Se încarcă pagina ...

UZPR. Actiunea "Puciul" si efectele Dum-Dum ale unui scenariu ocult

Data publicarii: 08.08.2017 23:45:00

IntervenÈ›ia unor colonei în acÈ›iunea de dezagregare a UZPR pare o acÈ›iune menită să crească È™i mai mult aversiunea populaÈ›iei civile faÈ›ă de militari, în controversata problemă a pensiilor. În treacăt fie spus, demonizarea pensionarilor militari este nedreaptă, căci pensiile militare sunt - sau ar trebui să fie - un drept câÈ™tigat, în baza unei contributivităÈ›i făcute la Ministerul Apărării, nu la Casa NaÈ›ională de Pensii de Stat.

 

Pensionarii civili la limită de vârstă (adică cei care au contribuit Fondul NaÈ›ional de Pensii) sunt în realitate doar 2.000.000. CeilalÈ›i sunt, într-un fel sau altul, asistaÈ›i social È™i primesc nu pensii, ci indemnizaÈ›ii. La ceÈ™tia se adaugă beneficiarii de pensii speciale, printre care parlamentarii, procurorii, magistraÈ›ii militari etc., care tot un fel de asistaÈ›i social sunt, dar într-un mod abuziv È™i insultător pentru marea masă a populaÈ›iei, care le susÈ›ine pensiile cu adevărat nesimÈ›ite.

 

Printre aceÈ™tia au fost introduÈ™i, perfid È™i împotriva normele europene È™i NATO, pensionarii militari. Degeaba „urlă” Mircea Dogaru la OlguÈ›a Vasilescu È™i la mass-media, încercând să explice cum stau, de fapt, lucrurile, populaÈ›ia este deja infectată de mesajul iniÈ›ial: pensionarii militari sunt niÈ™te „grofi” ai pensiilor, care primesc niÈ™te sume nesimÈ›ite, deci merită oprobriul general. Punct ochit, punct lovit, învrăjbirea È™i-a atins scopul.

 

Implicarea unor colonei (unul este chiar colonel activ STS) în acÈ›iunea „puciul” de la UZPR, dar mai ales indecenÈ›a expunerii publice a acestei acÈ›iuni de „dreptate socială” internă prin „lovitură de palat” are, aparent, o singură menire: mazilirea lui Doru Dinu Glăvan È™i preluarea puterii. Primul efect este însă unul pervers È™i imediat: indignarea ziariÈ™tilor civili din UZPR (majoritari) împotriva ziariÈ™tilor militari È™i, prin inducÈ›ie, împotriva cadrelor militare în general. Deci È™i împotriva pensionarilor militari care au, evident, pensii mult mai mari decât ziariÈ™til civili. Și mai primesc È™i indemnizaÈ›ie de 50% din pensie, ca membri ai UZPR. ReacÈ›ia nu este principială, dar este reacÈ›ie.

 

În felul acesta, ziariÈ™tii militari implicaÈ›i în „acÈ›iune” au reuÈ™it să radicalizeze ostilitatea populaÈ›iei, inclusiv a ziariÈ™tilor civili, împotriva tuturor purtătorilor de uniformă. Iar fără suportul mass-media este puÈ›in probabil ca revendicările (îndreptăÈ›ite) ale sindicatului militarilor să-È™i atingă scopul. Deci primul efect este subminarea drepturilor militarilor, instrumentată chiar de purtători sau foÈ™ti purtători de uniformă. Nu zic că aÈ™a este, dar aÈ™a se vede.

 

Alte efecte, despre care am mai scris, ale acestei acÈ›iuni, au fost paralizarea activităÈ›ii È™i acÈ›iunilor UZPR, divizarea Uniunii în mai multe tabere, compromiterea publică a UZPR È™i a întregii bresle a ziariÈ™tilor.

 

AÈ™adar, doi dintr-o lovitură: militarii È™i presa! AcÈ›iunea „Puciul” a avut, ca să ne exprimăm în termeni contextuali, efectul gloanÈ›elor explozive Dum-Dum. Militarii din Consiliul Director È™i din Juriul de Onoare È™i Arbitraj n-au nici È™ansă la Adunarea Generală Extraordinară din 8 septembrie, fie È™i din simplul motiv că sunt militari. Ba chiar È™i-au pus în pericol statutul de membri UZPR. Răul, însă, a fost comis. Singura „consolare” în toată această tristă degringoladă este că raza de acÈ›iune a exploziei Dum-Dum i-a atins È™i pe „trăgători”. Pagube colaterale ale regizorilor din culise...

 

 

Afisari: 910
Autor: Miron Manega
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: deenisa (Aug, Wed 09, 2017 / 21:43)
Daca nu sunt indiscreta cât reprezinta in lei) 50% din pensiile tovarasilor colonei? ca sa stim si noi ce mai vor..... acesti nesatui care au purtat UNIFORMA si acum vor nu numai bani "fara numar, fara numar " ci si toata puterea in toate domeniile. RUSINICAAAAAAAAAA,
Nume: Bodor Andras (Aug, Tue 15, 2017 / 14:31)
Ce caută militarii în UZPR? Si mai ales ce caută în Consiliul Director doi inÈ™i,(constutind un procent extrem de mare faÈ›ă de numărul lor! în totalul membrilor UZPR!)?! Cine vrea să militarizeze presa È™i uniunea ziaristilor?
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, FiriÈ›ă Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter