Se încarcă pagina ...

Presa

Revista UZP Nr. 18. Solutii, nu vinovati!
03.08.2020 21:52
Revista UZP este una dintre foarte puținele publicații print din Europa care abordează strict problematica mass-media, în toate valențele și segmentele ei. Combinație fericită între un conținut dens și o prezentare grafică distinctă, ediția cu numărul 18 prezintă din nou, din alte unghiuri, felul în care presa profesionistă se prezintă la apelul vremurilor, oricât de complicate. Pornind de la oglindirea activității Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, cea mai mare organizație de breaslă din țară, Revista UZP nr. 18 punctează, în materiale relevante, felul în care activitatea Uniunii leagă ramurile jurnalismului profesionist din țară și din Diaspora într-un arbore enorm, care cuprinde munca și vocația tuturor jurnaliștilor care sunt membri ai organizației.
citeste tot >>
CERTITUDINEA nr. 69. Evreimea, natiunea conducătoare a viitorului
03.08.2020 18:14, Miron Manega
MIHAI EMINESCU. În patru ani de guvernare roşie s-au închis peste nouă sute de şcoale rurale ● DENIS BUICAN. ''Frântură de soare, spărtură de flaut'' ● MIRON MANEGA. Gabarit depășit! ● MIRCEA ELIADE. Provincia și legionarismul ● Gral. (r) Dr. MIRCEA CHELARU. Teoria națiunilor. Malformații și concepte ● NAGY ATTILA-MIHAI. Apariția omului unidimensional în biserică ● SIMION MEHEDINȚI. Aurel C. Popovici: continuator, în gândire, al lui Eminescu, dușman de moarte al iobagilor intelectuali. Promotor al conceptului de ''Uniune Europeană'' în Imperiul Austro-ungar ● HAJDU GYŐZŐ. ''Restitutio in integrum'' a Transilvaniei către Ungaria ● Prof. Univ. ION COJA. Majoritatea etnică românească nu este subiect de drept în România!
citeste tot >>
RALUCA AMARIEI (vicepresedinte USR demisionar): "Nu poti moderniza România negându-i rădăcinile si identitatea natională!"
03.08.2020 08:52
USR, cel mai neomarxist partid din Parlamentul României, s-a remarcat în ultimul timp prin opoziția manifestă față de tot ce înseamnă simbolistică identitară. Cea mai recentă atitudine în acest sens a fost respingerea proiectului de lege (inițiat de scriitorul și ziaristul Laurian Stănchescu) privind declararea lui Mihai Viteazu, Horia, Cloșca și Crișan eroi și martiri ai Națiunii Române. Din fericire, dicursul antiromânesc al senatorului Allen Coliban și abținerea de la vot a senatorilor USR nu au putut influența rezultatul final. Că această atitudine n-a fost o întâmplare o demonstrează demisia recentă (6 iulie), din fruntea partidului, a vicepreședintelui Raluca Amariei.
citeste tot >>
COVID 19, noul fenomen Pitesti: transformarea "reeducatilor" în tortionari
03.08.2020 08:01, Adrian Pătrușcă
Este halucinant cât de repede au renunțat oamenii, fără mari împotriviri, la libertatea lor. Trebuie că există un blestem în gena poporului român, de este sortit să fie cobai în tot felul de experimente funeste, unice în istorie: Decembrie 1989 și mineriadele - mai recent, ori Fenomenul Pitești "" cu câteva decenii în urmă. Situația de acum din România începe să semene tot mai frapant cu tortura psihică din beciurile Piteștiului. Ca și ea, tirania COVID urmărește distrugerea psihică a individului, transformarea sa într-o pastă amorfă și fără personalitate, din care să fie modelat ''Omul Nou'', caracterizat printr-o supușenie entuziastă față de Noua Ordine. Acum, ca și atunci, principala unealtă de ''Reeducare'' este Teroarea.
citeste tot >>
UN GENERAL BRITANIC AVERTIZEAZĂ: "Trebuie să ne pregătim pentru al doilea val pandemic, declansat de Guvernul Mondial"
02.08.2020 09:17, Sir RICHARD BARRONS
Prima etapă de restricționare a libertăților prin Covid-19 a oferit Guvernului Mondial informaţii practice despre gradul de rezistență socială şi al mass-media. Al doilea va fi un test bazat pe lipsa de comunicare, înstrăinare și izolare: va fi interzis să ne întâlnim (obiectiv deja implementat prin etapa Covid 19). Încetarea comunicărilor se va realiza printr-o întrerupere a electricității și blocarea rețelelor sociale, o dată cu lansarea primei faze a unui program de monitorizare a comunicațiilor, prin blocarea și ștergerea grupurilor și elaborarea unei liste de cuvinte interzise. Toate comunicările vor fi cenzurate, ca şi mersul pe stradă. Ceva ce înainte ne imaginam ca fiind science fiction, acum trăim și vom trăi ca realitate zilnică. Astfel pot fi puse în genunchi toate ţările europene, în doar 14 zile.
citeste tot >>
APEL UZPR. Nu-l reînviati pe Stalin!
30.07.2020 09:48
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România ia act cu îngrijorare de ștergerea, blocarea sau interzicerea conturilor de Facebook ale mai multor pagini, site-uri și bloguri românești ale unor jurnaliști din România și Republica Moldova, considerate ''neconforme'', în terminologia guvernamentală actuală, sau pentru că ''încalcă standardele comunității'', în terminologia Facebook. S-au blocat, fără niciun avertisment sau explicație, conturile de Facebook ale unor site-uri și bloguri de prestigiu, unele cu vechime de peste 20 de ani (''Național''). A fost interzis glasul.info (publicație din Republica Moldova), dar și blogul unuia dintre veteranii presei românești de peste Prut, Ștefan Secăreanu, director al ziarului
citeste tot >>
SERBIA: Scrisoare deschisă către mass-media  si opinia publică  românească
30.07.2020 09:04
Consiliul Național al Minorității Naționale Române din Serbia în cel de-al doilea an de pasivitate nu mai este ceea ce ar trebui să fie, reprezentantul legitim al românilor din Serbia. Prin dezinteresul față de bunurile românilor, Consiliul Național nu mai are capacitatea morală și nici intelectuală de a ne reprezenta interesele, de a promova şi valorifica identitatea naţională, de a proteja instituțiile vitale ale românilor din Serbia. După doi ani de zile, Consiliul Național Român, supus intereselor politice, s-a dovedit incapabil să ofere o concepție, o perspectivă și un program de activitate în cele patru domenii: învățământ, cultură, informare, uzul oficial al limbii materne. Avem un Consiliu Național care, prin hotărârile nedemocratice, fără dezbateri în prealabil, prin decizii impuse, condiționate, aduse la modul dictatorial, prin telefon, fără a fi consultaţi toţi membrii Consiliului, s-a dovedit incapabil să reprezinte interesele românilor.
citeste tot >>
CERTITUDINEA nr. 68. Doctrina interzisă
21.07.2020 09:18, Miron Manega
MIHAI EMINESCU.Ungurii n-au decât să se'ntrebe pe cine-i urăsc ei, ca să ştie pe cine urâm şi noi ● DENIS BUICAN. ''Frântură de soare, spărtură de flaut'' ● NAGY ATTILA-MIHAI. Ce înseamnă a fi român. Diferența dintre a fi și a avea ● NICOLAE M. CONSTANTINESCU. California 1999: Dialog cu George Emil Palade despre genomul poporului român ● DIN CUGETĂRILE LUI PETRE ŢUŢEA. Revoluţia este o înaintare pe loc ● EMIL CIORAN despre MIRCEA VULCĂNESCU: ''Nu vreau să fac din tatăl dumneavoastră un sfânt, dar el era oarecum astfel'' ● MIRON MANEGA. Naționalismul ca fatalitate și omul de nicăieri ● DAN PURIC. Cum am întâlnit România eternă ● IOAN ROȘCA. ''Legea antilegionară'' cea mai antiromânească lege din 1945 încoace
citeste tot >>
Dan Alexe si scatologia talentului mercenar
21.07.2020 08:50, Miron Manega
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a acordat recent, în cadrul evenimentului anual Premiile ''Eminescu Ziaristul'', câteva "distincții" speciale intitulate ''Premiile Mătrăguna''. Acestea sunt, de fapt, sancțiuni publice pentru cei care mutilează iresponsabil imaginea lui Eminescu în cultura și spiritualitatea românească. ''Laureați'' ai acestor ''premii'' la această primă ediție (în cadrul celei de-a opta ediții a Premiilor ''Eminescu Ziaristul'') au fost: Horia Roman Patapievici, Mircea Cărtărescu, Dan Alexe, Lucian Boia, Cristian Tudor Popescu și Ioana Bot. Oricât nu ne-ar conveni și oricât ar fi de nejustificat, iconoclasmul există. N-ai ce-i face, poți doar să-l sancționezi. Iar imaginea tutelară a lui Eminescu acționează, asupra iconoclaștilor, ca un magnet irezistibil. Fără a intra în speculații freudiene, acești iconoclaști sunt totuși de mai multe categorii. Am să mă refer doar la două dintre ele.
citeste tot >>
Psihoza Ungariei Mari
19.07.2020 23:16, NAGY ATTILA-MIHAI
Unii cercetători ai civilizației, ai culturii noastre gândesc ca un mahomedan fundamentalist, ce nu se află în Koran nu există, adică de ce nu sunt ei conștienți, nu există! Problema este că trauma istorică poate să dispară din memoria colectivă, dar să rămână prezentă în inconștientul colectiv al neamului, al națiunii! Mai ales că evenimentul traumatizant are efect în planul inconștientului colectiv! Din cauza asta nu e suficientă cercetarea memoriei colective, fără raportul la inconștientul colectiv al națiunii! Memoria colectivă poate să-și uite trauma, fără conștientizare și prelucrare, ca s-o reprime din conștiința națională, în adâncuri de unde provine, această traumă afectând totuși, în mod inconștient, conștiința națională! Dar, oare, noi, maghiarii, suntem condamnați a trăi cu o traumă istorică, fără șansa de a scăpa de ea?
citeste tot >>
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter