Se încarcă pagina ...

Noi hotărâri judecătoreşti în cauzele care implică UZPR

Data publicarii: 06.12.2017 20:14:00

 

Conflictul intern din Uniunea ZiariÈ™tilor ProfesioniÈ™ti din România a căpătat o notorietate pe care niciun jurnalist onest nu È™i-a dorit-o. Din păcate, răul intră în casă fără să bată la uÈ™ă. Iată însă că turbulenÈ›ele produse în UZPR de acÈ›iunea pucistă – fără precedent în istoria Uniunii – comisă de un commando de pseudo-jurnaliÈ™ti È™i pseudo-militari, È™i-a cam epuizat resursele. Reamintim că, după Adunarea Generală din 8 septembrie, „conclavul coloneilor” a atacat hotărârile acesteia prin ordonanÈ›ă preÈ™edinÈ›ială, acÈ›iune respinsă de judecătoria Sectorului 1, în data de 3 octombrie. Aproape imediat, respectiv la 5 octombrie, grupul rebel a făcut apel la Tribunalul BucureÈ™ti, acÈ›iune soldată È™i ea cu un eÈ™ec. Acesta este, de fapt, eÈ™ecul final, căci în È™edinÈ›a publică de luni, 27.11.2017, Tribunalul Bucureşti A RESPINS CA NEFONDAT apelul „conclavului”, prin HOTĂRÂRE DEFINITIVĂ.

 

Ce s-a cerut instanţei?

 

„a.     suspendarea deciziei din 08.09.2017 a Adunării generale a UZPR, convocată nestaturar de fostul preşedinte al UZPR prin care s-a dispus totalmente nestaturat excluderea membrilor Consiliului Director, Comisiei de Cenzori, Comisiei de atestare profesională şi Comisiei de Onoare, Disciplină şi Arbitraj şi înlocuirea acestora, precum şi suspendarea tuturor actelor bazate pe această decizie sau care au stat la baza adoptării ei;

b.     suspendarea dreptului de semnătură a dlui Glăvan Doru Dinu, implicit a dreptului său de a dispune de patrimoniul UZPR, obligaţia corelativă a băncilor de a-i refuza plata până la soluţionarea fondului cauzei;

c.      plata cheltuielilor de judecarea prezentului litigiu.”

 

HOTĂRÂREA DEFINITIVĂ, pronunţată în şedinţa publică din 27.11.2017, a Tribunalului BucureÈ™ti, pune capăt unui lung È™i ruÈ™inos È™ir de abuzuri care impun reparaÈ›ii morale È™i materiale. Toate celelalte „zvârcoliri” juridice ale puciÈ™tilor sunt nule de facto, ele prelungindu-se formal de jure, până când se va epuiza È™i ultima găselniÈ›ă procedurală.

 

Una dintre aceste găselniÈ›e – ingenioasă, ce-i drept – a avut loc luni, 27.11.2017, la Judecătoria sectorului 1 Bucureşti de la ora 14,30, unde a fost pe rol, într-o şedinţă publică, solicitarea conducerii legale şi recunoscute de justiţie (prin ordonanţă preşedinţială). Fiind şedinţă publică, în sală s-au aflat numeroşi membri UZPR, preocupaţi de demersurile oficiale.

 

Iată care era solicitarea conducerii UZPR: “obligarea pârâtului IOFCIU ION, domiciliat în BucureÈ™ti, sectorul 3, str.TeliÈ›a nr.8, blocul 66 A, scara 2, etajul 1, apartamentul 23, să predea deÈ›inătorilor legali cheile uÈ™ilor de accces în sediul UZPR, cheile cutiei pentru poÈ™tă, parola de acces la site, să înceteze orice acÈ›iuni de împiedicare a accesului È™i folosirii sediului È™i site-ului de către persoanele autorizate, respectiv membrii U.Z.P.R. È™i personalul administrativ È™i redacÈ›ional al subscrisei, È™i să se abÈ›ină de la comiterea oricăror activităÈ›i perturbatoare în nume propriu sau în numele altora”.

 

Aici a intervenit găselniÈ›a. PreÈ™edinta completului de judecată a anunţat, uÈ™or jenată de absurdul situaÈ›iei, ataşarea, de către pârât, în dosarul ordonanţei, a unui volum uriaÈ™ de documente, între care şi o intervenţie a Uniunii Artiştilor Plastici care cerea, nici mai mult, nici mai puÈ›in, nulitatea statutului de „uniune de creaÈ›ie È™i de utilitate publică” a UZPR . IntervenÈ›ia n-avea, evident, nicio legătură cu speÈ›a dar, în acest fel, judecarea cauzei a fost obstrucÈ›ionată, determinând amânarea până la data de 07.12.2017 (joi, ora 14,30). Toate acestea vor fi combătute cu alte documente legale.

 

Reamintim că şedinţa este publică, în sală putând fi prezenţi membri UZPR, care doresc să cunoască parcursul nostru pentru intrarea în normalitate a activităţii...

 

LaÈ›ul legii se strânge, însă, implacabil, în jurul violatorilor de lege. Încet, dar se strânge. În concordanÈ›ă cu hotărârea definitivă a Tribunalului BucureÈ™ti din 27.11.2017 (respingerea, ca nefondată, a contestaÈ›iei hotărârilor Adunării Generale Extraordinare a UZPR din 8 septembrie), marţi, 28.11.2017, la ora 12,00, Judecătoria sectorului 1 Bucureşti A RESPINS, PENTRU A CINCEA OARĂ, dosarul depus privind aşa-zisa Adunare Generală extraordinară din 02.09.2017, organizată de conclavul coloneilor. Nu a avut loc nicio dezbatere, judecătoarea a anunÈ›at doar amânarea cauzei pentru 15.12.2017, cu menţiunea, în soluţia pe scurt, “lipsa dosarului de fond”.  Întrucât nu s-a publicat încă încheierea de şedinţă, nu cunoaştem sensul hotărârii. În momentul primirii acesteia, vă vom face cunoscută motivarea.

 

P.S. BilanÈ›ul duelurilor juridice dintre „puciÈ™ti” È™i „legitimiÈ™ti” este următorul:

1. Dosarul privind Adunarea Generală Extraordinară din 8 septembrie (depus de preÈ™edintele UZPR Doru Dinu Glăvan) a fost aprobat de la prima È™edinÈ›ă.

2. Dosarul aÈ™a-zisei Adunări Generale din 2 septembrie (depus de „puciÈ™ti”) a fost respins de cinci ori până acum.

3. Judecătoria Sectorului 1 a respins ca nefondat dosarul (depus de „puciÈ™ti”), de contestare a hotărârilor Adunării Generale Extraordinare din 8 septembrie.

4. Tribunalul BucureÈ™ti a respins, de asemenea, ca nefondat, apelul „puciÈ™tilor” privind aceeaÈ™i cauză. Şi au mai fost alte două cauze, în instanţe diferite, în favoarea celor recunoscuţi legali de către justiţie.

Credem că finalul e previzibil.

 

Afisari: 388
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt comentarii.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, FiriÈ›ă Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircia Chelaru, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter