Se încarcă pagina ...

Plângere penală împotriva lui KLAUS IOHANNIS, Presedintele României

Data publicarii: 30.08.2019 07:33:00

Articol apărut în CERTITUDINEA Nr. 46

 

Încă din nr. 23 al revistei CERTITUDINEA (octombrie 2018) am adus în atenția opiniei publice demersul disperat al lui Gheorghe Cozmuța, preşedintele Asociației Proprietarilor de Păduri, Pășuni și Terenuri Agricole din Ardeal, Filiala Maramureș, care făcea un rechizitoriu sever al „abuzurilor instituţiilor statului, care duc o adevărată bătălie cu cetăţenii acestei ţări, în special cu cei de etnie română”. Gheorghe Cozmuța încerca astfel, în numele organizației pe care o reprezintă, să stopeze confiscarea a ceea ce a mai rămas nevândut din pământurile României, respectiv pădurile, pășunile și toate celelalte terenuri aparținând comunităților locale, pentru a fi atribuite unor pretinși deposedaţi de către regimul comunist.

 

CERTITUDINEA a publicat atunci, sub titulatura „Marea conspirație a statului împotriva poporului”, scrisoarea deschisă a lui Gheorghe Cozmuța, adresată Președintelui țării. Cum era de așteptat, scrisoarea nu a avut niciun efect. Ulterior, în ianuarie 2019, după ce Asociația Proprietarilor de Păduri, Pășuni și Terenuri Agricole din Ardeal a reușit să câștige, în justiție, unul dintre nenumăratele procese, pe această speță, cu autoritățile locale, Gheorghe Cozmuța a revenit cu un apel public, de data aceasta către Administrația Prezidențială și CSAT, în speranța că măcar acum președintele țării se va implica, în limitele prerogativelor, în salvarea terenurilor comunitare. Răspunsul primit de la instituția prezidențială a fost o nouă „trimitere la plimbare”.

 

După încă o încercare disperată de a-l „deturna” pe președintele țării de la excursiile sale și mersul pe bicicletă spre problema pământurilor comunitare, printr-o ultimă scrisoare deschisă, la sfârșitul lunii iulie 2019, Gheorghe Cozmuța i-a făcut lui Klaus Iohannis plângere penală, chemându-l în judecată. (Miron Manega) 

 

 

 

 

 

Asociația Proprietarilor de Păduri,

Pășuni și Terenuri Agricole din Ardeal,  

Persoane Fizice și Juridice,

 

Filiala Maramureș

Adresa: sat Bârgău, nr. 42 A,

com. Cicîrlău

Telefon: 0743-534.962

E-mail: apardeal_filmm@yahoo.com

Facebook: Opriți Vânzarea Pământului Românesc

 

Către DIICOT Biroul Teritorial Maramureș

Subsemnatul Cozmuța Gheorghe, fiul lui Gheorghe și Ileana, domiciliat în loc. Bârgău, Com. Cicârlau, nr. 42 A, jud. Maramureș, identificat cu CI seria ... nr. ....., emisă la 15.05.2013 de Poliția Seini, președintele Asociației Proprietarilor de Păduri, Pășuni și Terenuri Agricole din Ardeal, Persoane Fizice și Juridice, Filiala Maramureș, prin prezenta formulez  

PLÂNGERE PENALA

Împotriva D-lui Klaus Werner Johannis, Președintele României, având în vedere urmatoarele

MOTIVE:

În ultima perioadă am adresat mai multe scrisori deschise D-lui Președinte, în care am arătat că niciuna dintre instituțiile statului român nu funcționează conform prerogativelor și statutelor, toate - de la Primăria Cicîrlău, la Parlamentul României - acționand numai împotriva Poporului Român, pentru distrugerea și vânzarea prin orice mijloace a pământului Românesc, de unde rezultă că instituția Prezidențială, care are obligația verificării funcționării instituțiilor, într-un stat de drept, nu-și îndeplinește obligațiile. Răspunsurile primite sunt echivoce, superficiale, formale, românii fiind batjocoriți, umiliți, la toate nivelele, motiv pentru care îi solicit public demisia D-lui Președinte.

 

Depunem un astfel de răspuns, în care arătăm că suntem trimiși deliberat de la o instituție la alta, pentru a se eschiva de la soluționarea oricărei sesizări.

BAIA MARE

22.07.2019

 

În „umbra” lui Gheorghe Dincă, Guvernul pregătește ultima rundă a vânzării de terenuri

 

Profitând de vacarmul mediatic generat de crimele de la Caracal, care confiscă total atenția opiniei publice, Guvernul României pregătește ultima rundă a înstrăinării pămâturilor rămase nevândute. Astfel, în timp ce întreaga Românie e absorbită de noile „vrăji”/vrăjeli ale lui Gheorghe Dincă, Guvernul a cerut primăriilor, prin prefecturi, lista tuturor terenurilor disponibile. De aceea, în paralel cu plângerea penală împotriva Președintelui Klaus Iohannis, Gheorghe Cozmuța a adresat primarilor din România următorul comunicat-avertisment:  

„D-lor Primari, la cererea Prefecturilor, ați întocmit lista cu terenurile disponibile din localitățile pe care le administrați, terenuri care urmează să fie atribuite străinilor în baza Legii 165/2013, listă în care ați inclus și pădurile, și pășunile comunale ale comunitîților locale. Întrucât dețineți ilegal aceste terenuri, nefiind îndreptățiți la reconstituirea dreptului de proprietate, fiindcă nu le-ați deținut niciodată, cum prevede Legea 18, acestea aparținând comunităților locale din satele arondate, vă solicit public să le radiați imediat de pe această listă. Menționez că nu există terenuri disponibile în nicio localitate din țară”.


Afisari: 967
Autor: Miron Manega
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt comentarii.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter