Se încarcă pagina ...

Scrisoare deschisă către românii din întreaga lume!

Data publicarii: 20.10.2009 16:08:00

Dragii mei confraţi de pretutindeni, ştiuţi sau neştiuţi, talentaţi, aiuriţi sau teribili, trişti sau efervescenţi, vă scriu cu bucurie, fără indoieli, nevinovat şi insurgent! Pentru prima oară în Istoria Noastră, descoperim, noi românii, că putem trăi şi altfel. Descoperim că putem construi împreună. Descoperim că putem fi şi altfel decât bârfitori, însinguraţi, lipsiţi de Ideal. Poate că ne va ajuta Dumnezeu să nu mai rătăcim în pustiirea sufletului. Sigur că fiecare dintre noi are viaţa lui şi suntem atat de diferiţi din această pricină. Dar nimic nu ne poate împiedica să dăm o mână de ajutor, să dăruim altora din valoarea noastră.

Poate că a sosit vremea, aceasta fiind Încercarea lui Dumnezeu către Români, să ne schimbăm modul de a fi. Să nu mai fim huliţi. Să fim uniţi. Să fim uniţi într-o singură inimă, de-adevăratelea.

Fanariotismul, balcanismul josnic şi murdar, băşcălia, mârlănia, mitocănia, lipsa de acţiune, murdăria, jegul, lipsa de valori şi multe alte racile au pus gheara pe Sufletul Românesc de multe sute de ani încoace. Spiritul Critic lipsit de Acţiune ne ucide lent făcându-ne cotcodăcitori, cârcotaşi dar slabi din punct de vedere al Acţiunii Istorice. Ne bucurăm când apare câte un om de suflet care ne arată Adevărul, care ne pune în lumină. Dar nu-l urmăm. Nu facem din el un Lider. Nu-l înscăunăm în inima noastră decât temporar.

Ce trebuie să facem? Oh, sunt atât de multe lucruri de făcut încât nu am mai avea timp să ne plătim facturile şi să ne trăim puţinul sau multul de viaţă pe care-l avem de trăit. Poate că, dacă am vorbi unii cu alţii, schimbând termenii, şi ne-am apuca de-adevăratelea de treabă, am putea face ceva.

Ticăloşi şi Intriganţi, Smintiţi şi Căcănari, sunt cu duiumul în România. Avem din plin, nu ne putem plânge. Ei sunt gata să ne duca în pustie, să ne înmoaie spiritul de acţiune, să ne fenteze, să ne ţină-n şah. Îi cunoaştem cu toţii, numele lor sunt pe toate gardurile. Le putem ţine piept? Sigur că putem lupta împotriva lor!... Dar nu cu Ura. Ani şi ani, duşmanii României au cultivat atent, cu grijă, pervers, Ura între români. Ne-au învrăjbit prin cele lumeşti. Au căutat să ne spurce Biserica, să ne ucidă Liderii, să ne scoată din Sufletul Românesc.

Poporul Român are însă atât de multe Comori! Cum le putem apăra? Dar ele sunt apărate zi de zi prin bătăile inimii voastre. Ele sunt cultivate prin visele voastre. Comorile nu ne pot fi jefuite din aceste pricini de taină.

Trebuie să vorbim unii cu alţii de dimineaţa şi până seara, deschis, sincer, să vedem ce şi cum. Unii dintre noi vor trebui să se jertfească un pic pentru că sunt oameni oriunde în lume care sunt mai săritori decât ceilalţi. Asa e natura lor, le-a picurat Dumnezeu o altă Lumină în suflet. Astfel de oameni trebuie sprijiniţi.

România are nevoie de Lideri. România are nevoie de Înainte Mergători pentru prima oară în încercata ei Istorie. Acum, când ieşim la larg, avem nevoie de Timonieri Adevăraţi. Căutaţi-i pretutindeni. Sprijiniţi-i în Misiunea lor. Unii dintre ei, după un efort prelungit, vor fi dezamăgiţi. Vor descoperi că suntem aşa cum am fost. Dar nu e Adevărat. Poporul Român s-a schimbat mult faţă de ultima sa sută de ani nefericită, tristă, frumoasă şi ridicolă, tragică, magică.

Avem nevoie de Oameni Adevăraţi care să ne scoată la Lumină. Dacă nu vom căuta, nu vom sprijini, nu ne vom jertfi noi, măcar un pic, atunci ce să mai vrem de la Lume, de la Istorie, de la Dumnezeu.

Poate că vor veni şi alţi români să descopere că putem fi uniţi, nu vremelnic, ci sănătos, cu dragoste. Poate că trebuie să ne schimbăm. Să nu lăsăm ca viaţa noastră s-o ia la vale. Unii vor renunţa pe parcurs, alţii vor strâmba din nas. Poate că asta este soarta noastră. Dar undeva, cineva, va face Marea Schimbare. Un om Providenţial sau o Situaţie Istorică Reală îi va face pe români să se iubească de-adevăratelea, să se preţuiască de-adevăratelea. Altfel ne vom pierde iar unii de alţii ca de atâtea ori în istorie. Vom mima trăirea ducandu-ne la piaţă, cetuind în Internet, construind reţele peste reţele de discuţii fără finalitate sau bloguri simandicoase sau vulgar-tembele, sumeţite sau insurgent-firoscoase. Cineva va trebui sa reuşească să scoată Poporul Român la Lumină cu adevărat.

Astfel de lucruri le-au spus Oameni Mari ai României, Patrioţi Adevăraţi, le-au spus oameni simpli, le-au spus scriitori, medici, regizori, filozofi, cetăţeni oarecari, în diverse ipostaze istorice mai vesele, mai triste, mai miezoase sau mai rătăcite. Aceste cuvinte pe care le cititi acum sunt prea nevolnice şi prea firave ca să vă pornească în această Încercare Istorica a Poporului Român. În această Încercare nu vă poate porni decât propria voastra dragoste, talentul vostru frumos şi curat, dorinţa voastră de a nu vă lăsa înfrânţi.

Nu aceste cuvinte vă motivează, ci propria voastră dorinţă de a nu lăsa ca România să decadă în promiscuitate, în mizerie, în deşertăciune. Alegerea este a noastră, a tuturor.
 

Afisari: 1349
Autor: Ovidiu Bufnilă
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt comentarii.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter