UZPR - COMUNICAT Nr. 581/07.02.2018. "Toţi aceştia pierd, începând de astăzi, calitatea de membru UZPR..."

Data publicarii: 08.02.2018 09:51:00

CONSILIUL DIRECTOR AL UNIUNII ZIARIȘTILOR PROFESIONIȘTI DIN ROMÂNIA, ales de Adunarea Generală Extraordinară din 8 septembrie 2017, alegere validată prin Hotărârea Judecătoriei sectorului 1 BucureÈ™ti, pronunÈ›ată la data de 28.09.2017 în dosarul nr.29829/299/2017, rămasă definitivă È™i executorie prin Decizia civilă nr.238/A/25.01.2018 a Tribunalului BucureÈ™ti, aduce la cunoÈ™tinÈ›ă următoarele:

Prin validarea tuturor lucrărilor A.G.E. din 8 septembrie 2017, a dobândit forÈ›ă juridică È™i Hotărârea AGE nr. 2  din 08.09.2017, prin care au fost excluÈ™i din U.Z.P.R. următorii: Rosentzveig Adrian (Adi Cristi), Fulea Adrian, Petrescu Ion, Frangulea Gheorghe, Rusu Gabriela, Puriş Nicuşor Cosmin, Ivaşcu Gheorghe,  Spiridon Cassian, Şperlea Florin, Lupescu Dan, Cepraga Teofil Octavian, Iofciu Ion,  Neagoe Benone Constantin.

În Hotărârea nr.2 din Adunarea Generală Extraordinară s-a precizat: Toţi aceştia pierd, începând de astăzi, calitatea de membru UZPR, făcându-se vinovaţi de convocarea nestatutară a unei aşa-zise „adunări generale”, de uzurpare a calităţii oficiale, de confiscare prin rapt a paginii web, de confiscare prin rapt a sediului şi însemnelor Uniunii, de lansare în media a unor atacuri incalificabile împotriva preşedintelui Uniunii, de încălcarea flagrantă a îndatoririlor prevăzute la Art.15, lit. e) şi f) din Statut.

Dat fiind că aceÈ™tia nu au contestat în termenul legal Hotărârea A.G.E., măsura este definitivă.

Orice act, activitate, poziÈ›ie, opinie, decizie luate în invocarea calităÈ›ii de membru al U.Z.P.R. de vreuna dintre persoanele menÈ›ionate este lovită de nulitate. După caz, asemenea fapte pot intra È™i sub incidenÈ›a legii penale.

CONSILIUL DIRECTOR îi sfătuieÈ™te pe membrii U.Z.P.R. să nu se lase induÈ™i în eroare de eventuale obstrucÈ›ii sau colportări ale falÈ™ilor membri. Oricâte procese ar mai exista, principiul liberului acces la justiÈ›ie obligând instanÈ›ele să înregistreze È™i cele mai nerealiste cereri, situaÈ›ia juridică prezentă este fără echivoc: U.Z.P.R. este administrată È™i reprezentată de organele de conducere alese de AGE din 8 septembrie 2017.

Președinte U.Z.P.R.

DORU DINU GLĂVAN

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, FiriÈ›ă Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircia Chelaru, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor