Se încarcă pagina ...

GALERIA "PUCISTILOR" DIN UZPR. Cine este Ion Petrescu?

Data publicarii: 12.09.2017 08:21:00

[...] Un colonel în rezervă, care ține un blog la Adevărul unde o simplă căutare pe google arată o preocupare deosebită a sa în legătură cu Rusia, interviuri elogioase cu ambasadorul Rusiei la București, dar și un blog personal unde postează texte anti americane și naționaliste: „Americanilor trebuie să le reamintim că un singur drapel flutură, mai presus de oricare altele, în România, acesta fiind Tricolorul”;

 

„AVERTISMENT: România nu va mai fi în genunchi Afirm, din proprie experienţă: cu americanii şi cu ruşii nodul gordian trebuie tăiat dintr-o singură lovitură, cu bărbăţie, cu fruntea sus. Pe româneşte spus: nimic nu este de negociat când este vorba de o naţiune demnă, precum cea română, din care politicienii autohtoni, inclusiv cei din vârful piramidei statale NU fac parte. Şi nu sunt singurul care gândeşte asta. România nu va mai fi în genunchi”.

 

Ion Petrescu este, împreună cu fostul șef al Marelui Stat Major, Constantin Degeratu, fondatorul Clubului Militar de Reflecție Euroatlantică, un fel de think tank al unor generali retrași din armată, opozanți ai politicilor NATO și ai parteneriatului cu SUA, și entuziaști ai unirii Moldovei cu România.

 

De menționat că în această seară (n.r. 18 august 2016), Petrescu a revenit cu declarații pentru site-ul Epoch Times, susținând în continuate teza mutării armelor nucleare în România, după ce toate instituțiile au dezminți acest lucru: „În traducere liberă, cu toate asigurările oficiale, ale secretarului Forţelor Aeriene ale SUA, Pentagonul, cum este şi normal, are pregătite toate variantele de luat în calcul, pentru a le prezenta preşedintelui SUA, dacă o nouă situaţie imprevizibilă o va impune”, a concluzionat colonelul (r.) dr. Ion Petrescu pentru Epoch Times”.

 

Ce s-a întâmplat cu „știrea” dată la TVR de Ion Petrescu?

În 4 august (n.r. 2016) a fost preluată de site-ul știripesurse.ro, de o serie de site-uri obscure cu foarte mulți urmăritori pe rețelele sociale și de site-ul EpochTimes.ro. Interesant este rolul pe care l-a jucat acest site în evoluția următoare a informației.

 

În 12 august, la Univesitatea de vară de la Izvorul Mureșului, Traian Băsescu a declarat, din neant, că România nu trebuie să primească armele nucleare ale americanilor, pe care aceștia le vor mutate din Turcia la Deveselu. „În ceea ce mă privește, cred că România a făcut suficient pentru alianța NATO și pentru relația bilaterală bazată pe Parteneriatul Strategic pentru secolul XXI cu Statele Unite, găzduind scutul antirachetă de la Deveselu. Nu cred că teritoriul României trebuie să devină un teritoriu pe care să fie și un arsenal nuclear. Este suficient că avem rachetele scutului antirachetă. Nu cred în primul rând că acest lucru ar spori relevanța noastră din punct de vedere al importanței în interiorul NATO, atâta timp cât relevanța ne este garantată de existența scutului antirachetă”, a declarat Traian Băsescu, răspunzând unei întrebări pe această temă, citat de Agerpres. Cine a pus întrebarea cu pricina, la conferința de presă lui Băsescu? Reprezentantul site-ului EpochTimes.

 

La fel de interesant este că, la aceeași conferință a lui Traian Băsescu, acesta a cerut deschiderea negocierilor cu Vladimir Putin pentru unirea Moldovei cu România, încă un subiect alimentat energic de Rusia și deloc pe placul americanilor. Site-ul Epoch Times este un susținător al unioniștilor și, potrivit unor informații, s-a oferit să sprijine logistic postul tv Unirea care se va deschide în 28 august la București și la Chișinău.

 

Potrivit informațiilor publice oferite de EpochTimes, acesta este operat în România de Asociația Timpuri Epocale, care, conform Registrului fundațiilor și asociațiilor, a fost fondată de Adrian Sturdza. Acesta este un român stabilit în Toronto și șeful organizației Falung Gong din România, calitate în care a fost arestat în China în 2002, pentru că a organizat un protest chiar în piața Tienanmen din Beijing. 

 

Nu este clar cine a orchestrat această diversiune, toți cei sus numiți au funcționat pe post de canale de transmitere a informației. Cert este că „bombe” informaționale de acest gen vor mai fi amorsate în perioada aceasta, important este ca orice informație să fie privită cu scepticism și verificată din mai multe surse credibile chiar de către public.

 

NOTA ISPRAVNICULUI. Nu știu dacă ce scrie în acest articol este adevărat sau nu, căci „cetățeanul” colonel Ion Petrescu pozează, în emisiunile de la 6 TV, în susținător al Blocului Nord-Atlantic. Dar dacă acest articol, apărut pe site-ul Breaking News 24, ar fi fost citit la timp de președintele UZPR, Doru Dinu Glăvan, poate că o minimă prudență l-ar fi determinat să ia în considerare, măcar ca „ipoteză de lucru”, pericolul remorcării UZPR la „locomotiva” Clubului Militar de Reflecție Euroatlantică din care face parte colonelul Ion Petrescu. Sau a Clubului Marshall, din care, de asemenea, face parte. Și poate nu s-ar fi ajuns la situația rușinoasă prin care Uniunea a fost târâtă în mizeria unui scandal fără precedent Și, odată cu ea, întreaga breaslă a ziariștilor români.

 

Citește tot articolul AICI

 

 

Afisari: 1021
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt comentarii.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircia Chelaru, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter