Se încarcă pagina ...

Noi hotărâri judecătoreşti în cauzele care implică UZPR

Data publicarii: 06.12.2017 20:14:00

 

Conflictul intern din Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a căpătat o notorietate pe care niciun jurnalist onest nu și-a dorit-o. Din păcate, răul intră în casă fără să bată la ușă. Iată însă că turbulențele produse în UZPR de acțiunea pucistă – fără precedent în istoria Uniunii – comisă de un commando de pseudo-jurnaliști și pseudo-militari, și-a cam epuizat resursele. Reamintim că, după Adunarea Generală din 8 septembrie, „conclavul coloneilor” a atacat hotărârile acesteia prin ordonanță președințială, acțiune respinsă de judecătoria Sectorului 1, în data de 3 octombrie. Aproape imediat, respectiv la 5 octombrie, grupul rebel a făcut apel la Tribunalul București, acțiune soldată și ea cu un eșec. Acesta este, de fapt, eșecul final, căci în ședința publică de luni, 27.11.2017, Tribunalul Bucureşti A RESPINS CA NEFONDAT apelul „conclavului”, prin HOTĂRÂRE DEFINITIVĂ.

 

Ce s-a cerut instanţei?

 

„a.     suspendarea deciziei din 08.09.2017 a Adunării generale a UZPR, convocată nestaturar de fostul preşedinte al UZPR prin care s-a dispus totalmente nestaturat excluderea membrilor Consiliului Director, Comisiei de Cenzori, Comisiei de atestare profesională şi Comisiei de Onoare, Disciplină şi Arbitraj şi înlocuirea acestora, precum şi suspendarea tuturor actelor bazate pe această decizie sau care au stat la baza adoptării ei;

b.     suspendarea dreptului de semnătură a dlui Glăvan Doru Dinu, implicit a dreptului său de a dispune de patrimoniul UZPR, obligaţia corelativă a băncilor de a-i refuza plata până la soluţionarea fondului cauzei;

c.      plata cheltuielilor de judecarea prezentului litigiu.”

 

HOTĂRÂREA DEFINITIVĂ, pronunţată în şedinţa publică din 27.11.2017, a Tribunalului București, pune capăt unui lung și rușinos șir de abuzuri care impun reparații morale și materiale. Toate celelalte „zvârcoliri” juridice ale puciștilor sunt nule de facto, ele prelungindu-se formal de jure, până când se va epuiza și ultima găselniță procedurală.

 

Una dintre aceste găselnițe – ingenioasă, ce-i drept – a avut loc luni, 27.11.2017, la Judecătoria sectorului 1 Bucureşti de la ora 14,30, unde a fost pe rol, într-o şedinţă publică, solicitarea conducerii legale şi recunoscute de justiţie (prin ordonanţă preşedinţială). Fiind şedinţă publică, în sală s-au aflat numeroşi membri UZPR, preocupaţi de demersurile oficiale.

 

Iată care era solicitarea conducerii UZPR: “obligarea pârâtului IOFCIU ION, domiciliat în București, sectorul 3, str.Telița nr.8, blocul 66 A, scara 2, etajul 1, apartamentul 23, să predea deținătorilor legali cheile ușilor de accces în sediul UZPR, cheile cutiei pentru poștă, parola de acces la site, să înceteze orice acțiuni de împiedicare a accesului și folosirii sediului și site-ului de către persoanele autorizate, respectiv membrii U.Z.P.R. și personalul administrativ și redacțional al subscrisei, și să se abțină de la comiterea oricăror activități perturbatoare în nume propriu sau în numele altora”.

 

Aici a intervenit găselnița. Președinta completului de judecată a anunţat, ușor jenată de absurdul situației, ataşarea, de către pârât, în dosarul ordonanţei, a unui volum uriaș de documente, între care şi o intervenţie a Uniunii Artiştilor Plastici care cerea, nici mai mult, nici mai puțin, nulitatea statutului de „uniune de creație și de utilitate publică” a UZPR . Intervenția n-avea, evident, nicio legătură cu speța dar, în acest fel, judecarea cauzei a fost obstrucționată, determinând amânarea până la data de 07.12.2017 (joi, ora 14,30). Toate acestea vor fi combătute cu alte documente legale.

 

Reamintim că şedinţa este publică, în sală putând fi prezenţi membri UZPR, care doresc să cunoască parcursul nostru pentru intrarea în normalitate a activităţii...

 

Lațul legii se strânge, însă, implacabil, în jurul violatorilor de lege. Încet, dar se strânge. În concordanță cu hotărârea definitivă a Tribunalului București din 27.11.2017 (respingerea, ca nefondată, a contestației hotărârilor Adunării Generale Extraordinare a UZPR din 8 septembrie), marţi, 28.11.2017, la ora 12,00, Judecătoria sectorului 1 Bucureşti A RESPINS, PENTRU A CINCEA OARĂ, dosarul depus privind aşa-zisa Adunare Generală extraordinară din 02.09.2017, organizată de conclavul coloneilor. Nu a avut loc nicio dezbatere, judecătoarea a anunțat doar amânarea cauzei pentru 15.12.2017, cu menţiunea, în soluţia pe scurt, “lipsa dosarului de fond”.  Întrucât nu s-a publicat încă încheierea de şedinţă, nu cunoaştem sensul hotărârii. În momentul primirii acesteia, vă vom face cunoscută motivarea.

 

P.S. Bilanțul duelurilor juridice dintre „puciști” și „legitimiști” este următorul:

1. Dosarul privind Adunarea Generală Extraordinară din 8 septembrie (depus de președintele UZPR Doru Dinu Glăvan) a fost aprobat de la prima ședință.

2. Dosarul așa-zisei Adunări Generale din 2 septembrie (depus de „puciști”) a fost respins de cinci ori până acum.

3. Judecătoria Sectorului 1 a respins ca nefondat dosarul (depus de „puciști”), de contestare a hotărârilor Adunării Generale Extraordinare din 8 septembrie.

4. Tribunalul București a respins, de asemenea, ca nefondat, apelul „puciștilor” privind aceeași cauză. Şi au mai fost alte două cauze, în instanţe diferite, în favoarea celor recunoscuţi legali de către justiţie.

Credem că finalul e previzibil.

 

Afisari: 521
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt comentarii.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter