 

P.S. Pe vremea guvernului Petru Groza circula următoarea epigramă-pamflet:

Caligula Imperàtor

A făcut din cal, senàtor.

Petru Groza, mai sinistru,

Și-a făcut din bou ministru...

 

„Boul” era Romulus Zaroni, un ţăran cu şapte clase primare, ajuns ministru pentru că era omul de casă al lui Petru Groza (prim-ministrul României, în perioada 1945-1952). Pe vremea  „respectatului”, pamfletului i s-au mai adăugat două versuri:

 CeauÈ™escu, mai galant,

Și-a făcut vaca savant...

 

Știm cu toÈ›ii cine era „vaca”. Și mai È™tim că Securitatea nu prea a luat măsuri de sancÈ›ionare a autorului, mai ales că acesta, anonim fiind, era greu de identificat. E adevărat, nu se inventase CNCD-ul. SituaÈ›ia actuală din guvernul României ar impune o continuare, un upgrade, ca să zic aÈ™a, dar, după ce a păÈ›it Cristian Tudor Popescu, cine mai îndrăzneÈ™te? În plus, nu mai avem nici faună de curte pentru sistemul de referinÈ›ă...

 

Afisari: 3630
Autor: Miron Manega
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: ioana... (Mar, Tue 27, 2018 / 22:11)
am citit si...desigur... cu mintea mea cea proasta de femeie, n-am inteles mare lucru...dar ... m-a izbit urmatoarea mojicie: "Iar când spun "păpuÈ™a Barbie" nu mă refer, bineînÈ›eles, la aspectul fizic, ci la abilitatea de a gândi a noului premier."
Felicitari, domnule scriitor, mai aveti cumva si alte arme?...Oare ce-ar spune domnul Eminescu despre halul in care...scrieti...despre biata Catalina...? Vai, vai vai...

Catalina sunt eu, desigur...sau orice alta femeie de pe pamant...
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, FiriÈ›ă Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter