PUNCT SI DE LA CAPĂT. Cătălin Berenghi îsi anuntă candidatura la Primăria Capitalei si dă în judecată Comunitatea Evreilor din New York

Data publicarii: 24.09.2019 09:01:00

Articol apărut în CERTITUDINEA Nr. 48

N-a fost să fie. La ora la care scriu aceste rânduri, Cătălin Berenghi adunase peste 190.00 de semnături, dar sub 200.000, deci mult prea puține pentru a mai putea schimba ceva, chiar dacă au fost semnături PE BUNE. Totuși, dacă stăm să analizăm altfel, nu sunt chiar atât de puține. Cătălin Berenghi a intrat în competiție cu 3 săptămâni mai târziu, din motive de „hărțuire” politică: decizia juridică de recunoaștere a sa ca lider al Partidului DAC i-a venit după ce începuse demult campania de strângere a semnăturilor. Iar după ce, cu chiu, cu vai, a reușit să obțină autorizația pentru amplasarea corturilor, chiar în ziua aceea, Cătălin Berenghi a primit citație de la Poliția din Suceava, pentru un dosar în care el ar fi condus fără carnet. Ceea ce nu era adevărat, dar a trebuit să se ducă. A pierdut, pentru această diversiune electorală, încă o zi și o noapte.

A pierdut și intrarea efectivă în competiția pentru alegeri. A rămas cine „trebuia”, căci jocurile pentru putere se fac în afară și se joacă la toate capetele. Deci vom avea iarăși de ales, vorba lui Ioan Roșca, între ciumă și holeră.

Cătălin Berenghi a fost bătut („neregulamentar”), dar nu a fost învins. Înfrângerea nu l-a demoralizat, dimpotrivă, l-a îndârjit căci, vorba lui Thomas Mann (parafrazat abuziv de Eugen Teodorovici), „vântul stinge focurile mici, dar le întețește pe cele mari”. Să nu uităm că în această luptă Cătălin Berenghi a pierdut startul și a intrat în „ring” cu mâinile legate. N-a avut niciun sprijin financiar de la vreun sponsor „patriot” (în timp ce „calificații” au avut) iar el în jocuri de culise n-a acceptat să intre. Să nu uităm, de asemenea, că a fost singurul care și-a asumat cel mai funcțional (și mai radical!) proiect de țară, CONSTITUȚIA CETĂȚENILOR, încercând să ducă mai departe visul neîmplinit al marelui economist Constantin Cojocaru.

Și sunt chiar curios dacă vreunul dintre candidații rămași în cursă are inspirația (sau determinarea lăuntrică) să-și asume acest proiect profund patriotic, conceput de niște specialiști români patrioți. Uite, de exemplu, Theodor Paleologu, care e un intelectual rasat, de Sorbona, bun vorbitor etc., etc., cu suficient discernământ intelectual pentru a înțelege valoarea și anvergura proiectului. Ca să nu mai vorbim de capitalul electoral pe care și-l va adjudeca prin această asumare. Pot să pariez că nu va îndrăzni să-i pronunțe nici numele, căci CONSTITUȚIA CETĂȚENILOR - proiect dedicat României și românilor este... politically in-correct...

Până una-alta, Cătălin Berenghi face două anunțuri importante:

1. Va candida la Primăria Capitalei, pentru funcția de primar general;

2. Împrenă cu Mircea Șerban, senior editor al publicației Cronica Vișeuană (și colaborator al revistei CERTITUDINEA), cheamă în judecată Comunitatea Evreilor din New York, vinovată, așa cum reiese dintr-un comunicat remis spre publicare de Mircea Șerban, de „încălcarea legislației românești în construcții”, respectiv „ridicarea unui edificiu de cult (sinagogă), la Sighetu Marmației, fără ca la Primăria municipiului să fi fost depuse și înregistrate actele impuse de legislația românească, așa cum sunt stipulate în legea nr. 50/1991, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții - republicată și actualizată în 2019, art. 1 (alin, 1 și 2)”, ceea ce „reprezintă un act de sfidare a suveranității patriei noastre, a Constituției României”.

Cât privește proiectul de țară CONSTITUȚIA SETĂȚENILOR, revista CERTITUDINEA îl va ține permanent în actualitate, așa cum o face de la primul număr, ca pe o candelă care nu trebuie să se stingă. Cine știe? - poate candela va deveni cândva foc... P.S. Vom vedea, în zilele următoare, și numărul semnăturilor trimise prin Poșta Română, care vor sosi, evident, după termenul limită al depunerilor. Poate vom avea de tras și de aici niște concluzii...

Nume: AH (Oct, Thu 03, 2019 / 15:46)
SĂ FI DOBITOC NU ESTE GREU .
NU ESTE GREU , NICI SĂ FI MEDIOCRU ȘI NICI SĂ FI ÎNCĂPĂȚÂNAT.
CÂND ADN-UL ESTE EXPIRAT ȘI EDUCAȚIA ESTE DIN FUSAREALA NĂSCUTĂ , CAPRA FACE EVIDENT , NUMAI MĂSLINE.
DE CALITATE.
BINEÎNȚELES.
CHIAR ȘI SCROAFA SE SATURĂ LA UN MOMENT DAT DE ATÂTA GLOD , DAR TU , FROSINO DOAMNO ,NU FACI DECÂT SĂ TE ÎNTEȚEȘTI ATÂT ÎN GÂND DAR MAI ALES ÎN FAPTĂ.
PROSTIA NU ESTE CA PARALIZIA.

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor