Se încarcă pagina ...

Uniunea Europeană, noua Uniune Sovietică

Data publicarii: 12.11.2018 11:11:00

 

Articol apărut în numărul 5 al revistei „CERTITUDINEA”

 

  Este uimitor că după ce am îngropat un monstru, URSS, construim un altul, întru totul asemănător: Uniunea Europeană.

 

Ce este în fond Uniunea Europeană? Vom afla poate răspunsul analizând ce a fost Uniunea Sovietică. URSS era condusă de 15 persoane ne-alese, care se numeau unele pe altele și nu trebuiau să dea socoteală nimănui.

 

Uniunea Europeană este condusă de două duzini de persoane care s-au ales între ele, care se întrunesc cu ușile închise, care nu dau socoteală nimănui și care nu pot fi schimbate.

 

Am putea spune că UE are un parlament ales. Și URSS avea un fel de parlament: Sovietul Suprem. Acesta aproba fără discuții deciziile Politburo (Biroul Politic al Partidului Comunist), la fel ca Parlamentul European, unde timpul luărilor de cuvânt al fiecărui grup este limitat și este adesea mai mic de un minut pentru un vorbitor.

 

În Uniunea Europeană există sute de mii de eurocrați cu salarii astronomice, cu angajați proprii, servitori, prime și privilegii, imunitate pe viață în fața justiției, mutați dintr-un post în altul, indiferent dacă își fac sau nu își fac treaba bine.

 

Nu este exact ca în regimul sovietic? URSS a fost creată prin constrângere și foarte adesea prin ocupare armată. UE se creează, evident, nu prin forță armată, ci prin constrângeri și presiuni economice.

 

Pentru a continua să existe, URSS s-a extins din ce în ce mai mult. Din momentul în care a încetat să se mai extindă, a început să se prăbușească. Și cred că la fel se va întâmpla și în cazul UE.

 

Ni s-a spus că scopul Uniunii Sovietice era crearea unei noi entități istorice - Poporul Sovietic - și că trebuia să ne uităm naționalitățile, tradițiile și obiceiurile.

 

Același lucru se întâmplă și în cazul Uniunii Europene, se pare. Nu vor să fii britanic sau francez, vor să fiți cu toții o nouă entitate istorică: Europenii.

 

Vor să facă să vă dispară sentimentele naționale și să vă oblige să trăiți ca o comunitate multinațională.

73 de ani ai acestui sistem în Uniunea Sovietică au dus la mai multe conflicte etnice decât în orice altă parte a lumii.

 

Una din marile ambiții ale URSS a fost distrugerea Statului Național. Este exact ceea ce vedem în Europa astăzi. Bruxelles-ul vrea să nimicească statele naționale, pentru ca acestea să înceteze să mai existe.

 

Sistemul sovietic era corupt de sus până jos; la fel este și cel al UE. Corupția endemică pe care o vedeam în fosta URSS înflorește în UE. Cei care i se opun sau o denunță sunt reduși la tăcere sau pedepsiți.

 

Nimic nu se schimbă. În URSS avea Gulagul. Cred că el există și în UE. Un gulag intelectual numit „Corectitudinea Politică”. Când cineva vrea să spună deva despre subiecte precum rasă sau gen, iar opiniile sale diferă de cele aprobate oficial, va fi ostracizat. Este începutul Gulagului, începutul pierderii libertății voastre.

 

În Uniunea Sovietică se credea că numai statul federal este capabil să evite războiul. În Uniunea Europeană ni se spune exact același lucru.

 

Pe scurt, aceeași ideologie și aceleași sisteme. UE este vechiul model sovietic servit cu sos occidental.

Dar insist: asemenea Uniunii Sovietice, Uniunea Europeană poartă în ea germenii propriei sale pierzanii.

Vai, când se va prăbuși, căci se va prăbuși, ea va lăsa în urmă o imensă distrugere și colosale probleme economice și etnice.

Vechiul sistem sovietic nu era reformabil. Nici Uniunea Europeană.

Dar există o alternativă la a fi guvernat de de aceste două duzini de responsabili autoproclamați la Bruxelles: se numește independență.

Nu sunteți obligați să acceptați ceea ce au plănuit pentru voi. La urma urmei, nu v-au întrebat dacă doriți să vă alăturați lor.

Eu am trăit în viitorul vostru și acesta nu a funcționat.

 

Vladimir Bukovski 

Disident rus, 12 ani petrecuti in Gulag 

 

Sursă: Justitiarul.ro

 

Afisari: 440
Autor: VLADIMIR BUKOVSKI
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: TARABOSSTES (Nov, Mon 12, 2018 / 22:09)
Domnule, conjugati verbul a construi la persoana a 2-a plural!
Eu, de pilda, nu fac parte din acel "noi construim"|
Apoi, fascimul iudaic nu ma reprezinta si UE a fost aidoma CCCP tot o creatie a "alora"!
Nume: Ana Gheorghe Nedelcu (Nov, Mon 26, 2018 / 01:03)
Oameni Frumosi si Oameni Inalti,Oameni cu Suflete vii.Multumesc pt ca sinteti,existati si va manifestati.Scrieti,vorbiti si spuneti lucrurilor pe nume.Nu au decit sa 'muste'cei care au facut-o mereu o vor face iar.Dar asta nu conteaza cum nu conteaza nici parerile lor.Iar cei care se lasa contaminati au
'sistemul imunitar'scazut si sunt'condamnati'de ei insisi.Multumesc tuturor celor care au scris si scriu articole in acest ziar remarcabil.Continuati! Numai asa se vor alege cei cu'afinitati de gandire'si va vor sta alaturi.Continuati!Numai ganduri bune tuturor si Dumnezeu sa va ocroteasca si sa va ajute!

Cu adinc respect si recunostinta
Ana Gheorghe Nedelcu
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter