Evreii care au ridicat ilegal Sinagoga din Sighetu Marmatiei n-au reusit să strămute procesul din Bucuresti, la Satu Mare

Data publicarii: 09.06.2020 09:01:00

Uite că se poate!

Evreii care au ridicat ilegal Sinagoga

din Sighetu Marmației n-au reușit

să strămute procesul din BucureÈ™ti,

la Satu Mare

• Judecătoria Sectorului 5 a respins excepÈ›ia de necompetenÈ›ă teritorială înaintată de pârâÈ›i

La 22 Mai 2017 un grup de aproximativ 300 de persoane, ostile României, au violat dreptul de proprietate, intrând pe un teren aflat în posesia privată a statului român, în speÈ›ă a Primăriei municipiului Sighetu MarmaÈ›iei.

Acei străini, persoane cu varii cetăÈ›enii È™i paÈ™apoarte emise de state europene È™i transatlantice - fără nici o apartenenÈ›ă ori interes legitim în legătură cu capitala MaramureÈ™ului istoric, s-au adunat pentru a pune piatra de temelie a unei noi sinagogi. ProducÈ›ia televiziunii Sighet a confirmat scopul acelei adunări, deÈ™i în localitate există un lăcaÈ™ de cult pentru cei 56 de israeliÈ›i din care doar 28 au ascendenÈ›ă iudaică.

La data de 20 septembrie 2018, sub nr. 11994, am depus o cerere la registratura Primăriei municipiului Sighetu MarmaÈ›iei, prin care publicaÈ›ia www.cronicaviseuana.ro a solicitat cópiile documentelor pe care beneficiarul construcÈ›iei trebuia să le obÈ›ină în vederea organizării de È™antier È™i demararea lucărilor.

Primarul Scubli Horia  a minÈ›it, declarându-mi că cererea a fost casată ca urmare lipsei adresei unde urma a fi expediat răspunsul.

În facsimil se poate vedea adresa solicitantului cererii, proba minciunii primarului penal, subliniată È™i de Notificarea ce i-am expediat-o la 9 Martie 2019!

Împreună cu domnul Cătălin BERENGHI, asistaÈ›i de doamna avocat Ioana CONSTANTIN, am depus la Grefa Judecătoriei sectorului 5 din BucureÈ™ti o Chemare în judecată împotriva ComunităÈ›ii israelite, reprezentată de SC ATZI TIMURIM SRL È™i SC EZRAS SHULEM IMOB SRL (MiÈ™carea Evreiască din România), dosarul cu nr. 22895/302/2019. La 9 martie, tot la judecătoria sectorului 5 din BucureÈ™ti, tot împreună cu Cătălin Berenghi, am formulat È™i înregistrat OrdonanÈ›a PreÈ™edinÈ›ială prin care am solicitat sistarea construcÈ›iei ridicată fără autorizaÈ›ie de construcÈ›ie, încălcând Legea 58/1991, de pârâÈ›ii din dosar, în municipiul Sighetu MarmaÈ›iei, pe str. Ștefan cel Mare nr. 73.

ReprezentanÈ›ii străinilor au contestat-o printr-o Întâmpinare la instanÈ›ă È™i, invocând excepÈ›ia necompetenÈ›ei teritoriale, au sperat să strămute procesul la Satu Mare!

Numai că  soluÈ›ia dată de instanÈ›ă este aceasta: „Respinge excepţia necompetenţei teritoriale invocată de pârâte prin întâmpinare. Stabileşte pentru continuarea judecăţii la data de 10.06.2020, ora 10:00. Reclamanţii vor fi citaţi cu copie de pe întâmpinare şi înscrisuri. Fără cale de atac. Pronunţată, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, astăzi 21. 05.2020”.

Aceasta e prima victorie a unei bătălii – dintr-un război extrem de disproporÈ›ionat, cu persoane aparÈ›inând unor grupuri ostile României, pe care sunt convins că îl vom câÈ™tiga. Iar dacă nu, ei bine, asta înseamnă chiar căderea din istorie a statului român.

Voi reveni după È™edinÈ›a din 26 Iunie (când avem termen pentru judecarea cauzei dosarului 22895/302/2019 - speÈ›a fiind „obligaÈ›ia de a face”, adică dărâmarea acelei construcÈ›ii ilegale), È™i cu informaÈ›ii despre situaÈ›ia dosarului depus la DNA împotriva primarului Scubli.

Avem întemeiată suspiciunea rezonabilă a unei fapte penale, săvârÈ™ită de către primarul Horia Scubli care, prin implicarea însemnelor statului român într-o afacere privată (la ceremonia aÈ™ezării pietrei de temelie a Sinagogii, primarul a venit astfel îmbrăcat), provoacă o evidentă lipsă de încredere cu privire corectitudinea desfăÈ™urării activităÈ›ilor de edil È™ef È™i a însuÈ™irii unor foloase necuvenite!

Interesul public pe care îl vom reitera È™i instanÈ›ei de judecată este acela de respectare necondiÈ›ionată a legislaÈ›iei României ȘI de către străini, nu numai de către cetăÈ›enii români.

Dacă în Israel legea se respectă necondiÈ›ionat chiar cu preÈ›ul vieÈ›ii, cu atât mai mult România, ca stat, este chemată spre a demonstra lumii că nu este un sat fără câini, lăsat de izbeliÈ™te, ci o republică independentă È™i suverană, cu cetăÈ›eni liberi È™i responsabili în a-È™i apăra confortul social È™i patria!

Autor: Mircea Șerban

Nume: Nicolette Orghidan (Jun, Tue 09, 2020 / 11:34)
Da, f. interesant material. Primarul o fi venit cu chipa evreiască pe cap probabil ca un semn de apropiere de cei a căror sinagogă urma să se construiască. TotuÈ™i, se poate considera construcÈ›ia acolo, în MaramureÈ™ aÈ™a ca un cui al lui Pepelea. Să sperăm că totuÈ™i legea va fi respectată È™i nu se vor emite È™i alte autorizaÈ›ii fără consultarea amănunÈ›ită a legii È™i mai ales fără a fi aprofundate cum ar fi firesc acele acte în baza cărora să nu fie È™tirbită istoria României.
Nume: Nicolette Orghidan (Jun, Tue 09, 2020 / 11:34)
Nume: Oprea Dorin (Jun, Sun 14, 2020 / 13:11)
Felicitări domnilor Șerban Mircea È™i Berenghi Cătălin Ioan pentru iniÈ›iativă È™i perseverenÈ›ă în respectarea legalităÈ›ii în România.
AÈ™teptăm cu interes cum rezolvă DNA dosarul primarului Scrubli.
Cred că acest caz trebuie făcut cunoscut Secretariatului de Stat pentru Culte.

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, FiriÈ›ă Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor