Se încarcă pagina ...

România de azi: o populatiune compozită paneuropeană, dintr-o subdiviziune regională continentală

Data publicarii: 30.09.2018 23:23:00

 

Articol apărut în numărul 3 al revistei „CERTITUDINEA”.

 

Tinerii, fac recurs la istorie, şi se trezesc furaţi de propriul viitor. Ei refuză falsul şi abjectul celora care i-au minţit şi nu iartă. Au început întoarcerea la izvor şi îşi reînvie rădăcinile!

 

Maturii sunt sufocaţi de insecuritatea zilei de mâine şi caută soluţii disperate şi umilitoare pentru a supravieţui. Peste patru milioane dintre ei au plecat să slugărească sub vasalitatea baronilor vestici. Din emigranţi au ajuns colonizaţi şi urmează a fi asimilaţi. Se împacă cu soarta în speranţa că Dumnezeu o să îi aibă în pază. Acum şi-n vecii vecilor...

 

Bătrânii, fie sănătoşi sau mai degrabă roşi de boli căpătate în anii grei de muncă la colectiv sau fabrică, îşi aşteaptă resemnaţi sfârşitul. Unii chiar şi-l doresc să vină cât mai repede. Nu înainte de a se târî umilitor la câteva moaşte dătătoare de speranţă ca mai apoi să se îngrămădească la o strachină de borş şi câteva sarmale reci...

 

Ţăranii nu-şi mai pot lucra pământul roditor. Chiar dacă şi-l iubesc încă, din disperare îl vând cu o inconştienţă criminală lăsându-şi urmaşii fără moştenire de ţară. Se amăgesc cu ajutorul social, se intoxică cu emisiuni tv şi devin tot mai religioşi, tot mai habotnici.

 

Muncitorii nu mai sunt o clasă socială. Nici măcar o categorie ocupaţională. Şi nici nu-i mai interesează acest lucru. Au devenit între timp negociatori permanenţi pentru drepturi salariale supracuvenite. Sindicalişti fiind, se antrenează în tehnica şantajului şi aşteptă venirea noului regim plin de promisiuni. Trocul public este înscris în cartea de muncă a fiecăruia dintre reprezentanţi, eternizaţi pe funcţii.

 

Intelectualii de rasă sunt pe cale de dispariţie. Snobismul şi impostura celor cu diplome ID sunt greu de identificat şi se insinuiază tot mai perfid în noile modele publice. Nici o ideaţie nobilă nu îi mişcă din turnul de granit al propriilor gratulaţii. Sublima satisfacţie constă în împlinirea orgoliasă a unei opere personale, chiar dacă nu o citeşte nimeni.

 

Au venit şi euroregionalismele. Nu mai suntem români. Suntem ardeleni, transilvăneni, olteni, valahi, sau moldoveni, sau basarabeni. Mai nou, secui cu ţară proprie. Grupurile se coagulează tot mai abitir în jurul celor care fac diferenţa faţă de mulţimile opozabile. Foamea de o nouă identitate este imensă iar oferta guvernării centrale este neconcludentă, debilă şi repulsivă.

 

Se pare că nici Naţiune nu mai avem. Civismul sau tot ce este civic este prezentat ca un panaceu universal. Un fals public cu acte în regulă! Societatea omogenă este caducă, chiar anacronică, caz în care s-a trecut la dispersia ei într-o mulţime de subdiviziuni de publicuri, într-o populaţiune compozită paneuropeană. Suntem un public captat la diverse spectacole tematice pentru care plătim cu propria fostă identitate colectivă.

 

Iar ţara, ultimul reazem de acasă, a devenit o subdiviziune regională continentală, cu contururi, probabil, modificabile. Aici vin şi de aici pleacă, fără oprelişte şi fără căpătâi, globalişti din toate colţurile lumii.

 

Afisari: 388
Autor: Mircea Chelaru
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: tarabosstes (Oct, Mon 01, 2018 / 00:32)
Voi spune -observand nu doar criza de identitate la care faci referire, dar adancirea acesteia, ca am intrat in anul Centenarului Unirii cu dosul inainte, vezi cazul logo cdntenar, dar macar sa iesoim onotrabil cu un proiect de tara pentru viitoarea suta!
Cineva facea pe facebook lo propunere care va viza si pe voi, cei de la Certitudinea, pe Laurian Stanchescu, romanul care a denuntat crima impotriva lui Eminescu si UZP adica, un PROIECT EMINESCU, prin care sa fie creata o catedra de eminescologie la Universitatile de stat, atribuirea numelui unor mari personalitati -Eminescu, Brancusi, Avram Iancu, Antonescu, etc in fiecare localitate cu primarii si CL!
Sunt curios daca cineva crede in acest gen de reformatare a societatii romanesti sau, se trage oblonul!
Nume: Radu (Oct, Mon 01, 2018 / 15:39)
Tarabosstes! Cred că ar fi perfect!
Toți cei care l-au citit pe Eminescu sunt mai realizați! A produs mai mulți oameni de valoare și de s2e4bucces (și financiar economic) decât toți bancherii și economiștii României din trecut și prezent!
Nume: TILICA (Oct, Sat 13, 2018 / 19:51)
DOI GENERALI MOLDOVENI RATATI (APOSTOL V si CHELARU M)DEZAMAGESC NATIUNEA ROMANA SPRE DEOSEBIRE DE MARESALUL ANTONESCU SI ALTI EROI AI NEAMULUI.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter