Se încarcă pagina ...

Societate

Declaratie OMS: COVID-19 nu se răspândeste prin purtătorii asimptomatici, iar măstile si distantarea socială sunt inutile
21.07.2020 20:33
În ciuda tuturor semnalelor trase de specialiști, în pofida bunului simț, a democrației, a Constituției României și a recțiilor publice, în contradicție chiar cu declarațiile relativ recente ale Organizației Mondiale a Sănătății (iunie 2020), Legea Carantinării și Izolării a fost votată și promulgată. Spunem asta întrucât, se știe, răspândirea asimptomatică a fost întregul motiv pentru care autoritățile mondiale au cerut blocarea, distanțarea socială și portul măștii. De asemenea, a fost justificarea de bază pentru solicitarea vaccinărilor obligatorii și urmărirea contactelor. Or, în iunie 2020, dr. Maria Van Kerkhove, șeful OMS, a făcut o declarație conform căreia distanțarea socială, portul măștii și izolarea devin total inutile. Știrea a apărut la vremea respectivă cam în toată presa online și foarte timid în media mainstream.
citeste tot >>
Cinci motive de neconstitutionalitate, pentru care Legea Carantinării n-ar fi trebuit să fie promulgată
19.07.2020 07:59
Legea carantinării și izolării a fost promulgată de președintele României, Klaus Werner Iohannis, și publicată în Monitorul Oficial. Totul pe repede înainte. Avocatul Gheorghe Piperea a atacat această lege la CCR, unde a depus un memoriu privind gravele încălcări ale Constituției. Căci, chiar în această formă, rezultată în urma dezbaterilor parlamentare, legea are cel puțin 11 încălcări ale Constituției: 4 extrinseci (formale) și 7 intrinseci (de fond). Iată cinci dintre cele mai grave: 1. Forma legii, așa cum a fost adoptată, încalcă principiul separației puterilor în stat, întrucât inițiativa legislativă a aparținut guvernului, dar legea a fost aproape în întregime modificată în Parlament, ceea ce a determinat un inadmisibil clivaj între inițiativa legislativă guvernamentală și cea parlamentară. Practic, Parlamentul a substituit guvernul în privința acestei legi, proiectul guvernului fiind rejectat, în favoarea unei forme a legii care provine aproape în întregime din inițiative parla
citeste tot >>
MEMORIU CĂTRE PARLAMENTUL ROMÂNIEI: Respingeti această lege de instituire a totalitarismului în România!
09.07.2020 12:33
Cabinetul de avocat ''Diana Iovanovici-Șoșoacă'' din București ia atitudine fermă împotriva Proiectului de lege Pl-x 418/2020 referitor la instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, pe care-l consideră ''cel mai mare atac asupra drepturilor omului în România, de după revoluție, precum și cel mai mare act de trădare națională''. De aceea, Diana Iovanovici-Șoșoacă, avocatul titular al cabinetului, a scris un Memoriu incendiar, pe care l-a trimis tuturor instituțiilor puterii, adresându-se direct reprezentanților acestora: Președintelui Camerei Deputaților, Președintelui Senatului, Președintelui României, Premierului și Avocatului Poporului.
citeste tot >>
MISCAREA ELEVILOR DIN ROMÂNIA: "Copiii si elevii nu sunt cobaii dumneavoastră!"
15.05.2020 10:41
Am aflat cu surprindere că există o Mișcare a Elevilor din România. Este, credem, prima organizație coerentă și activă, la nivel național, care apare în România, din 1990 încoace. Era și timpul, în condițiile în care ''adulții'', prin măsurile instituționale, pe de o parte, și prin neimplicare vinovată, pe de altă parte, n-au făcut decât să distrugă sistemul de învățământ din România. Până în 1990 funcționa, totuși, sistemul haretian, chiar așa, corupt și ciuntit, cum îl ''aranjase'' comunismul, dar, în esență, avea aceleași principii structurale. Acum este un non-sistem, o mașinărie alcătuită din piese disparate preluate de la alte sisteme, iar rezultatul e că nu funcționează. Iar pe ''beneficiarii'' (a se citi ''victimele'') acestui sistem, adică pe elevi, nu-i întreabă nimeni ce părere au.
citeste tot >>
SUB SEMNUL "DOMNULUI TRANDAFIR". 90 de ani de asistentă medicală la Spitalul General CF Pascani
24.11.2017 09:37, Miron Manega
Spitalul General CF Pașcani împlinește astăzi, 24 noiembrie, 90 de ani de la înființare. Ei, și? - s-ar putea întreba cineva. Cât de importantă poate fi, pentru interesul public, aniversarea unui spital de provincie, ca să fie semnalată pe un canal media? Păi, dincolo de faptul în sine, că există un spital care n-a fost încă transformat în cazinou sau discotecă (deci a supraviețuit infracționalității instituționale), mai contează și potențialul de notorietate al locului și al zonei. Hai să vedem cum stau lucrurile. Pe vremuri, primele noțiuni despre orașul Pașcani le primeam prin intermediul literaturii școlare. Vă mai aduceți aminte de ''Domnul Trandafir'' (replica suavă a sinistrului ''Domn Vucea'' al lui Barbu Ștefănescu Delavrancea)?
citeste tot >>
PENSIILE MILITARILOR DIN STATELE N.A.T.O.
05.08.2017 07:33
În statele NATO pensia militară nu se decuplează de la creşterile salariale la activi, deoarece este, în fapt, SOLDA DE REZERVIST, obligaţiile militare continuând şi după trecerea în rezervă. Această prevedere se află, ca recomandare, şi în documentele aderării României la NATO. Spre deosebire de toţi membrii NATO, în România pensia nu este de 80% baza de calcul, ci de 65% (pe vremea lui Ceauşescu era 66%), şi nu din ultimul salariu brut, ci din câteva elemente ale acestuia, calculat pe media a 6 luni din ultimii 5 ani. Ei nu au o barieră în sus, noi avem la 85%. Comparat cu pensiile civililor, acestea se aliniază cu rata inflaţiei şi cresc odată cu creşterea punctului de pensie. La militari se primea ori indexare, ori creştere cu un procent (nu cu 100%, cum pretinde Lia Olguţa Vasilescu), din creşterile la activi, fiind luate în calcul doar părţile care intră în constituirea pensiei.
citeste tot >>
PATOLOGIE JURIDICĂ. În România, hotărârile CEDO au doar un caracter informativ. Cazul Aurelian Oprea împotriva României
14.05.2017 18:39, Miron Manega
George Bernard Shaw spunea că ''dacă cel mai umil om nu poate pune în mișcare cea mai înaltă curte, Justiția este o batjocură''. Există însă batjocuri și mai mari în care se complace Justiția. De pildă, atunci cînd o decizie a celei mai înaltă curți nu poate pune în mișcare instituțiile democratice ale unui stat, pentru a transpune în fapt o sentință reparatorie. Avem, în această speță, un caz recent, în care Curtea Europeană a Drepturilor Omului a dat o sentință, iar instituția pe ''teritoriul'' căreia trebuia aplicată (respectiv Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară) a răspuns, textual, că ''hotărârea CEDO transmisă de către AECD (Asociația Europeană a Cadrelor Didactice n.n.) este un document cu caracter informativ, UASMBV neavând nici o legătură și niciun fel de obligație față de această hotărâre''.
citeste tot >>
FASCISM MEDICAL? (Fără de)legea vaccinării fortate
14.04.2017 19:07
În loc să mă pregătesc de Învierea Domnului, mă simt nevoit să scriu despre ultima dovadă că statul acesta, căruia îi spunem din obișnuință românesc, este complet suprapus peste poporul său, singura lui menire fiind aceea de a-l ține sub control, ca pe vitele de muncă. Este vorba despre proiectul de lege al vaccinării, un proiect atât de disprețuitor cu noi, cu părinții, de stai și te întrebi dacă aceia care l-au conceput trăiesc printre noi sau sunt niște birocrați, undeva departe, care fac calcule și noi suntem doar niște cifre în acele ecuații.
citeste tot >>
Hipsteri contra "stirbi", sau lupta de clasă la români
26.03.2017 22:20, Prof. Claude Karnoouh
S-a scris deja cam tot ce era de scris pro sau contra recentelor manifestații din România, despre entuziasmul tinerilor corporatiști și al angajaților de tot felul din multinaționalele bucureștene, ca și despre cel al unei bune părți a tineretului universitar sau al liceenilor adunați la Piața Victoriei. S-a cam scris totul, de asemenea, și despre oamenii în vârstă, slujbașii, muncitorii, pe scurt
citeste tot >>
România în "Cercul de cretă caucazian"
05.02.2017 15:41, Miron Manega
Contramanifestația de astăzi este, din păcate, confirmarea unei previziuni nefaste pe care am făcut-o în noaptea de 29 ianuarie/1 februarie. În acest moment, orice e posibil, orice scenariu e plauzibil. Pe de o parte că Grindeanu ar fi făcut o mișcare perversă, anunțând că va abroga legea dar, de fapt, pregătea contramanifestația PSD-ului. Pe de altă parte, că Iohannis&comp, știind că acest raționament simplu este, de fapt, reflexul logic imediat și că o dezmințire din partea PSD-ului nu ar avea nicio credibilitate, chiar el/ei (Iohannis&comp) a/au ar fi incitat la contramanifestație.
citeste tot >>
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter