Se încarcă pagina ...

POLITIA MORALĂ versus POLITIA POLITICĂ. Cazul Cătălin Berenghi

Data publicarii: 10.08.2018 22:03:00

Articol apărut în CERTITUDINEA Nr. 20

 

ReacÈ›ia dementă a autorităÈ›ilor PSD ale statului la mesajul plăcuÈ›elor de înmatriculare scoate în evidenÈ›ă mai multe lucruri, dar în primul rând mentalitatea KGB-istă moÈ™tenită de la „înaintaÈ™ii” lor. AceeaÈ™i mentalitate stă la baza ripostei lor la victoria decisivă a lui Cătălin Bereng hi în campania sa de blocare a construcÈ›iei unei mega-moschei în BucureÈ™ti.

 

Represaliile au fost de o agresivitate nedisimulată, pe faÈ›ă, exact ca în perioada neagră a stalinismului. Iată numai câteva dintre ele: 72 de controal e în anul 2017, la una dintre societăÈ›ile sale (în care nu au găsit absolut nicio neregulă), peste 50 de procese intentate, o datorie la ANAF, inventată, de 160.000 euro (pe care trebuie să o plătească urgent, prin executare silită È™i scoatere la licitaÈ›ie a bunurilor societăÈ›ii), executarea silită È™i evacuarea din locuinÈ›ă È™i din sediul unei firme, cu o „armată” 40 de jandarmi È™i 10 de poliÈ›iÈ™ti etc. Toate acestea - È™i multe altele încă, pe care nu le mai menÈ›ionez, ele sunt publice - pentru a elimina prin forÈ›ă a unui „inamic ” incontrolabil È™i „necumpărabil”, care capătă o popularitate din ce în ce mai mare...

 

CV-ul lui Cătălin Berenghi este, aÈ™a cum, de altfel, a fost prezentat È™i în CERTITUDINEA, impresionant: a fost luptător în Legiunea Franceză È™i alte structuri de recrutare străine (unde a participat la 4 războaie), este specialist genist (minaj, deminaj, manevrare explozibil), alpinist È™i schior, ghid montan, instructor de prim ajutor, instructor pentru È™coala de ghizi montani, instructor în cursuri supravieÈ›uire, lunetist, bucătar, patron, activist civic cu numeroase proteste la activ, majoritatea încununate de succes.

 

Este cel care a reuÈ™it, după o luptă de aproape 4 ani, în echipă, remontarea inscripÈ›iei „BUDAPESTA” pe Arcul de Triumf, È™tearsă de nomenclatura maghiaro-bolÈ™evică, după 1947. S-a implicat direct în obÈ›inerea È™i accesarea de fonduri (200.000 lei) pentru Biserica Sfântul Nicolae È™i refacerea clădirii „Barac” din Șcheii BraÈ™ovului, locul înfiinÈ›ării Primei Școli RomâneÈ™ti È™i unde se află documente È™i cărÈ›i de o valoare istorică inestimabilă pentru poporul Român. Tot el i-a salvat, cu echipa sa, în 2017, pe supravieÈ›uitorii avalanÈ™ei din MunÈ›ii Retezat. Este, peste toate acestea, titularul rubricii „PoliÈ›ia morală” din revista CERTITUDINEA.

 

Cătălin Berenghi este, însă, înainte de toate, un PATRIOT, iar această dimensiune a personalităÈ›ii sale îi paralizează pe cei care vor să-l elimine. Pentru că, dacă toate abilităÈ›ile enumerate mai sus sunt grefate pe un asemenea caracter, el devine, practic, invincibil. Nu poate fi eliminat decât fizic, lucru care de altfel s-a È™i încercat. Cât priveÈ™te campania împotriva imaginii sale a „postacilor” plătiÈ›i (Cătălin e prezentat ca fiind extremist, fanatic religios, dement, periculos, golan, agresiv, persona non grata, om cu care nu te poÈ›i înÈ›elege etc.), aceasta deja nu mai are efect. Sau are efectul unei găleÈ›i cu apă aruncată într-un foc imens: în loc să stingă, apa devine combustibil.

 

ExplicaÈ›ia reacÈ›iei furibunde împotriva lui Cătălin Berenghi e simplă. Pentru construcÈ›ia unei mari moschei în BucureÈ™ti era nevoie de niÈ™te autorizaÈ›ii speciale. Care s-au obÈ›inut în mai puÈ›in de două săptămâni (ca termen de comparaÈ›ie, pentru Catedrala Mântuirii Neamului a durat peste doi ani). Or, asta nu se face pe ochi frumoÈ™i, ci pe bani (pe surse, este vorba de comisioane în valoare de aproximativ 100 de milioane de dolari). Comisioanele s-au dat, dar termenul legal de demarare a construcÈ›iei a expirat pe data de 25 mai 2018, iar turcii au venit să-È™i ceară banii înapoi. De aici ura È™i represaliile beneficiarilor acestor comisioane împotriva lui Cătălin Berenghi. Efectul a fost unul de bumerang care s-a întors împotriva lor, căci n-au făcut decât să-i „înteÈ›ească” popularitatea È™i credibilitatea. Iar în privinÈ›a celor 160.000 de euro (datorie inventată de ANAF), oamenii au început deja să doneze bani în cont, adunându-se până acum peste 30.000 de euro.


Cât priveÈ™te valorificarea spaÈ›iului devenit disponibil după retragerea proiectului „MEGA-MOSCHEEA”, Cătălin Berenghi a venit (în emisiunea „TREZEȘTE-TE, GHEORGHE, TREZEȘTE-TE, IOANE!” de la 6 TV) cu următoarele propuneri alternative: ori un MEGA-SPITAL, ori un MEGA-CENTRU DE EXCELENÈšĂ PENTRU SUPRADOTAÈšII ROMÂNIEI. Și nu numai că a venit cu aceste propuneri, dar va demara È™i acÈ›iuni în acest sens.


Cătălin Berenghi nu este o victimă È™i nici nu acceptă să fie considerat astfel. Este, aÈ™a cum a fost educat È™i antrenat, un luptător de elită. Care, în plus, are È™i o cauză majoră pentru care să lupte. Cauza lui este România.

 

P.S. Atitudinea autorităÈ›ilor faÈ›ă de Cătălin Berenghi mai denotă ceva: FRICA. Frica primatelor politice de ceva ce nu înÈ›eleg È™i nu vor înÈ›elege niciodată: PATRIOTISMUL.

 

Afisari: 2606
Autor: Miron Manega
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: ioana (Aug, Tue 14, 2018 / 21:34)
Despre un..."un luptător de elită"...

Nu intentionez sa "pogor" in vreun fel anume mesajul, voit chintesenta, din bietul meu punct de vedere, ce incearca sa-l identifice pe dl. Cătălin Berenghi cu o cauza, numita pompos,Romania. Habar n-am cine este dansul, iertata-mi fie ignoranta...Dar...oare ce este "PATRIOTISMUL" invocat aici? O biata lupta intre niste biete...orgolii? O forma (ce-i drept, oribila prin exagerare, de manifestare a unui fel de proprie identitate filtrata prin biete oglinzi) sau Iubirea minunata si sfanta a...Celuilalt... ca pe Tine?

Cu sinceritate,
a dvs. Ioana Matei
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, FiriÈ›ă Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter