Se încarcă pagina ...

CĂTĂLIN BERENGHI. România trebuie apărată chiar împotriva celor care sunt plătiti s-o apere

Data publicarii: 09.10.2019 22:46:00

 

Articol apărut în CERTITUDINEA Nr. 49

 

 

Pentru Cătălin Berenghi campania pentru strângerea de semnături, în vederea alegerile președințiale, n-a fost un prilej oportunist de a demara o carieră politică pentru a intra și el în rândul aspiranților la „ciolan”. A fost o luptă sinceră în încercarea de a stopa jaful, vânzarea și trădările de țară. Angajamentul lui fundamental a fost referendumul pentru Constituția Cetățenilor. N-a reușit să adune însă decât 194.000 de semnături (reale!), deci pragul impus de legea electorală n-a fost atins. Totuși, având în vedere intrarea sa în competiție cu 3 săptămâni mai târziu decât ceilalți candidați (din motive de hărțuire politică pe care le-am prezentat în numărul trecut), ca și înscenarea unei chemări la Poliția din Suceava pentru un dosar în care el ar fi condus fără carnet (asta cu câteva zile înaintea termenului de depunere a semnăturilor), cele peste 194.000 de semnături capătă o altă relevanță decât convenția în sine a pragului. Mai exact, în sensul acumulării unui substanțial capital favorabil de imagine. În acest moment, Cătălin Berenghi  este perceput în spațiul public, din ce în ce mai  clar  ( și pe bună dreptate), ca lider hotărât și sincer, dedicat cauzei celor mulți. În acest sens, el a dat, pentru CERTITUDINEA, următoarea declarație: 

 

 

„Am pierdut startul pentru alegerile președințiale, dar nu am fost scos din luptă. Am anunțat deja că voi candida la Primăria Capitalei. Asta nu înseamnă că voi abandona celelalte forme de luptă împotriva abuzurilor, nedreptăților sau încălcării legilor comise chiar de instituțiile care ar trebui să le păzească. Am pe rol 36 de acțiuni în instanță, printre care desființarea UDMR, cu suspendarea activității până la pronunțarea sentinței. De asemenea una, cea mai recentă, împotriva comunității evreiești din New York, pentru construcția, în Sighetul Marmației, după modelul „megamoscheii” din București (proiect pe care am reușit să-l blochez), a unei sinagogi - cea mai mare din Europa centrală și de est, începută fără autorizație de construcție. Ceea ce înseamnă sfidarea legilor țării noastre, obrăznicie care nu trebuie acceptată. Acțiunea am făcut-o împreună cu jurnalistul Mircea Șerban de la Vișeu de Sus, senior editor la Cronica Vișeuană. Mesajul meu, prin aceste acțiuni, este că România, cu legile ei, așa proaste cum sunt, cu patrimoniul ei, cu bogățiile ei, cu oamenii ei excepționali care sunt pur și simplu izgoniți din țară, încă poate fi apărată și suntem datori s-o apărăm. Chiar împotriva celor care sunt plătiți pentru asta, dar care fac exact invers.

Nu-mi fac prea mari iluzii, căci lupta e inegală. Ea trebuie purtată însă, continuu, pentru crearea unui curent de opinie împotriva tuturor jefuitorilor și trădătorilor de țară. Soluția cea mai directă și radicală era Constituția Cetățenilor (cu Legea Cojocaru inclusă), pe care un președinte o poate supune la referendum. Eu mi-am asumat-o, dar am fost scos din cursă înainte de a intra. Nu-i nimic, sunt destul de tânăr, până la următoarele alegeri mă antrenez. Dar, până atunci, sunt dispus să acord sprijinul și influența, pe care le am în spațiul public, unui candidat la președinție, oricare ar fi el, care se încumetă să preia angajamentul pe care l-am făcut eu atunci când mi-am anunțat candidatura: referendum pentru Constituția Cetățenilor. Chiar cu riscul ca promisiunea să nu mai fie onorată când se vede cu sacii în căruță. Căci, dacă ar câștiga și nu-și va respecta cuvântul, știm de la început că e un mincinos și un impostor...

Dar, cum spuneam, nu-mi fac iluzii. Nu va îndrăzni niciunul să-și asume acest proiect, căci toți știu că aici e teren minat. Ca tot ce înseamnă recuperarea reală a României. Așa că voi lupta în continuare cu resursele pe care le am: determinarea, voința, consecvența, dar și sprijinul unor patrioți adevărați care mă ajută, unii pe față, alții din umbră. Căci asemenea oameni n-au dispărut și sunt mult mai mulți decât și-ar dori cei care-i vânează. Și care au început deja să se miște”.

 

 

Afisari: 1389
Autor: Cătălin Berenghi
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt comentarii.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter