Se încarcă pagina ...

Presa

CERTITUDINEA nr. 39. ISLAMIZARE sau IUDAIZARE?
20.05.2019 22:40, Miron Manega
● MIHAI EMINESCU. Românii își părăsesc țara, ca șoarecii o corabie care arde ● U.Z.P.R. ia atitudine împotriva demolării statuii lui Mihai Viteazu: Profanare de morminte, profanare de simboluri, profanare de istorie ● IOAN ROȘCA. ''Legea antilegionară'', cea mai antiromânească lege din 1945 încoace ● FLORIAN COLCEAG. ''Dacă o ţară nu-şi poate plăti datoriile, ea aparţine de drept Fondului Monetar Internaţional'' ● Constituţia Cetăţenilor este marea noastră şansă de a redeveni un stat funcţional ● Dr. CONSTANTIN COJOCARU. În ultimii 27 de ani, România a fost jefuită de 3,3 ori mai mult decât ne-au jefuit 3 imperii în 530 de ani de istorie
citeste tot >>
Invitatie la Serata "Eminescu, jurnalistul" din 20 mai 2019
20.05.2019 09:45
Organizatorii Seratei ''Eminescu, jurnalistul'' vă invită, luni, 20 mai 2019, la o nouă întâlnire cu invitați speciali și subiecte interesante. Dna Ecaterina Chifu ne va vorbi despre geniul universal eminescian. Domnul general Mihail Țăpârlea va prezenta contextul geopolitic al obținerii Independenței de stat a României, iar eseul dlui George Vlaicu ''Eminescu meloman'' va încheia seria expozeurilor. De asemenea, programul va cuprinde un moment poetic dedicat jurnalistului și scriitorului Miron Manega, iar tânărul și talentatul muzician Andrei Ștefan Horvath ne va delecta cu un miniconcert de vioară. Vă așteptăm, cu drag, la ora 17:00, la Centrul Cultural ''Mihai Eminescu'' din str. J.L. Calderon nr. 39, sect. 2.
citeste tot >>
TALMUDUL, legislatia natională a evreilor
17.05.2019 10:21, NICOLAE PAULESCU
Textul lui Nicolae Paulescu intitulat astfel merită un pic de prefațare, căci vizează o problemă extrem de sensibilă și periculoasă, după cum se va vedea. În celebrul său roman ''Doctor Faustus'', Thomas Mann lansează tulburătoarea întrebare dacă există o vină germană - a poporului german! - pentru crimele săvârșite de Hitler. Răspunsul autorului este la fel de tulburător: da, există o vină germană în toate aceste crime. Problema impune însă o extensie la nivelul fiecărui popor în parte. Există o vină a poporului maghiar pentru ceea ce conducătorii lor au făcut altor popoare, sau o vină a poporului rus pentru ceea ce țarii și președinții lor le-au făcut altora? Din păcate, răspunsul este, și aici, afirmativ.
citeste tot >>
Războiul împotriva marijuanei - o interfată a războiului împotriva vietii?
17.05.2019 07:42, Dan Cimpoeru
Este deja de notorietate internațională faptul că marijuana (cannabisul) are efecte certe în tratarea unor boli grave, cum este cancerul. Există, spre exemplificare, un patent cu numărul 6630507 (poate fi găsit și pe Google), conform căruia canabinoizii (compuși chimici activi ce se regăsesc în cannabis, acționând asupra sistemului endocanabinoid al organismului uman) ''au proprietăți antioxidante [...] cu un rol util în tratamentul și profilaxia unei largi varietăți de boli [...] cum ar fi bolile ischemice, legate de vârstă, inflamatorii și autoimune. Se constată că au o aplicație specială ca neuroprotectanți, de exemplu în limitarea leziunilor neurologice după afecțiuni ischemice, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale și traumele, sau în tratamentul bolilor neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer, boala Parkinson și demența HIV''.
citeste tot >>
O IPOTEZĂ SURPRINZĂTOARE. Vizita Papei Francisc în România: o preluare de stafetă de la Papa Ioan Paul al II-lea
16.05.2019 22:03, G-ral MARIAN URECHE
Am primit spre publicare, de la generalul Marian Ureche, un studiu amplu, absolut șocant, privind scopul și detaliile vizitei Suveranului Pontif în România. Fiind exceciv de amplu, nu l-am putut publica integral, căci ar fi dezechilibrat structura revistei. Poate fi citit însă în varianta online a publicației. Dar de ce șocant? Pentru că, deși subliniază importanța crucială a acestei vizite pentru destinul României, o face exact în sensul invers al îngrijorărilor noastre profunde și legitime, îngrijorări pe care eu însumi le-am expus. Adică Papa - susține Marian Ureche - nu va face, nici voluntar, nici involuntar, jocul guvernului de la Budapesta, nici pe cel al ''manipulatorului-șef'' Vladimir Putin.
citeste tot >>
CERTITUDINEA nr. 38. NICOLAE PAULESCU despre TALMUD, legislatia natională a evreilor
06.05.2019 00:13, Miron Manega
MIHAI EMINESCU. Urâta pornire a Guvernului asupra presei ● Ziua Mondială a Libertății Presei se poate. Ziua Ziaristului Român de ce nu se poate? ● DENIS BUICAN. ''Frântură de soare, spărtură de flaut'' ● Dr. MIRCEA DOGARU. Ungurii și complexul originii asiatice. Substituirea termenului ''ungur'' cu cel de ''maghiar'' ● HAJDU GYŐZŐ (1929-2018). De ce se face Liviu Dragnea că nu observă propaganda horthystă a UDMR? ● TEO PALADE. Politicienii români și iscusința politicii călcatului în rahat ● ''CERTITUDINEA'' la Freiburg
citeste tot >>
ÎNTOARCEREA LA HRISTOS. Valeriu Gafencu si Richard Wurmbrandt în închisoarea de la Tîrgu Ocna
29.04.2019 01:10, Ioan Ianolide
O altă figură cu totul aparte - de data aceasta nu prin sfinţenie, ci prin tragism - între deţinuţii penitenciarului-sanatoriu Târgu-Ocna a fost pastorul evreu R.W. [Richard Wurmbrandt]. Omul acesta venea de la beciul al doilea al Securităţii, unde fusese ţinut doi ani izolat şi când s-a considerat că va muri, a fost trimis spre înmormântare ''umanitară'' în sanatoriul Târgu-Ocna [...]. A doua zi A., cu încă doi băieţi s-au prezentat cu un lighean cu apă fiartă, cu prosoape, scule de bărbierit şi pachetul de schimburi [...]. Cu mari necazuri au reuşit să-l spele pe cap, fără însă a scoate crustele, căci riscau să facă răni. Cu cârpe ude i-au şters cât de cât trupul mizerabil, apoi picioarele. Unghiile erau imense. Au trebuit tăiate de medic în etape. L-au îmbrăcat frumuşel - desigur că nu era nimic nou, dar toate erau curate şi dăruite cu dragoste. Apoi A. a luat briciul şi a început să-l pomădeze.
citeste tot >>
PRELIMINARIILE UNEI MORTI PREA GRĂBITE (IV). De ce a fost scos aurul din tară?
17.04.2019 07:37, CONSTANTIN COJOCARU
Cu o zi înainte de a se interna în spitalul ''Elias'', de unde nu avea să iasă decât mort, CONSTANTIN COJOCARU mi-a trimis spre publicare, în CERTITUDINEA, un text amplu, de analizĂ (intitulat ''REZERVA DE AUR A ROMÂNIEI. Rechizitoriul unei infracţiuni de înaltă trădare şi de subminare a economiei naţionale''), privind incredibila trădare de țară comisă de conducerea Băncii Naționale a României, prin gestionarea frauduloasă a rezervei de aur, aducând statului român, din 1990 încoace, un prejudiciu de 40,6 miliarde de euro. I-am spus că nu-l pot publica decât în serial (ceea ce am și făcut) iar el a fost de acord. Textul care urmează este episodul IV și a apărut în numărul 37 al ziarului CERTITUDINEA. (Miron Manega)
citeste tot >>
A apărut CERTITUDINEA nr. 37. Petre Tutea despre evrei...
16.04.2019 16:44, Miron Manega
MIHAI EMINESCU. Prin iubire, El a făcut cearta între voințe imposibilă... ● DAN PURIC. Omul vorbeşte, sfântul cuvântă, iar Dumnezeu grăieşte ● Petre Țuțea despre evrei... ● NICOLAE STEINHARDT. Impostura izbăvitoare ● DENIS BUICAN. ''Frântură de soare, spărtură de flaut'' ● JACQUES IAMANDI. Către tinerii care cred că ''rezistă'' ● SORIN OVIDIU VÂNTU. Porcii nu trebuie judecați, trebuie mâncați! ● DINU C. GIURESCU. Când vinzi resursele minerale, ștergi o țară de pe harta lumii ● Scrisoarea românilor din Ţinutul Secuiesc către Guvern şi Preşedinte
citeste tot >>
UZPR în Spania - un succes declansator de oportunităti culturale
16.04.2019 10:20
Așa cum am anunțat din numărul trecut, în cadrul anului său centenar și al Anului Cărții în România, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a mai ''bifat'' un proiect semnificativ: lansare și prezentare de carte românească în Spania, încercând să consolideze legăturile emigrației românești cu cei de acasă. Proiectul, care s-a desfășurat în perioada 11-14 aprilie, în cadrul celei de-a zecea ediții a Târgului de Carte ''Feria del Libro'' din El Ejido - Spania, a fost realizat în parteneriat cu cea mai tânără asociație socio-culturală din Andalucia: Asociación Socio-Cultural ''Romanați'', condusă de Giani Florescu (inițiatorul, organizatorul și gazda întregului proiect).
citeste tot >>
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter