Se încarcă pagina ...

Presa

"ZIUA ZIARISTULUI ROMÂN" si Premiile "EMINESCU ZIARISTUL", editia a VII-a
26.06.2019 08:24
Vineri, 28 iunie 2019, la Sala ''Constantin Brâncuşi'', de la Palatul Parlamentului, începând cu ora 17,00, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România celebrează Ziua Ziaristului Român, aflată la a VII-a ediție, ocazie cu care se vor decerna și Premiile ''Eminescu, ziaristul''. Pentru acest an, juriul consacrat evenimentului a hotărât să acorde trofeele, intitulate sugestiv ''Izvorul'', unor personalităţi marcante, care şi-au dedicat o parte din viaţa lor cercetării, activităţii, împlinirilor, precum și promovării operei marelui ziarist și poet național Mihai Eminescu. Acestea sunt Adrian Dinu Rachieru, Emilian Marcu, Teodor Nedelcea și Aurel Ștefanachi.
citeste tot >>
Jurnalisti chinezi în vizită la Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România
24.06.2019 22:30
Astăzi, 24 iunie, Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România a primit în vizită, la sediul UZPR din Bulevardul Magheru, o delegaţie de ziarişti chinezi de la cotidianul XIN MIN din Shanghai (ziar cu un tiraj de peste 1.000.000 de exemplare). A fost un schimb de experienţă cu perspectiva unor colaborări profesionale angajate pe loc, în sensul publicării reciproce a unor ştiri din România în cotidianul chinezesc XIN MIN, respectiv a unor ştiri chinezeşti în publicaţiile şi pe site-ul UZPR. Din delegaţia chineză au făcut parte Dr. Qiu Zhengyi, redactorul şef al cotidianului, Shen Minlan, senior reporter, şi o tânără jurnalistă pe nume Zuo Yian.
citeste tot >>
Normalitate si patologie spirituală
22.06.2019 08:10, Pr. dr. ing. DUMITRU GRIGORE
Dumitru GRIGORE este fizician, psiholog, teolog (și preot), inventator, cercetător asociat la Institutul de Studii, Cercetare, Dezvoltare și Inovare ''Titu Maiorescu'', Universitatea București, doctor în mecatronică. Recent, a obținut Medalia de Aur la Salonul de Inventică de la Geneva (cu invenția ''Sistem psihometric de evaluare psihologică rapidă''), fapt semnalat în nr. 38 al revistei CERTITUDINEA. Textul de față este un colaj (asumat de redacție) alcătuit din fragmente extrase dintr-un amplu studiu academic cu același titlu, în care Dumitru Grigore prezintă o abordare originală a domeniului spiritual din perspectivă sistemică. Studiul pornește de la identificarea factorilor și vulnerabilităților care fac posibilă ieșirea din normalitate a manifestărilor spirituale și alunecarea acestora spre forme specifice de patologie.
citeste tot >>
CANABIS PENTRU MAMA!
20.06.2019 10:42, Alexandra Cârstea
ALEXANDRA CÂRSTEA este expert cultural în cadrul Institutului Cultural Român, în conceperea de programe și proiecte pentru promovarea valorilor naționale în afară granițelor. Absolventă a Facultății de Drept la Universitatea București și membră a Baroului București, s-a specializat, în timpul masterului, în domeniul dreptului afacerilor și al proprietății intelectuale. Are o consistentă experiență de jurnalist, cochetând cu televiziunea încă de la 16 ani. În primul an de facultate și-a început prima colaborare în TVR, ca reporter de teren, în cadrul unei campanii naționale care se numea ''Citește o carte! Instigare la cultură!''. A fost apoi, pe rând, reporter, producător, prezentator al mai multor emisiuni cu tematică socială și culturală. Experiența căpătată ca prezentator în cadrul unei campanii anti-drog, în colaborare cu Agenția Națională Anti-Drog și A.R.A.S., i-a schimbat radical percepția asupra vieții...
citeste tot >>
NOUL TRATAT RIBBENTROP-MOLOTOV: Întelegerea germano-sovietică din anul 1990
20.06.2019 08:06, Corvin Lupu
În ianuarie 1994, în revista britanică Intelligence Digest, care se distribuie pe bază de abonamente pentru persoane selecţionate din mediile serviciilor speciale şi care cuprinde numeroase informaţii confidenţiale, a fost publicat un articol, de către redactorul şef, Joseph de Courey, referitor la un acord între Uniunea Sovietică şi Germania, încheiat cu prilejul unor discuţii secrete, la Geneva, în septembrie 1990. Cele două părţi au abordat problemele sferelor de influenţă în centrul şi estul Europei. Redactorul şef al revistei spunea că, ulterior, veridicitatea informaţiilor i-a fost confirmată şi dintr-o altă sursă, neaşteptată, care a dat gir informaţiilor iniţiale.
citeste tot >>
NICULESCU VASILE, pilotul Marii Uniri
20.06.2019 07:55
S-a născut la data de 21 noiembrie 1891 la Fălticeni. A urmat cariera aviatică în armată, după ce absolvise Seminarul teologic în anul 1915. S-a înrolat în armată la 24 ianuarie 1915 şi s-a înscris la cursurile şcolii de pilotaj de la Băneasa, iar la 15 august 1915 a obţinut brevetul de pilot, cu numărul 61. La 10 iulie 1916 este avansat plutonier şi repartizat Corpului de Aviaţie, iar la 1 octombrie 1916 avansează la gradul de sublocotenent. Este trimis pe front la cerere, la Escadrila de recunoaştere şi bombardament uşor F4. În timpul Războiului pentru Întregirea Neamului s-a remarcat în mai multe lupte aeriene duse împotriva aviaţiei inamice.
citeste tot >>
CERTITUDINEA nr. 41. Fraudele imobiliare ale bisericii catolice, evanghelice si lutherane
18.06.2019 08:27, Miron Manega
MIHAI EMINESCU. Basarabia și rușii ● MIRON MANEGA. Chișinău: un spectacol la care România n-are bilet de intrare ● DENIS BUICAN. ''Frântură de soare, spărtură de flaut'' ● NAGY ATTILA-MIHAI. Valea Uzului și antiromânismul presei românești. Alianțele trădătoare ale politicienilor ● DAN PURIC. Românismul - catehismul noii spiritualități ● IOAN SABĂU POP. Fraudele imobiliare ale bisericii catolice, evanghelice și lutherane ● SIGHETUL MARMAȚIEI: Cea mai mare sinagogă din centrul și estul Europei se construiește ilegal ● CONSTANTIN COJOCARU. A treia cale: economia democratică, opusă atât economiei comuniste, cât şi economiei oligarhice ● OVIDIU HURDUZEU. Ortodoxie şi distributism
citeste tot >>
Apel la boicotarea farsei politice care acoperă distrugerea poporului român
17.06.2019 23:13, Ioan Roșca
De 27 de ani sîntem victimele unei mascarade, prin care uzurpatorii statului român îşi legitimează periodic rămînerea la putere. Gardienii lagărului comunist (care au acaparat după 1989 avuţia muncită de prizonierii lor şi au distrus economia reală pentru a se putea îmbogăţi fraudulos) îşi acoperă jaful cu făcături doctrinare, propovăduite de găşti criminale numite ''partide''. Tîlharii înhăitaţi devin peste noapte: socialişti, populari, liberali, ecologişti, naţionalişti, europenişti, etc. - cînd se simte nevoia de primenire a măştilor, uzate în josnicul spectacol. Pentru a fi admişi de către partenerii-complici-profitori de aiurea, ca arendaşi ''legitimaţi democratic'' ai coloniei româneşti, încît să ne poată aservi multilateral fără piedici, paraziţii de la vîrf regizează ''alegeri'' între ramuri rivale ale aceleiaşi mafii.
citeste tot >>
Aşteptăm un nou suzeran sau începem lupta de eliberare natională?
17.06.2019 22:59, CONSTANTIN COJOCARU
Într-un interviu acord ziarului BURSA, analistul politic Cosmin Guşă ne anunţă că România va cădea în mâinile unui suzeran. Iată câteva dintre ideile pe care le avansează în acest interviu: 1. În ultima vreme, România s-a trezit cu un potenţial geopolitic în creştere exponenţială, dar nu pentru că am avea noi vreun merit ci pentru că aşa ''s-au jucat treburile''. 2. Din cauză că am devenit atât de importanţi din punct de vedere geopolitic, în condiţiile în care ţara este prost condusă, am devenit o pradă a marilor puteri, care, deocamdată, nu s-au hotărât, între ele, cine să pună laba pe noi, dar, din zi în zi, România va cădea în mâinile uneia dintre aceste mari puteri, fără să aibă vreun cuvânt de spus, fiind doar chemată să i se comunice decizia luată. Marile puteri la care analistul politic face referire în acest interviu sunt: SUA, Israel, Rusia, China, Germania, Franţa.
citeste tot >>
Arsenie Boca sau excelenta de a fi român
17.06.2019 22:48, DAN PURIC
Eu nu pot să am părere despre părintele Arsenie Boca, am o intuiție creștină. Părerea presupune un comentariu, iar sfinții nu se comentează. Se comentează miniștrii, prefecții, dar sfinții nu se comentează, sfinții se trăiesc. Ce a tăiat omul ateu, pune Dumnezeu la loc. Să ne închipuim că biografia acestui om de excepție, a părintelui Arsenie Boca, viața lui duhovnicească pe acest pământ, carisma lui, duhul însfințit a fost la un moment dat deranjant pentru puterea comunistă și, ca atare, el a fost scos din viața monahală, dus în spațiul civil, fără drepturile preoției, cu a cărei vocație se născuse, pentru că era eminamente un pericol pentru societatea comunistă. El îi trezea pe oameni, dar nu în sensul revoluționar, cum a făcut-o Marx, trezindu-i din viață în coșmar, îi trezea spre Dumnezeu, spre adevăr.
citeste tot >>
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter