Se încarcă pagina ...

Tribunalul European al Uitării a decis că trecutul nu mai există!

Data publicarii: 05.10.2019 00:51:00

 

Articol apărut în CERTITUDINEA Nr. 7

 

 

Mă numesc Mihai Șerban, am 39 de ani, sunt stabilit în FranÈ›a È™i lucrez în marketing-comunicare. În urmă cu aproape 15 ani, împreună cu soÈ›ia mea am plecat din România. AjunÈ™i în străinătate împreună cu educaÈ›ia È™i bagajul nostru de cunoÈ™tinÈ›e, din păcate pentru ce avea să urmeze, am realizat destul de repede că nu eram neapărat bine veniÈ›i. NeînÈ›elegând fenomenul, în primă fază am încercat să ignorăm acest sentiment crezând în mod naiv că este vorba de o perioadă de tranziÈ›ie. Dar, înverÈ™unarea occidentalului de rând avea să ne ajungă repede din urmă! Confruntarea care, din lipsa elementelor, nu putea fi definită cu precizie, avea să fie revelată în cadrul profesional, unde, pentru prima oară în viaÈ›a mea, am realizat că un european de vatră milenară nu era conform pentru a integra o È›ară din Vestul Europei! Culmea ironiei, colegii mei de serviciu, fie ei africani, arabi, evrei, etc., nu aveau această problemă de integrare, înotând în societatea occidentală ca pestele în apă! Acest moment a reprezentat pentru mine punctul de ruptură, primul semn de întrebare se născuse È™i multe aveau să urmeze… Românul din mine fusese declanÈ™at!  

 

            Am învăÈ›at destul de repede că în Occident poÈ›i spune absolut orice iÈ›i trece prin minte, atâta timp cât nu deranjezi grila oficială de gândire! Mirarea este mare, înÈ›eleg… nu auzim despre asta la TV., de aceea, am să profit de această lovitură neaÈ™teptată pentru a intra pe fondul problemei! Realitatea ne arată că suntem reprezentanÈ›ii unei generaÈ›ii minÈ›ite, manipulate, vândute, dezmoÈ™tenite È™i împinse spre buza prăpastiei legată la ochi. Interesant pentru noi, cei care am fost condiÈ›ionaÈ›i de televiziune să privim spre Occident cu admiraÈ›ii complexate, să aflăm că libertatea de gândire È™i a cuvântului sunt la fel de îngrădite astăzi în Vest, precum erau în România lui Hannah Rabinsohn Pauker, când ne aflam sub ocupaÈ›ia cominterniÈ™tilor de tristă amintire! Mă întreb cât am evoluat de atunci?       

    

            AÈ™adar, dacă în Occident poÈ›i spune orice, exceptând ce deranjează, ce anume nu poÈ›i spune? Răspunsul la această întrebare este foarte simplu: orice poziÈ›ie, idee sau revendicare ce ar reconsolida edificiul naÈ›ional È™i suveranitatea poporului, a fost interzisă! Tribunalul uitării a decis fără drept de apel că trecutul nu mai există! Procedura de radiere a fost iniÈ›iată: originea, tradiÈ›ia, religia, familia, morala, omul liber È™i în cele din urmă naÈ›iunea, toate se află sub semnul lichidării! Pe acest drum al sfârÈ™itului, printre înÈ™iruiÈ›ii veseli, din păcate, ne aflăm È™i noi!

 

            Pentru cei care încă mai visează o È›ară ca în Vest, a venit timpul să se trezească din coÈ™mar! În Occident toate măsurile impuse È™i adoptate în societate ne arată că un creÈ™tin ortodox cu valori nealterate - un om cu convingeri È™i principii fundamentale - nu-È™i mai are locul! PreferinÈ›a nonvalorilor umaniste, a neo-marxismului social È™i al islamului cuceritor, sunt asumate pe faÈ›ă! În occident, nu mai ai voie să spui pe nume celor care se află în spatele puterii! În Occident, nu ai voie să spui că democraÈ›ia reprezentativă este o formă ascunsă de dictatură financiară! Nu ai voie să vorbeÈ™ti despre Europa ca fiind sinteza gândirii elene, a religiei CreÈ™tine È™i a civilizaÈ›iei romane! Nu ai voie să te împotriveÈ™ti dictatului conform căruia, musulmanii sunt viitorul Europei! Nu ai voie să te fereÈ™ti de multiculturalism È™i arma acestuia, metisajul, codul folosit pentru a disimula genocidul albilor din Europa! Nu ai voie să spui că te simÈ›i agresat de omniprezenta propagandă L.G.B.T. È™i nici că nu te mai simÈ›i în siguranÈ›ă în propria È›ară, simÈ›ind agresiunea constantă È™i crescândă, nu a teroriÈ™tilor deghizaÈ›i, ci a guvernelor împotriva propriilor popoare! Și dacă totuÈ™i vrei să-ti riÈ™ti locul de muncă, locul în societate, anturajul È™i chiar libertatea, vei afla foarte repede că de fapt eÈ™ti doar un antisemit, un rasist, un xenofob, un nazist, un islamofob, un homofob; un produs periculos al trecutului întunecat; un monstru de care societatea s-ar dezice fără ca nici măcar să clipească!

 

            Aceste interdicÈ›ii care, astăzi, fac legea în Vest, exportându-se în România la pachet cu directivele europene È™i împrumuturile la F.M.I., încearcă să modifice radical modul în care gândim, percepem È™i ne exprimăm. Fiind conÈ™tient că mulÈ›i sunt cei care s-au aliniat, disciplinaÈ›i, în spatele acestui embargou intelectual, am decis să preiau condeiul È™i, în pofida riscurilor anunÈ›ate, să mă arunc în luptă È™i să denunÈ› o stare de fapt care ne scapă printre degete iar cei mai mulÈ›i nici măcar nu o văd.

 

            Reforma, mai bine zis reformarea realităÈ›ii pe care am acceptat-o din neatenÈ›ie, se auto-defineÈ™te ca fiind „politic corectă”, adică: o pseudo-realitate internă, reformată de unealta politico-mediatică la ordinele externe. Nimic altceva decât noile forme de abuz lingvistic impuse pentru a disimula totalitarismul social È™i ideologic în care ne desfăÈ™urăm existenÈ›ele. De notat, pe vremuri, dictatura preceda falsificării limbajului în timp ce astăzi, limbajul precedă viitoarei dictaturi! Acest spaÈ›iu intelectual a rezultat din tranziÈ›ia de la comunismul autoritar, trecând prin capitalismul prădător È™i încheindu-È™i drumul către iad prin liberalism – ultimul mare „ism” înaintea sfârÈ™itului National!

 

            ÎnÈ›elegând că minciuna are o traiectorie nebănuită, anumite întrebări au început să iasă la iveală: cum este posibil ca Marxismul ucigaÈ™ È™i zecile lui de milioane de morÈ›i să nu reprezinte o piedică morală pentru televiziunile din Vest, care nu ratează ocazie să-i aducă omagii È™i retrospective elogioase, în timp ce nemÈ›ii anilor ’30 sunt descriÈ™i de cinci ori pe săptămână ca niÈ™te monÈ™tri însetaÈ›i de sânge? Cum se face că aceleaÈ™i televiziuni îi prezintă pe români ca fiind niÈ™te fiare È›igăneÈ™ti amatoare de corupÈ›ie, furt, viol È™i crimă, în timp ce americanii, care sunt cei mai mari exportatori de moarte de pe glob, sunt prezentaÈ›i ca niÈ™te eroi internaÈ›ionali? Tot mass-media internaÈ›ională îi prezintă pe israelieni ca fiind un popor veÈ™nic persecutat È™i prigonit, în timp ce palestinienii sunt doar un popor de teroriÈ™ti?            

 

CeauÈ™escu dictator – Lenin revoluÈ›ionar! Hitler criminal – Stalin revoluÈ›ionar! Mihai Eminescu numai bun de ocolit – Bob Dylan, Nobel! Eliade, Cioran, Noica, ÈšuÈ›ea, Gyr, Gafencu interziÈ™i – Elie Wiesel, Nobel! Cum e posibil ca un om care a asemănat neamul românesc cu o adunătură de substanÈ›ă târâtă, cu o inima „ca un cur”, pe Eminescu cu cadavrul din debara etc, deci cum se poate ca ideologul fecalei È™i al antiromânismului să fie propus Academiei Române tocmai de Uniunea Scriitorilor din Romania, pentru a primi o pensie viageră din banii noÈ™tri?!

 

            În definitiv, cum putem ieÈ™i în stradă protestând pentru justiÈ›ie È™i democraÈ›ie la imboldul unor O.N.G-uri străine antinaÈ›ionale, împreună chiar cu PreÈ™edintele È›ării, atunci când acesta este supusul U.E., al cărui obiectiv principal este tocmai distrugerea suveranităÈ›ii populare È™i a naÈ›iunilor europene!

 

            Cât de orbi am ajuns? Folosirea tot mai pregnantă a strategiilor de comunicare induce consensul generalizat în locul raÈ›iunii, dovedind această stare de ocupaÈ›ie care bântuie prin societate. Și dacă nu, cum am putea să explicăm derivele morale, sociale È™i democratice la care asistăm, fără ca acestea să trezească forme de opoziÈ›ie, stări de rebeliune?

 

            Èšinând cont de suferinÈ›ele, amărăciunea, abuzurile È™i reeducarea constantă la care a fost supus poporul român de la revoluÈ›ie încoace, având în vedere lipsa de acÈ›iuni È™i starea de supunere generalizată la care am ajuns, suntem obligaÈ›i să recunoaÈ™tem un lucru cutremurător: percepÈ›ia nostră asupra realităÈ›ii, a fost reformată din temelie! Astăzi, mai mult ca oricând, traiectoria ideologică în care am fost induÈ™i este greÈ™ită, periculoasă, mortală…  De partea cealaltă, Occidentul nu mai este de mult un model de urmat È™i poate că nu a fost niciodată altceva decât un complex născut din subtilitatea celor care creează tezele È™i antitezele, antagonismele necesare jocurilor strategice, pretextelor politice, mizeriei umane. Timpul rătăcirii ne-a îndepărtat de idealul naÈ›ional, de destinul nostru! Dacă continuăm  să tindem prosteÈ™te spre modele străine - care, oricum, supravieÈ›uiesc sub perfuzia perfidă a finanÈ›elor transnaÈ›ionale - , atunci să încetăm să mai spunem ROMÂNIA, pentru că oricum vom rămâne fără patrie!  Fără nici o declaraÈ›ie de război, patruzeci la sută din pământul strămoÈ™esc a ajuns în proprietatea unor firme străine… Bătrânii spun că pământul a strigat, poate, pentru ultima oară!  Vremea a venit, trebuie doar să lăsăm deoparte himerele de care am fost agăÈ›aÈ›i! Pentru a avansa în viaÈ›ă nu este destul să mergi, trebuie să mergi în direcÈ›ia potrivită! Pentru a putea iniÈ›ia acest proces de recucerire a suveranităÈ›ii È™i a edificiului NAÈšIONAL, România trebuie să-È™i regăsească timpul pierdut È™i să-i studieze conÈ›inutul în profunzime! În urma unei călătorii extraordinare care s-a desfăÈ™urat pe întinsul a patru continente diferite, de-a lungul secolelor de istorie, minciună È™i manipulare, am găsit cutiile negre ale României! În urma unui studiu extrem de complex È™i năucitor, am reuÈ™it să alcătuiesc „Manifest Cartea Neagră a României”.

 

 

Afisari: 1265
Autor: Mihai Șerban
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt comentarii.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, FiriÈ›ă Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter