Se încarcă pagina ...

Presa

Nu-mi mai pot permite naivitatea de a crede în coincidente
05.12.2019 16:35, Cătălin Berenghi
Dacă mai aveam vreo umbră de îndoială despre cum și pentru cine e organizat acest stat numit România, acum nu mai am. Nicăieri, în niciuna dintre structurile puterii, nu mai avem români, decât cu numele. Guvern, Parlament, Președinție? Cred că nu mai este nimic de spus decât să repet unul și același lucru: sunt cu toții niște vânzători și trădători de țară. Serviciile? Lașitatea întruchipată. În afară de cei din conducere, care sunt, de fapt, în slujba altor servicii, din est, din vest sau de peste ocean, toți ceilalți sunt niște roboți fără conștiință, agățați de scaunele lor mizere, unde sunt plătiți condiționat. Iar condiția este să-și trădeze țara. Justiția? Nu există. Iar dacă există ea este îndreptată împotriva noastră. Pentru Justiție nu actul de dreptate e ținta, ci acoperirea și protejarea vinovaților.
citeste tot >>
"Identitatea Natională" a fost eliminată din denumirea Ministerului Culturii
05.12.2019 16:19, Miron Manega
Ministerul Culturii și Identității Naționale nu se mai numește așa. Se numește doar Ministerul Culturii. Eliminarea ''Identității Naționale'' a fost comisă chiar în prima săptămână de viață a noului Guvern și a fost prima măsură care s-a luat după instalarea noului ministru, liberalul Bogdan Gheorghiu. Explicația pe care a dat-o a fost că ''s-a dorit revenirea la denumirea consacrata a ministerului. În «cultură» se regăsesc toate formele de manifestare culturală, inclusiv cea de identitate națională, sentimentul de identitate națională''. Aceasta a fost argumentația unui ministru (al CULTURII!), care are, probabil, pretenția să-l creadă cineva. Adică ''identitatea națională'', fiind sinonimă cu cultura, era ceva redundant în denumirea Ministerului, deci trebuia eliminată!
citeste tot >>
CALENDARUL PE 2020 AL REVISTEI "CERTITUDINEA": Centenarul Trianonului (1920-2020)
03.12.2019 11:41, Miron Manega
A apărut CALENDARUL pe 2020 al revistei ''CERTITUDINEA'', care este dedicat, de data asta, CENTENARULUI TRIANON. Întrucât, în 2020 se împlinesc 100 de ani de la semnarea Tratatului de Pace de la Trianon (4 iunie 1920), când granițele României Mari au fost confirmate și ratificate la nivel mondial, calendarul prezintă, în rezumat, toate evenimentele importante ale acestui an, corespunzătoare fiecărei luni în parte din anul în curs. Iată titlurile evenimentelor prezentate:
citeste tot >>
CERTITUDINEA nr. 53. De Ziua României, "Identitatea Natională" a fost eliminată din denumirea Ministerului Culturii
03.12.2019 09:37, Miron Manega
MIHAI EMINESCU. Despre vânzarea pământurilor și îndatorarea României ● A apărut Calendarul revistei CERTITUDINEA (Centenarul Trianonului) ● Dr. MIRCEA DOGARU. Trezirea lui Apostol Bologa ● HAJDU GYŐZŐ. Am visat ce trebuie şi am făcut nu ce am vrut, ci ce trebuia să fac ● DAN PURIC. Dați drumul la cer! ● NAGY ATTILA-MIHAI. Poporul, ca un soț cu coarne ● Gral. Dr. MIRCEA CHELARU. Principiul națiunii și criza eterogenității ● CONSTITUȚIA LOR și CONSTITUȚIA NOASTRĂ ● CONSTANTIN COJOCARU. Împroprietărirea cu 20.000 de euro a fiecărui cetățean major al României. Contracararea corupției și saltul de la 20.000 de euro la 50.000 de euro
citeste tot >>
INCHIZITIA ROMÂNIEI: Consiliul National pentru Combaterea Discriminării
03.12.2019 09:17
Prin tradiție istorică, Inchiziția a fost asociată cu Spania și, într-o măsură mai mică, cu Portugalia. Dar nu cu România. După abolirea monarhiei, însă, România a avut și ea parte de o Inchiziție. Pe vremea totalitarismulul era cunoscută ca ''Securitate'', iar din 2000 încoace e cunoscută sub denumirea Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Românilor le era groază de Securitate iar azi sunt îngrijorați cînd primesc o reclamație ori o citație din partea CNCD. Dacă Securitatea ne putea băga la închisoare fără să mai vedem lumina zilei, poate pentru tot restul vieții, CNCD-ul ne sancționează, uneori, cu amenzi exorbitante, care ne rămân întipărite în minte tot pentru restul vieții.
citeste tot >>
Nu vedeti că e ilegal să fii român, în România?
20.11.2019 22:38, Cătălin Berenghi
Am fost întrebat din nou de ce mai susțin proiectul legislativ inițiat de Constantin Cojocaru intitulat CONSTITUȚIA CETĂȚENILOR, acum, după ce, pentru mine, campania electorală s-a terminat. Se pare că atunci când am mai răspuns nu am fost crezut. Adică s-a considerat, chiar de unii susținători ai mei, că e o vrăjeală electorală, ca să dau bine la public. Greșit! Constituția Cetățenilor nu mi-a adus niciun avantaj, ba, aș putea să spun, mi-a făcut chiar deservicii. Somația, pe care am primit-o spre sfârșitul campaniei de strângere de semnături, de la poliția din Suceava, cum că aș fi circulat fără permis prin zonă - ceea ce s-a dovedit o manevră grosolană - are mare legătură cu acest proiect. De ce? Pentru că promulgarea ei ar însemna resetarea întregului sistem legislativ, ceea ce n-ar mai permite jaful și batjocura poporului român, iar parlamentarii ar trebui să dea socoteală, periodic, în fața colegiilor care i-au ales, de respectarea promisiunilor electorale. Și este doar un aspect
citeste tot >>
UN CERCETĂTOR C.N.S.A.S. DESPRE VICTIMELE EXPERIMENTULUI PITESTI: "Niste căcati cu ochi care se torturau între ei pentru un blid în plus"
20.11.2019 21:29
Cercetătorul Mihai Demetriade de la CNSAS a afirmat recent, la RFI, într-un interviu acordat jurnalistului William Totok pe tema ''Experimentului Piteşti'', că tortura ''nu este o excepţie venită sau impusă de un terţ represor [...]. Ea face parte din anatomia legionară. Administraţia penitenciarului a creat contextul favorabil ca acest episod violent să se dezvolte. Asta developează Piteştiul cumva, şi Suceava, într-o altă lumină. Îţi dai seama că victimele nu sunt chiar victime
citeste tot >>
Si totusi, România e o tară, nu un loc de parcare!
20.11.2019 21:02, IOAN ROȘCA
''Legea 217/2015 (Wiesel, Antonescu, Florian, etc.) nu este constituţională'' este titlul petiției pe care am publicat-o în august 2015 pe site-ul www.petitieonline.com. Am constatat, încă de la început, puţinătatea reacţiilor din locurile în care s-au aşezat masiv ''căpşunarii'' şi alte categorii de ''diasporeni'', plecaţi pentru mai mult sau mai puţin timp spre o viaţă mai bună (Italia, Spania, etc.) - în comparaţie cu atitudinea românilor rămaşi acasă şi vocile iţite din zonele unde am avut o vreme ''exil anticomunist'' (SUA, Canada, Anglia, etc). Această întîmplare e o părticică dintr-un fenomen care poate avea diverse continuări şi explicaţii.
citeste tot >>
Între ciumă si holeră
20.11.2019 01:08, Miron Manega
Suntem, practic, într-o situație fără ieșire. Nu avem cu cine vota și trebuie, totuși, să votăm, ca să putem vorbi, legitim, despre democrație. Viorica Dăncilă este tot ce putea da mai rău Partidul Social Democrat. Este atât de... inadecvată (era să zic proastă!) încât și o pisică o poate învinge, în orice confruntare care impune folosirea celui de-al doilea sistem de semnalizare. Cred (și nu sunt singurul) că motivul pentru care a fost propusă de Dragnea ca prim ministru a fost convingerea acestuia că președintele o va respinge. Dar Iohannis n-a respins-o! A fost o ambuscadă din care PSD-ul n-a mai putut ieși. Toate mișcările care au urmat în interiorul partidului au fost atât de haotice și de sinucigașe încât păreau regizate, și ele, de o mână nevăzută, culminând cu desemnarea Vioricăi Dăncilă candidat la președinție.
citeste tot >>
CERTITUDINEA nr. 52. Spionajul rusesc în România, mână-n mână cu "partenerii" americani si maghiari
18.11.2019 13:08, Miron Manega
MIHAI EMINESCU. Despre ''progres'' și ''normalitate'' ● DENIS BUICAN. ''Frântură de soare, spărtură de flaut'' ● MIRON MANEG A. Între ciumă și holeră ● Dr. MIRCEA DOGARU. Ce n-am făcut din ce-ar fi trebuit să facem ● HAJDU GYŐZŐ. Horthysmul lui László Tőkés și tăcerea statului român ● DAN PURIC. Cum învingem frica ● GEORGE LIVIU TELEOACĂ. Esența valahică a Europei ● DAN DIACONU. Unde e ţara şi unde sunteţi voi? ● CONSTITUȚIA LOR și CONSTITUȚIA NOASTRĂ ● CONSTANTIN COJOCARU. Împroprietărirea cu 20.000 de euro a fiecărui cetățean major al României. De ce? De unde? Cum?
citeste tot >>
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter