COMUNICAT. "Plagiatorul" de fapte eroice Florin Postolachi, somat să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al Asociaţiei "15 Noiembrie 1987"

Data publicarii: 25.06.2012 15:05:00

Un grup de membrii fondatori ai Asociaţiei „15 Noiembrie 1987“ din Braşov cer

Demisia de „Onoare“ a preşedintelui asociaţiei,
deputatul PDL Florin Postolachi!

Grupul ’87 –  „Adevăr, Dreptate şi Demnitate”, compus din membri fondatori ai Asociaţiei „15 Noiembrie 1987” Braşov, solicită deputatului Florin Postolachi să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al Asociaţiei „15 Noiembrie 1987” în cel mai scurt timp posibil, avându-se în vedere următoarelor motive:

1. A încălcat grav, timp de peste 10 ani, statutul Asociaţiei „15 Noiembrie 1987“, statut recent „desecretizat“, prin intermediul căruia numitul şi-a arogat puteri absolute, discreţionare şi în totală contradicţie cu spiritul democratic al unei coabitări organizaţionale în cadrul asociaţiei, spirit pentru care adevăraţii eroi din 15 noiembrie 1987 au luptat şi au avut de suferit pe timpul regimului comunist. Modificările statutare au fost făcute fără acordul membrilor fondatori ai asociaţiei.

2. A plagiat faptele de eroism ale colegilor din’87, însuşindu-şi-le în mod fraudulos şi prezentându-le ca ,,fapte de vitejie” personale , falsificând astfel, împreună cu vicpreşedintele Dănuţ Iacob, istoricul revoltei din 1987.

3. A TRĂDAT interesele legitime ale ,,novembriştilor” în mai multe rânduri: la 16 ianuarie 2002, la 14.04-2008 şi la 30.09-2008. De asemenea, s-a situat împotriva intereselor foştilor deţinuţi politici, iar în 08.11-2011 a votat pentru suspendarea, pentru anul 2012, a indemnizaţiilor revoluţionarilor din decembrie 1989

4. A declarat, în campania electorală din toamna lui 2008, că dacă ajunge deputat, îşi dă demisia din funcţia de preşedinte al Asociaţiei „15 Noiembrie 1987“, lucru pe care nu l-a onorat nici până acum.

5. Conform ,,Statutului lui Postolachi”, adunarea generală a asociaţiei poate avea loc doar dacă este solicitata de Consiliul de Conducere. Însă, Consiliul de Conducere ,,poate, prin delegare de competenţă, să transfere din atribuţiile sale preşedintelui ales, hotărârile şi/sau acţiunile luate/intreprinse de acesta considerându-se (din oficiu) ca având aprobarea Consiliului de conducere”. O asemenea infamie statutară intreprinsă de dl. Postolachi, în chiar interiorul unei organizaţii care a luptat pentru democraţie şi libertate, demonstrează clar incompatibilitatea acestui individ cu principiile şi programul unor luptători pentru drepturile omului.

Astfel, este imperios necesar să cerem lui Florin Postolachi să demisioneze, prezenţa acestuia la conducerea asociaţiei fiind un pericol pentru interesele legitime ale celor care au avut de suferit cu adevărat, dupa evenimentele de la 15 noiembrie ’87. Acest gest este aşteptat de peste 90% dintre „novembriştii” braşoveni, precum şi de către familiile celor care au suferit pe timpul comunismului şi în timpul Revoluţiei din Decembrie 1989.

Semnatarii şi susţinătorii demersului de mai sus:
23 „ novembrişti“ arestaţi, anchetaţi, în frunte cu decanul de vârstă Werner Sommeraurer, urmat de Mircea Sevaciuc, Floarea Căruceru, Florin Tulai, Petru Enache, Ioan Petre, Livius Ursulean, Mate Istvan, Ioan Bruma, Radu Pătrăuceanu, Ilie Ionel, Gheorghe Haldan, Gheorghe Zaharia, Vasile Jarcă, Stelian Potop, Vasile Rusu, Maria Creţu, Ion Grădinaru, Petru Creangă, Stelian Soare, Ilie Gheorghe, Paraschiva Risko, Olimpia şi Petre Holotă.
P.S. Grupul’87„Adevăr, Dreptate şi Demnitate” ii indeamna pe camarazii „novembrişti“ să aşteapte, cu calm, dezvăluirile, informaţiile, explicaţiile şi argumentele din anexe, şi numai după aceea vor putea lua orice decizie cred de cuviinţă, în cunoştinţă de cauză.
Braşov, 23 iunie 2012

Pentru conformitate şi informaţii:
Mircea Sevaciuc
Tel. 0723381925 , 0268.426845
E-mail : mirceasevaciuc@gmail.com

Afisari: 1935

Nume: irina pop (Sep, Sat 22, 2012 / 19:15)
Raspuns pentru d.l Remus :
Banii pe care i-a dat Vasile ( Miscodan ca nume de fata )Sofica lui Florin Postolachi NU sunt pt.facilitarea masteratului sau a doctoratului, pt.ca la cursurile de masterat s-au cunoscut ei. Acolo, au hotarat sa aibe o asa zisa relatie de prietenie si sa faca si doctoratul impreuna , la acelasi indrumator.Mai intervine aici si un al treilea personaj ( dupa ce aflam numele lui vi-l dezvaluim ) cu care cei doi fac un grup de interes pe un anumit domeniu. Cei 5000 euro au fost fie pt.facilitarea unui post bine cotat pt. Sofica Vasile, fie pt facilitarea vreunui contract pe domeniul de activitate al firmelor ei ( birotica/ papetarie )
Vezi : M&S Viamond sau Office Class birotica papetarie SRL
Nume: vivi (Nov, Sun 18, 2012 / 21:27)
Ca sa te inscrii la un doctorat, este obligatoriu sa ai articole si lucrari publicate. Ce a publicat Florin Postolachi si Vasile Sofica??? Sau obligativitatea este doar pentru cei fara pile?..RUSINE !!!!!
Nu mai pot vanzatoarele de rechizite sa vanda pixuri decat cu doctoratul????Vai de noi, cat de rau am ajuns ...ca sa trebuiasca sa toleram asa ceva!!!!
Nume: mery (Feb, Wed 13, 2013 / 19:30)
Ca sa nu se plictiseasca, dl Postolachi mai face cate un act "de caritate ".A pus si el o vorba buna la SNSPA pentru fiul colegei lui de doctorat Vasile Sofica ( Miscodan ), sa intre la aceasta facultate fara examen. Sau o fi fost dl ION, amicul comun al celor doi? Pana si aici au ajuns sa se murdareasca....copii cei buni nu mai au loc de trantorii celor cu pile!!!

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, FiriÈ›ă Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor