Se încarcă pagina ...

Presa

CERTITUDINEA nr. 52. Spionajul rusesc în România, mână-n mână cu "partenerii" americani si maghiari
18.11.2019 13:08, Miron Manega
MIHAI EMINESCU. Despre ''progres'' și ''normalitate'' ● DENIS BUICAN. ''Frântură de soare, spărtură de flaut'' ● MIRON MANEG A. Între ciumă și holeră ● Dr. MIRCEA DOGARU. Ce n-am făcut din ce-ar fi trebuit să facem ● HAJDU GYŐZŐ. Horthysmul lui László Tőkés și tăcerea statului român ● DAN PURIC. Cum învingem frica ● GEORGE LIVIU TELEOACĂ. Esența valahică a Europei ● DAN DIACONU. Unde e ţara şi unde sunteţi voi? ● CONSTITUȚIA LOR și CONSTITUȚIA NOASTRĂ ● CONSTANTIN COJOCARU. Împroprietărirea cu 20.000 de euro a fiecărui cetățean major al României. De ce? De unde? Cum?
citeste tot >>
Portretul lui Mihai Viteazu în pictura europeană
10.11.2019 01:11, Miron Manega
Iconografia europeană care-l reprezintă pe Mihai Viteazu este neașteptat de densă și de variată, ceea ce vorbește, de asemenea, despre impactul faptelor și personalității sale în veac. Portretul cel mai cunoscut este, bineînțeles, gravura realizată de pictorul flamand Egidius Sadeler, în timpul unei șederi a Voievodului la Praga, în anul 1601. Autorul gravurii a menționat pe marginea portretului ''Aetatis XLIII'' adică ''În etate de 43'' sau ''În al 43-lea an al vieții''. Portretul lui Mihai Viteazul (care nu este o copie!), pe cât de cunoscut este astăzi românilor, pe atât de ascuns a fost timp de aproape 250 de ani, până când, în anul 1847, Nicolae Bălcescu și Al. G. Golescu l-au descoperit în biblioteca regală din Paris.
citeste tot >>
INTERVIU. Ion Coja despre mutarea Israelului în România: "Nu este exod, e invazie!"
08.11.2019 20:05, Prof. univ. ION COJA
În 2001, la o conferință ținută la sala Dalles, profesorul Ion Coja a afirmat că în România au fost încetățeniți 500.000 (cinci sute de mii) de evrei, în mare taină, fără să se publice nimic despre această veritabilă invazie. Nici un oficial nu a intervenit să-l pună la punct, să dezmintă această informație și să liniștească opinia publică! Explicația dată de Ion Coja la această nefirească muțenie a autorităților în drept și a presei a fost următorul: ''Noi nu mai avem opinie publică, așa că nu era nimic de liniștit
citeste tot >>
România, o ogradă populată cu găini frustrate si vulturi ratati
07.11.2019 21:35, Miron Manega
Vulturul, găina şi papagalul sunt în egală măsură păsări. Ele seamănă dar sunt în mod fundamental diferite, aşa cum asemănători, dar diferiţi, sunt omul şi maimuţa. Conceptul de libertate se defineşte în funcţie de condiţia specifică a fiecărui individ în parte. Bunăoară, unei găini i se poate năzări să fie vultur sau pasăre migratoare dar, în fapt, acest lucru este imposibil, pentru că găina e o pasăre de curte. Maximum de libertate pe care îl poate cuprinde o găină este spaţiul ogrăzii. Această condiţie limitată este compensată de faptul că ea, găina, e hrănită de stăpân. Într-o ogradă, găina poate atinge superlativul condiţiei de găină, dar atât. Orice schimbare, în acest caz, este posibilă doar post-mortem, printr-un kitsch culinar al cărui merit aparţine exclusiv bucătarului: pasăre de curte gătită vânătoreşte.
citeste tot >>
Socrate si Iisus Hristos
07.11.2019 21:15, NICOLAE STEINHARDT
Logic ar fi fost ca moartea lui Socrate-omul să poarte pecetea dezordinei, a sângelui, a trădării şi a turbării; dar nu, a fost cum nu se poate mai senină şi demnă. A lui Hristos, dimpotrivă, poartă - întreagă - pecetea tragediei, dezgustului şi ororii. Socrate moare calm, înconjurat de ucenici fideli şi atenţi, care-i sorb cuvintele în vreme ce el - imperturbabil şi luminos - soarbe otrava nedureroasă oferită cu multă deferenţă de temnicier.
citeste tot >>
În Franta am fost decorat de statul francez, în România sunt monitorizat ca terorist...
06.11.2019 19:37, Cătălin Berenghi
Am răspuns, în numărul trecut, de ce mă tot agit cu acțiunile în instanță. Am deschis, până acum, vreo 40, două fiind împotriva UDMR: Dosarul 15626/302/2019 pentru desființarea acestei struțo-cămile (și ONG, și partid politic), a cărei existență reprezintă o insultă pentru statul român și a cărei acceptare - de către noi - o rușine națională, și Dosarul 16391/302/2019 pentru suspendarea activității UDMR, până la pronunțarea sentinței în dosarul anterior. În primul dosar (desființarea) am termen pe 28.11.2019, iar în cel de-al doilea (suspendaea activității UDMR până la pronunțarea sentinței) pe 20.11.2019. Vă invit, dacă vă interesează, să fiți prezenți în sală. Mai am două acțiuni pe rol, la care încă nu mi s-a dat termen: una pentru refacerea corectă a pavajului din Piața Unirii (Dosar 23800/302/2019) și alta pentru înlocuirea steagurilor naționale de pe Calea Victoriei, Piața Națiunile Unite și intrarea în Centrul Vechi (Dosar 23481/302/2019).
citeste tot >>
Ar fi timpul ca guvernul nostru să-i expulzeze din tară pe politicienii unguri iredentisti
06.11.2019 18:33, HAJDU GYŐZŐ
De ce nu este declarată persona non grata un politician iredentist de extremă dreapta din Ungaria, care în România ridică pretenţii privind revizuirea frontierelor şi instigă împotriva ordinii sociale constituţionale a ţării?! De curând, am petrecut câteva zile în Ungaria, având ocazia să răsfoiesc ziarele budapestane mai importante. Și iată ce-am aflat, printre altele: ''Taberele de vară din Transilvania sunt manifestări publicitare ale unor partide politice din Ungaria. Universitatea de Vară şi Tabăra Studenţească ''Tusványos'', care se organizează de regulă la Băile Tuşnad, aparţine partidului FIDESZ, iar tabăra Asociaţiei Tinerii Maghiari din Transilvania (EMI), aparţine partidului de extremă dreapta Jobbik...''''
citeste tot >>
Popor si Populatie. Care-i diferenta?
05.11.2019 23:17, Dan Diaconu
Sunt oameni pe care-i simţi aproape instantaneu că sunt români şi în care ştii că poţi avea încredere. Oameni care respiră româneşte într-un mod atât de natural, fără pic de falsitate şi fără a încerca să amplifice cumva acest lucru. Îi găseşti pe unde te aştepţi mai puţin, atât pe vârful unui multe cu turma de oi cât şi la conducerea unei companii sofisticate. Adevăraţii români sunt distribuiţi uniform pe toată suprafaţa acestei ţări. Şi, repet, absolut totul e natural în comportamentul lor, fără urmă de falsitate sau îngâmfare. Aceşti oameni formează ceea ce numesc eu poporul român.
citeste tot >>
CERTITUDINEA nr. 51. Ion Coja despre mutarea Israelului în România: "Nu este exod, e invazie!"
05.11.2019 09:13, Miron Manega
DIN SUMAR: MIHAI EMINESCU. Echilibrul valorilor în statul organic ● LAURA BABAN (Islanda). Abia când pleci, devii român ● Satanism și feminism paroxistic în noul videoclip al lui Miley Cyrus ● Gral. Dr. MIRCEA CHELARU. România şi naţionalismul constituţional ● HAJDU GYŐZŐ. Ar fi timpul ca guvernul nostru să-i expulzeze din țară pe politicienii unguri iredentiști ● DAN PURIC. Cum se repară maioneza și starea de spirit a unui popor
citeste tot >>
Cum să-ti faci o nouă Constitutie, când statul te vrea prost
05.11.2019 08:57, Dr. FLORIAN COLCEAG
Momentul absolut semnificativ al elaborării unei Constituţii ţine de viziunea iniţială transpusă în practică prin mecanismele constituţionale. Această viziune are grup ţintă, obiective, principii, mijloace, metode, mecanisme şi alte instrumente de luat în considerare pentru a ajunge, în final, un produs extrem de complex, ce permite proiectarea unui management naţional performant. Într-un fel, Constituţia este asemănătoare cu o arhitectură de plan de afaceri sau cu structura administrativă a unei companii mari. Deosebirea nu este de esenţă, ci de gradul de complexitate.
citeste tot >>
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter