Se încarcă pagina ...

Presa

PRELIMINARIILE UNEI MORTI PREA GRĂBITE (IV). De ce a fost scos aurul din tară?
17.04.2019 07:37, CONSTANTIN COJOCARU
Cu o zi înainte de a se interna în spitalul ''Elias'', de unde nu avea să iasă decât mort, CONSTANTIN COJOCARU mi-a trimis spre publicare, în CERTITUDINEA, un text amplu, de analizĂ (intitulat ''REZERVA DE AUR A ROMÂNIEI. Rechizitoriul unei infracţiuni de înaltă trădare şi de subminare a economiei naţionale''), privind incredibila trădare de țară comisă de conducerea Băncii Naționale a României, prin gestionarea frauduloasă a rezervei de aur, aducând statului român, din 1990 încoace, un prejudiciu de 40,6 miliarde de euro. I-am spus că nu-l pot publica decât în serial (ceea ce am și făcut) iar el a fost de acord. Textul care urmează este episodul IV și a apărut în numărul 37 al ziarului CERTITUDINEA. (Miron Manega)
citeste tot >>
A apărut CERTITUDINEA nr. 37. Petre Tutea despre evrei...
16.04.2019 16:44, Miron Manega
MIHAI EMINESCU. Prin iubire, El a făcut cearta între voințe imposibilă... ● DAN PURIC. Omul vorbeşte, sfântul cuvântă, iar Dumnezeu grăieşte ● Petre Țuțea despre evrei... ● NICOLAE STEINHARDT. Impostura izbăvitoare ● DENIS BUICAN. ''Frântură de soare, spărtură de flaut'' ● JACQUES IAMANDI. Către tinerii care cred că ''rezistă'' ● SORIN OVIDIU VÂNTU. Porcii nu trebuie judecați, trebuie mâncați! ● DINU C. GIURESCU. Când vinzi resursele minerale, ștergi o țară de pe harta lumii ● Scrisoarea românilor din Ţinutul Secuiesc către Guvern şi Preşedinte
citeste tot >>
UZPR în Spania - un succes declansator de oportunităti culturale
16.04.2019 10:20
Așa cum am anunțat din numărul trecut, în cadrul anului său centenar și al Anului Cărții în România, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a mai ''bifat'' un proiect semnificativ: lansare și prezentare de carte românească în Spania, încercând să consolideze legăturile emigrației românești cu cei de acasă. Proiectul, care s-a desfășurat în perioada 11-14 aprilie, în cadrul celei de-a zecea ediții a Târgului de Carte ''Feria del Libro'' din El Ejido - Spania, a fost realizat în parteneriat cu cea mai tânără asociație socio-culturală din Andalucia: Asociación Socio-Cultural ''Romanați'', condusă de Giani Florescu (inițiatorul, organizatorul și gazda întregului proiect).
citeste tot >>
CRISTIAN RĂCHITAN: "Frica si minciuna la români sunt mutatii genetice"
04.04.2019 19:43, Miron Manega
Cristian Răchitan este un medic român care locuiește la New York de peste 30 de ani. Specializările lui sunt osteopatia și naturopatia. A plecat din Gura Văii (jud. Mehedinți) în urmă cu aproape 40 de ani iar astăzi tratează la New York nume mari din showbizzul hollywoodian, oficiali de la Casa Albă, sportivi, ş.a. Este considerat unul dintre cei mai buni diagnosticieni ai lumii. De câţiva ani umblă în toată lumea şi susţine conferinţe unde-i învață pe oameni cum să se vindece singuri, împărtăşind cunoştinţele pe care le-a acumulat de-a lungul anilor în călătoriile sale prin Asia (Himalaia, Tibet), America de Sud, America de Nord, Australia, Indonezia, Filipine, Thailanda.
citeste tot >>
PRELIMINARIILE UNEI MORTI PREA GRĂBITE (III). Constantin Cojocaru despre rezerva de aur a României
03.04.2019 14:04, Dr. (Ec) CONSTANTIN COJOCARU
Sustragerea acestor sume de bani nu numai că a împiedicat realizarea unor investiţii publice, dar a determinat şi sporirea deficitelor bugetare, exact cu sumele sustrase, care au trebuit acoperite cu împrumuturi externe, pentru care a trebuit să se plătească dobânzi. Aşa a ajuns România la o datorie externă de peste 90 miliarde de euro, egală cu jumătate din PIB-ul Ţării, pentru care, în anul 2017, a plătit rate şi dobânzi în valoare de 72 miliarde de euro. Această faptă a conducătorilor BNR se încadrează pertfect în prevederile articolului 295 din Codul Penal al României, care ne spune că infracţiunea de delapidare constă în \'\'însuşirea, folosirea sau traficarea de către un funcţionar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează\'\'.
citeste tot >>
Ies la rampă inventatorii! REFERENDUMUL DE CARE AVEM  NEVOIE: Întrebare: "Vrem o crestere economică accelerată prin utilizarea gândirii creative a poporului român?"
03.04.2019 09:54, Conf. Univ. Alexandru Stănilă
Am fost impresionat de ardoarea căutărilor, din ultima perioadă, de a afla care va fi întrebarea pusă la referendumul programat în viitorul apropiat. Discuţiile sterile şi superficiale ascund în fapt marea dramă a României: o poziţie de sclav printre naţiunile europene. Scri aceste rânduri sub imboldul decesului marelui economist Constantin Cojocaru, cel care a căutat, timp de treizeci de ani să-i lămurească, pe cei aleşi democratic, de necesitatea unui program adevărat de relansare economică, pentru o viaţă mai bună şi integrarea României între valorile europene, ca naţiune ce a avut o contribuție istorică importantă în dezvoltarea omenirii.
citeste tot >>
Primul ministru, evreii si slugarnica prostie
02.04.2019 09:04, Dan Diaconu
Să începem cu începutul. După numeroase aventuri diplomatice demne de Stan și Bran, într-o bună după amiază de duminică, ne lovește anunțul făcut de Veorica peste Ocean. De fapt nu era anunțul Veoricii, ea era doar portavocea lui Dragnea, eroul mult prea dărâmat de o discopatie dobândită de la vitejescul stat pe scaun în timpul aprigelor lupte politice dâmbovițene. Spune domnul Dragnea că dă cetățenie evreilor la liber, că dă pensii speciale urmașilor holocaustului, că despăgubește tot ce mișcă evreiește ș.a.m.d.
citeste tot >>
A apărut CERTITUDINEA nr. 36. Maghiarii sunt o natie schizofrenică (NAGY ATTILA-MIHAI)
01.04.2019 23:18, Miron Manega
MIHAI EMINESCU. Ireligiozitatea se întinde într-un mod înspăimîntător ● DAN DIACONU. Primul ministru, evreii și slugarnica prostie ● DENIS BUICAN. ''Frântură de soare, spărtură de flaut'' ● Dr. MIRCEA DOGARU Recviem pentru românii unguri ● CORNELIU FLOREA. Elie Wiesel, Mircea Vulcănescu și Baciul Vasile din Bârsana ● ION COJA. Un evreu sovietic despre ''holocaustul'' din Transnistria ● MIRON MANEGA. O carte pentru judecata de apoi a istoriei... ● DAN PURIC. Sexualizare și deznaționalizare ● In memoriam CONSTANTIN COJOCARU
citeste tot >>
PRELIMINARIILE UNEI MORTI PREA GRĂBITE (II). Constantin Cojocaru despre rezeva de aur a României
26.03.2019 14:50, Dr. (Ec) CONSTANTIN COJOCARU
Faptul că, recent, Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae au lansat cu mare vâlvă un proiect de lege care obligă BNR să repatrieze cea mai mare parte a aurului scos din țară, m-a determinat să fac această analiză privind adevărul despre aceste rezerve și despre modul intenționat dezastruos prin care ele au fost administrate de conducerea BNR din 1990 încoace, aducând României un prejudiciu de peste 40 de miliarde de euro. Continui acum analiza promisă în numărul anterior al revistei CERTITUDINEA, încercând să fiu cât mai explicit, pe o temă extrem de sensibilă și complexă...
citeste tot >>
A apărut CERTITUDINEA nr. 35.  "Pentru prejudiciul adus României, conducerea BNR ar trebui condamnată la 6.900 de ani închisoare" (CONSTANTIN COJOCARU)
18.03.2019 23:58, Miron Manega
MIHAI EMINESCU. Plăcinta noastră constituţională şi libertăţile publice ● MIRON MANEGA. Lecția diplomatică a unui fost fotbalist, pentru un actual senator ● DENIS BUICAN. ''Frântură de soare, spărtură de flaut'' ● Revanșa pariziană a unui autor român escrocat de mafia filmului de la Hollywood ● Acad. EUGEN MIHĂESCU. Contribuţia României la binele comun european: cobai umani pentru experimentele medicale ● UDMR: în slujba Ungariei, pe banii României. PÂNĂ CÂND?
citeste tot >>
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter