Se încarcă pagina ...

O Europă schizoidă, care-si votează zilnic, cu un stupid entuziasm, iesirea din istorie

Data publicarii: 12.11.2018 11:04:00

 

Articol apărut în numărul 5 al revistei „CERTITUDINEA”

 

 
Credința creștină este ochiul prin care Româ­nia privește-n lume. Și iată că astăzi asistăm la un atac fără precedent, nu numai asupra identității noas­­tre ca neam, ci asupra întregii antropologii creș­tine. Este pentru prima dată în istorie când omul este ză­păcit deliberat pe toate nivelurile lui onto­logice.

 

Trucul acesta de a scoate din manșetă minori­tăți asuprite este și a fost dintotdeauna, combusti­bilul revo­luției bolșevice. Înainte au instrumentalizat pro­letariatul, care nu erau nicidecum o minoritate, ci o majoritate exploatată, pe care ei au găsit de cuviință să o seducă, să o păcălească, să-i folosească fondul resentimentar și apoi după propria ei „victorie“, să o distrugă cu cinism.

 

Nemaiavând astăzi la îndemână o clasă exploatată, s-au găsit alți „actori“ pe care să-i trimită gratis în arena de luptă. O dragoste de eman­cipare, de egalitate și de dreptate pentru cei asupriți a cuprins din nou, brusc, planeta. Minorități etnice și sexuale au fost înarmate și puse în linia întâi a frontului pentru a propune o nouă ordine morală și existențială în lume, neștiind că, după ce vor fi folo­siți vor fi aruncați și ei, ca și proletariatul, la groapa de gunoi a istoriei. Important a fost și este actul de a crea conflicte, de a tulbura lumea. Nu contează pen­tru acești făuritori ai noii „fericiri umane“ ce con­secințe nefaste au toate aceste lucruri pe care ei le-au creat în laboratoarele obscure, nefaste și căzute ale ființei lor, asupra omului normal de astăzi.

 

Și astfel, ca urmare a acestor confuzii deliberate, eu, în țara mea, din locuitor încep să devin conlocuitor, să fiu terorizat de ideea că nu sunt minoritar, asta în contextul în care România a coexistat magistral cu alte etnii. Această dizarmonie creată, acest deze­chi­libru indus, metodic, cinic și criminal a intrat în toate spațiile. Îmi aduc aminte de o carte fantastică din acest punct de vedere a profesorului George Manu, marele martir român, mort în închisoarea de la Aiud și aruncat într-o groapă comună fără cruce și lumâ­nare, ca toți ceilalți care au luptat cu toată ființa lor ca această țară să nu se bolșevizeze, carte care se intitula Cortina de fier, scrisă în engleză, pe care a dat-o cu speranță aliaților la sfârșitul celui de-al II-lea război mondial, neștiind că noi fuseserăm trădați între timp. Se arăta în acea carte că „actul de bolșe­vizare în România va fi diferit de cel din Serbia sau din Bulgaria, unde se va insista pe ideea de pan­slavism, în schimb la noi se va irita conflictul cu etniile și cel inter­confesional ca astfel să se creeze ten­siunea nece­sară destrămării organice a acestei ne­firești și în­căpă­țânate insule de latinitate, situată organic împo­triva Mării slave comuniste dimprejur. Recunoști astăzi pe cei care fac globalizarea, acest construct fără Dumnezeu, folosind exact aceeași teh­nică.

 

Cineva m-a întrebat, când s-au împlinit două­zeci de ani de la prăbușirea zidului Berlinului, dacă sunt fericit, iar eu i-am răspuns că nu, pentru că s-a dărâmat peste noi. Noi, cei de astăzi, suntem încă sub cărămizile căzute ale comunismului, supraviețuitori tragici ai cutremurului, pe care nu-i ajută nimeni să-și revină. Noi, românii, n-am fost, nu suntem și nu vom fi niciodată împotriva Europei. Asta ar însemna să fim „îndrăgostiți“ de procesul de retardare istorică la care am fost supuși sute de ani prin învecinarea cu im­perii barbare și înapoiate, care numai civilizație nu ne-au adus.

 

Cum să fim împotriva Europei, când ea a fost întotdeauna pentru noi șansa unică de eman­cipare dintr-un ev mediu prelungit, șansa unică de civi­lizare și de recăpătare a identității statale și eco­nomice. Elitele românești, toate au studiat în Occi­dent, ardelenii la Viena, cei din Muntenia în Franța, cei din Moldova în Germania ș.a.m.d. Unde au plecat la studii: Alecsandri, Titu Maiorescu, Mihai Emi­nes­cu, Kogălniceanu, Brătienii ș.a. dacă nu în Occi­dent? Cine voia să ajungă mai repede în Europa civilizată, culturală și liberă, dacă nu noi, românii după ce am scăpat din ghetoul comunist? Dar, iată ce surpriză de proporții. Deodată am găsit în fața noastră, înfo­metată de libertate și normalitate, o altă Europă, o Europă cu tendințe suicidare, agonică, un mare om bolnav îndreptându-se sinistru spre propria ei pră­bușire.

 

Paul Valéry spunea atunci, în acele vremuri când Europa Occidentală se suprapunea cu ideea de cultură și civilizație a lumii, de tripla ei rădăcină din care a crescut și s-a dezvoltat atât de puternic fiind marele model de urmat în lume și le numerota:­ 1. Cultura greco-latină; 2. Dreptul roman; 3. Crești­nis­mul.

 

Dar Europa de astăzi nu mai este Europa lui și nici cea pe care o știau și o jinduiau ai noștri ca mo­del. Europa de azi este o imensă clinică experi­men­tală, unde se aplică pe o populație din ce în ce mai amorfă și rătăcită, ce-și pierde pe zi ce trece conștiința de sine, un strict program de reeducare în vederea alienării ei sub flamura perversă a libertății, demo­cra­ției și a drepturilor omului instrumentalizate cu atâta dibăcie, ea este sedusă să își dărâme bucățică cu bucățică tot edificiul cultural și civilizator pe care l-a achiziționat cu atâta trudă în secole.

 

Și asta s-a putut face atât de rapid numai extrăgând cu forcepsul în mod legal și „democratic“ substanța ei creștină. O Europă cu comportament schizoid care-și votează zilnic, cu un stupid entuziasm, propria-i prăbușire, propria-i ieșire din istorie, o Europă a patologiilor se­xuale, devenită normalitate socială, a libertăților eșu­ate în sinistre libertinaje, ce jignesc profund credința oamenilor, identitatea lor și, mai mult, schilodesc natura umană. O Europă victorioasă la suprafață, prin noua paradigmă, dar pe dedesubt cu europeni nefericiți.

 

Afisari: 569
Autor: DAN PURIC
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: Emilia (Nov, Thu 15, 2018 / 20:59)
Excelent articol ! Felicitari !

Schimbati, va rog, culoarea fundalului, este obositor si ingreuneaza lecturarea articolelor. Negrul asta e chiar depresiv.
Multumiri
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter