Multumesc pucistilor din UZPR!

Data publicarii: 03.11.2017 12:09:00

Uzurpatorii UZPR (îi reamintesc, ca nu cumva să treacă neobservaÈ›i pe lângă JustiÈ›ie: Ion Petrescu, Adrian Rosentzveig, Rusu Gabriela, Neagoe Benone Constantin, Frangulea Gheorghe, Gamalet Bogdan Laurentiu, Constantin Dumitru, Spiridon Casian, Puris Cosmin Nicusor, Prodan Gutiera si Junea Mihai) È™i-au deschis căsuÈ›ă poÈ™tală, chipurile, sub formă de rubrică. „CăsuÈ›a poÈ™tală 32” se numeÈ™te „rubrica”, pe care o gestionează unul dintre puciÈ™ti, colonelul Benone Neagoe.

Și-au deschis această „căsuÈ›ă poÈ™tală” pentru a avea totuÈ™i, o formă cât de cât legală de corespondenÈ›ă, căci deÈ›inerea abuzivă a unui spaÈ›iu (în care au intrat cu forÈ›a, schimbând încuietorile) presupune È™i accesul (ilegal) la o corespondenÈ›ă venită pe numele Uniunii sau al  preÈ™edintelui legal Doru Dinu Glăvan. Ei È™tiu, probabil, că există Art. 302 din Noul Cod Penal, care precizează, la alineatul (1), că „deschiderea, sustragerea, distrugerea sau reţinerea, fără drept, a unei corespondenţe adresate altuia, precum şi divulgarea fără drept a conţinutului unei asemenea corespondenţe, chiar atunci când aceasta a fost trimisă deschisă ori a fost deschisă din greşeală, se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”. De aceea, s-au gândit, probabil, la un fel de simulacru de corespondenÈ›ă legală. Și, apropo, cum rămâne cu scrisorile primite de Doru Dinu Glăvan în toată aceast perioadă (4 luni) de când puciÈ™tii au ocupat sediul UZPR? Nu plăteÈ™te nimeni? Nu răspunde nimeni penal? Vom vedea...

Dar nu despre aspectul juridic al chestiunii vreau să vorbesc, ci despre un serviciu involuntar pe care ni l-au făcut aceÈ™ti uzurpatori, încercând să ne sperie.

Cum spuneam, colonelul Benone Neagoe gestionează rubrica intitulată „CăsuÈ›a poÈ™tală 32”, a cărei inaugurare o justifică printr-o magistrală demonstraÈ›ie de limbaj forestier: ”În dezideratul de a ne practica profesia cu maximă responsabilitate faţă de adevăr şi de interesul public, cu bună-credinţă şi în respectul deontologiei, inaugurăm astăzi  o platformă de dialog corectă È™i echilibrată, cu o paletă largă de teme şi subiecte  inovative È™i provocatoare, cu impact major asupra activităÈ›ii jurnaliÈ™tilor”.

Primul „corespondent” al rubricii este Daniel Cocoru de la AGERPRES, care sesizează „căsuÈ›a poÈ™tală” că ziarul „CERTITUDINEA”, apărut sub egida Uniunii ZiariÈ™tilor ProfesioniÈ™ti din România, este perceput în Ungaria ca o publicaÈ›ie antimaghiară. Iar colonelul Benone Neagoe, îngrijorat profund È™i irevocabil de imaginea UZPR, scrie: „Regretând faptul că imaginea UZPR este folosită de iniÈ›iatorii È™i promotorii publicaÈ›iei “Certitudinea” în “interese È™i atitudini anti-maghiare È™i iresponsabile”, colegul nostru Daniel Cocoru ne informează că s-a autosesizat ca urmare a unor articole critice la adresa Uniunii ZiariÈ™tilor ProfesioniÈ™ti din România aduse în atenÈ›ia opiniei publice de unele site-uri È™i publicaÈ›ii de limbă maghiară din È›ară È™i din Ungaria”.

Mai departe, colonelul Benone Neagoe, citându-l pe Daniel Cocoru de la AGERPRES, redă un fragment din comentariile maghiare la adresa „CERTITUDINII”:

„Un ziar anti-maghiar a fost lansat de o organizaÈ›ie jurnalistică românească

În preajma Centenarului 1918, Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR) a lansat  “Certitudinea”, un săptămânal nationalist agresiv (…) Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR) este singura organizaÈ›ie jurnalistică  internă recunoscută de către statul  român ca fiind de utilitate publică È™i ca atare membrii săi primesc o pensie suplimentară (…)”.

Apoi, cu o sinceră È™i europeană îngrijorare faÈ›ă de valorile culturii maghiare È™i ale Èšinutului Secuiesc È™i în numele Uniunii pe care n-o reprezintă (conform tuturor sentinÈ›elor judecătoreÈ™ti de până acum), gestionarul rubricii se „delimitează”: „Conducerea UZPR, statutar aleasă în cadrul Adunării Generale Extraodinare din 2 septembrie 2017 (dar care n-a fost recunoscută de instanÈ›ă n.n.), se delimitează categoric de activităţile anti-maghiare şi iresponsabile ale unora dintre membrii săi (n.n. care activităÈ›i domnule colonel?) È™i apreciază ca dăunătoare plasarea sub egida Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România a unei astfel de publicaţii. Considerăm că standardele jurnalistice, informarea corectă şi binele public trebuie apărate şi în jurul acestor valori trebuie să ne solidarizăm”. Păi asta zicem È™i noi, domnule colonel: „standardele jurnalistice, informarea corectă şi binele public trebuie apărate şi în jurul acestor valori trebuie să ne solidarizăm”. Dar depinde ce înÈ›elege fiecare prin asta.

În dorinÈ›a de a arăta cât de gravă este atitudinea „CERTITUDINII” faÈ›ă de maghiarime È™i ce amploare a avut ecoul acestei noi apariÈ›ii editoriale în Ungaria, colonelul Benone Neagoe ne pune la dispoziÈ›ie un studiu de impact la care nu speram È™i pentru care îi mulÈ›umim călduros! Anume lista site-urilor maghiare din Ungaria È™i România care au reacÈ›ionat împotriva „CERTITUDINII”. Pentru  uzurpatori, această listă este ceva incriminant. Pentru mine este o confirmare a potenÈ›ialului comunicaÈ›ional al publicaÈ›iei care, iată, declanÈ™ează reacÈ›ii ce vor repune în discuÈ›ie cliÈ™eele „corectitudinii politice”. Încă o dată, mulÈ›umesc puciÈ™tilor pentru acest serviciu benevol. Iată, încă o dată, lista amintită:

1. http://polgarportal.hu/magyarellenes-lapot-inditott-egy-roman-ujsagiro-szervezet
  2. https://starthirek.hu/2017/10/30/magyarellenes-lapot-inditott-egy-roman-ujsagiro-szervezet/
  3. http://hir-ozon.hu/hirek/magyarellenes-lapot-inditott-egy-roman-ujsagiroszervezet
  4. http://hunhir.info/?pid=hirek&id=108824
  5. http://itthon.ma/erdelyorszag.php?cikk_id=22285
  6. https://althir.org/magyarellenes-lapot-inditott-egy-roman-ujsagiro-szervezet-10628995.html
  7. http://www.maszol.ro/index.php/kultura/87926-magyarellenes-lapot-inditott-egy-roman-ujsagiro-szervezet
  8. http://transilvania24.ro/maszol-magyarellenes-lapot-inditott-egy-roman-ujsagiro-szervezet/
  9. https://www.lapszemle.ro/2017/10/29/magyarellenes-lapot-inditott-egy-roman-ujsagiro-szervezet/
  10. http://www.hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=108824http://szekelyfold.ma/hirek/gyulolkodo-magyarellenes-lapot-inditottak
  11. https://nemzeti.net/magyarellenes-lapot-inditott-egy-roman-ujsagiro-szervezet-2-10630274.html
  12. http://www.szek-helyek.ro/index.php/karpat-medence/hatarok-nelkuel/12549-nemzeti-sajtofigyelo-10-31-magyarellenes-lapot-inditott-egy-roman-ujsagiro-szervezet

Reiterez câteva observaÈ›ii publicate anterior. Este uimitor cât de repede au reacÈ›ionat jurnaliÈ™tii angajaÈ›i la aceste publicaÈ›ii online (care, probabil, apar È™i în format tipărit). Ceea ce i-a făcut să sară ca arÈ™i a fost articolul lui Mihai Eminescu, apărut în CERTITUDINEA cu titlul „Prin ce au contribuit ungurii la înaintarea omenirii?”, care este, de fapt, un fragment dintr-un studiu amplu, nimicitor, publicat în ziarul „FederaÈ›iunea” din Pesta, în aprilie 1870, cu titlul „Equilibrul”. Panica stârnită a fost întărită de încă două aspecte: 1) faptul că revista a apărut sub egida Uniunii ZiariÈ™tilor ProfesioniÈ™ti, singura uniune de breaslă recunoscută în România ca fiind de creaÈ›ie È™i de utilitate publică È™i 2) prezenÈ›a, în rândurile semnatarilor, a unui secui din Harghita, Nagy Attila, care „îndrăzneÈ™te” (la rubrica „MeditaÈ›iile unui secui”) să repudieze ura antiromânească a maghiarilor È™i pretenÈ›iile teritoriale ale Ungariei.

AÈ™adar, îngrijorarea mea este întemeiată. Tot ce este românesc È™i tot ce pledează pentru valorile identitare este trecut la index. Dar, chiar È™i în aceste condiÈ›ii, „CERTITUDINEA” nu este nici antimaghiară, nici antisemită, nici antirusească, nici antieuropeană, nici antiamericană. Dar este, cu CERTITUDINE, ca È™i Uniunea ZiariÈ™tilor ProfesioniÈ™ti din România, împotriva a tot ce este antiromânesc.

Nume: ioana... (Nov, Fri 03, 2017 / 17:38)
despre Matricea Divina, mereu captiva intre Cauza si Efect...

"AÈ™adar, îngrijorarea mea este întemeiată. Tot ce este românesc È™i tot ce pledează pentru valorile identitare este trecut la index. Dar, chiar È™i în aceste condiÈ›ii, "CERTITUDINEA" nu este nici antimaghiară, nici antisemită, nici antirusească, nici antieuropeană, nici antiamericană. Dar este, cu CERTITUDINE, ca È™i Uniunea ZiariÈ™tilor ProfesioniÈ™ti din România, împotriva a tot ce este antiromânesc.

Nu È™tiu câtă viaÈ›ă va avea (sau i se va permite să aibă) această publicaÈ›ie dar, atâta timp cît va trăi, va fi cu adevărat vie! "

Pare si poate chiar este, in esenta, o cauza nobila...
Cu toate ca...stau si ma-ntreb: oare cine 'STABILESTE' "ce este antiromânesc"?...certitudinea???...

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, FiriÈ›ă Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircia Chelaru, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor