Se încarcă pagina ...

Ministerul de Interne a pus ochii pe Spitalul CF 2

Data publicarii: 15.01.2014 02:06:00

 

După „războiul” aproape câștigat de Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR împotriva Ministerului Transporturilor (care desființase, prin Ordonanța de Urgență 8/2013, rețeaua spitalelor CFR (construite din banii SALARIAȚILOR), iată că alte lăcuste apar la orizont: Ministerul de Interne a pus ochii pe Spitalul CF 2.

 

Faptul se întâmplă cam în aceeași perioadă în care, anul trecut, Relu Fenechiu începea „campania” de desființare a rețelei sanitare feroviare și la nici o lună după ce patru dintre spitalele pierdute prin ordonanța lui Fenechiu s-au întors de unde au plecat, adică la Transporturi. Nu se știe dacă chiar MAI-ul vrea acest spital, sau doar cineva din MAI, dar instrumentele folosite sunt guvernamentale.

 

Nu este exclus să reușească, dar ar fi mai bine să se documenteze puțin înainte, căci bătălia va fi grea. E suficient să-i întrebe pe cei care s-au fript, încercând să vândă Spitalul CF 2: fostul ministru Berceanu, fostul primar Videanu, fostul manager Constantin Tănase (asemenea tranzacții se fac de regulă cu complicitatea managerilor) și fostul ministru Fenechiu, ca să-i numim pe cei mai importanți.

 

Principalul obstacol în calea fericirii „vânzătorilor de sănătate”, din interiorul sau din afara spitalelor de la Transporturi, a fost Denisa Popovici, liderul Uniunii Sindicatelor din Spitalele CFR. Și-a făcut mulți dușmani în lupta ei pe care mulți au considerat-o utopică, dar și-a câștigat și prieteni puternici. În plus, toate structurile sindicale (federații și confederații) pe care ea le-a sprijinit la nevoie, sunt gata să-i fie alături.

Spitalul CF 2 este în fierbere iar salariații se pregătesc de o nouă luptă. Cu un nou minister.

 

Afisari: 2889
Autor: Miron Manega
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: mecanic (i)responsabil (Jan, Wed 15, 2014 / 10:09)
Felicitări d-nă Denisa Popovici, țineți-o tot așa.
Nume: GABI (Jan, Wed 15, 2014 / 11:15)
CINE POATE SA-I OPREASCA ?
Valentin Dorobanţu a fost impus director general al CFR Călători de către fostul ministru al Transporturilor , Relu Fenechiu, care, ulterior, l-a pus manager privat la această companie.
Ca director general la CFR Călători, Valentin Dorobanţu avea un salariu lunar de circa 6.000 de lei, iar acum, ca manager privat, încasează în jur 10.000 de euro.
Totodată, Valentin Dorobanțu a desfiinţat in decembrie 2013 peste 200 de rute rentabile deservite de CFR Călători, pentru ca ulterior aceste trasee, in mare parte, să fie cedate către operatorii privaţi"
La toate acestea mai adugati, sute de milioane de euro bagati in achizitii prin negociere cu si fara publicare, adica fara licitatii publice , plus suplimentari substantiale in euro, ale acestora, dupa bunul sau plac, in conditiile in care societatea nu are bani iar salariatii , aproximativ 14 000, au fost obligati la 8 zile de contract suspendat fiecare, in cursul anului 2013.
Nume: Cristian (Jan, Wed 15, 2014 / 14:10)
Interesele (de cele mai multe ori financiare) ale unor potentati vremelnici sunt "ibratisate" de "fomisti" din politica, mai ales in preajma campaniilor electorale. Pentru toata "gasca" nu mai conteaza nimic din ceea ce fac sau vor sa faca numai sa-si atinga scopurile comune.
Nu conteaza cum nu a contat nici faptul ca "poftele" tranpuse in "scripte de HG" a creat un haos total intr-o activitate ce trebuie sa fie cit mai riguroasa : SIGURANTA CIRCULATIEI in Transporturi!...Chiar daca e legiferata de curind (prin HG117/2010). Probabil "indivizii pofticiosi" se deplaseaza numai cu masini de teren (cit mai sigure la teste de impact) sau in masini cu girofar si "asigurati de antemergatoare"!
Din pacate pentru astfel de indivizi si din fericire pentru noi mai sunt OAMENI ca DOAMNA Popovici. Nu e singura si nu o vom lasa singura mai ales noi cei care suntem mai paminteni...si mergem cu trenul!...chiar daca nu ma e asa de sigur!
Nume: craița (Jan, Thu 16, 2014 / 19:36)
"Asemenea tranzacții se fac de regulă cu complicitatea managerilor"... Chiar asa, asemenea tranzactii nu se pot face decat cu complicitatea cuiva din interior. Eu cred ca MAI habar n-avea pana acum de importanta spitalului pana nu le-a deschis cineva ochii. Si asta nu putea fi decat managerul sau cineva cu putere de decizie in spital. Tot managerul a fost instrumentul principal si atunci cand ati pierdut 4.700 mp pe care s-a ridicat blocul ala stramb de sticla. Deci nu va faceti vreo iluzie in legatura cu buna credinta a managerului de acum.
Nume: Pensionarul (Jan, Thu 16, 2014 / 20:06)
Am urmarit tot ce s-a scris pe Certitudinea despe conflictul dintre sindicate si ministrul Fenechiu. Si uite ca fostul ministru asteapta sentinta pe care as dori-o sa fie cu executare. O merita din plin, poate nu neaparat pentru ce e acuzat, dar cu prisosinta pentru ce a facut din sistemul feroviar si din spitalele de la Transporturi. Cand i-o veni randul actualului manager de la CF 2 o sa aiba cu cine sa socializeze.
Nume: Luca (Jan, Thu 16, 2014 / 20:26)
Eu zic sa nu ne grabim cu concluziile. Managerul de la spitalul CF 2 se numese Serban Bucur si este fiul unui mare om, care a renovat si a reformat Spitalul de Urgenta Floreasca. Mi-e greu sac red ca un asemenea om, pe care toata lumea care l-a cunoscut il respecta, ar putea sa aiba un asemenea fiu iresponsabil, caruia sa nu-i pese de soarta spitalului pe care-l conduce si a personalului. Cred mai degraba ca e santajat, i-or fi gasit ei ceva. Dar eu m-as gandi si ca poate are un plan in favoarea spitalului.
Nume: Pensionarul (Jan, Thu 16, 2014 / 20:29)
Da? Atunci de ce nu iese in fata cu o declarative prin care sa-si exprime pozitia? Am vazut-o la B1 pe doamna Denisa Popovici, deci correct si justificabil ar fi ca managerul sa raspunda public, daca e nevinovat. De ce n-o face?
Nume: valentin (Jan, Thu 16, 2014 / 21:29)
Domnule Manega, din cate imi amintesc chiar d-voastra, pe acest sit, l-ati sustinut pe actualul manager al spitalului 2 CFR atunci cand au vrut cei de la minister sa-l dea jos. Spuneati atunci ca e bun, ca sustine cauza salariatilor, ca oamenii il apreciaza. Ce s-a intamplat? Sa va spun eu ce s-a intamplat. Era dintr-o alta "secta" a aceleiasi mari gasti de hoti. Aia voiau sa-l inlocuiasca cu unul mai ascultator. Acum, dupa ce a trecut puntea, negociaza in alte conditii, in favoarea lui, evident. Adica vrea commission mai mare. Putin ii pasa de oameni, de spital, de lupta sindicatului pentru salvarea spitalului. Practic, sindicatul a smuls spitalul din ghearele lui Videanu si ale altora ca el si l-a pus pe tava actualului manager.
Nume: Viorel Ringhilescu (Jan, Tue 21, 2014 / 11:45)
Lacomia nu mai are granita, foarte Multi asa zis politicieni abuzeaza puterea in scopul obtinerii de mijloace necuvenite. Locatia spitalului este principala cauza pentru care se doreste preluarea acestuia. Probabil in spatele actiunii se mai afla o inginerie financiara...
Nume: NINA (Dec, Fri 19, 2014 / 12:14)
DOAMNA DENISA POPOVICI VA RUGAM SA NE AJUTATI SA SCHIMBAM LIDERUL SINDICAL DE LA SPITALUL CFR CLUJ- NAPOCA .ESTE TOTAL COMPROMIS . A TRADAT INTERESELE SALARIATILOR . OAMENII SUNT SCARBITI SI PLEACA DIN SINDICAT LA SINDICATUL CONCURENT .SUNT SUSPICIUNI CU GESTIUNEA SINDICATULUI . A SABOTAT SI AMENINTAT OR CE INITIATIVA A SALARIATILOR . SALARIATII SPITALULUI CLINIC CFR CLUJ NU SUNT DE ACORD CU TRCEREA SPITALULUI MINISTERUL SANATATII SAU SPITALUL JUDETEAN .INTERESELE PERSONALE A DOI PROFESORI IMORALI { ALBU SI MUNTEANU DE LA UMF CU UN LIDER SINDICAL LINGUSITOR SI IMORAL INCEARCA DETURNAREA SPITALULUI DE LA DESTINATIA LUI .CEI DOI SUNT COLEGI DE CHEFURU .UTC SI GENERATIE CU IOAN RUS SI MIRCEA JORJ .PSD A PIERDUT FOARTE MULTE VOTURI LA CLUJ DIN CAUZA LUI RUS.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter